Įkraunama...
Įkraunama...

Vabzdžiaėdžiai

QUOTE(Mildukas @ 2006 12 04, 14:51)
Valgyt turi tik gyvą maistą, nes kitaip gali supūti, gyvas spardosi ir dirgina burną, kuri išskiria virškinimo sultis. O negyvas nesispardo ir nevirškina jo, tada su visa burna gali pradėti pūti ir supūti visas. Žiemoti turi maždaug 5-10 laipsnių temperatūroje 3-4 mėn (nelabai turintiems sąlygas rekomenduojama suvyniotą į drėgną natūralaus pluošto medžiagą ar laikraštį laikyti šaldytuve, daržovių skyriuje). Jei negauna pažiemot vėsioj temperatūroj, anksčiau ar vėliau nusibaigia. O gal taviškis ne nusibaigė, o žiemos sezonui ruošėsi? Tada jie numeta lapus, paruduoja, gumbas įsirausia į žemes, ir galima kišt į šaldytuvą (tokiu oru aš laikau balkone ant palangės, pati ta temperatūra, nors maniškis dar nepasiruošęs žiemoti, bet bandysim išaiškinti, kad trumpos dienos, šalta ir laikas miegot  lotuliukas.gif ).

tai ta muse buvo gyva, tik jau tokia nelabai bepaskraidanti, uzsiziurejau ir mikliai augalui ikisau..
Geras... o gal tikrai jis nenunyko, nes buvo pries ziema... nu bet viskas, jis jau ismestas, nieko nebepadarysi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(nenuorama82 @ 2006 12 04, 14:02)
tai ta muse buvo gyva, tik jau tokia nelabai bepaskraidanti, uzsiziurejau ir mikliai augalui ikisau..
Geras... o gal tikrai jis nenunyko, nes buvo pries ziema... nu bet viskas, jis jau ismestas, nieko nebepadarysi verysad.gif

Na nuo tokios neturėjo nusibaigt smile.gif O dėl to, kad jau išmestas - ką padarysi, dabar daugiau informacijos yra. Šiaip man nupirko dovanų orchidėją, beskaitydama specializuotus forumus užtikau temų apie vabzdžiaėdžius, visada tokie egzotiški atrodė, ir še tau, namuose augina... tai kai pasitaikė proga, tai pasistengiau įsitaisyt ir dovanėlę įtaisyt smile.gif žavingi augaliukai, bent jau man, matysiu, kaip man seksis jas auginti smile.gif Šiaip irgi rašo knygutėj, kad sunkiai auginamas, labai jautrus, bet kiek skaičiau kitų vartotojų atsiliepimus - visai neblogai gyvena, svarbiausia, kad gautų žiemos poilsio periodą ax.gif Jei kam reikės, pateiksiu smulkesnes nuorodas kituose forumuose ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mildukas @ 2006 12 04, 15:08)
Na nuo tokios neturėjo nusibaigt smile.gif O dėl to, kad jau išmestas - ką padarysi, dabar daugiau informacijos yra. Šiaip man nupirko dovanų orchidėją, beskaitydama specializuotus forumus užtikau temų apie vabzdžiaėdžius, visada tokie egzotiški atrodė, ir še tau, namuose augina... tai kai pasitaikė proga, tai pasistengiau įsitaisyt ir dovanėlę įtaisyt smile.gif žavingi augaliukai, bent jau man, matysiu, kaip man seksis jas auginti smile.gif Šiaip irgi rašo knygutėj, kad sunkiai auginamas, labai jautrus, bet kiek skaičiau kitų vartotojų atsiliepimus - visai neblogai gyvena, svarbiausia, kad gautų žiemos poilsio periodą ax.gif  Jei kam reikės, pateiksiu smulkesnes nuorodas kituose forumuose  ax.gif

Tai lauksim lauksim praktiniu patarimu. Ateityje as dar karta bandysiu ta vabzdziaedi auginti.
Atsakyti
QUOTE(nenuorama82 @ 2006 12 04, 14:16)
Tai lauksim lauksim praktiniu patarimu. Ateityje as dar karta bandysiu ta vabzdziaedi auginti.

Mano visi praktiniai patarimai iš Rojaus sodų forumo ir iš Orchidėjų augintojų forumo. Būtent orchidėjų augintojų forume ir užsikrėčiau vabzdžiaėdžiais blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(nenuorama82 @ 2006 12 04, 13:24)
uzziurejau, kad yra tokia tema apie vabzdziaedzius... Mes turejom dioneja, kadangi ji buvo nupirkta man nezinant, tai kai pamaciau, sakiau, kas cia per ideomybe. Ir kazkaip pamaciau, kad nyksta ji. Ir siaip kol gaubto nebuvo, ji nepasizymejo augimu, o kai uzdejom gaubta, tai nykti pradejo. Issigandusi nuemiau, bet taip ir neissaugojau geles... Nezinau, ko jai truko..
Tiesa, pazistamas biologas sake, kad mes jos neissaugosim, nes labai jau sunku ja auginti musu kambariuose. Na, tikiuosi, kad jums pavyks ja issaugoti, nes man tai labai grazus augaliukas (idomiausia kai uzsidaro biggrin.gif ).
Dabar seile varvinu i ta asoteni...

Manau, kad gaubtas ne prie ko schmoll.gif dažniausiai namuose auginami vabzdžiaėdžiai numiršta nuo netinkamo laistymo - t.y. nuo laistymo kietu vandeniu. juos reikia laistyti TIK MINKŠTU vandeniu (lietaus, pasemtu iš kūdros ar ežero, tirpdytu sniegu ir t.t.), nes jie nepakenčia kalkių ir visokio kitokio gėrio, kurio apstu vandentiekio vandenyje. O taip pat jie mėgsta drėgmę ne tik vazonėlyje, bet ir aplink juos, taigi reikia drėkinti aplinka pukškiant.

QUOTE(Mildukas @ 2006 12 04, 14:51)
Žiemoti turi maždaug 5-10 laipsnių temperatūroje 3-4 mėn (nelabai turintiems sąlygas rekomenduojama suvyniotą į drėgną natūralaus pluošto medžiagą ar laikraštį laikyti šaldytuve, daržovių skyriuje). Jei negauna pažiemot vėsioj temperatūroj, anksčiau ar vėliau nusibaigia. O gal taviškis ne nusibaigė, o žiemos sezonui ruošėsi? Tada jie numeta lapus, paruduoja, gumbas įsirausia į žemes, ir galima kišt į šaldytuvą (tokiu oru aš laikau balkone ant palangės, pati ta temperatūra, nors maniškis dar nepasiruošęs žiemoti, bet bandysim išaiškinti, kad trumpos dienos, šalta ir laikas miegot  lotuliukas.gif ).

Nu aš tokiems drąstiškiems migdymams šaldytuve tikrai nesiryžčiau tongue.gif Ir tikrai ne visiems vabzdžiaėdžiams tinka tavo aprašyta procedūra. Pvz. ąsoteniai visai nenumeta lapų, o tiesiog nustoja intensyviai augę ir auginę ąsotukus, o senieji ąsotėliai pradeda apmirti. Pernai visą žiemą maniškis ąsotenis praleido kambaryje ant palangės šilumoj, bet matėsi, kad miega, nes tik pradėjus šviesti pavasarinei saulytei pradėjo augti thumbup.gif
tavo aprašytas žiemojimo būdas tinkamas tik saracėnijoms mirksiukas.gif O ir dionėjos ir ąsoteniai žiemoja šviesoje, drėgnai cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciocė: 04 gruodžio 2006 - 16:34
QUOTE(Ciocė @ 2006 12 04, 16:18)
Manau, kad gaubtas ne prie ko  schmoll.gif  dažniausiai namuose auginami vabzdžiaėdžiai numiršta nuo netinkamo laistymo - t.y. nuo laistymo kietu vandeniu. juos reikia laistyti TIK MINKŠTU vandeniu (lietaus, pasemtu iš kūdros ar ežero, tirpdytu sniegu ir t.t.), nes jie nepakenčia kalkių ir visokio kitokio gėrio, kurio apstu vandentiekio vandenyje. O taip pat jie mėgsta drėgmę ne tik vazonėlyje, bet ir aplink juos, taigi reikia drėkinti aplinka pukškiant.
Nu aš tokiems drąstiškiems migdymams šaldytuve tikrai nesiryžčiau  tongue.gif  Ir tikrai ne visiems vabzdžiaėdžiams tinka tavo aprašyta procedūra. Pvz. ąsoteniai visai nenumeta lapų, o tiesiog nustoja intensyviai augę ir auginę ąsotukus, o senieji ąsotėliai pradeda apmirti. Pernai visą žiemą maniškis ąsotenis praleido kambaryje ant palangės šilumoj, bet matėsi, kad miega, nes tik pradėjus šviesti pavasarinei saulytei pradėjo augti  thumbup.gif 
tavo aprašytas žiemojimo būdas tinkamas tik saracėnijoms  mirksiukas.gif  O ir dionėjos ir ąsoteniai žiemoja šviesoje, drėgnai  cool.gif

Dėl ąsotenių taip, aš jo dar neįsitaisiau, tai komentavau tik apie šitus du.
Na sakė, taip ir dionėją laiko šaldytuve, ir visai normaliai išgyvena. Kiek čia tos šviesos žiemą... ax.gif Nors aš saviškį vis tik į ūkinį pastatą kraustysiu, vis šiek tiek lango gaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mildukas: 04 gruodžio 2006 - 19:10
Perskaiciau visa info Milduko nurodyta apie vabzdziaedzius, ir reikes butinai isigyti asoteni... Jau seniai i ji seile varvina, bet kazkaip pabijojau pirkti, be to, maciau buna pirkti ir nukainotu, tik jie jau buna be tu asoteliu.
Tiesa, Cioce, o tu ji augini pakabinusi?
Atsakyti
QUOTE(nenuorama82 @ 2006 12 05, 10:01)
Perskaiciau visa info Milduko nurodyta apie vabzdziaedzius, ir reikes butinai isigyti asoteni... Jau seniai i ji seile varvina, bet kazkaip pabijojau pirkti, be to, maciau buna pirkti ir nukainotu, tik jie jau buna be tu asoteliu.
Tiesa, Cioce, o tu ji augini pakabinusi?

Nea, nepakabinau, nors galima būtų g.gif Matai pas mane šiek tiek kitokia ąsotenio atmaina, negu kad dažniausiai parduotuvėse pasitaiko.
Parduotuvėse dažniausiai būna pirkti tokie svyrantys, aksominiais tamsiai žaliais lapais. O maniškio lapeliai blizgūs, šviesiai žalios spalvos ir jis auga kiek kitaip, na žodžiu nelinkęs svirti žemyn. Nors aišku, atimčiau iš jo pagaliuką, prie kurio dabar pritvirtinus esu, tai nusvirtų, nes jau labai nemenkas per šią vasarą išaugo tongue.gif Rudeniop net du vaikus auginti pradėjo thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės,
mane didelė bėda ištiko...
turbūt mano ąaotenis numiro sad.gif unsure.gif
parudavo lapai
tai as juos nukirpau
dabar nezinau ka daryt... dar neismeciau, nes labai gaila.
Atsakyti
Sveikos ėdrūnų augintojos 4u.gif
Na kaip jūsų augintiniai peržiemojo? Tikiuosi nebuvo didelių aukų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciocė @ 2007 04 12, 11:37)
Sveikos ėdrūnų augintojos  4u.gif
Na kaip jūsų augintiniai peržiemojo? Tikiuosi nebuvo didelių aukų  biggrin.gif

Bijau, kad maniškiai abu neišgyveno verysad.gif Parsinešus jau gal porą savaičių, jokių gyvybės ženklų nerodo schmoll.gif
Atsakyti
Na o maniškiai lyg ir gyvena biggrin.gif Ąsotenis, tai tikrai gyvas ir laimingas, tik dabar aš jam viršūnę nugnybau, kad šakotųsi, tai biškį augimas sustojo, o saracėnija, tai jau pamažu bunda - vieno naujo lapuko jau viršūnėlė matosi thumbup.gif
Atsakyti