Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus nuskausminimas gimdymo metu

Atrodo neradau panašios temos, o labai norėtųsi patyrusių mamyčių paklausti, kokius natūralius nuskausminimo būdus naudojote per gimdymą, kokie jums labiausiai padėjo? rolleyes.gif Aš žinau keletą masažiukų, dar vanduo vonioje biggrin.gif .Ir atrodo viskas g.gif O neseniai šitam forume perskaičiau ir apie eterinius aliejus, aromaterapiją.
Norisi kuo daugiau informacijso susirinkt artėjant tai lemtingai dienai, nors kas ten žino kaip bus, vis ramiau laukti susitikimo su 2.gif
Atsakyti
manau, kad geriausias naturalus nuskasminimo budas - sukurti ta aplinka, kurioje jausis saugi ir tikra: tvirta vyro ranka, rami muzika, gal bet delfino garsai:), del eteriniu alieju pasiteirauk daugiu, nei maza kokima gali buti alergiska; smilkalai ir pan., man pvz., per gimdyma nesinorejo, kad mane kas nors liestu, o tuo labiua masazuotu... smile.gif
Atsakyti
Na, as cia priesingai stovyklai paatstovausiu ... ziuriu nieks nekalba sita tema.

Mano muset fiziologija yra tokia - kai neskauda, tai neskauda mazdaug iki 6 cm, o paskui kai pradeda, tai nesinori nei voniu, nei kamuoliu, nei kitokiu pribambasu... Gerai, kad tada jau greitai... Per pirma gimdyma akusere bande pamasazuoti (tada jau oksitocina buvo pradeje lasinti, tai dar saldizau), ale man tik vieno norejos - nagus susileisti, kad atitrauktu demesi nuo pagrindinio dalyko...
Antra syki, kai gimdymas ejosi nesunkiai, geriausiai padejo plepeti su gydytoja smile.gif

O aplinka... nu, jei cia nekelsime senos temos apie gimdyma namie - t.y. kalbame apie gimdyma ligoninej... nu neisivaizduoju Klaipedos gimdykloj aromatines lempos, ar zvakiu kokiu... juokingai man atrodytu... tas jaukumas tokioj gimdykloj - kaip kiaule papuosta kaspinu smile.gif

Bet kiekvienai kitaip.

Miau
Atsakyti
mew, pazystu ne viena pora, kuri sugebejo lygonineje susikurto tokia atmosfera, kurios jiems reikejo, viskas aisku priklauso nuo pacios moters, nuo jos noru, pojuciu, aisku nuo gymdymo eigos ir pan. Ir jokiu stovyklu nereikia kurti, visos norime si ivyki pasitikti kiek imanoma graziau, lengviau ir pan. Sekmes:)
Atsakyti
QUOTE (Mew @ 2004 07 02, 22:04)
O aplinka... nu, jei cia nekelsime senos temos apie gimdyma namie - t.y. kalbame apie gimdyma ligoninej... nu neisivaizduoju Klaipedos gimdykloj aromatines lempos, ar zvakiu kokiu... juokingai man atrodytu... tas jaukumas tokioj gimdykloj - kaip kiaule papuosta kaspinu smile.gif

Prietariu, Klaipedos gimdymo namuose gimdyklos baisios! Sienos aptrupeje, salta, lovos braska. Na zodziu, baisu. Bet kita vertus, ne i sienas vaziuoji ziureti. As pasigimdziau, vaikas sveikas, skausmai pamirsti ir tiek. Antraji, tikriausiai, ten pat gimdysiu. wink.gif
Atsakyti
Zinau viena buda kaip nejausti skausmo, o ir laikas greiciau eina, be to, nereikia nieko nestis i gimdykla - nei kvapu, nei zvakiu rolleyes.gif . Reikia duoti smegenims darbo, t.y.uzimti jas kuo kitu, kad neturetu kada justi kaip skauda. As intensyviai skaiciavau grindu plyteles visokiais isivaizduojamais ornamentais smile.gif . Tiesa, tai ne toks jau ir sudetingas darbas smegenims biggrin.gif ...noreciau tiketi laugh.gif , bet suveike super thumbup.gif
Atsakyti
nu neisivaizduoju Klaipedos gimdykloj aromatines lempos, ar zvakiu kokiu... juokingai man atrodytu... tas jaukumas tokioj gimdykloj - kaip kiaule papuosta kaspinu smile.gif

Man ir teks gimdyti Klaipėdos ligoninėj sad.gif Bet labai teisngai pastebėta - prie sovietinių n metų neremontuotų gimdyklų tos aromatinės lempos ar žvakės visai netinka biggrin.gif
Atsakyti
Siandien suzinojau viena buda, kaip pagreitinti gimdyma ir sumazinti skausmus. Reikia taikyti "reflexology", lietuviskai turbut butu refleksologija. Tai masazavimas tam tikru tasku koju pedose. Kol kas nezinau, kokie tie taskai, bet tyrimai rodo, kad gimdymo trukme gali buti sutrumpinta iki 3-5 valandu ar maziau (cia turiu omeny pirmo gimdymo). Gal kas girdejo apie si metoda?
Atsakyti
Man per gimdyma nesinorejo, kad kas nors mane liestu
ar masazuotu, bet moraliskai tai labai padejo tai, kad vyras
buvo kartu. Nieko jis nedare, tik salia buvo-bet man daugiau
nieko ir nereikejo. smile.gif
Ir kazkieno auksine mintis issakyta cia forume, man taip pat
padejo:- isivaizduok, kad kiekvienas saremis
ar stanga yra paskutine ir tereikia tik ja iskesti.., kiekvienas skausmas
priartina prie maziaus gimimo. Kai tai zinojau ir suvokiau, nebebijojau
tu skausmu, suvokiau, kad greit viskas baigsis ir isvysiu savo mazyly.
Sekmes heart.gif ir ramaus laukimo
Atsakyti
Na, as cia priesingai stovyklai paatstovausiu ... ziuriu nieks nekalba sita tema.

Mano muset fiziologija yra tokia - kai neskauda, tai neskauda mazdaug iki 6 cm, o paskui kai pradeda, tai nesinori nei voniu, nei kamuoliu, nei kitokiu pribambasu...  Gerai, kad tada jau greitai... Per pirma gimdyma akusere bande pamasazuoti (tada jau oksitocina buvo pradeje lasinti, tai dar saldizau), ale man tik vieno norejos - nagus susileisti, kad atitrauktu demesi nuo pagrindinio dalyko...
Antra syki, kai gimdymas ejosi nesunkiai, geriausiai padejo plepeti su gydytoja smile.gif

Bet kiekvienai kitaip.

Miau

Sutinku su Mew 100proc., ne aromatinės žvakės tada galvoj. Mano vyrui ir akušerė pasiūlė mane pamasažuoti, sakaiau, nereikia, nes tik erzino, o nepadėjo tas masažas.
Papildyta @ [mergetime]1089017756[[b]*šilka rgetime] [/b]
Beje dėl aplinkos, aš gimdžiau palatoj, kur sienos buvo kreminės spalvos,, švietė saulutė, todėl palata buvo super jauki. Kai vyras vedė į tualetą unsure.gif , spėjau akį užmesti į kitas palatas, tai buvo tokių, kur labai nemaloniai atrodė-melsvai žalios ir sieno plytelėmis, brrrr, o jei dar gimdykla, kur nėra saulės?
Bet čia tik šiaip, dabar mąstau, o tuo metu, tai buvo dzin, kad tik skausmas kuo greičiau baigtųsi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šilka: 05 liepos 2004 - 10:56
Man nepadėjo kamuoliai, vonia, o masažas tiko tik tada kai masažavo akušerė. Labiausiai lengvino skausmą taisyklingas kvėpavimas, būtent susikaupi kaip čia įkvėpti, tai nors tuo momentu mintys atitrūksta nuo skausmo. Padėjo saviįtaiga, kad neskauda, ar skauda žymiai mažiau.
O taškai, per kursus sakė, kad gimdymo skausmus mažina , kai masažuojamas kojos pirštas, bet neprisimenu kuris, tai visus masažuokit, gal padės.

Jei viskas vyksta normaliai , be komplikacijų, tai patikėkit, visai nebaisu, ir nėra tas skausmas labai jau didelis. Gimdžiau be epidūro, ir vėl taip daryčiau.
Atsakyti
Labai daug diskutuojame apie epiduro pasirinkima per gimdyma, taip pat apie pasirinkima cezario operacijos, man idomu butu, ar teko kuriai vartoti homeopatinius vaistus per gimdyma?
Per savo nestuma lankausi Dublino ligoninej, ten gavau pora zurnaliuku, isleitu pacios ligonines apie nestuma ir gimdyma, juose yra aptariami nuskausminimo budai ne tik paremti tradiciniais vaistais (ir epiduru), bet ir akupunktura, akupresūra, homeopatija.
Taip pat, gal mamytes pasidalintu patirtimi ir kokius homeopatinius vaistus vartoja palengvinti gimdymui.Airijoje yra parduodami vaistu rinkinukai skirti gimdymui.O kaip yra Lietuvoje?
Atsakyti