Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

ar yra galimybė atlikinėti įmonėje praktiką, jei studijų programoje nėra privalomos praktikos? savarankiškai ieškau praktikos, bet iš vienos įmonės gavau atsakymą, kad taip negalima ir galima tik su trišale sutartimi su mokslo įstaiga unsure.gif pati pažįstu kelis žmones, kurie praktikavosi savarankiškai, bet jie ambasadose dirbo, tai nežinau, ar tvarka ten kitokia, ar vis gi galima ir be trišalės ir kitur
Atsakyti
Na kiek pati esu atlikinejusi praktika, ir praktikantai kurie atlikinejo pas mane darbovieteje, tai dazniausiai turedavome pasirasyti trisale sutarti - universitetas, as ir istaigos, kurioje atliksiu vadovas. Kiek pamenu pas mus irgi nebuvo privalomos praktikos, buvo pazintine ar kazkaip panasiai vadinosi, ja galejom atlikineti jei mokantis priktrukdavo kreditu ir pan.
Papildyta:
QUOTE(pyramisa @ 2012 01 17, 18:55)
Tai, kaip suprantam, jai gali grafika daryti taip: 6d.d po 5val. ir per savaite iseina 30 val. kaip ir priklauso?

Nesvarbu kokiu etatu dirba zmogus 0.25, 0.5 ar pilnu etatu, jam atostogs netrumpinamos. Priklauso 28 d., jei isdirbo 6 men., tada 2 savaites.
Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2012 01 17, 20:15)
Na kiek pati esu atlikinejusi praktika, ir praktikantai kurie atlikinejo pas mane darbovieteje, tai dazniausiai turedavome pasirasyti trisale sutarti - universitetas, as ir istaigos, kurioje atliksiu vadovas. Kiek pamenu pas mus irgi nebuvo privalomos praktikos, buvo pazintine ar kazkaip panasiai vadinosi, ja galejom atlikineti jei mokantis priktrukdavo kreditu ir pan.
Papildyta:

Nesvarbu kokiu etatu dirba zmogus 0.25, 0.5 ar pilnu etatu, jam atostogs netrumpinamos. Priklauso 28 d.,  jei isdirbo 6 men., tada 2 savaites.

atostogos tai zino, kad priklauso, kaip ir pilnu etatu, bet klausia del darbo, poilsio dienu ir darbo valandu.
Papildyta:
QUOTE(pyramisa @ 2012 01 17, 17:55)
Tai, kaip suprantam, jai gali grafika daryti taip: 6d.d po 5val. ir per savaite iseina 30 val. kaip ir priklauso?

Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2012 01 17, 20:15)

tai, kaip suprantu, savanoriškai, jei nori susipažint su darbu, įgyt praktikos tam tikroje srutyje, už ačiū padirbt neįmanoma Lietuvoj? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cartman @ 2012 01 17, 22:17)
tai, kaip suprantu, savanoriškai, jei nori susipažint su darbu, įgyt praktikos tam tikroje srutyje, už ačiū padirbt neįmanoma Lietuvoj?  g.gif

O cia apie kokia sriti kalbama? Kazkokia itin specifine? Yra imoniu kurios priimineja praktikantus, bet irgi turi buti sutartis kazkokia. Nebandet eiti su vadovu kalbet tos istaigos kurioje norite praktikuotis?
Bet siaip kiek esu girdejusi, nelabai megsta praktikantu, nes reikia paskirti praktikos vadova, kuris supazindintu su imones veikla, apmokytu ir pan. O tai dazniausiai buna istaigos darbuotojas, kuris atitraukiamas nuo savo darbo, jam gaunas kaip ir darbas papildomai, uz kuri greiciausiai niekas nemokes. Tad retas kuris nores vargintis delto. O beto net nezinau kokia sutartis cia turetu buti pasirasyta su jumis. Nes jei patikrintu istaiga darbo inspekcija ar dar kas nors atsitiks jums, o jus nebusite niekaip apiforminta, tai atsakomybe teks darbdaviui.

na bet linkiu sekmes, gal ir pavyks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pyramisa @ 2012 01 17, 21:18)
atostogos tai zino, kad priklauso, kaip ir pilnu etatu, bet klausia del darbo, poilsio dienu ir darbo valandu.

Taigi minejau, kad nesvarbu kokiu etatu zmogus dirba, jam priklauso tokios pat socialines garantijos, kaip ir kitiems darbuotojams, kurie dirba pilnu etatu, tik tai kad ji dirbs ne 40 val. per savaite, o 30.
Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2012 01 18, 09:04)
Taigi minejau, kad nesvarbu kokiu etatu zmogus dirba, jam priklauso tokios pat socialines garantijos, kaip ir kitiems darbuotojams, kurie dirba pilnu etatu, tik tai kad ji dirbs ne 40 val. per savaite, o 30.

o iseiginiu skaicius toks pat, kaip ir pilnu etatu?
Atsakyti
QUOTE(pyramisa @ 2012 01 18, 11:49)
o iseiginiu skaicius toks pat, kaip ir pilnu etatu?

Taip. Jei darbas pamainis ar dirbama slenkanciu grafiku, tada pagal grafika
Atsakyti
Sveiki,mano situacija yra tokia, darbdarvys algos nemoka jau nuo rugsejo men.nuo lapkricio pradzios turiu nedarbinguma nes esu nescia, siuo metu esu kasmetinese atostogose ir nuo vasario 1 iseinu i motinystes atostogas, kreipiausi i VDI isvada tokia kad isnagrinejo byla ir niekuo padeti negali,nes imonej sunki padetis nebent kreiptis i teisma. ka toliau daryti? nei algos, nei uz atostoginius nera sumoketa. kiek uztrunka teismo procesas ir ar jis tikrai pagelbes?
Atsakyti
Noriu paklausti,gal kas zinos....Ar darbdavys turi teise nutraukti darbo suterti jeigu per 3 menesius buvau biliuteni pirma karta 5 savaites,o dabar vel nusimato biliutenis?
Atsakyti
QUOTE(Mmarisha @ 2012 01 18, 17:55)
Noriu paklausti,gal kas zinos....Ar darbdavys turi teise nutraukti darbo suterti jeigu per 3 menesius buvau biliuteni pirma karta 5 savaites,o dabar vel nusimato biliutenis?

Pokol jus beliutenije niekas jus negali atleis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2012 01 18, 18:42)
Pokol jus beliutenije niekas jus negali atleis smile.gif

dekui 4u.gif
Atsakyti