QUOTE(carnivore @ 2007 09 24, 00:16)
esu skaicius, kad kiti irgi nujuodusius narvelius nukerpa, bet as tai nieko nedarau, juk gamtoj jie naturaliai nupuna,,,nezinau. o del pajuodimo - irgi skaiciau, kad del per didelio vabzdzio pradeda narvelis juosti. nes augalelis nespeja suvirskinti vabalelio ir jis ima puti narvelio viduje, tuo paciu sukeldamas ir narvelio puvima.va...
o del prieziuros - labai daug visko skaiciau, kol galiausiai nusipirkau dioneja, ir kazkaip nei as ten ja labai priziuriu, nei ka...
ji pas mane auga tokiam inde aukstom sienelem (foto matosi), tada ten galbut siek tiek dregmes susikoncentruoja. auginu ja paciam sauleciausiam kambary, ant palanges. visada vazonelis stovi lekstuteje su vandeniu (vanduo, tiesa, nera nei distiliuotas, nei ka.kai turiu galimybe - laistau lietaus vandeniu, bet tai nutinka retai, tad maniskei dionejai tinka ir pastovejes vanduo is ciaupo). kartais to plastmasinio indo sieneles pripurskiu su vandeniu, kad butu dregna.
tik nereikia pamirsti, jei dioneja pradeda leisti ziedeli - reikia ji nukirpti, jei nenorit prarasti augalelio.
tikiuosi bent kiek padejau.
o cia mano dionejos nuotrauka -
http://img217.images.../img2275nv6.jpg

ar ant pietines palanges galima laikyt?
beje siandien bandziau pasert vaisinem muselem dioneja, bet nelabai sekmingai - is pradziu tai galvojau padesiu ja ten kur musytes skraido, tai pacios lis i dionejos "dezutes", na bet kur tau

po togaudziau jau pati musytes - tai kol sugavau as ta muse ir paemiau su pincetu uz sparno

o po to kai idejau i dionejos atsiverusia "dezute" tai ta muse isropojo, o dionejos "dezute" kaip buvo atsiverus, taip ir liko
gal zinot kokie vabzdziai jai tinkamiausi, kad tuoj pat uzsidarytu "dezute", vos idejus vabzdi

gal tinka vorai (tai jie bent be sparnu) ar kandys?

naminiu musiu dabar retai kada iskrenda i kambary, o ir taip man rodos jos per dideles dar kol kas dionejai.
cia mano dioneja:

tavo irgi labai miela