Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip skaniai pasigaminti varškėtukus?

Na aš visada darau tokius varškėtukus, kad jie būtų pjaustomi,t.y. kietą tešlą darau ir minkštučiai minkštučiai išverda burnoj leidžiasi ir jokių miltų nesijaučia thumbup.gif ir kaip skanu valgyti su grietine, sviestu ir cukrumi.
Atsakyti
Va, bandem ir mes siryt varsketukus, pagal anksciau nurodyta cia recepteli:
2pakeliai verskes, 2 kiausiniai, 2 v.s. krakmolo ir 1 v.s. manu.. Dar dejom gera sauksta kokosu drozliu.. Tesla tokia su saukstu kabinama gavosi.. nei kocioti nei pjaustyt..
Zodziu fiasko doh.gif
Atsakyti
o as visada dedu krakmolo, miltu tik truputeli... tada jie tokis slidus gaunasi, kai valgai. mano seimynai tai labai patinka. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2007 06 03, 12:59)
Daivaja

tau varškinė Nobelio premija nuo mūsų šeimos!  thumbup.gif  thumbup.gif  Turbo varškėčiai, superminimalios laiko sąnaudos, 4 pakeliai varškės - trys su puse valgytojo - neliko nieko  thumbup.gif  Kadangi mano vaikų meilė visokiems blyneliams ir varškėčiams atvirkčiai proporcinga mano norui stovėti prie keptuvės, tai mums šie 'teplepukai'- idealus patiekalas. Ir visi laimingi: ir kepėja, ir valgytojai  4u.gif

Reikes ir man tokius pabandyti kuria diena rolleyes.gif
Atsakyti
Ir as uzsinorejau labai varsketuku, tai vakarienei reikes issivirti (nors dauguma kaip matau pusryciams juos gamina 4u.gif )
Tik niekaip neapsisprendziu - su miltais ar su dziuveseliais g.gif
Atsakyti
QUOTE(sunnny_day @ 2007 09 11, 11:50)
Ir as uzsinorejau labai varsketuku, tai vakarienei reikes issivirti (nors dauguma kaip matau pusryciams juos gamina  4u.gif  )
Tik niekaip neapsisprendziu - su miltais ar su dziuveseliais  g.gif


Niekad nebandziau su dziuveseliais. g.gif O kokie gaunasi?
Atsakyti
varskecius viriau tik viena karta... daugiau nedrisau rizikuot, kadangi labai jau nenusiseke jie man isejo... istizo ir teko valgyt vandeninga kose... verysad.gif galvojau, kad per mazai miltu idejau, bet cia dauguma mamyciu deda dar maziau miltu, tai nieko nesuprantu.. dejau 250g riebios varskes, puse stiklines miltu ir kiausini... pries dedant i verdanti vandeni dsar apvoliojau miltuose.. o jie tik pasityciojo ismanesir issileido verysad.gif tai dabar galvoju, kas gi buvo ne taip.. gal del to, jog krakmol nedejau? o gal perviriau? o gal 2in1?
Atsakyti
QUOTE(vėtrė @ 2006 06 26, 16:57)
Aš verdu taip pat(1 pak.varškės, 1 v.š. krakmolo, 1 kiaušinis), tik dar dedu 1-2 v.š. manų kruopų. Paprasta, greita, skanu.Gaunasi tada labai purūs.



QUOTE(violet @ 2007 01 26, 14:11)
Varsketukus gaminau pagal si recepta ir nieko nesigavo. verysad.gif Mase tokia skysta, skysta gavosi.Neisivaizduoju kaip is tokios mases formuoti varsketukus?



QUOTE(Bransha @ 2007 07 01, 18:48)
Va, bandem ir mes siryt varsketukus, pagal anksciau nurodyta cia recepteli:
2pakeliai verskes, 2 kiausiniai, 2 v.s. krakmolo ir 1 v.s. manu.. Dar dejom gera sauksta kokosu drozliu.. Tesla tokia su saukstu kabinama gavosi.. nei kocioti nei pjaustyt..
Zodziu fiasko  doh.gif


Kažkaip vėl gryžau į varškėtukų tėmelę. Net nepagalvojau, kad kam nors nepavyks tokie paprastučiai varškėtukai smile.gif Labai daug kas priklauso nuo varškės, jei nusiperki varškę iš pokelių, dažniausiai ir gaunasi varškė skysta, tada reikia daugiau manų dėti(gali būti ir 3-4 v.š.), truputį daugiau krakmolo ar prieš formuojant rutuliukus, rankas sumiltuoti ar su krakmolu subarstyti. šiaip, reikia stengtis pirkti kuo sausesnę (sveriamą ) varškę. Varškėtukai formuojant ir neturi būti kieti, turi šiek tiek lipti, bet ir ne skysta košė. Mano giminėj juos visi vaikai mėgsta 4u.gif
Atsakyti
O as keptus darau 2 zmonem:
du pakeliai varskes
razinu egra sauja
tarkuota smulkiai morka
cinamono ir rudo cukraus
miltu kokie 6 saukstai
ISminkau ir tokius apvalius blynukus padarau ir kepu, labai labai greitas reikalas ir skanu:)
Atsakyti
QUOTE(Burbulytis @ 2007 10 03, 14:52)
O as keptus darau 2 zmonem:
du pakeliai varskes
razinu egra sauja
tarkuota smulkiai morka
cinamono ir rudo cukraus
miltu kokie 6 saukstai
ISminkau ir tokius apvalius blynukus padarau ir kepu, labai labai greitas reikalas ir skanu:)



idomus receptas smile.gif , o kiausinio nereikia? g.gif
Atsakyti
As keptus varskecius darau taip:
Varskes maisiukas (tokia grudeliais kur buna slapia, o ne biri)
3-4 kiausiniai
Cukraus pagal skoni
5-6 saukstai manu kruopu
ismaisau, tesla gaunasi skystoka, palaikau koki pusvalandi, kad manai isbringtu, o paskui apvolioju miltuose ir kepu.
(jei per skysta tesla, kad net neina i rankas paimti, tai dar manu galima uzdet, bet ziuret, kad nebutu labai jau kieta tesla, ji turi kipt prie ranku, ir varsketis islaikyt forma).
Labai skanus, tiesiog tirpsta burnoje. Galima valgyti ir saltus, mano vaikai kaip bandeles kokias valgo, vis pagriebia saltus... blush2.gif
Atsakyti
Aš keptus varškėčius darau tik pagal Sonatinos receptą visada gaunasi skaunučiai mirksiukas.gif
Atsakyti