Įkraunama...
Įkraunama...

Vabzdžiaėdžiai

Sveiki, gali zinot, is kut gaut kuriu nors is situ : Utricularia,drosera,dioanea,pinguicula,sarracenia augalu arba seklu Vilniuje? Butu labai gerai... Jei seklos, gal ir kituose miestuose.
Atsakyti
QUOTE(*saulėgrąža* @ 2007 04 28, 14:21)
Na va, parsinešiau ir aš dionea - tuose pačiuose Senukuose, tik Vilniuj, Banginio pc radau. Irgi mažulytė tokia - dar berods keturios liko  ax.gif Dabar reik pult googlėn ir jau nepavirutiniškai perskaityt viską  bigsmile.gif

Jei ka naudingo rasi pasidalink mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Spegle @ 2007 04 28, 16:57)
Jei ka naudingo rasi pasidalink  mirksiukas.gif

Gal pasirodys naudingas šitas psl. angliškai skaitančioms. Čia, beje irgi radau, kad vabzdžiaėdžiai rūgštesnę žemę mėgsta - gal kas gali paaiškint žaliai augintojai, kaip ją tokią padaryti blush2.gif - o gal tokios pirkt jau būna? Ir dar - naujai įsigijusios, ką darysit - persodinsit ? g.gif
Ir kaži ar galima bandyt laistyt taip vadinamu "stalo vandeniu" - nėr ten mineralų? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saulėgrąža*: 28 balandžio 2007 - 18:15
QUOTE(African @ 2007 04 28, 14:25)
Sveiki, gali zinot, is kut gaut kuriu nors is situ : Utricularia,drosera,dioanea,pinguicula,sarracenia augalu arba seklu Vilniuje? Butu labai gerai... Jei seklos, gal ir kituose miestuose.

Taigi ką tik rašė, kad dionėją vilniuje iš senukų nusipirko, šiaip man kai pirko dionėją ir saracėniją, tai vilniuj ordilinoj... ten daugiausia tokių visokių būna.
O iš sėklų nelabai išsiauginsi, bent jau apie dionėją rašo, kad laaabai ilgai teks laukt, kol ją galysi matyti be padidinamojo stiklo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*saulėgrąža* @ 2007 04 28, 18:11)
Čia, beje irgi radau, kad vabzdžiaėdžiai rūgštesnę žemę mėgsta - gal kas gali paaiškint žaliai augintojai, kaip ją tokią padaryti  blush2.gif  - o gal tokios pirkt jau būna?

Manau tiks rūgščios durpės skirtos rododendrų, azalijų auginimui.
Atsakyti
Taigi ką tik rašė, kad dionėją vilniuje iš senukų nusipirko, šiaip man kai pirko dionėją ir saracėniją, tai vilniuj ordilinoj... ten daugiausia tokių visokių būna.

Gal galit pasakyt kur cia tokia randasi? blush2.gif
Atsakyti
Buvau banginio senukuose, buvo trys dioanea , tai viena paemiau, jei kas norit tai paskubekit, dvi dar yra.
Atsakyti
Yra dioneju ne tiok banginio senukuose, o ir Pasilaiciu. Kaina berots po 15 Lt, penktadieni buvo 4
Atsakyti
QUOTE(African @ 2007 04 29, 08:49)
Gal galit pasakyt kur cia tokia randasi?  blush2.gif

"ORdilina" Vilnius, Eišiškių pl.8, dirba 6.00-14.30 val ir šeštadienį iki 12val.
Atsakyti
Aciu . ax.gif
Atsakyti
Sveiki, norejau paklausti ar Vilniuje yra kurnors pirkti zemiu specialiai CP? Ar reikia naudoti durpes azalijoms? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Mildukas @ 2007 04 27, 20:14)
Šiaip ąsotenio dar labai noriu, nes močiutė sužinojo, kad vaisinės muselės jį labai mėgsta, tai sakė, kad ir virtuvėje priglaustų, kad tik tas museles išgaudytų  lotuliukas.gif

Aš pernai mamai "išnuomavus" ąsotenį buvau - virtuvėj ant palangės pastačiau irgi kad muselės gaudytų biggrin.gif na museles, tai kaip muselės, bet va širšes tai super išgaudė thumbup.gif Mama vis uogienes kai verda, tai širšių prisirenka, o paskui visos darniai ąsotenio užkandžiu tapo biggrin.gif

QUOTE(*saulėgrąža* @ 2007 04 28, 19:11)
Ir dar - naujai įsigijusios, ką darysit - persodinsit ?  g.gif
Ir kaži ar galima bandyt laistyt taip vadinamu "stalo vandeniu"  - nėr ten mineralų? g.gif

Ir kodėl toks iš kart nenumaldomas noras persodinėti kyla g.gif Aš tai pirmiausia bandau įsigilinti į augalo auginimo ypatybes, žiūriu ar sugebu tinkamas sąlygas jo auginimui sudaryti, kad jis gerai augtų, o tik paskui pradedu mąstyti apie persodinėjimus. Tuo labiau, kad pirmiausia reikia įsigilinti kokį substratą jam paruošti. Tačiau svarbiausia, kad visų vabzdžiaėdžių šaknys yra labai trapios ir menkutės, todėl persodinėjimų jie bijo kaip maro, o tam ir būtinybės nėra, juk gruntas jiems tik prisitvirtinimui ir vandens paėmimui reikalingas mirksiukas.gif Todėl aš savo ąsotenį tik po dviejų metų auginimo dabar planuoju persodinti, nes jau vazonuką išaugo - neparamstytas ant šono virsta biggrin.gif
Atsakyti