QUOTE(vvylle @ 2012 01 18, 17:00)
Sveiki,mano situacija yra tokia, darbdarvys algos nemoka jau nuo rugsejo men.nuo lapkricio pradzios turiu nedarbinguma nes esu nescia, siuo metu esu kasmetinese atostogose ir nuo vasario 1 iseinu i motinystes atostogas, kreipiausi i VDI isvada tokia kad isnagrinejo byla ir niekuo padeti negali,nes imonej sunki padetis nebent kreiptis i teisma. ka toliau daryti? nei algos, nei uz atostoginius nera sumoketa. kiek uztrunka teismo procesas ir ar jis tikrai pagelbes?
Byla susijusi su darbo santykiais turi būti išnagrinėta teisme per 2 mėn. (30 d. skiriama pasiruošimui nagrinėti bylą ir 30 d. pačiam nagrinėjimui). Ar teismas pagelbės, priklauso nuo to, kokia sunki darbdavio padėtis, nes jis gali paskelbti bankrotą, o tuo atveju galimybė susigrąžinti užmokestį smarkiai apmažėja. tačiau, jei darbdavio padėtis ne tokia jau bloga, teismas jums priteis ne tik jūsų minėtas sumas, bet ir delspinigius (0,07 proc. už kiekvieną pradelstą dieną).
QUOTE(Mmarisha @ 2012 01 18, 18:55)
Noriu paklausti,gal kas zinos....Ar darbdavys turi teise nutraukti darbo suterti jeigu per 3 menesius buvau biliuteni pirma karta 5 savaites,o dabar vel nusimato biliutenis?
Aš klausimą suprantu taip: Ar gali viena iš atleidimo priežasčių būti laikinas nedarbingumas?
Jei toks klausimas, tuomet atsakymas ne, bent tiesiogiai atleidimo priežastis nedarbingumas negalima, tačiau, reikėtų nepamiršti, kad yra daug kitų veiksnių, kuriuos vertinant darbdavys gali atleisti iš darbo, pvz: darbuotojas neįvykdo darbo normų, tą pačią funkciją atlieka daug ilgiau nei kiti (ypač esant laikinei darbo užmokesčio sistemai).