Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

QUOTE(Mmarisha @ 2012 01 18, 17:55)
Noriu paklausti,gal kas zinos....Ar darbdavys turi teise nutraukti darbo suterti jeigu per 3 menesius buvau biliuteni pirma karta 5 savaites,o dabar vel nusimato biliutenis?

Kol turite nedarbingumo pazymejima, niekas jusu neatleis
Atsakyti
Sveikos, tokio padetis ,darbo birzos tarpinike dave rekomend. ir liepe pasiskambinti del darbo, darbdavys pareiske kad jie priims i darba tik tuos kurie "atstovejo" metus darbo birzoj, zmogus tiek nera tiek atstovejas, bet darbdavys nori kad zmogus padirbti 3val bandomajam laikotarpiui po 8 valandas,tai zmogus negali atsisakyti to darbo , bet jo vistiek nepriims, bet "atidirbti " vistiek teks, kaip suprantu uz darba nebus mokama ir speju neapiforminama. Ar galit atsakyti ar tai teiseta?
Atsakyti
QUOTE(Mmarisha @ 2012 01 18, 16:55)
Noriu paklausti,gal kas zinos....Ar darbdavys turi teise nutraukti darbo suterti jeigu per 3 menesius buvau biliuteni pirma karta 5 savaites,o dabar vel nusimato biliutenis?

o čia jūsų vaiko tada profylyje? jei taip,jūsų niekas negali atleisti kol vaikui sueis 3ji metai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Itališkabandelė @ 2012 01 19, 10:17)
Sveikos, tokio padetis ,darbo birzos tarpinike dave rekomend. ir liepe pasiskambinti del darbo, darbdavys pareiske kad jie priims i darba tik tuos kurie "atstovejo" metus darbo birzoj, zmogus tiek nera tiek atstovejas, bet darbdavys nori kad zmogus padirbti 3val bandomajam laikotarpiui po 8 valandas,tai zmogus negali atsisakyti to darbo , bet jo vistiek nepriims, bet "atidirbti " vistiek teks, kaip suprantu uz darba nebus mokama ir speju neapiforminama. Ar galit atsakyti ar tai teiseta?

Nepakankamai aiškiai parašėte, bet darbdavys norėdamas, kad darbuotojas pas jį dirbtų visų pirma turi įdarbinti, ar tai būtų sudaroma terminuota ar neterminuota sutartis, kurioje sulygstama dėl išbandymo laikotarpio, darbo pobūdžio, darbo laiko, užmokesčio ir t.t. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vike: 19 sausio 2012 - 14:42
Nežinau kaip aiškiau parašyti.
Tarpininke išrasše žmogui rekomendacija ir pasakė, kad paskambinti darbdaviui ir susirart del darbo, ir po to gražinti užpidyta rekomendacija.
Paskambinus darbdaviui paaiškėjo, kad jis priema tik tam tikrus asmenis, o tu kriteriju žmogus neatitiko, BET darbdavys vis tiek prašo ateiti padirbti 3 dienas,.Tai klausiu ar tas darbdavys turi teise prašyti jo padirbti 3 dienas (tikriausiai nelegaliai ,be jokiu sutarčių) Nes jei žmogus atsisakys to darbo, tai ji gali isbraukti iš darbo biržos.

Beje kiti žmonės ir dirba po tas 3 dienas, aš čia aiškiai matau žmonių išnaudojima ir kažkodėl rodos kad tarpininke ir darbdavys dirba iš viena, nes tarpininke asmeniskai paskambino pasiule tą darbą, ko ankščiau nera buvę per 3 metus.
Atsakyti
QUOTE(Itališkabandelė @ 2012 01 19, 15:27)
Nežinau kaip aiškiau parašyti.
Tarpininke išrasše žmogui rekomendacija ir pasakė, kad paskambinti darbdaviui ir susirart del darbo, ir po to gražinti užpidyta rekomendacija.
Paskambinus darbdaviui paaiškėjo, kad jis priema tik tam tikrus asmenis, o tu kriteriju žmogus neatitiko, BET darbdavys vis tiek prašo ateiti padirbti 3 dienas,.Tai klausiu ar tas darbdavys turi teise prašyti jo padirbti 3 dienas (tikriausiai nelegaliai ,be jokiu sutarčių) Nes jei žmogus atsisakys to darbo, tai ji gali isbraukti iš darbo biržos.

Beje kiti žmonės ir dirba po tas 3 dienas, aš čia aiškiai matau žmonių išnaudojima ir kažkodėl rodos kad tarpininke ir darbdavys dirba iš viena, nes tarpininke asmeniskai paskambino pasiule tą darbą, ko ankščiau nera buvę per 3 metus.

Jei nebus sudaryta darbo sutartis nors ir 3 dienom, tai bus nelegalus darbas.
Atsakyti
QUOTE(vvylle @ 2012 01 18, 17:00)
Sveiki,mano situacija yra tokia, darbdarvys algos nemoka jau nuo rugsejo men.nuo lapkricio pradzios turiu nedarbinguma nes esu nescia, siuo metu esu kasmetinese atostogose ir nuo vasario 1 iseinu i motinystes atostogas, kreipiausi i VDI isvada tokia kad isnagrinejo byla ir niekuo padeti negali,nes imonej sunki padetis nebent kreiptis i teisma. ka toliau daryti? nei algos, nei uz atostoginius nera sumoketa. kiek uztrunka teismo procesas ir ar jis tikrai pagelbes?

Byla susijusi su darbo santykiais turi būti išnagrinėta teisme per 2 mėn. (30 d. skiriama pasiruošimui nagrinėti bylą ir 30 d. pačiam nagrinėjimui). Ar teismas pagelbės, priklauso nuo to, kokia sunki darbdavio padėtis, nes jis gali paskelbti bankrotą, o tuo atveju galimybė susigrąžinti užmokestį smarkiai apmažėja. tačiau, jei darbdavio padėtis ne tokia jau bloga, teismas jums priteis ne tik jūsų minėtas sumas, bet ir delspinigius (0,07 proc. už kiekvieną pradelstą dieną).

QUOTE(Mmarisha @ 2012 01 18, 18:55)

Aš klausimą suprantu taip: Ar gali viena iš atleidimo priežasčių būti laikinas nedarbingumas?
Jei toks klausimas, tuomet atsakymas ne, bent tiesiogiai atleidimo priežastis nedarbingumas negalima, tačiau, reikėtų nepamiršti, kad yra daug kitų veiksnių, kuriuos vertinant darbdavys gali atleisti iš darbo, pvz: darbuotojas neįvykdo darbo normų, tą pačią funkciją atlieka daug ilgiau nei kiti (ypač esant laikinei darbo užmokesčio sistemai).
Atsakyti
Darbdavys del ligos tikrai negali atleisti, jei darbuotojas sirgo biletenio i darba neatvyksta ne daugiau kaip 120 dienu is eiles arba ne daugiau kaip 140 dienu per paskutinius 12 menesiu. I si laikotarpi neisiskaiciuoja, jei darbuotojas buna paemes bileteni seimos nari slaugyti.
Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2012 01 20, 09:26)
Darbdavys del ligos tikrai negali atleisti, jei darbuotojas sirgo biletenio i darba neatvyksta ne daugiau kaip 120 dienu is eiles arba ne daugiau kaip 140 dienu per paskutinius 12 menesiu. I si laikotarpi neisiskaiciuoja, jei darbuotojas buna paemes bileteni seimos nari slaugyti.

Dekui uz info,suzinojau tai,kas domina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Victrix @ 2012 01 19, 22:59)
Aš klausimą suprantu taip: Ar gali viena iš atleidimo priežasčių būti laikinas nedarbingumas?
Jei toks klausimas, tuomet atsakymas ne, bent tiesiogiai atleidimo priežastis nedarbingumas negalima,

atsakymas - galima
133 straipsnis. Garantijos sergantiems ir sužalotiems darbe darbuotojams

1. Darbuotojams, netekusiems darbingumo dėl sužalojimo darbe arba profesinės ligos, darbo vieta ir pareigos paliekamos, kol bus atgautas darbingumas arba nustatytas neįgalumas. Su darbuotoju, kuriam nustatytas neįgalumas, darbo sutartis gali būti nutraukiama laikantis šio skirsnio nuostatų.

2. Darbuotojams, tapusiems laikinai nedarbingiems ne dėl šio straipsnio 1 dalyje nustatytų priežasčių, darbo vieta ir pareigos paliekamos, jeigu jie dėl laikinojo nedarbingumo neatvyksta į darbą ne daugiau kaip šimtą dvidešimt dienų iš eilės arba ne daugiau kaip šimtą keturiasdešimt dienų per paskutinius dvylika mėnesių, jei įstatymai ir kiti norminiai teisės aktai nenustato, kad tam tikros ligos atveju darbo vieta ir pareigos paliekamos ilgesnį laiką.

Atsakyti
Laba diena 4u.gif
dirbu valstybinėje organizacijoje.
Iki vaiko gimimo gaudavau algą+30 proc. priedą. Viskas oficialiai, tas atsispindėjo ir Vaiko priežiūros metu (ta prasme gaudavau išmoką pagal tą sumą).
Klausimas:
ar grįžus po Motinystės atostogų (per kelis metus karpė priedus, keitėsi valdžia), man priklauso tik alga, ar alga su priedu kaip buvo iki to. Jei taip, koks str.ar įstatym. tai reglamentuoja, kuo galėčiau pagrįsti.
AČIŪ LABAI IŠ ANKSTO 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(almg @ 2012 01 20, 15:30)
Laba diena 4u.gif
dirbu valstybinėje organizacijoje.
Iki vaiko gimimo gaudavau algą+30 proc. priedą. Viskas oficialiai, tas atsispindėjo ir Vaiko priežiūros metu (ta prasme gaudavau išmoką pagal tą sumą).
Klausimas:
ar grįžus po Motinystės atostogų (per kelis metus karpė priedus, keitėsi valdžia), man priklauso tik alga, ar alga su priedu kaip buvo iki to. Jei taip, koks str.ar įstatym. tai reglamentuoja, kuo galėčiau pagrįsti.
AČIŪ LABAI IŠ ANKSTO 4u.gif

O kaip sulygta darbo sutartyje, ar jūs valstybės tarnautoja?
Atsakyti