Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko draudimas

4u.gif vaiko draudimas labai geras dalykas, nes istikruju nezinome kas bus ateityje, gal neturesim uz ka ji i mokslus isleisti, o cia bus susikaupia pinigeliai. o del pinigu nuvertejimo nebijokite to tikrai nebus, vistiek turesite tik pliusa mirksiukas.gif jei norite placiau rasykit man i az
uzsieni jau nuo gimimo tevai draudzia vaikus, nes mokslas pasiutusiai brangus ir cia brangsta kas metai. normali specialybe kainuoja 2000lt i pusmeti blink.gif
Atsakyti
As ir galvojau drausti dukryte kaupiamuoju draudimu, bet kai paskaiciavau,kad mokant po min. suma 100 lt kas menesi, po 18 metu bus tik 30 000 (ar kazkiek panasiai), kai as tuo tarpu busiu sumokejusi beveik 22 000 LT, tai apsigalvojau. Vaiko mokslai tikrai kainuos daugiau ir vargu ar pakaks bent semestrui ju. Juk mano mama ir taupe tarybiniais laikais tokiu paciu draudimu, tai uz juos tik vestuvine suknele galejo iseit.
O siaip, esam apdraude mazute paprastu draudimu nuo traumu, paciu maziausiu, 20 000lt. Vyra draudeja ikalbejo, tai tas ir pasirase. Niekada tokiais dalykais netikejau, ale va, dukryte ejo, nezymiai kryptele, nugriuvo ir finalas - luzes padikaulis. Aisku, is vaiko pinigu neuzdirbis ir geriau tokiu dalyku nebutu, bet uz tai dabar vaziuosim poilsiaut lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zina-vėžys @ 2008 07 15, 15:42)
Aš draudžiau vaiką Sampo, moku po 50lt (nemanau, kad daug) bet žinau jei kas atsitiks, tai nors kiek pinigėlių gautu, Beto dažnai pasitvirtina taisyklė, kad draustam vaikui nelaimių mažiau smile.gif , sprendžiu pagal vyresnėlį, nes jau už 2m gausim išmoką, o nelaimių išvengta biggrin.gif .dar patinka, kad sampo kasmet atsiunčia po vaikišką knygelę, bent tiek kasmet prisimena..

va butent - bent zinai kad apdraustas vaikas. ir jei tevam kas nutiktu - neliks pliku uzpakaliu.
o norint sukaupt daug, reik investuot patiems.
Atsakyti
Apdraudus dukrą 30000 Lt. Sumokėjau vienkartinę įmoką 69 Lt. Labai tikiuosi, kad neprireiks. smile.gif
Atsakyti
Is pasisakymu matau kad vieni draudzia vaikus nuo nelaimingu atsitikimu ir tiek, tai tokio draudimo as nepalaikau, nes ismokos susizalojus juokingos, tisa sakant jei draudimas metams kainuoja 300 lt tai geriau juos pasideti i spintele ir jei prireiks pasiimti, nes nesizaloja vaikai taip daznai. kur kas svarbesnis vaiko kauliamasis draudimas, kuris padeda sukaupti suma studijoms, ar gyvenimo pradziai.

straipsnis is mano dienorascio apie finansus:

Vaikų ateitis Jūsų rankose...

Esama Lietuvos (o ir viso pasaulio) situacija bei asmenine patirtis tiesiog verčia pasidalinti patirtimi kodėl reikia rūpintis vaikų finansine ateitimi. Smarkiai įsibėgėjęs Lietuvos ekonomikos kilimas įtakoja kad ir trumpalaikę (prognozės bent jau tokios), bet didelę infliaciją. Infliacija kaip žinia skaudus reikalas, kainų kilimas ir panašiai, tai neatsiejama ir nuo išsilavinimo (studijų) brangimo. Aišku kaip dieną, jog studijų kaina kyla ne tik dėl infliacijos, tai įtakoja daugelis veiksnių, net ir Lietuvos įstojimas i Europos sąjungą bei darbo užmokesčio didėjimas. Matematika paprasta vidutiniškai studijos dalinai finansuojamoje universiteto vietoje pusmečiui kainuoja apie 1600 Lt, reiškia metam- 3200 Lt, taigi bakalauro studijos- 12 800 Lt. Daug? Mažai?Ir tai minimalus variantas valstybiniame universitete, kolegijoje kaina atitinkamai bakalauro studijoms dažniausia dvigubėja, jei pasirinksite privatų universitetą, norėdami kokybiškesnių studijų kaina už bakalauro studijas lengvai pasiekia 34 000 Lt, ir tai tik už mokslą ir nieko daugiau. Čia kyla klausimas kas mokės už studijas? Pats studentas? Imsite paskolą? Man teko pačiam išlaikyti save studijų metais, taip pat ir mokėti už studijas, tad teko darbą derinti su studijomis, tokiu atveju deja nukenčia labiau ne darbas o studijos. Dažnu atveju netgi tenka nutraukti vieną iš jų. Tiesiog noriu pasakyti, kad kokybiškai studijuoti ir dirbti etatinį darbą vienu metu yra neįmanoma. Kas tada? Jūsų (taip pat ir mano) atžalai reikia pinigų ir pragyvenimui. Na studentas yra studentas tarkim pratemps mėnesį su 500 Lt, taigi metams reikia 12 x 500 gaunasi- 6000 Lt, dar keturiems metams iš viso: 24 000 Lt. Taigi skaičiavimai labai labai paprasti- minimaliausias studijų variantas: mokslas valstybiniame universitete, 12 800 Lt ir maistas 24 000 reiškia reikalinga suma yra 36 800 Lt. Pabrėžiu minimaliausias. Ir ši suma aktuali šiuo metu, dar nežinome kaip pasikeis studijų kaina ateityje. Na čia kalbėjau apie studijas Lietuvoje, o kiek kainuoja mokslas užsienyje? 200 000 Lt? Daugiau? Paskaičiuokite Jūs. Taigi kada ir kaip pradėsite rūpintis savo vaikų ateitimi...
Atsakyti
Aš apdraudžiau abi dukras kaupiamu draudimu.Tai yra vaikui kaupiasi + suaugusiam išmoka jei kas atsitiktu t.y. 2 in 1 user posted image Ar bus vėliau realios naudos negalvoju,nes šiuo metu yra ramiau kai yra draudimas ax.gif ,o apie įmokas mėnesines galiu pasakyti taip smile.gif kad kitą sykį tokią pat suma išsitaško be reikalo doh.gif todėl ir mokėti kas mėnesį negaila biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rasras @ 2008 06 22, 15:24)
Mes nesam apsidraudę, ir aš galvoju, kad neverta drausti vaiko, kai tokia didelė infliacija...Nes po 18 metų gali būti, kad ta sukaupta suma bus juokingai maža... ax.gif  smile.gif

as taip pat nesu apdraudusi,kazkodel per daznai tos mazos zvaigzdutes kampuciuose didelius reikalavimus kelia,paziuriu i draugus,toks vienas vargsiukas yra-tai rankyte, tai kojyte susilauze. o kas baisiausia uz viena negavo ne cento,nors buvo apsidraude-pasirodo nesvarbu kad suluzo rankyte,draudimui svarbu kaip ji suluzo,kokios to priezastys.ir jei bent vienas punktas neatitinka-draudimo negauni doh.gif
po tokio dalyko,man tikrai nebekilo mintis nieko drausti(geriau tuos pinigelius det i saskaitele ir nelaimei nutikus busi garantuotas,kad susimokesi ir uz vaistukus uz viska)
nuo nelaimiu nesi apsaugotas,bet kai kas tuo posakiu daznai tik naudojasi siekdamas naudos. g.gif
CIA MANO NUOMONE
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2009 01 28, 11:56)
as taip pat nesu apdraudusi,kazkodel per daznai tos mazos zvaigzdutes kampuciuose didelius reikalavimus kelia,paziuriu i draugus,toks vienas vargsiukas yra-tai rankyte, tai kojyte susilauze. o kas baisiausia uz viena negavo ne cento,nors buvo apsidraude-pasirodo nesvarbu kad suluzo rankyte,draudimui svarbu kaip ji suluzo,kokios to priezastys.ir jei bent vienas punktas neatitinka-draudimo negauni doh.gif
po tokio dalyko,man tikrai nebekilo mintis nieko drausti(geriau tuos pinigelius det i saskaitele ir nelaimei nutikus busi garantuotas,kad susimokesi ir uz vaistukus uz viska)
nuo nelaimiu nesi apsaugotas,bet kai kas tuo posakiu daznai tik naudojasi siekdamas naudos. g.gif
CIA MANO NUOMONE

Na nežinau,mes apdraudę abu vaikiukus investiciniu kaupiamuoju regis g.gif . praeitais metais sūnus susilaužė rankytę,teisingai reikėjo pristatyti pažymas,reikėjo parašyti kaip viskas įvyko. išmoką gavom 2000 litų. Tai kaip ir vaistukams gana manau. Įmoka mėnesinė 80 litukų,gal ten daug ir nesusitaupys,bet nelaimės atveju tai manau gera parama. Ypač kai mano vaikiukai judrūs. Čia taip pat mano nuomonė ir joku būdu ne reklama. schmoll.gif
Atsakyti
na nedaug paskaitinejau, tik paskutinius praktiskai postus, pati esu apdraudusi maziu ir minciu kitokiu net neturejau, nieka smanes neikalbinejo, patik internete daug skaiciau, klausinejaus, domejaus, savu noru ejau dariau ir sakau, kad reikia, kaip kazkas minejo be reikalo isleidziama kartais dar ne tokia sumas, o kaip rodo tevu praktika, pinigu nera, vaika mokintis negali, ir nemazai tokiu seimu, kurios negali isleisti vaiku i mokslus.

QUOTE(rasras @ 2008 06 22, 14:24)
Mes nesam apsidraudę, ir aš galvoju, kad neverta drausti vaiko, kai tokia didelė infliacija...Nes po 18 metų gali būti, kad ta sukaupta suma bus juokingai maža... ax.gif  smile.gif

patarimas vienas, esant infliacijai kas metus menesines imokas galima indeksuoti, t.y. padidinti del infliacijos pvz.: 5-6 procentai, t.y. 5-6 litai nuo simto litu ir tai manau nera daug, tai suejus tam laikotarpiuui suma bus tikrai didesne ir infliacijos poziuriu.

QUOTE(lauroshke847 @ 2009 01 27, 17:56)
As esu Lietuvos draudimo konsultante Laura smile.gif , galiu jums padeti draudimo klausimais. Mano el pastas: lauroshke847@gmail.com
Siuo metu kaip tik vykdoma akcija draudziant vaikuciu iki vieneriu metuku!
Jei domina, rasykite. smile.gif
Papildyta:
Kai jus, mamyte, sakote, kad nereikalingas draudimas, tai galiu patarti. Kaupiamasis draudimas gal ir ne itin naudingas, siek tiek rizikingas, bet draudimas nuo nelaimingu atsitikimu, tai tikrai geras variantas. Juk jis kainuoja per metus tikrai mazai, o apsauga didele, ismokos taip pat nemazos.

o va vienkartiniu draudimi nesidrausciau niekada, pradzioje galvojau, kol daugiau nepasidomejau ir kol is sono praktikos nepamaciau.. gerai apdraus vienus metus, antrus, trecius, ketvirtais metais kazkas nutiks, penktais metais nebedraus nes rizika per didele draudimui bus vienkartine, atsisakis apdrausti, cia reali praktika yra smile.gif

o ilguoju-kaupiamuoju draudimu siai dienai vaiko sveikatos "fotografija" (kaip as sakau) padaro, o per ilga laika kas nutinka jau kaip sakant niekas nieko neatsisakis. na mano nuomone vienkartiniu gali kokiai kelionei apsidrausti. cia as reiskiu vien savo nuomone is praktikos smile.gif

o kas liecia del mazu sumu, va sumokejau tiek gausiu tiek, blyn kada kas kur uz dyka ka dare? norite uz traumas nemoketi administracinius moeksciu ir gauti po nelaimes ismokas? juokinga.. juk net valgyt uz dyka negaunate, o perkate, norite dideliu ismoku? tai didesnes sumas reikia rinktis, tada didesni mokesciai atsiskaiciuos, ir ismoka bus didesne. lietuviu dazniausia mada noriu daug, bet pats nieko neduosiu, tiap nieko nebus. o laikyti einamojoje saskaitoje pinigus ar deti i indeli, tai jau tikrai jie greiciau nuverteja, nei tame draudime kur kasmet padarai indeksacija smile.gif

sta cia mano tokia nuomone, nieko siuo tekstu izeisti nenoriu, jei kas ne taip suprasite 4u.gif
Atsakyti
Mes galvojome dukryte apdrausti kompleksiniu gyvybes darudimu. ten ir pinigelius kaupi, ir kartu apdraudzia. Viename banke labai giria, o kitame sako neapsimoka. Geriau atskirai drausti ir atskirai kaupti, pvz. investuoti pinigus, pirkti akcijas, paskui jas parduoti. Zodziu, nebezinau ka daryti ir kol kas musu planai sustojo...
Atsakyti
Kalbant apie gyvybes draudima, o ypac apie Vaiku draudima, tai dabar labai palankus metas, mokesciu lengvata nors ir sumazino iki 15 proc, bet panaikino apmokestinima termino gale (jis buvo - 15%) taigi kasmet is valstybes gausite po 15 proc nuo inestos sumos. Sakyciau saunumelis, o jei dar GD bus kaupiamasis su koiu 5-6 % pelningumu isvis turesite 21-22 % naudos.
Taigi pasirupinkit vaiku ateitimi wink.gif
Jei daugiau info norite rasykite siam vyrukui: http://manofinansai.blogspot.com/
Atsakyti
http://drauskis.blogas.lt/
Atsakyti