Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

QUOTE(Svajaaa @ 2013 04 10, 13:56)
O kokį laiką nurodyti?ar gali D.S būt nutraukiama anskčiau?
pasiskaičiau Darbo kodeksą, tai išeitinės bet kokiu atveju nėra didelės.
Tik įdomu dabar..Ar galima rašyt terminuotai sutartį tarkim 3 mėn., paskui vėl ją pratęst terminuotai sutarčiai?

tikrai taip galima, nemazai kas taip ir daro,kai nera tikri del busimu darbu apimties mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2013 04 10, 13:24)
norime įdarbinti buhalterę, tai D.S. rašyt terminuotaai ar bandomajam laikotarpiui?nes norim pasižiūrėti ar ji mums tiks.

Jei norite sudaryti terminuotą DS, rašykite: terminuota, iki 20XX-XX-XX, su išbandymo laikotarpiu iki 2012-07-XX (ne ilgiau kaip 3mėn), darbdavio iniciatyva, patikrinti, ar darbuotojas tinka sulygtam darbui. Jei sudarysite neterminuotą DS, rašysite: neterminuota, su išbandymo laikotarpiu iki 2012-07-XX (ne ilgiau kaip 3mėn), darbdavio iniciatyva, patikrinti, ar darbuotojas tinka sulygtam darbui
O kokį laiką nurodyti?ar gali D.S būt nutraukiama anskčiau?

Jei darbuotoja netiks, bandomuoju laikotarpiu atleisti galėsite įspėję prieš tri dienas pagal LR DK 107str. Bandomajam laikotarpiui pasibaigus terminuotą sutartį anksčiau laiko galima nutraukti šalių susitarimu, darbuotojui pačiam prašant, už darbo drausmės pažeidimus ir kt. Terminuota darbo sutartis gali būti sudaroma ne ilgiau kaip penkeriems metams.
Ar galima rašyt terminuotai sutartį tarkim 3 mėn., paskui vėl ją pratęst terminuotai sutarčiai?

DK nedraudžia pratęsti terminuotos DS, tačiau ji gali būti pratęsta tik tais atvejais, kai darbas yra nenuolatinio pobūdžio arba kai tokie atvejai yra numatyti įstatymuose arba kolektyvinėse sutartyse. Šiaip terminuotos sutartys nėra pratęsinėjamos. Keletą kartų pratęsiant terminuotą darbo sutartį sunku įrodyti, kad darbas nėra nuolatinio pobūdžio, tad VDI DS tokį pratęsimą traktuoja kaip DS tapimą neterminuota. Juolab niekaip neįrodysit, kad buhalterio darbas yra nenuolatinis.
Atsakyti
Sveiki, neradau sau tinkamos temos (gal blogai ieskojau) 4u.gif
Gal kas galite patarti ka man daryti:
Taigi esu vaiko prieziuros atostogose. Prasyma buvau parasiusi 2 metams. 1 metai suejo 2013 02 24, na ne esme, zodziu sausio men as paskambinau i darba vadovei ir pasakiau, kad nuo kovo men noreciau gryzti i darba. Dirbau rajone, tad pasakiau jei butu galimybe noreciau dirbti vilniuje, tai didele istaiga ir turi daug padaliniu. Sake viskas ok, informuosiu personala - ieskosim tau vietos vilniuje... Mane susirado pats vieno skyriaus vadovas ir pasikviete i pokalbi, na jis kazko buvo ne taip suprates ir pasiule man ne tai ko as tikejausi...Man finansiskai neapsimokejo... Tad ir nesutikau. Tada paskambinau savo vadovei ir pasakiau, kad ko gero noriu gryzti i savo darbo vieta, o vietoje manes dirba mano drauge.... Tai vat..Cia sitas viskas buvo 2013 03 men pirmom dienom. Ji man pasake, kad tada spres si klausima, galbut liks ir ji ir as, pralaukusi 3 sav suzinojau, kad sprendimo kolkas nera..jos atleisti kaip ir nenori, man dar kaip ir nieko nerado.... Tada as prisikaiciau visko, zodziu parasiau rastiska prasyma, kad noriu gryzti i darba nuo 2013 04 15 ( nuo siandien..), maniau jie netures kur detis, bet pasirodo ne..Siandien nesulaukusi jokiu ziniu paskambinau pati ir pasiteiravusi suzinojau, kad dar nera jokio sprendimo.....Ir pasakiau, kad laukti nebenoriu, kad reikia darbo ir viskas, tai vadove mazdaug pasake, kituose skyriuose yra kur ir jau 2 metu sulauke mamytes ir dar vis laukia...
Ar taip yra teisinga? Gal pati kalta, kad parasiau prasyma is pradziu 2 metams
Ka daryti? Darbo reikia butinai, turiu isipareigojimu bankui dideliu... verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(Aura_K @ 2013 04 15, 16:16)
Sveiki, neradau sau tinkamos temos (gal blogai ieskojau)  4u.gif
Gal kas galite patarti ka man daryti:
Taigi esu vaiko prieziuros atostogose. Prasyma buvau parasiusi 2 metams. 1 metai suejo 2013 02 24, na ne esme, zodziu sausio men as paskambinau i darba vadovei ir pasakiau, kad nuo kovo men noreciau gryzti i darba. Dirbau rajone, tad pasakiau jei butu galimybe noreciau dirbti vilniuje, tai didele istaiga ir turi daug padaliniu. Sake viskas ok, informuosiu personala - ieskosim tau vietos vilniuje... Mane susirado pats vieno skyriaus vadovas ir pasikviete i pokalbi, na jis kazko buvo ne taip suprates ir pasiule man ne tai ko as tikejausi...Man finansiskai neapsimokejo... Tad ir nesutikau. Tada paskambinau savo vadovei ir pasakiau, kad ko gero noriu gryzti i savo darbo vieta, o vietoje manes dirba mano drauge.... Tai vat..Cia sitas viskas buvo 2013 03 men pirmom dienom. Ji man pasake, kad tada spres si klausima, galbut liks ir ji ir as, pralaukusi 3 sav suzinojau, kad sprendimo kolkas nera..jos atleisti kaip ir nenori, man dar kaip ir nieko nerado.... Tada as prisikaiciau visko, zodziu parasiau rastiska prasyma, kad noriu gryzti i darba nuo 2013 04 15 ( nuo siandien..), maniau jie netures kur detis, bet pasirodo ne..Siandien nesulaukusi jokiu ziniu paskambinau pati ir pasiteiravusi suzinojau, kad dar nera jokio sprendimo.....Ir pasakiau, kad laukti nebenoriu, kad reikia darbo ir viskas, tai vadove mazdaug pasake, kituose skyriuose yra kur ir jau 2 metu sulauke mamytes ir dar vis laukia...
Ar taip yra teisinga? Gal pati kalta, kad parasiau prasyma is pradziu 2 metams
Ka daryti? Darbo reikia butinai, turiu isipareigojimu bankui dideliu...  verysad.gif .

O jūs į darbą atvažiavote 2013-04-15 kaip nurodėte savo prašyme?
Na, o LR DK 180 str.:

"3. Darbuotojas, ketinantis pasinaudoti šiomis atostogomis ar grįžti į darbą joms nepasibaigus, apie tai raštu privalo įspėti darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ilgesnis įspėjimo terminas.

4. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama."

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vike: 16 balandžio 2013 - 08:54
QUOTE(Vike @ 2013 04 16, 08:51)
O jūs į darbą atvažiavote 2013-04-15 kaip nurodėte savo prašyme?

Labai geras klausimas. Dabar gali atleisti uz pravaiksta. smile.gif
Atsakyti
As skambinau, bet man atsake, kad dar man neturi ko pasiulyti...
Atsakyti
Laba diena,gal kas galėtų atsakyt,ar turint nedarbingumo lapelį galėčiau jo metu parašyt pareiškimą dėl išejimo iš darbo,ar reikia pirma užbaigt biuletenį,tada rašyt?
Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aura_K @ 2013 04 16, 10:24)
As skambinau, bet man atsake, kad dar man neturi ko pasiulyti...

Nesvarbu,turėjot vyktį į darbą, net neabejoju,kad pravaikštas rašys.
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2013 04 17, 17:58)
ar turint  nedarbingumo lapelį  galėčiau jo metu parašyt pareiškimą dėl išejimo iš darbo?

Galite.
Atsakyti
Laba diena, ar yra kas nors, kas nusimanot kompensaciju uz nepanaudotas atostogas paskaiciavimuose?
Labai reiktu mazytes konsultacijos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo isdykusS: 19 balandžio 2013 - 05:21
Parašykit, maž pagelbėsiu smile.gif
Atsakyti
Sveiki, as irgi noreciau suzinoti keleta dalykeliu.
Jeigu as nuvaziuosiu i sodra ir paprasysiu paziureti, kada paskutini karta buvau atostogose, cia galima variantas ar ne? ax.gif Jeigu ne, tai kaip man tai suzinoti. g.gif
ax.gif Variantai paklausti pas darbdavi netinka, iskilo siokiu tokiu nesusipratimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bugutis: 22 balandžio 2013 - 11:05