Įkraunama...
Įkraunama...

Kai vyras uždirba mažiau, gerokai

QUOTE(given444 @ 2013 01 30, 10:56)

atsimenu savo potyrius: gal ir nefain budavo kad uzdirbdavau daugiau, bet kia vertus - kosk kaifas. laisve totali, niekas niekad nepasakys, cia ne tavo pinigai, neimk, to nepirk it tt. pagalvodavau: ar noreciau but mlj zmona? ne, brrr. kad man sakytu: as tave ir vaikus islaikau? ne, aciu. o tu man net valgio nepadarai? (nes gaminti nemegstu kasdien).  ax.gif taigi, vel apsidziaugdavau nuo savo padeties.

drinks_cheers.gif Uždirbu kiek daugiau nei vyras, dėl stambesnių pirkinių visada tariamės abu, bet toji laisvė jaučiasi (kai žinai, kad niekas tavęs neišlaiko ir nereikia prašinėti bei derintis tik prie kito).

Man tik gaila, kad mano ir vyro esminis požiūris į pinigų poreikį skiriasi. Mano požiūris - jei pinigų trūksta, reikia surasti būdų jų užsidirbti. Vyro požiūris - jei pinigų trūksta, reikia sumažinti poreikius, kad ir iki minimumo.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 06 09, 12:01)
Man tik gaila, kad mano ir vyro esminis požiūris į pinigų poreikį skiriasi. Mano požiūris - jei pinigų trūksta, reikia surasti būdų jų užsidirbti. Vyro požiūris - jei pinigų trūksta, reikia sumažinti poreikius, kad ir iki minimumo.

Protingas žmogus visada galvos, kaip pinigų uždirbti daugiau, o ne kaip sutaupyti smile.gif Bet pritaikius abiejų sugebėjimus - jūsų uždirbti, jo - suptaupyti, rezultatas, manau, bus itin geras smile.gif gal tada ir taupymo bus galima atsisakyti smile.gif
Papildyta:
Aš labai džiaugiuosi, kad uždirbu pakankamai ir galiu sau leisti, ką noriu, neprašydama vyro. Aš gal tik ne iš tų moterų, kur šmutkių ir kosmetikų prisiperka, taip save realizuodamos biggrin.gif Todėl ir vyrui gal ramu, kad leidžiu prasmingiau pinigus smile.gif
Aišku, labai patraukliai atrodo idėja, kad galėtum nedirbti, o būti išlaikoma, bet nežinau, ar tikrai būtų gerai g.gif Dabar aš nebijau, kad mane vieną dieną paliks ir aš neturėsiu kaip už šildymą susimokėti ar kitas išlaidas pasidengti biggrin.gif
Vyras irgi uždirba pakankamai, todėl šeimyninį biudžetą pildom abu po lygiai, bet buvo laikas, kai jis, pradėjęs savo verslą, buvo finansiškai nestabilioje situacijoje, aš tuomet už komunalinius sumokėdavau, bet jeigu negalėdavo sau kažko nusipirkti (kad ir brangesnio rūbo), nepuldavau jam pirkti, nes vyras tikrai turi ieškoti būdų uždirbti, o nepajutęs trūkumo (jei moteris jam tai kompensuos), nebus motyvuotas to daryti.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 06 09, 14:16)
Protingas žmogus visada galvos, kaip pinigų uždirbti daugiau, o ne kaip sutaupyti smile.gif Bet pritaikius abiejų sugebėjimus - jūsų uždirbti, jo - suptaupyti, rezultatas, manau, bus itin geras smile.gif

O aš manau, rezultatas bus geras, kai uždirbsiu dar kiek daugiau smile.gif Turiu tokį tikslą ir jis visai pasiekiamas, reikia tik, kad mažasis - mano trečias vaikas, kuriam dabar pusmetis, kiek paūgėtų ir leistų mamai užsiimti darbais pilnu krūviu.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 06 09, 13:01)

Toks vyro poziuris ir musu seimoje unsure.gif Nors mes uzdirbam labai panasiai, tikrai noreciau gyventi geriau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ppavasariss @ 2014 06 09, 22:00)
tikrai noreciau gyventi geriau  ax.gif

Matai, jei vyrui nereikia ir jis nemato poreikio gyventi geriau - teks pačiai ieškotis būdų, kaip padidinti šeimos pajamas. Juk pastangas deda tas, kurio situacija netenkina.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 06 10, 11:20)
Matai, jei vyrui nereikia ir jis nemato poreikio gyventi geriau - teks pačiai ieškotis būdų, kaip padidinti šeimos pajamas. Juk pastangas deda tas, kurio situacija netenkina.

Tai taip ir darau biggrin.gif Bet sunku kai aplinkiniai to nevertina. O pats turedamas galimybe kazkiek prisidurti prie algos, to vengia, nes... geriau pailseti gun_bandana.gif
Dar suprasciau jei darbas buti tikrai labai sunkus ir varginantis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ppavasariss: 10 birželio 2014 - 10:41
QUOTE(ppavasariss @ 2014 06 10, 11:39)
. O pats turedamas galimybe kazkiek prisidurti prie algos, to vengia, nes... geriau pailseti  gun_bandana.gif

Vengia, nes nemato poreikio. gal jam pakanka tiek, kiek yra. Gal jis išaugintas "tarybinio palikimo" šeimoje - kur neturtas, vargas ir stoka buvo priimamas kaip vertybė, o štai "visko turintis" - būtinai blogietis, kapitalistas, žmogus be moralės. Gal nesistengia, nes bijo, kad jam nepavyks - todėl net nejudina piršto, geriau jau tinginys, negu nevykėlis.
Mančiau, kad iš šeimos atsineštas požiūris turi labai didelę reikšmę.
Atsakyti
QUOTE(ppavasariss @ 2014 06 10, 10:39)
O pats turedamas galimybe kazkiek prisidurti prie algos, to vengia, nes... geriau pailseti  gun_bandana.gif

o as jusu vyra suprantu. Jei man reiketu rinktis padirbt virsvalandzius, kad pvz. nusipirkt nauja sofa, as geriau pasirinkciau nedirbt virsvalandziu, bet tuo laiku nuvaziuot visiems prie ezero. Ir nieko cia bendro su tinginyste nera. Sofa (cia tik toks pavyzdys)namie yra, ji man tinka ir patinka, tai geriau tada turiningas laikas su artimais zmonem, nei pinigu kalimas kazkam, ko man nereikia.
Atsakyti
Kodel kaikurios manote, kad jei kazkuri puse uzdirba zymiai daugiau, turi teise zeminti antraja puse? MB uzdirba daug daugiau nei as, bet niekada nera priekaistaves ar kontroliaves kaip leidziu pinigus. Siandien va paskambinau kad man reikia pinigu (ataskaitos nedaviau kam man prireike) ir nieko - radau padeta kortele ant staliuko. Ir jokios instrukcijos kiek galiu isleisti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 06 10, 21:17)
o as jusu vyra suprantu. Jei man reiketu rinktis padirbt virsvalandzius, kad pvz. nusipirkt nauja sofa, as geriau pasirinkciau nedirbt virsvalandziu, bet tuo laiku nuvaziuot visiems prie ezero. Ir nieko cia bendro su tinginyste nera. Sofa (cia tik toks pavyzdys)namie yra, ji man tinka ir patinka, tai geriau tada turiningas laikas su artimais zmonem, nei pinigu kalimas kazkam, ko man nereikia.

Išties, geras pastebėjimas. Vienam gali pilnai pakakti ir to, kas yra ir jis nemato prasmės ardytis ir stengtis dėl dalykų, kurių jam nereikia. Kaip pvz - nereikia naujos sofos, nereikia kelionių, pramogų, pakanka vakare prie tv ar knygos pasėdėti ar su draugais pabendrauti, ar išeiti pasivaikščitoi į artimiausią miškelį. O kitas mato tikslą, dirba dėl jo ir nervinasi, kadangi jaučiasi vienas "ariantis" šeimoje ir dar neįvertintas.

Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 06 12, 15:47)
Išties, geras pastebėjimas. Vienam gali pilnai pakakti ir to, kas yra  ir jis nemato prasmės ardytis ir stengtis dėl dalykų, kurių jam nereikia. Kaip pvz - nereikia naujos sofos, nereikia kelionių, pramogų, pakanka vakare prie tv ar  knygos pasėdėti ar su draugais pabendrauti, ar išeiti pasivaikščitoi į artimiausią miškelį.  O kitas mato tikslą, dirba dėl jo  ir nervinasi, kadangi jaučiasi vienas "ariantis" šeimoje ir dar neįvertintas.

ir nepastebi, kad ta kita puse, del kurios jis tipo ardosi ir stengiasi, is tiesu net nenori tos naujos sofos, keliones i Karibus (nes kaime pas mociute geriau) ar naujo TV. Ir gaunasi, kad tas, kuris nenori ir nesistengia del tu daiktu kuriu nenori, is tiesu yra chamas ir tinginys, ir savo antros puses isnaudotojas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 06 13, 11:19)
ir nepastebi, kad ta kita puse, del kurios jis tipo ardosi ir stengiasi, is tiesu net nenori tos naujos sofos, keliones i Karibus (nes kaime pas mociute geriau) ar naujo TV. Ir gaunasi, kad tas, kuris nenori ir nesistengia del tu daiktu kuriu nenori, is tiesu yra chamas ir tinginys, ir savo antros puses isnaudotojas  g.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Atsakyti