Taip, aš ten buvau įrašęs po 150Lt /mėn.
Dabar skaičiavimai tokie:
Rizikos draudimas 29 metams (daugiau manęs nebedraudžia)
metinė įmoka: 816.97 Lt
Viso per 29 metus: 23 692.18 Lt.
Investicinis draudimas:
Metinė įmoka (susigražinus pajamų mokesčio lengvatą):1 020.00 Lt
Viso per 29 metus: 29 580.00 Lt
Atrodo siaubingai

Einam toliau... Ką gi gausiu pirmu atveju po 29 metų? Atsakymas - nieko. Ką gausiu antruoju?
Prognozuojama išperkamoji suma neatskaičius gyventojų pajamų mokesčio: 51 942.41 Lt
Nuostabu.
Taigi metinis draudimo įmokų skirtumas - 203Lt, arba 17 Lt/mėn.
Ką gausiu jei 29 metams padėsiu į Sampo banką po 17 Lt/mėn. Gausiu 25 300Lt (pradinė indėlio suma 500Lt, išminusavau iš galutinio rezultato). Neblogai...
Kiek reikia man padėti į banką, kad gaučiau tokią pačią išmoką kaip investicinio atveju? po 38 Lt, arba 456Lt/metus, arba 253 Lt per metus daugiau nei investicinio draudimo atveju. Ne taip jau ir baisu...
Dabar žiūrime pavojus...
Jei norėčiau nutraukti rizikos draudimą, tai man reikėtų tiesiog nesumokėti kitų metų įmokos. Jei norėčiau nutraukti indėlio sutartį - tiesiog einu į banką i9r pasiimu pinigus.
Jei norėčiau nutraukti investicinį draudimą: Savo įmokėtus pinigus atgaučiau tik po 18 metų mokėtų įmokų. Nežinau ar turėčiau susimokėti tokiu atveju pajamų mokestį...
Taigi investicinis draudimas yra visam mano gyvenimui, faktiškai ne teisės jo nutraukti.
Ko bus verta nagrinėjama suma 50 000Lt po 29 metų? Šiaip tai ji ir dabar ne daug verta

O 2038 metais ko gero ji bus verta dar mažiau

Ką man su ja reikės daryti

Man 36-eri metai... prieš 30 metų buvo tarybų Sąjunga... Dabar jos nei kvapo... Po 30 metų gal Europos sąjungos nebebus nei kvapo...
Taigi mano išvada sau pačiam - investicinis draudimas neapsimoka. Nes jis statiškas. Jis įpareigojantis. Šiais žmonių ir kapitalo judėjimo laikais jis neturi prasmės, nes pasikeitimai yra žaibiški.
Turtas turi būti likvidus, įsipareigojimai - minimalūs.
Aš nesidrausiu investiciniu draudimu. Bet apsidrausiu gyvybės rizikos. Toks mano sprendimas.
Gal galit atsiūsti komercinį pasiūlymą?