O man klausimas-kai gimdai VGN ar gimdykloj leidžia turet vandens išgert? Ir kiek vidutiniškai trunka naturalus gimdymas (iš jusu patirties)?
QUOTE(alinadok @ 2010 08 25, 17:46)
O man klausimas-kai gimdai VGN ar gimdykloj leidžia turet vandens išgert? Ir kiek vidutiniškai trunka naturalus gimdymas (iš jusu patirties)?
As turejau vandens, galejau gerti kiek tik norejau, taciau man kazkaip nelabai lindo tas vanduo

O gimdykloj prabuvau 9.5 val, trecdali to laiko, skaiciau zurnalus ir su vyru bendravau, paskui nusnaudziau gavus vaistu, na o pats gimdymas trunka neilgai, tiesa sakant laiko nebepamenu, max puse val.
QUOTE(agne_ja @ 2010 08 29, 21:32)
As turejau vandens, galejau gerti kiek tik norejau, taciau man kazkaip nelabai lindo tas vanduo
O gimdykloj prabuvau 9.5 val, trecdali to laiko, skaiciau zurnalus ir su vyru bendravau, paskui nusnaudziau gavus vaistu, na o pats gimdymas trunka neilgai, tiesa sakant laiko nebepamenu, max puse val.

Ir as turejau vandens ir geriau netgi daug, man norejosi. gimdykloj prabuvau 9 valandas. Na, o del pacio gimdymo, tai kaip kam... Man stumimas truko 2 valandas ir buvo pats baisiausias viso gimdymo etapas. Saremiai kaip gelytes atrode palyginus su stumimo periodu

siulau ALINA KTOVIENE ARBA LINDA SIRSINAITIENE, ABI

[quote=Feniksas_gyvas,2010 01 29, 09:54]
As esu pagiimdziusi4 vaikus. Visi gime VGN, visi be jokiu isankstiniu tarimusi.
Pirma dukra gimdziau su epiduru, nes labai bijojau skausmo. o kitus 3 vaikus - be jokiu nuskausminimu.
O galima paklausti, kodel nusprendete be isankstinio susitarimo gimdyt, del finansu ar is principo? Noreciau ir as iki galo atsilaikyti pries ta kysininkavimo sistema, bet kazkokia baime kirba.....ypac, kai cia pasiskaitai visko...
As esu pagiimdziusi4 vaikus. Visi gime VGN, visi be jokiu isankstiniu tarimusi.
Pirma dukra gimdziau su epiduru, nes labai bijojau skausmo. o kitus 3 vaikus - be jokiu nuskausminimu.
O galima paklausti, kodel nusprendete be isankstinio susitarimo gimdyt, del finansu ar is principo? Noreciau ir as iki galo atsilaikyti pries ta kysininkavimo sistema, bet kazkokia baime kirba.....ypac, kai cia pasiskaitai visko...
As taip pat be nuskausminimu gimdziau VGN'e. Nuo pat pirmu dienu save taip nuteikinejau, tai nebuvo taip jau baisu.
Tiesa, likus porai val iki finiso (gimdymas truko api 8val) jau buvau praskydus ir sakau gal leidziam nuskausminamus, bet gydytojas ir akusere, mate mano pirmini nusiteikima, itikino, kad galiu ir be ju, del ko po visko labai dziaugiausi
Tiesa, likus porai val iki finiso (gimdymas truko api 8val) jau buvau praskydus ir sakau gal leidziam nuskausminamus, bet gydytojas ir akusere, mate mano pirmini nusiteikima, itikino, kad galiu ir be ju, del ko po visko labai dziaugiausi

Sveikos, as pries menesi gimdziau VGN, bet man dare planini cezari, daktaras M.Razumas. Tai as susitariau, kad apziureje vaika man pades ant krutines, taip ir padare, buvau labai laiminga;)
QUOTE(Mc turbo dj Bite @ 2010 11 22, 18:55)
Gimdziau pas Linda. Superine daktare. Dar buvo akusere Andzelika(deja pavardes neatsimenu), labai

Leido skatinamuosius ir sutikau su epidura. Zaviuosi moterimis, kurios gimdo naturaliai, nes jeigu toks skausmas su epidura, tai.. Linda sake, kad daug priklauso nuo to kaip organizmas reeguoja i skausma.
Kova susilauksim antro, tikiuiosi Šeršinaitienė dar ten dirba.
Sveikos
Ziuriu temute apleista, bet gal dar atsilieps kas..
Noriu paklaust kokia dabar yra situacija VGN?
Domina ar buvot skatinamos. Jei taip-del kokiu priezasciu.
Ar buvote kirptos?
Ar dejo nuoga mazyli ant pilvo mamai, kad kruti pats susirastu?
Kiek laiko leido paguleti kartu?
Kada nukirpo virkstele?
Kada svere/sluoste mazyli?
Gal yra gimdziusiu netradicineje padetyje? Ar taip galima gimdyti VGN?
Is anksto dekoju uz atsakymus

Ar buvote kirptos?
Kada nukirpo virkstele?

QUOTE(BASTET @ 2011 11 27, 03:07)
Sveikos
Ar buvote kirptos?
Kada nukirpo virkstele?

Ar buvote kirptos?
Kada nukirpo virkstele?

Labas, nors ir gimdziau pirma karta, bet galiu atsakyti i pora tavo klausimu.
Vandenis man nuleido gydytoja, uzteko tik medikamentinio nuskausminimo. kol prasidejo stiprus saremiai galejau pasivaikscioti ir i tualeta liepe nueiti, ir ant kamuolio dave pasisupt. daznai matavo vaisiaus sirdies tonus. kai nukirpo virkstele iskarto uzdejo man ant nuogo pilvo, tik kiek laiko jau nepamenu gal 10-20min, kruties nelabai ieskojo, tai akusere padejo leliukui surast ir padejo man spaude kad priespienis begtu. paskui paeme sverti, apziureti, aprenge mano turetais rubeliais. Nors vyras nedalyvavo gimdyme, bet ji pakviete iskarto kai tik uzdejo vaika man ant pilvo. paskui kai viska sutvarke ir mane ir leliuka, tada mus vienus paliko pabuti pusvalandziui.
QUOTE(BASTET @ 2011 11 27, 02:07)
Sveikos
Ar buvote kirptos?
Kada nukirpo virkstele?

Ar buvote kirptos?
Kada nukirpo virkstele?

Matyt, nelabai kas gimdo VGN natūraliai pastaruoju metu

QUOTE(Lauryte* @ 2012 06 02, 21:50)
Visos gimdo natūraliai, o jau skatinimą, kirpimą, epidūrą ar CP daro pagal situaciją, jei tai neišvengiama

Deda mažylį mamyte ant krūtinės, jei nebūna gimdyvių bumo apie dvi valandas leidžia pasibūti gimdykloje

Virkštelę kerpa tik gimus, kitu atveju negalėtų iš kart dėti ant krūtinės, nes visas kraujukas taip reikalingas mažiukui tekėtų atgal, arba tektų jį laikyti nuleidus prie gimdymo takų

Kiek žinau netradicinės gimdymo pozos VGN nepropaguojamos dėl medikų patogumo(nors jie teigia kad dėl kūdikio saugumo