Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(norma @ 2011 12 22, 17:13)
O jus to vandenu tyrimo bijot, ar tiesiog nieko nedarytumete ir suzinojus kazkokia liga ...

As asmeniskai po sios savo patirties, isvis neisivaizduoju, kaip butu galima nedaryti tokiu tyrimu?
Juk jei buciau nesityrus, ir buciau laimingai nesiojus, pirkus vaikuciui rubelius, daiktelius, o diagnoze tokia, kad jis greiciausiai butu mires, tik gimes. Tada isivaizduoju mane tiesiai i beprotnami butu isveze ....
Nezinau, cia ne baimes, o stiprybes jau klausimas.

karštai pritariu, tau, Normut. jei žinot, kad auginsit bet kokį - nesitirkit. bet jei jums ne tas pats - BŪTINAI. Aš už tai, kad žinot kas mūsų laukia. Aišku, nuo nelaimių niekas neapdraustas...
Atsakyti
QUOTE(Duniu @ 2011 12 22, 15:07)
As su dvejonem  g.gif Del genetiniu tyrimu g.gif Gavau is vienos merginos (aciu jai labai) genetikes kontaktus...Siandiena buvau pas gyd ir gavau siuntima.Bet esme tame,kad nezinau ar verta pradeti veiksmus...Jei vel bus tyrimu rezultatai su dedele rizika, kaip ir pirma karta,vistiek nemanau kad darysiu vandenu tyrima...tai kokia prasme daryti kraujo tyrimus...gerai jei rezultatai geri,o jei kaip pirma karta rizika 1:85 (o sako,kai amzius daugiau nei  35 metai,tai dazniausiai buna prasti rezultatai)... tiesiog,nezinau ar pradeti reidus,nes pirma karta tikrai nemazai nervu kainavo...nu aisku,niekas uz mane nenuspres,bet tikrai neapsisprendziu...

Nebūtinai, kai tau virš 35, blogi rezultatai. Man su pirmuoju nėštumu buvo puikūs, genetikė net nerekomendavo vaisiaus vandenų tyrimo.
Ir pritariu jau pasisakiusioms: jei nieko su PRISCA tyrimo rezultatais daryt nežadate, tai tiesiog sau laiminga laukitės be tų tyrimų 4u.gif

Atsakyti
laba,norejau pasiteirauti,ar kamnors po vaisiaus vandenu tyrimo buvo prasideje pilvo skausmai,pilvo kietejimas.Nes kiek skaitau visoms viskas ok.Man pries metus dare tyrima bet po jo praejus apie10min prasidejo baisus pilvo skausmai,sukietejo pilvas,akyse aptemo busena pries alpima,skubiai nutare guldyti i ligonine bet dar po10min viskas praejo tik liko pilvo skausmai.Dabar jei reiktu antra kart daryti vaisiaus vandenu tyrima tai abejoju ar daryciau,nes isgasdino tokia busena.Kas tai galejo buti,kodel tokie skausmai ir busena.Gydytoja dariusi tyrima nieko nekomentavo kas kaip ir del ko, taip ir likau nieko nesuzinojus ar tyrimas buvo blogai atliktas ar nepataike idurti ar dar kas. Veiksmas vyko Kaune. Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(armi06 @ 2011 12 22, 21:59)
laba,norejau pasiteirauti,ar kamnors po vaisiaus vandenu tyrimo buvo prasideje pilvo skausmai,pilvo kietejimas.Nes kiek skaitau visoms viskas ok.Man pries metus dare tyrima bet po jo praejus apie10min prasidejo baisus pilvo skausmai,sukietejo pilvas,akyse aptemo busena pries alpima,skubiai nutare guldyti i ligonine bet dar po10min viskas praejo tik liko pilvo skausmai.Dabar jei reiktu antra kart daryti vaisiaus vandenu tyrima tai abejoju ar daryciau,nes isgasdino tokia busena.Kas tai galejo buti,kodel tokie skausmai ir busena.Gydytoja dariusi  tyrima nieko nekomentavo kas kaip ir del ko, taip ir likau nieko nesuzinojus ar tyrimas buvo blogai atliktas ar nepataike idurti ar dar kas. Veiksmas vyko Kaune. Aciu  4u.gif

Nu genetike perspejo, kad gali taip buti. Nebuvo taip, kad nieko nejauciau, bet perspejo, kad ta diena pagulineti.
Kad ir kaip ten bebutu, juk ne tokia ir nepaprasta procedura, juk lindo i vidu. g.gif
Atsakyti
mergaites,gal pamenat aš rašiau apie savo 5-etę .tai gavau ats iš genetikų-kariotipas-viskas gerai... thumbup.gif kaip akmuo nusirito...tai vat ir nebeaišku ko ta raida mums veluoja,kalba..matyt pridusimas gimdymo metu davė savo unsure.gif dar sakė po 6 ar 12 mėn atvažiuot medžiagų apykaitos tyrimą pasidaryt...
na ji kitokia pas mane,tokia savotiška ir ttt.bet mes labai ją mylim,labai švelni ji..vyras sako nemainyčiau į jokią kalbančią...ir net nenorėčiau ,kad ji kitokia būt...gal su laiku pradėsim taisiklingai kalbėt-nes labai nori,stengiames,dirbam..manau po biškeliuką
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2011 12 23, 10:14)
mergaites,gal pamenat aš rašiau apie savo 5-etę .tai gavau ats iš genetikų-kariotipas-viskas gerai... thumbup.gif kaip akmuo nusirito...tai vat ir nebeaišku ko ta raida mums veluoja,kalba..matyt pridusimas gimdymo metu davė savo unsure.gif dar sakė po 6 ar 12 mėn atvažiuot medžiagų apykaitos tyrimą pasidaryt...
na ji kitokia pas mane,tokia savotiška ir ttt.bet mes labai ją mylim,labai švelni ji..vyras sako nemainyčiau į jokią kalbančią...ir net nenorėčiau ,kad ji kitokia būt...gal su laiku pradėsim taisiklingai kalbėt-nes labai nori,stengiames,dirbam..manau po biškeliuką

net nezinau ka pasakyt,gal tikrai koks nerviukas uzspaustas g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilma37 @ 2011 12 23, 11:24)
net nezinau ka pasakyt,gal tikrai koks nerviukas uzspaustas  g.gif

net magnetinį pasidarėm rezonansą-visi tyrimai gerai.eeg ir geras,o vaikas ne toks..lieka tik darbas juodas darbas ir tiek..na nebent dar apykaitos tyrimas parodis.nors genetikė kabinos biški prie išvaizdos,bet nieko nerado...fizinė sveikata jos labai gera..tpu tpu..praktiškai peršalymo ligom net mažai serga
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2011 12 23, 11:46)
net magnetinį pasidarėm rezonansą-visi tyrimai gerai.eeg ir geras,o vaikas ne toks..lieka tik darbas juodas darbas ir tiek..na nebent dar apykaitos tyrimas parodis.nors genetikė kabinos biški prie išvaizdos,bet nieko nerado...fizinė sveikata jos labai gera..tpu tpu..praktiškai peršalymo ligom net mažai serga

Net sunku ka pasakyt, ypac neturinciai vaiku.
Bet as ir del savo vaikiuko padaryciau viska. Tokiu atveju net ir pas koki bioenergetika butu galima nuvezt parodyt. As labai tikiu tais dalykais, bet cia aisku kiekvienam savo g.gif
Atsakyti
QUOTE(norma @ 2011 12 23, 12:07)
Net sunku ka pasakyt, ypac neturinciai vaiku.
Bet as ir del savo vaikiuko padaryciau viska. Tokiu atveju net ir pas koki bioenergetika butu galima nuvezt parodyt. As labai tikiu tais dalykais, bet cia aisku kiekvienam savo  g.gif

galvojau kažkada,ale vyras netiki...atrodo toks jausmas,kad mygtukas kažkoks būt išjungtas...kai laukiau nesidariau jokių genetinių,net minties nebuvo..vaiko raida iki 6 mėn buvo čiki,paskuj pradėjo lėtėt..dabar jau apie skiepus galvoju g.gif
mergytes,noriu palinkėt Jums visko ko geriausio,gražių ir sveikų vaikučių..nes nėra didesnės laimės,kai pagimdai ir padada tavo kruopelytę ant krūtinės..tas jausmas nepamirštamas ir nepakartojamas..ir linkiu visom jį pajaust... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adriu: 23 gruodžio 2011 - 11:20
QUOTE(Bobulka @ 2011 12 22, 17:30)
mano atvejis buvo 1 is 219. vandenų tyrimo atsakymas - DS. tebesilaižau žaizdas... Antrą kartą eisiu per tą patį net nedvejodama. nes kitaip sieloje ramybės nebus iki gimdymo.

Ar jau po visko? unsure.gif
taip, prieš pradedant genetinius tyrimus reikia pasiryžti eiti iki galo ( vandenų tyrimo), jei reikės... Aš dar svarstymuose su sekančiu nėštumu - ar išvis darytis prisca.... KO gero geriausia būtų iškart vandenų tyrimą darytis, bet be priscų turbūt taip neišeitų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(norma @ 2011 12 22, 17:13)
O jus to vandenu tyrimo bijot, ar tiesiog nieko nedarytumete ir suzinojus kazkokia liga ...

As asmeniskai po sios savo patirties, isvis neisivaizduoju, kaip butu galima nedaryti tokiu tyrimu?
Juk jei buciau nesityrus, ir buciau laimingai nesiojus, pirkus vaikuciui rubelius, daiktelius, o diagnoze tokia, kad jis greiciausiai butu mires, tik gimes. Tada isivaizduoju mane tiesiai i beprotnami butu isveze ....
Nezinau, cia ne baimes, o stiprybes jau klausimas.

Gal atrodo absurdiskai,bet kazkaip vidum esu labai tikra, kad viskas gerai...intuityviai jauciu gal:) ir zinau,jei pradesiu reida,tai gali buti reikalas eiti iki galo...Vandenu tyrima as vengiu, nes negali buti tikra,ar nepapulsi i ta viena persileidimo procenta
Nu tiesa pasakius,dar vis mastau...Jau ne viena karta keliau rageli skambinti genetikei,bet taip ir nepaskambinu g.gif
Papildyta:
QUOTE(adriu @ 2011 12 23, 10:14)

Cia gal ne i ta tema,bet noriu paklausti...O kaip Jusu mergaites organizmas reaguoja i skiepus? ar nepastebejot po skiepo kokiu salutiniu reakciju g.gif
Atsakyti
[quote=Duniu,2011 12 23, 12:52]
Gal atrodo absurdiskai,bet kazkaip vidum esu labai tikra, kad viskas gerai...intuityviai jauciu gal:) ir zinau,jei pradesiu reida,tai gali buti reikalas eiti iki galo...Vandenu tyrima as vengiu, nes negali buti tikra,ar nepapulsi i ta viena persileidimo procenta
Nu tiesa pasakius,dar vis mastau...Jau ne viena karta keliau rageli skambinti genetikei,bet taip ir nepaskambinu :
tai labai gerai ,kad tikit 4u.gif .as tai tik uz vandenu tyrima.pirma vaikeli pasigimdziau 21m ir su DS.po to pastojau ir dariausi tik vandenu tyrima ir rezultatas buvo thumbup.gif .nors pries tai daremes su vyru tyrimus GCir mus nuramino,kad esam jokie nenesiotojai ligu,reiskia apsigimino ir nebus,bet...pries 2,5m pasigimdziau mergyte ir pasirodo su gomuriuko defektuku.cia zinoma yra smulkmena,bet nebutu buve taip skaudu,kad tuo labiau dariausi PRISCO tyrima.po to su savo gin kalbejom,reiskia jie visvien nera tokie tikslus,kaip vandenu tyrimas ax.gif
Atsakyti