QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 06 20, 08:46)
todėl, kad labai gerai suprantu abu pasaulius - pati augau, ko gero, tame kitame pasaulyje, kur pinigų nebuvo ne tik kad privatiems vairuotojams ar privačioms mokykloms - net prie jūros su tėvais nebuvom nuvažiavę nė karto, nes tam nebuvo nei pinigų, nei tėvų motyvacijos - maždaug, kam to reikia? Ar blogai ir taip? Kam tau geri sportiniai bateliai? Bus geri ir iš turgaus, niekam nepakenkė kojoms, nepakenks ir tau, kam tau geras dviratis, etc. Nekaltinu tėvų, gink dieve - suprantu, jų požiūris buvo toks, ir tiek. Panašus kaip Leksos.
Dabar jau turiu savo gyvenimą, planuojame savo vaikus, esame su vyru susikūrę aplinką, kuri panašesnė į Flight "pasaulėlį".
QUOTE(Tikrė @ 2014 06 26, 15:25)
Diskusija tikrai kažkokia pikta pasidarė, bet aš puikiai Jus suprantu, mano šeimos modelis buvo labai panašus, gyvenome kukliai vien todėl, kad nebuvo tėvo motyvacijos uždirbti daugiau

Mažiau už mamą neuždirbo, bet man pačiai toks gyvenimas nebuvo pavyzdys ir siekiamybė. Mano ex vadovavosi panašiais principais, jam patogu nepersidirbti, nebaisu, kai piniginėje vėjai švilpia.. Dabartinis antrapusis darboholikas, bet bent jau esu rami, kad turiu šalia žmogų, kuris "partemps namo mamutą", o ne jaustis viena už viską atsakinga. Iš visko atsakymas į temą: man neįdomu, kaip jaučiasi vyras, uždirbantis mažiau už savo moterį, man svarbu, kad aš tokiu atveju jausčiausi užsikrovusi visą atsakomybę, kurios nei noriu nei siekiu.. Nesuprantu čia tos afišuojamos laisvės - "kai uždirbu daugiau, jaučiuosi laisva" - man tai abosliučiai nesusiję dalykai.
Blogai ne tai, kad vaikas neturėjo dviračio ar nevažiavo atostogauti prie jūros, o tai, kad užaugus iš vaikystės jam akcentas taip ir lieka tame, ko jis neturėjo, o ne tame, ką turėjo.
Mano vaikai jau paaugliai. Ir norų turi visada ko nors daugiau, nei gauna. Tai natūralu - stebi aplinkinius, bendrauja, vertina - kas kiek atostogauti važiuoja, kas kokį telefoną, dviratį, rūbą turi, pas ką namuos šuo ar katė. Bet kuris vaikas ar paauglys, apridairęs aplinkui, ras, ko jis dar norėtų. Ir tėvų (abiejų) pareiga ne mamutus namo tempti ir vaiko dienotvarkę užkišti taip, kad jau po to norėtų tik miegoti. Bendrauti su vaikais reikia, kad išsiaiškintum, kas jam labai svarbu, o kas trumpalaikė užgaida, kad jie suprastų tėvų galimybes ir prioritetus ir gavę tai, kas jam svarbu, įvertintų. Jei vaikystėje tėvai neišmokino gyvenimą vertinti pagal tai, ką iš jo gauni, o ne pagal tai, ką galėtum gauti, bet neturi, tai jokie vėliau uždirbti pinigai to nepakeis - visada bus mažai.