Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus gimdymas VGN

QUOTE(RitaRazi @ 2009 07 03, 20:19)
nepatikesi, bet man net Antakalnyje leido pasirinkti poza..  Tai manyciau, VGN irgi turetu leisti.. Gal cia dar nuo daktaro ir akuseres priklauso? g.gif

stumimo metu?
Atsakyti
O argi Meškaitė VGN tebepriiminėja gimdymus? Man kažkaip atrodo, kad tik Trakuose blink.gif
Atsakyti
Na, del Razumo tai man kaip tik susidare ispudis, kad jis nelabai nusiteikes naturaliai. Kazkaip labai jau daznai siule skatinti unsure.gif Tik kad as "nesupratau" tu namioku blush2.gif 4u.gif
Pazistu dar 3 mamas, kurios pas ji gimde. Visos turejo daug bedu nestumo metu. Tai sako, kad jis labai padejo. Bet gimdyma visoms skatino...
Aisku gal cia tik sutapimas toks g.gif
Bet antra noreciau pas ka nors kita gimdyti... Aisku, man dar toli blush2.gif Bet labai nemoku tu pazinciu ieskoti. Kol prisiruosiu su kuo tartis, bus pats laikas tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2009 07 03, 21:44)
stumimo metu?

aha smile.gif as gulejau ant kairiojo sono, desine koja prilenkusi prie saves.. O kai pati panorau atsigulti ant nugaros, cia jau pacioj pabaigoj, tai ir atsiguliau.. Viska leido. Niekam nieko nemokejau.
Tiesa, mano gimdymas nuo isvaziavimo is namu iki vaiko uzgimimo truko 19 minuciu ax.gif o pats stumimas tik 9 minutes tongue.gif tad manau gydytojams as galejau nors ir ant blakstienu stovet. Man nugara taip plese, kad ant jos as fiziskai iki tam tikro momento atsigult negalejau.. Niekas ir neverte. smile.gif
Gimdyme dalyvavo 2 gydytojai - Vaidotas Sinkevicius (jis ir leido ant sono gulet, tik pries tai paklause, kuriame sone jauciau vaiko judesius, cia tam, kad neuzgulciau vaiko ir jam butu lengviau gimt) ir Sigitas Daubaris. Sigitui Daubariui isvis nebuvo svarbu, kokia poza as ten busiu, jei buciau nebeuzlipusi ant stalo (o tai buvo laaabai realu, nes vos kelnes nusimoviau doh.gif ), tikiuosi - butu pasilenkes g.gif akusere Lina Baranauskiene irgi nepriestaravo mano pasirinkumui.
Esu jiems tikrai dekinga uz ju darba.
Vaidotas Sinkevicius yra jaunas gydytojas, gal jam alternatyvios gimdymo pozos nekelia isterijos ir noro priesintis, kaip kitiems daktarams... g.gif
As dvejojau, ar i Antakalni vaziuot, norejau pas Banga Kulikauskaite i Kauna, bet ji tuo metu buvo atostogose ir Pakutuvenuose, o ir spejusi del suprantamu priezasciu i Kauna nebuciau.. doh.gif Tad su Dievo pagalba viskas isejo labai gerai.
Papildyta:
QUOTE(agurčikas @ 2009 07 07, 13:00)
Bet ramiai pagalvojus, kam tie čiulptukai? Mano vaikai be jų užsaugo ir labai tuo džiaugiuosi

drinks_cheers.gif Jei jau norim naturaliai gimdyt, tai kam tada tie ciulptukai, o jau apie misinukus kalbos is principo neturetu buti, jei mama bent minimaliai gali maitint.. Juk jei naturalu, tai naturalu.. 4u.gif
Tiesa, as nesu nusiteikusi pries ciulptuka, bet nereiketu jo grust pacias pirmasias gyvenimo dienas - reikia duoti daznai kruti, kitaip pienas leciau gaminsis.
Mano pirmas vaikas uzaugo be zinduko, kaip bus su antru - ziuresim.. Kol kas epizoduose zindukas jau pasirodo.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2009 07 20, 11:09)
aha  smile.gif  as gulejau ant kairiojo sono, desine koja prilenkusi prie saves.. O kai pati panorau atsigulti ant nugaros, cia jau pacioj pabaigoj, tai ir atsiguliau.. Viska leido. Niekam nieko nemokejau.
Tiesa, mano gimdymas nuo isvaziavimo is namu iki vaiko uzgimimo truko 19 minuciu  ax.gif  o pats stumimas tik 9 minutes  tongue.gif  tad manau gydytojams as galejau nors ir ant blakstienu stovet. Man nugara taip plese, kad ant jos as fiziskai iki tam tikro momento atsigult negalejau.. Niekas ir neverte.  smile.gif
Gimdyme dalyvavo 2 gydytojai - Vaidotas Sinkevicius (jis ir leido ant sono gulet, tik pries tai paklause, kuriame sone jauciau vaiko judesius, cia tam, kad neuzgulciau vaiko ir jam butu lengviau gimt) ir Sigitas Daubaris. Sigitui Daubariui isvis nebuvo svarbu, kokia poza as ten busiu, jei buciau nebeuzlipusi ant stalo (o tai buvo laaabai realu, nes vos kelnes nusimoviau  doh.gif ), tikiuosi - butu pasilenkes g.gif akusere Lina Baranauskiene irgi nepriestaravo mano pasirinkumui.
Esu jiems tikrai dekinga uz ju darba.
Vaidotas Sinkevicius yra jaunas gydytojas, gal jam alternatyvios gimdymo pozos nekelia isterijos ir noro priesintis, kaip kitiems daktarams...  g.gif 
As dvejojau, ar i Antakalni vaziuot, norejau pas Banga Kulikauskaite i Kauna, bet ji tuo metu buvo atostogose ir Pakutuvenuose, o ir spejusi del suprantamu priezasciu i Kauna nebuciau.. doh.gif Tad su Dievo pagalba viskas isejo labai gerai.

Sveikinu su leliuko atėjimu. 4u.gif Ir džiaugiuosi, kad jums viskas taip gražiai išėjo. Mums, deja, ne taip pasisekė. padėtį leido rinktis tik sąrėmių metu. Paskui paguldė ant menčių. Dar liepė kojas remt į kažkaip antraip apsuktas atramas, tai galvojau pėdas išsisuksiu. doh.gif Buvo labai nepatogu, prašiau, kad leistų negulėt, bet buvo pareikšta, kad "pas mus negalima". Prie viso to dar apšaukė, kad stumt nemoku (gimdau tai pirmą kartą - iš kur man mokėt??). Kirpo ir plyšau. cry.gif Ir siuvo nepalaukus kol nuskausminimas suveiks. Trumpai tariant, atsiminimai bjaurūs. sad.gif Matyt, kad viskas priklauso nuo gydytojo ir akušerės nusiteikimo.
Atsakyti
QUOTE(hidargy @ 2009 07 21, 20:02)
Sveikinu su leliuko atėjimu.  4u.gif Ir džiaugiuosi, kad jums viskas taip gražiai išėjo. Mums, deja, ne taip pasisekė. padėtį leido rinktis tik sąrėmių metu. Paskui paguldė ant menčių. Dar liepė kojas remt į kažkaip antraip apsuktas atramas, tai galvojau pėdas išsisuksiu.  doh.gif  Buvo labai nepatogu, prašiau, kad leistų negulėt, bet buvo pareikšta, kad "pas mus negalima". Prie viso to dar apšaukė, kad stumt nemoku (gimdau tai pirmą kartą - iš kur man mokėt??). Kirpo ir plyšau.  cry.gif Ir siuvo nepalaukus kol nuskausminimas suveiks. Trumpai tariant, atsiminimai bjaurūs. sad.gif Matyt, kad viskas priklauso nuo gydytojo ir akušerės nusiteikimo.

va va verysad.gif , as irgi to bijojau.. Kojom i zvaigzdes... Gerai, kad daktarui su nusprudusia nuo atramos koja i veida nespyrei, o sako, merginoms ir taip nutinka lotuliukas.gif Gal butu buve ir teisinga tavo atveju 4u.gif
O tai pas ka tu gimdei?
Atsakyti
O man idomu ar VNG padeda tik gimusi vaikeli mamai ant krutines, ar puola svert, nes noreciau pabut su vaikuciu, juk spest ji pasvert ir ismatuot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IrmuciukasW @ 2009 09 15, 13:46)
O man idomu ar VNG  padeda tik gimusi vaikeli mamai ant krutines, ar puola svert, nes noreciau pabut su vaikuciu, juk spest ji pasvert ir ismatuot  ax.gif

as pirma ten gimdziau, tai pagulde ant krutines, tik paskui svere ir aprenge.
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2009 07 22, 11:28)
va va  verysad.gif , as irgi to bijojau.. Kojom i zvaigzdes... Gerai, kad daktarui su nusprudusia nuo atramos koja i veida nespyrei, o sako, merginoms ir taip nutinka  lotuliukas.gif  Gal butu buve ir teisinga tavo atveju  4u.gif
O tai pas ka tu gimdei?

aš gimdžiau virš paros - trys pamainos pasikeitė per tą laiką, tai net neatsimenu visų.

QUOTE(IrmuciukasW @ 2009 09 15, 12:46)
O man idomu ar VNG  padeda tik gimusi vaikeli mamai ant krutines, ar puola svert, nes noreciau pabut su vaikuciu, juk spest ji pasvert ir ismatuot  ax.gif

Padeda. Mano kleckas puolė žyst iš karto, tai palaukė kol pažindo truputi ir tik po to paėmė matuot. Bent kūdikių gydytojas pakliuvo mum geras. smile.gif nežinau pavardės, toks pusamžis vyras. labai švelniai su lelium elgėsi.
Atsakyti
QUOTE(hidargy @ 2009 07 21, 19:02)
Sveikinu su leliuko atėjimu.  4u.gif Ir džiaugiuosi, kad jums viskas taip gražiai išėjo. Mums, deja, ne taip pasisekė. padėtį leido rinktis tik sąrėmių metu. Paskui paguldė ant menčių. Dar liepė kojas remt į kažkaip antraip apsuktas atramas, tai galvojau pėdas išsisuksiu.  doh.gif  Buvo labai nepatogu, prašiau, kad leistų negulėt, bet buvo pareikšta, kad "pas mus negalima". Prie viso to dar apšaukė, kad stumt nemoku (gimdau tai pirmą kartą - iš kur man mokėt??). Kirpo ir plyšau.  cry.gif Ir siuvo nepalaukus kol nuskausminimas suveiks. Trumpai tariant, atsiminimai bjaurūs. sad.gif Matyt, kad viskas priklauso nuo gydytojo ir akušerės nusiteikimo.

Čia VGN?
ojoj taip tai nenorėčiau unsure.gif nesuramino tavo atvejis mane. unsure.gif

Kad leistų bent pusiau sėdom jei noras bus. Juk kai visiškai guli, tai tokia pati neveikliausia poza... atrodo.

Nu gal mūsų vaikai jau galės gimdyt taip kaip nori... unsure.gif
Atsakyti
Aš taip pat buvau nusiteikusi gimdyti natūraliai. Taip ir tariausi su gydytoju. Bet po 8 val. gimdymo skausmas buvo nepakeliamas. Todėl paprašiau nuskausminamųjų. O galų gale viskas baigėsi Cezariu.
Gimdymas ilgas procesas, kurio metu gali visko nutikti. O jei šalia Tavęs yra tikras profesionalas, kuris tai supranta ir Tave palaiko, o kai reikia - nukreipia, t.y. puiku. Gimdžiau VGN (Tyzenhauzų lig.) smile.gif
Linkiu Jums sveikų ir gražių vaikučių.
Atsakyti
Ar tiesa, kad VGN dauguma gydytojų palaiko natūralų gimdymą? Kiek teko girdėti per Šemetos kursus, tai Šemeta nerekomenduoja ten gimdyt, nes atseit nėra daktarų, pritariančių natūraliam gimdymui (be skatinimo, nuskausminimo, suteikiant moteriai laisvę pasirinkti jai priimtiną padėtiį). Įdomu, kaip yra iš tiesų? g.gif
Atsakyti