Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

Sena tema
http://www.supermama...;#entry52075677
Papildyta:
QUOTE(jele25 @ 2011 12 22, 16:56)

Laba diena.Yra tokia situacija,mane darbdavys turejo atleisti gruodzio 8d,iki gruodzio 7d,buvau VPA,poto darbdavys parase man kad jam atejo is sodros laiskas kad jis blogai uzpilde kazka,atseit blogai adresa parase.jis pats uzsieni,dabar vel issiunte ir nezinia kada atsakymas bus.klausymas butu toksai,ar man cia kazkaip gali pakenkt?kad taip viskas ilgai daroma?idomu ar sodra yra uzfiksavus kad turejo mane atleist 8d,ir kazin kokiam statuse as esu?atleista ar dirbanti?
Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2011 12 22, 14:59)
Nepanaudotos atostogos niekur nedings, ir atsiskaitant su darbuotu ji atleidziant turi buti ismoketos visos jam priklausancios pinigu sumos, darbo uzmokestis, kompensacija uz nepanaudotas atostogas, iseitine ismoka ir pan.

žinau , kad turi būti išmokėta, bet vis tiek, jei darbdavys būtų nesažingas ir neišmokėtų, tai kol niekas priverstinai to nepatikrintų - taip ir liktų
Atsakyti
QUOTE(olajju @ 2011 12 22, 17:05)

žinau , kad turi būti išmokėta, bet vis tiek, jei darbdavys būtų nesažingas ir neišmokėtų, tai kol niekas priverstinai to nepatikrintų - taip ir liktų

Na viskas cia jau priklausytu nuo darbdavio valios. Juk vistiek tabeliuose matytusi, kad yra nepanaudotu, juk jos niekur nedingsta.

Nors zinau viena situacija, kai keitesi imones vadovai, ir zmogus turejo prikaupes atostogu uz kelis metus, tai atejusi nauja vadovybe pareiske kazka panasaus - kad nejai atostogu, vaidinasi tau jos nereikalingos ir jas nubrauke. Tai per pykcius, per grasinimus galu gale buvo sutarta, kad zmogus jas naudos ir nekaups, nes paskui jei iseidineja is darbo ar reikia atleisti, gaunasi nemazos kompensacijos uz nepanaudotas.
Atsakyti
Laba diena.Yra tokia situacija,mane darbdavys turejo atleisti gruodzio 8d,iki gruodzio 7d,buvau VPA,poto darbdavys parase man kad jam atejo is sodros laiskas kad jis blogai uzpilde kazka,atseit blogai adresa parase.jis pats uzsieni,dabar vel issiunte ir nezinia kada atsakymas bus.klausymas butu toksai,ar man cia kazkaip gali pakenkt?kad taip viskas ilgai daroma?idomu ar sodra yra uzfiksavus kad turejo mane atleist 8d,ir kazin kokiam statuse as esu?atleista ar dirbanti?
Atsakyti
domina toks dalykas.Jei zmogus stovi darbo birzoje ir idarbinamas,ar darbdavys gauna mokesciu kokmpensacijas?kazkur esu girdejusi kad pirmus 3 men.darbdavys idarbines zmogu is birzos nemoka uz ji mokesciu(ar moka lengvatinius?)
Atsakyti
QUOTE(areida @ 2012 01 04, 10:41)
domina toks dalykas.

Jei žmogus patenka į darbo rinkoje remiamų sąrašą (pvz., ilgalaikiai bedarbiai, turintys 2 ir daugiau vaikų iki 8 m., absolventai pagal specialybę iki 26m. ir pan.), jei darbdavys biržai teikia prašymą ir jei DB jį patenkina, tada 6 mėn. skiriama 50% DU+30,98% Sodrai subsidija. Pvz., jei bus mokamas MMA, tai darbdaviui subsidijuojama 523,92Lt.
Jei įdarbinamas neįgalusis, vienais atvejais skiriama tokia pat kompensacija, kitais (kai darbingumo lygis mažesnis) - 60% DU+30,98% Sodrai subsidija, kol tas darbuotojas dirba.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif Drauge praso issiaiskinti, kaip darbo laikas ir poilsis dirbant 0,75 etato. Ar jai priklauso daugiau poilsio dienu, ar svarbu, kad tik valandu skaicius per men. atitiktu? Siuo metu ji turi darbo dienu tiek pat, kiek ir kolegos, dirbantys pilnu etatu. ar nepriklausytu maziau d.d.?
Labai dekoju uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
Nelabai suprantu, kaip dirbant ne visu etatu gali jusu draugei priklausyti daugiau poilsio dienu, nebent ji patenka i socialines rizikos grupe.

Jai priklauso tiek pat atostogų dienu, kiek ir kitiems darbuotojams dirbantiems pilnu etatu, jos netrumpinamos

Atsakyti
Sveikos, iškilo toks klausimas g.gif sakykit ar dirbant 8 val per dieną išskyrus pietų pertrauką ar priklauso kokios pagal įstatymą dar papildomos pertraukėlės, ar tai vadovas nusprendžia?
Atsakyti
Pagal DK darbuotojui turi buti suteikiama pertrauka pailseti ir pavalgyti, ne trumpesne kaip 30 min. ir ne ilgesne kaip 2 val. Atsizvelgiant i darbo salygas, darbuotojams gali buti suteikiamos papildomos pertraukos pailseti, pvz. dirbant lauke ar nesildomose patalpose, sunku fizini ar dideles protines itampos reikalaujanti darba ir pan. Jos iskaitomos i darbo laika.

O koks konkreciai skaicius, trukme buna nustatoma darbo sutartyse ir darbo tvarkos taisyklese.
Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2012 01 17, 16:17)
Pagal DK darbuotojui turi buti suteikiama pertrauka pailseti ir pavalgyti, ne trumpesne kaip 30 min. ir ne ilgesne kaip 2 val. Atsizvelgiant i darbo salygas, darbuotojams gali buti suteikiamos papildomos pertraukos pailseti, pvz. dirbant lauke ar nesildomose patalpose, sunku fizini ar dideles protines itampos reikalaujanti darba ir pan. Jos iskaitomos i darbo laika.

O koks konkreciai skaicius, trukme buna nustatoma darbo sutartyse ir darbo tvarkos taisyklese.

ačiū
Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2012 01 17, 14:49)
Nelabai suprantu, kaip dirbant ne visu etatu gali jusu draugei priklausyti daugiau poilsio dienu, nebent ji patenka i socialines rizikos grupe.

Jai priklauso tiek pat atostogų dienu, kiek ir kitiems darbuotojams dirbantiems pilnu etatu, jos netrumpinamos

Tai, kaip suprantam, jai gali grafika daryti taip: 6d.d po 5val. ir per savaite iseina 30 val. kaip ir priklauso?
Atsakyti