
Na aš visada darau tokius varškėtukus, kad jie būtų pjaustomi,t.y. kietą tešlą darau ir minkštučiai minkštučiai išverda burnoj leidžiasi ir jokių miltų nesijaučia
ir kaip skanu valgyti su grietine, sviestu ir cukrumi.

Va, bandem ir mes siryt varsketukus, pagal anksciau nurodyta cia recepteli:
2pakeliai verskes, 2 kiausiniai, 2 v.s. krakmolo ir 1 v.s. manu.. Dar dejom gera sauksta kokosu drozliu.. Tesla tokia su saukstu kabinama gavosi.. nei kocioti nei pjaustyt..
Zodziu fiasko
2pakeliai verskes, 2 kiausiniai, 2 v.s. krakmolo ir 1 v.s. manu.. Dar dejom gera sauksta kokosu drozliu.. Tesla tokia su saukstu kabinama gavosi.. nei kocioti nei pjaustyt..
Zodziu fiasko

o as visada dedu krakmolo, miltu tik truputeli... tada jie tokis slidus gaunasi, kai valgai. mano seimynai tai labai patinka.

QUOTE(vija @ 2007 06 03, 12:59)
Daivaja
tau varškinė Nobelio premija nuo mūsų šeimos!
Turbo varškėčiai, superminimalios laiko sąnaudos, 4 pakeliai varškės - trys su puse valgytojo - neliko nieko
Kadangi mano vaikų meilė visokiems blyneliams ir varškėčiams atvirkčiai proporcinga mano norui stovėti prie keptuvės, tai mums šie 'teplepukai'- idealus patiekalas. Ir visi laimingi: ir kepėja, ir valgytojai 
tau varškinė Nobelio premija nuo mūsų šeimos!




Reikes ir man tokius pabandyti kuria diena

Ir as uzsinorejau labai varsketuku, tai vakarienei reikes issivirti (nors dauguma kaip matau pusryciams juos gamina
)
Tik niekaip neapsisprendziu - su miltais ar su dziuveseliais

Tik niekaip neapsisprendziu - su miltais ar su dziuveseliais

QUOTE(sunnny_day @ 2007 09 11, 11:50)
Ir as uzsinorejau labai varsketuku, tai vakarienei reikes issivirti (nors dauguma kaip matau pusryciams juos gamina
)
Tik niekaip neapsisprendziu - su miltais ar su dziuveseliais

Tik niekaip neapsisprendziu - su miltais ar su dziuveseliais

Niekad nebandziau su dziuveseliais.

varskecius viriau tik viena karta... daugiau nedrisau rizikuot, kadangi labai jau nenusiseke jie man isejo... istizo ir teko valgyt vandeninga kose...
galvojau, kad per mazai miltu idejau, bet cia dauguma mamyciu deda dar maziau miltu, tai nieko nesuprantu.. dejau 250g riebios varskes, puse stiklines miltu ir kiausini... pries dedant i verdanti vandeni dsar apvoliojau miltuose.. o jie tik pasityciojo ismanesir issileido
tai dabar galvoju, kas gi buvo ne taip.. gal del to, jog krakmol nedejau? o gal perviriau? o gal 2in1?


QUOTE(vėtrė @ 2006 06 26, 16:57)
Aš verdu taip pat(1 pak.varškės, 1 v.š. krakmolo, 1 kiaušinis), tik dar dedu 1-2 v.š. manų kruopų. Paprasta, greita, skanu.Gaunasi tada labai purūs.
QUOTE(violet @ 2007 01 26, 14:11)
Varsketukus gaminau pagal si recepta ir nieko nesigavo.
Mase tokia skysta, skysta gavosi.Neisivaizduoju kaip is tokios mases formuoti varsketukus?

QUOTE(Bransha @ 2007 07 01, 18:48)
Va, bandem ir mes siryt varsketukus, pagal anksciau nurodyta cia recepteli:
2pakeliai verskes, 2 kiausiniai, 2 v.s. krakmolo ir 1 v.s. manu.. Dar dejom gera sauksta kokosu drozliu.. Tesla tokia su saukstu kabinama gavosi.. nei kocioti nei pjaustyt..
Zodziu fiasko
2pakeliai verskes, 2 kiausiniai, 2 v.s. krakmolo ir 1 v.s. manu.. Dar dejom gera sauksta kokosu drozliu.. Tesla tokia su saukstu kabinama gavosi.. nei kocioti nei pjaustyt..
Zodziu fiasko

Kažkaip vėl gryžau į varškėtukų tėmelę. Net nepagalvojau, kad kam nors nepavyks tokie paprastučiai varškėtukai


QUOTE(Burbulytis @ 2007 10 03, 14:52)
O as keptus darau 2 zmonem:
du pakeliai varskes
razinu egra sauja
tarkuota smulkiai morka
cinamono ir rudo cukraus
miltu kokie 6 saukstai
ISminkau ir tokius apvalius blynukus padarau ir kepu, labai labai greitas reikalas ir skanu:)
du pakeliai varskes
razinu egra sauja
tarkuota smulkiai morka
cinamono ir rudo cukraus
miltu kokie 6 saukstai
ISminkau ir tokius apvalius blynukus padarau ir kepu, labai labai greitas reikalas ir skanu:)
idomus receptas


As keptus varskecius darau taip:
Varskes maisiukas (tokia grudeliais kur buna slapia, o ne biri)
3-4 kiausiniai
Cukraus pagal skoni
5-6 saukstai manu kruopu
ismaisau, tesla gaunasi skystoka, palaikau koki pusvalandi, kad manai isbringtu, o paskui apvolioju miltuose ir kepu.
(jei per skysta tesla, kad net neina i rankas paimti, tai dar manu galima uzdet, bet ziuret, kad nebutu labai jau kieta tesla, ji turi kipt prie ranku, ir varsketis islaikyt forma).
Labai skanus, tiesiog tirpsta burnoje. Galima valgyti ir saltus, mano vaikai kaip bandeles kokias valgo, vis pagriebia saltus...
Varskes maisiukas (tokia grudeliais kur buna slapia, o ne biri)
3-4 kiausiniai
Cukraus pagal skoni
5-6 saukstai manu kruopu
ismaisau, tesla gaunasi skystoka, palaikau koki pusvalandi, kad manai isbringtu, o paskui apvolioju miltuose ir kepu.
(jei per skysta tesla, kad net neina i rankas paimti, tai dar manu galima uzdet, bet ziuret, kad nebutu labai jau kieta tesla, ji turi kipt prie ranku, ir varsketis islaikyt forma).
Labai skanus, tiesiog tirpsta burnoje. Galima valgyti ir saltus, mano vaikai kaip bandeles kokias valgo, vis pagriebia saltus...

Aš keptus varškėčius darau tik pagal Sonatinos receptą visada gaunasi skaunučiai
