Įkraunama...
Įkraunama...

Kai vyras uždirba mažiau, gerokai

o tai ko jau reikia kitos temos apie lavinima? Iki mano klausimu jums, kazkaip to nereikejo, o jau kai paklausiau, tai uzsirauket, naujos temos tam prireike. Tai galit asmeniskai i az parasyt, kiek jau kartu i kur privaloma per metus nuvest vaikia. Idomu bus bent apytiksliai paskaiciuot kiek tai kainuoja. Bet kaip gi cia pasakyt? Staiga gali pasirodyti, kad ta Visapusiskoji Vaiku Lavintoja ne tokia jau ir visapusiska lotuliukas.gif O tiesiog kategoriska ir labai ribota, kuri teisiausia jauciasi. Turi but taip ir ne kitaip!!!!! O jei kitaip, reiskia blogai, tragedija. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 06 19, 10:38)
O Flight atveju - nors čia ne apie Flight tema - tiesiog reiktų susitaikyti su skirtingomis vizijomis, ir tiek. juk syrybomis negresia. Tikėtis, gal pačiam vyrui keisis poreikiai - juk sakoma, žmonėms nuolat keičiasi, jau rytoj, žiūrėk, gali atsikelti kitoks.
O gal Flight viena užsidirbs pvz, namui ar tam, kam jai reikia (jos visai šeimai) viena.  cool.gif Problema tik ta, kad viskas santuokoj - skaičiuojama būtų kaip abiejų sutuoktinių nuosavybė.  cool.gif

Mano atveju nėra taip blogai, abu su vyru uždribame tikrai ne minimumus, o aš uždirbu tik šiek tiek daugiau negu vyras (tą rašiau pačioje pirmoje žinutėje šioje temoje). Mane neramina ne pinigų kiekis, o pats požiūris, t.y. į tam tikras problemas abu žiūrime kardinaliai skirtingai. Namą jau senokai turime, vyro neverčiu "užkalinėti" tam, ko jis pats visai nenori - nors auginant tris vaikus, pinigų tikrai galėtų būti daugiau (mažiuko kitąmet, kai jam sukaks metukai, laukia auklė ar privatus daržas, o tai skaudžiai muš per kišenę), kita vertus, pati tikiuosi dar pasididinti algą, taigi žiūriu optimistiškai. Ko "neišveš" vyras, tą bandysiu "išvežti" aš.

iki vogtų dviračių ar kitų daiktų , tikiuosi, nenusigyvensime... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2014 06 19, 10:42)
o tai ko jau reikia kitos temos apie lavinima? Iki mano klausimu jums, kazkaip to nereikejo, o jau kai paklausiau, tai uzsirauket, naujos temos tam prireike. Tai galit asmeniskai i az parasyt, kiek jau kartu i kur privaloma per metus nuvest vaikia. Idomu bus bent apytiksliai paskaiciuot kiek tai kainuoja. Bet kaip gi cia pasakyt? Staiga gali pasirodyti, kad ta Visapusiskoji Vaiku Lavintoja ne tokia jau ir visapusiska  lotuliukas.gif O tiesiog kategoriska ir labai ribota, kuri teisiausia jauciasi. Turi but taip ir ne kitaip!!!!! O jei kitaip, reiskia blogai, tragedija.  biggrin.gif

Leksa, jūs labai įsižeidusi ir dėl to pikta. 4u.gif

Ok. Mano manymu, visapusiškas lavinimas - tai suteikta galimybė vaikui išbandyti save įvairiose srityse, be didelio spaudimo, be prievartos . Tuo pačiu - akiračio plėtimas, į tai įeina viskas - ir kelionės, pasaulio pamatymas, ir pramogos, fizinio judėjimo išraiškos (pvz dviračiai, ar žiemos sportas, ar plaukimas), kultūriniai renginiai, kavinės, galimybė turėti knygų, žaidimų ir kt. Vasaros stovyklos - priklausomai nuo vaiko amžiaus bei pageidavimų, tai gali būti dienos stovykla (ar pusdeinio), arba "normali" stovykla su nakvyne. Ekskursijos su klase (kurios irgi kainuoja). Neturiu omenyje dešimties būrelių vienu metu, niekados taip neteigiau. Bet nepritariu minčiai, kad vaiko apskirtai niekur nereikia leisti.
Pati savęs nelaikau tobula mama, nereikia išvartyti. Bet rašau, kad vaikų auginimas ir lavinimas KAINUOJA, nori to ar nenori, ir kad iš minimumų sunku būtų tą daryti.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 06 19, 10:38)
Problema tik ta, kad viskas santuokoj - skaičiuojama būtų kaip abiejų sutuoktinių nuosavybė.  cool.gif

Sutartėlę tik brūkšt - ir nebe smoke.gif
O ko čia bendra, jei vyras net nenorėjo tų gėrybių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 06 19, 09:57)

*Leksa, jūs labai  įsižeidusi ir dėl to pikta.  4u.gif

**Bet nepritariu minčiai, kad vaiko apskirtai niekur nereikia leisti.

* ne isizeidus ir nepikta. Tik matau, kad kitus megstat kvaileliu vietoj laikyt. Kaip manes tai klauset (ir atsakiau) apie mano vaiko lavinima ir burelius, ir zaidimus, ir restoranus ir kt. Bet jau kai as jusu klausiu apie jusu vaiku lavinima, jusu poziuri kiek ko reikia, tai jau ne. Tada cia tema ne apie tai, kuriam kita tema. Idomu kodel kazin? Cia ne is tos srities gaunasi: pasakokities, zmones, as jus iskritikuosiu, su purvais sumaisysiu, bet tik apie mane neklauskit, nes gal pasirodys, kad ne tokia as kaip cia meginu pasirodyt".

**tikrai neradau, kad kas butu parases, jog apskritai niekur nereikia leisti. Tikrai to nebuvo schmoll.gif Buvo minciu, kad kiti nelanko nieko, nes nenori ar nepatinka. Ber niekas nesako, kad tycia neleidzia, nes nereikia.

P.S.dviracio vogto mes nepirkom. Zinom is ko ir kada pats pirko. Ir ka naudota perkam, tai visad zinom is ko, o ne is neaiskaus kokio tipo, kuris turguj sedi ar i namus atitempia schmoll.gif
Va net zuvis gyvas (3 nemenkos lydekos ir 4 didziuliai eseriai) pirkau is kaimo jaunimelio uz 25 Lt. Bet anot jusu, garantuotai, kadangi pigu, tai nesamone, neskanu, zuvys nesveikos ar dar ten kas. Ar jei kurioj temoj parasysiu, kad su vyru nama pasistatem be skolu ir paskolu ir viskas legalu ten buvo. Tai pasakysit, kad neimanoma, toks ten ir namas, palapinej gyvenam. O jei parasysiu, kad is savo buto pasiemiau savo spinta, tai reiks, kad ta spinta sena, negrazi, sudas ne spinta ir lentynos ant galvos krenta. Nes, na negali but kas pigu ar tiesiog pavyko nuspirkt, geras dalykas. Neimanoma.
Atsakyti
Leksa, aš parašaiu savo požiūrį - ko dar? Išvardint kiek ko mano vaikai lanklė? Galiu, ir vardinau jau ne kartą Sm, tik ką tai pakeis? O kad neatrašiau iš karto - sory, esu dirbanti ir nedaug turiu laiko prie kompo. 4u.gif

Apie vogtus dviračius - ne jums buvo taikytas komentaras. Grai, jei perkate dviračius su dokumentais, žinote, kad žmogus pats naudojo, galite būti tuo tikri. Bet jie (geri kokybiški) ir kainuoja ne 90 lt net naudoti, sutikite. Beje, savo vaikams naudotų nevogtų per skelbimus nepavyko rasti..
Namą be paskolų pasisitatėte iš 2000/mėn? Labai įdomu, pasidalinkite, iš ko statėte, kokia apdaila, kokia galutinė sąmata. Jei neu jūs, nei sutuoktinis nesate statybininkai, elektrikai, projektuotojai, laiptininkai - labai įdomu, kas jums tą darė ir už kiek. Manau, daug kas taip norėtų, taigi ši info daugeliui pravers.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 19 birželio 2014 - 11:36
QUOTE(flight @ 2014 06 19, 11:33)
Namą be paskolų pasisitatėte iš 2000/mėn? Labai įdomu, pasidalinkite, iš ko statėte, kokia apdaila, kokia galutinė sąmata. Jei neu jūs, nei sutuoktinis nesate statybininkai, elektrikai, projektuotojai, laiptininkai - labai įdomu, kas jums  tą darė ir už kiek. Manau, daug  kas taip norėtų, taigi ši info daugeliui pravers.

nu va ir prasidejo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ar is komos pabudot? ar sakiau, kad tai yra musu pajamos??? Kad uzdirbam vos 2000???? Sakiau, kad tiek isleidziam pragyvenimui dabar. Ko nesuprantat? Pajamos yra gerokai didesnes. Ir santaupu buvo pries statyma (ir yra dabar vel). Ir vyras zemes turejo ant ko statyt ir kito nekilnojamo turto, kuri pardave. Ir elektrikas pats yra, jei ka. Ir santechnikas neblogas. Ir laiptus pats puikius padare. O as puiki spakliuotoja, dazytoja, grindu klojeja. Bet jums nesuprantama???? Fantazija neisnesa, kad gali but kitaip, nei isivaizduojat? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2014 06 19, 11:33)
*Išvardint kiek ko mano vaikai  lanklė?

**Apie vogtus dviračius - ne jums buvo taikytas komentaras. Grai, jei perkate dviračius su dokumentais, žinote, kad žmogus pats naudojo, galite būti tuo tikri. Bet jie (geri kokybiški) ir kainuoja ne 90 lt net naudoti, sutikite. Beje, savo vaikams naudotų nevogtų per skelbimus  nepavyko rasti..

* taigi klausiau, kas ir kiek jusu poziuriu butina 10 metu vaikui per metu laikotarpi. Bet atsakymo nesulaukiau, tik begale kitu kalbu. Tai bent apie savo vaikus parasykit, Kaip jau jie ten visapusiskai lavinami. Smalsu.

**pagal skelbimus as nei neieskau. Mano vyro bendradarbiai dauguma tokie, kur su pinigais neisiskaito ir begalini nora pries visus pasirodyt turi. Ir vaikus taip mokina. Vos nusiperka daikta, pasididziuoja pries kitus ir parduoda uz simboline kaina, nes jau ne garbe tokia "seniena" turet. O mes jei is ju ka perperkam, tai nesakom, kad sau, nes durnais ubagais isvadintu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 19 birželio 2014 - 12:20
na siaip jau tai nama galima statyt nebutinai ir is einamosios algos. Galima juk ir uzsieny nuvaziavus uzsidirbt ir grizus pasistatyt(pazistu kas taip padare). Nebus nei paskolu, nei nereikes niekinamai klaust is ko jau tie namai. Dar islost galima. Retai, bet pasitaiko. O paskui galima gyvent is einamosio algos ir vargo nematyt. Aisku, jei ta alga yra.

Atsakyti
Skaitau kurį laiką šią temą ir matau kaip du skirtingi pasauliai bando rasti bendra kalbą. Man atrodo nerasit.
Leksa, kaip aš gerai jūs suprantu. Turiu kolegę darbe, požiūris kurios labai primena flight. Kiek kartų bandžiau diskutuoti su ja ivairiom temom (namo statybos, vaiku lavinimas, maisto gamyba ir t.t), bet po kelių metų darbo vienam kabinete supratau - tai beviltiška. Tiesiog tokie sukasi kitoje aplinkoje - vaikai lanko privačias mokyklas, mokami būreliai, tik geriausi kompai namuose, gera avalyne jiems tik brangi avalynė ir t.t. Jų pazistamu ratas irgi draugai irgi tokie patys, ir jie turi vaikus, kurie lanko taip pat privačiai viską. Sukasi tiesiog žmonės tokioje aplinkoje ir nesupranta, kad gali būti kitaip.
Žodžiu, galiu plėstis, bet nenoriu. Nenoriu nieko įžeisti. Jamkit po balioną. 4u.gif

Apie vaikų lavinimą...
MB tėvas dirba turtingų tėvelių vaiko asmeniniu vairuotoju nuo to laiko kai tas pradejo lankyt mokykla. Privati mokykla, sustiprintas anglu kalbos mokymas, porą kart i savaite baseinas, tris kart i savaite rusų kalba, dar kažkoks sportas. Lavina tėvai savo vaiką kaip reikiant. Grįžta namo tas vaikas anksčiausiai 18 val., nors dažniausiai tik 20 val. Gal ir gerai, dabar jam pati paauglystė, nebus rodos vaikas nuklydes i šoną turėdamas tiek užsiėmimų. Skraido i Ameriką, ilsisi šiltuose kraštuose kelis kartus per metus, jau neskaičiuojant to kad vasarą beveik visą laiką praleidžia Palangoje. Visur tik su tėvais, seneliais. Bet... MB tėvas sako jis neturi socialinio bendravimo įgūdžių, neturi draugų, neturi laiko pojūčio(pvz. islipes is baseino gali sėdėti ir žiūrėti tuščiai i viena tašką visav alanda, o vairuotojas laksto iesko kur jis dingęs, nes tokiu laiku jau namuose turi būti), niekad nebuvo varžybose kaip sirgalius, nevazinejo i stovyklą. Na bus jis protingas, mokės kelias kalbas, turės gerą išsilavinimą. Bet ar jis turėjo vaikystę? Ar turės kada draugų? Man atrodo ne. Jis turės tik pavaldinius. Jei stogas nenuciuos nuo tokios disciplinos.
Nieko nenoriu įžeisti. Čia tik pvz. iš gyvenimo.

Atsakyti
Kokie kraštutinumai - jei jau gyveni ne iš minimumo, tai būtinai - "vargšas turtingų tėvelių vaikas su asmeniniu vairuotoju".. biggrin.gif doh.gif

Ir dar klausimas, ar tikrai vargšas.

Nepmirškime ginčo esmės. Kažkas parašė, kad 900 lt alga vyrui - visai normali alga, aš oponavau, kad turinčiam šeimą gerokai per mažai. Kalbame apie MINIMALŲ ATLYGINIMĄ ir ar to tikrai pakanka norint oriai gyventi, auginti vaikus ir t.t. Prie ko čia turtuoliai su asmeniniais vairuotoijais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 19 birželio 2014 - 16:06
Aš ir nesitikėjau kad suprasit. Bala nematė.

Man tai jis "vargšas", bet ne pinigine prasme. Jam tėvai pasakė, kad lankys tą ir aną. Ir taškas. Vaiko nieks neklausė ko jis nori.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 06 19, 15:56)
Kokie kraštutinumai -

o pati tai jau ne prie krastutinumu? Jei i miska - tai tik kalnu dviratis. O jei naudotas, tai reiskia, kad slamstas paskutinis, sulus vos isvaziavus ir vertimas vaika juo vaziuot, tai sadizmas biggrin.gif

QUOTE(Prima-Wera @ 2014 06 19, 16:09)
Aš ir nesitikėjau kad suprasit. Bala nematė.

tai va, kad gyvena savo ribotam pasaulelyje ir nemato, kad pasaulis platesnis ir ivairesnis. Ir neirodysi, kad gali dar but ir kitaip yra.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 06 19, 16:56)
<...>

Nepmirškime ginčo esmės. Kažkas parašė, kad 900 lt alga vyrui - visai normali alga, aš oponavau, kad turinčiam šeimą gerokai per mažai.  Kalbame apie MINIMALŲ ATLYGINIMĄ ir ar to tikrai pakanka norint oriai gyventi, auginti vaikus ir t.t. Prie ko čia turtuoliai su asmeniniais vairuotoijais?

manau visai normalu būtų turėti vyrui ir "nulis" litų atlyginimą : su sąlyga, kad jis ir jo zmona jauciasi gerai. o jis jei neuždirbdamas finansiskai rūpinasi vaikais/ namais ir etc.

tik kitas klausimas: didele dalis vyrų nesijaus gerai. (kodel- nes tai sociume nepriimtina) kaip.. ir, beja, dalis moterų. t.y. pas mus priimta vertinti dalinai moterį pg tai, kas jos vyras. Ir. Na, tiesiog reikia būti pakankamai stipriai asmenybei, kad perzengti per įsigalėjusias nuostatas.

(čia apie tuos atvejus,kai moters atlyginimo teoriškai pakanka išlaikyti šeimai)
Atsakyti