Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystė ir nėštumas

shiaip chia kiek zinau tarybiniais laikais visoms Cezari darydavo, nes ash dar specialiai pasakiau gydytojai, kad mane mokyklos laikais taip nuteike, tai ji sako, dabar visishkai pasikeites poziuris. Linksmiausia buvo priprasti prie minties, kad galesiu pati savo mazhuliuka pagimdyti. O labiausiai shi mintis patiko vyrui laugh.gif

O del leshiu, tai ash kazkaip galvojau, kad gal negerai, nu bet jei Bugen taip pagimde, tai gal ir ash pasinaudosiu tokia galimybe smile.gif
Atsakyti
QUOTE (emma @ 2004 07 01, 07:25)
Mano regėjimas -3,kita akim biški mažiau.Tai kai mane ginekologė nusiuntė pasitikrint akis,seselė kuri tikrina kelintą eilutę matau išrėžė,kad vis daugiau akinukių gimdo vaikus.Atseit,kam to reikia paskui ir vaikai bus akiniuoti.

aš pati trumparegė, -3,5. gaila, kad ir vaikas į mane išėjo, jau reikia akinukų. bet man pakartosiu, ką sakė gydytoja, trumparegystė NE LIGA. tai tik šioks toks nepatogumas, o juk kiti gyvena be rankos ar kojos, ar sėdi rateliuose.
bet kad vaikų reikėtų dėl to negimdyt, kad jie bus su akinukais, na tokių nesąmonių dar nebuvau girdėjusi...
tokias kvailes seseles reikia bash.gif
Atsakyti
As nuo nestumo pradzios galvoju, kaip cia per gimdyma su tom lindzem daryti, nes regejimas labai prastas, o akiniu nemegstu (as jiems beveik alergiska laugh.gif )... Gal yra daugiau su kontaktiniais lesiais gimdziusiu? Kazin, kas gali atsitikti? Nebent 'uzlysti' uz akies - buna, kai nuslysta... g.gif
Atsakyti
As irgi trumparege. Viena akis -4, kita maziau. Pirma vaika gimdziau pati, manau, kad ir antra leis be problemu. Nors mano klasiokei pries 9 metus neleido. Dare cezari. Bet gal dabar gydytojai normalesni?
Na as tai su linzem negimdyciau, nes man pirmo gimdymo metu kraujagysles pakankamai smarkiai akyse patrukinejo. Labai matyt stengiausi smile.gif ... Nors as ir siaip linziu negaliu nesioti. Labai erzina akis, taigi vaikstau su akinukais smile.gif .
Atsakyti
Aš gimdžiau su linzėmis dar beveik prieš 8 m.,ir dabar taip ruošiuosi daryt. Mano linzės -7.0, taip kad pakankamai stiprios. Pati esu medikė ir daug kur litertūroj ieškojau, dėl to tinklainės atšokimo. Praktiškai tokių atvejų niekur nėra aprašyta, tik tiesiog iki kokių 1980m. vyravo tokia nuomonė, kad nuo didelio fizinio krūvio, gali taip atsitikti, dėl to drausdavo ir sportuoti daugeliu sporto šakų (man taip pvz pasibaigė baidarių irklavimas), aišku tarybinė mokykla ilgiau laikėsi tokio požiūrio tongue.gif
Dėl linzių galiu patarti tik tiek, kad verta prieš gimdymą įsigyti tokias, kurių nereikia išiminėti naktį ir tokias, kad neslankiotų labai (tiesiog jei labai slankioja- gal pabandyti kitos firmos ar tos pačios kitos rūšies, nes kai kurių modelių būna tik 2 dydžiai, kitų- iki 4, tokius lengviau pritaikyt.
Atsakyti
Trumparegyste -7.5, akinius (veliau linzes) neshioju nuo 5 klases. Pagimdzhiau du vaikus pati, jokiu problemu thumbup.gif . Po antro neshtumo ir gimdymo regejimas net pagerejo per 0.5 dioptrijos clap.gif Kai laukiausi pirmojo, pergyvenau, nes mano pusseserei dare cezari (jai vaikysteje operacija buvo koreguotas zhvairumas ir trumparegyste), tachiau okuliste poliklinikoje nuramino, kad galesiu gimdyti pati. Su antruoju tikrinausi regejima privachiai, okuliste rekomendavo cezari ir akis ishpute, suzhinojusi, kad jau gimdzhiau pati. Tada parashe mazhdaug "gimdyti nori pati". g.gif
abu kartus gimdzhiau su linzemis, nes su akiniais nepatogu, o be akiniu (ar linziu nieko nematau). rolleyes.gif jokiu del to problemu nebuvo. ish tiesu, geras patarimas gimdymui tureti tokias linzes, kurias galima neshioti para.
sekmes!
Atsakyti
as irgi su -8 gimdziau, bet dare epidura ( tai buvo viena priezasciu, atseit kad per stangas neatsoktu tinklaine.)
o gimdyti su linzemis neleido: liepe akinius uzsideti ( jau buvau ant gimdymo stalo isitaisiuis) rolleyes.gif
ir po kiekvieno strumimo daktare pribegdavo man i akis pasiziureti biggrin.gif
ale viskas gerai, per pirmus metus po vaiko net pagerejo ( jei galima taip sakyti nieko su tokiu minusu.. rolleyes.gif ), bet cia nuo to, kad nedirbau ... wink.gif
Atsakyti
PAS MANE -3 NESIOJU LESIUS ,SPALI GIMDYSIU,TIK VA MAN NESCIOJU KORTELEI NEPARASE BUTENT TU ZODZIU" GALI GIMDYTI PATI",TAI VAKAR GINEKOLOGE,KURIA ISSIRINKAU GIMDYMUI LIEPE NUEITI PAS AKULISTA,KAD BUTINAI IRASYTU TUOS ZODZIUS.tYKIUOSI IR MAN LEIS PACIAI GIMDYS,BET LESIU NESIDESIU PER GIMDYMA AKINUKU IRGI,PALAUKSIU KOL MAN LELIUKA ANT PILVO PADES smile.gif
Atsakyti
o man ginekologe net neliepe pasitikrint akiu g.gif , gal mate kortelej irasus, o gal nereikia, nu vienu zodziu nezinau kaip yra, bet gal reiktu pasitikrint, nors pas mane tik apie - 3.
Atsakyti
QUOTE (Vaidullka @ 2004 07 03, 16:25)
o man ginekologe net neliepe pasitikrint akiu g.gif , gal mate kortelej irasus, o gal nereikia, nu vienu zodziu nezinau kaip yra, bet gal reiktu pasitikrint, nors pas mane tik apie - 3.

del viso pikti nueik,butinai nueik,juk nuo to blogiau tikrai nebus smile.gif
Atsakyti
Sveikutes, as irgi trumparege (virs -5), todel galiu patvirtinti, kad ne nuo dioptriju priklauso, ar galesim gimdyti pacios. Okuliste paaiskino, kad tai priklauso nuo akiu dugno ir tinklaines tankio. Deja, manoji nuo ilgo kontaktiniu lesiu nesiojimo yra kiek praretejusi, bet ir tai esant normaliai gimdymo eigai ir kudikeliui iki 4 kg galeciau gimdyti pati. Tikrai neverta nervintis, jei esi trumparege, tai dar nieko nereiskia wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nele: 03 liepos 2004 - 17:35
QUOTE (mamkinas @ 2004 07 02, 17:04)
as irgi su -8 gimdziau, bet dare epidura ( tai buvo viena priezasciu, atseit kad per stangas neatsoktu tinklaine.)
o gimdyti su linzemis neleido: liepe akinius uzsideti ( jau buvau ant gimdymo stalo isitaisiuis) rolleyes.gif
ir po kiekvieno strumimo daktare pribegdavo man i akis pasiziureti biggrin.gif
ale viskas gerai, per pirmus metus po vaiko net pagerejo ( jei galima taip sakyti nieko su tokiu minusu.. rolleyes.gif ), bet cia nuo to, kad nedirbau ... wink.gif

linxmi daktarai pasitaike thumbup.gif
sheip, mazhai isivaizduoju, kuo epiduras palengvina stangas. saremiu skausmus nuima, teisybe. bet stumti tai vis tiek pachiai reikia. rolleyes.gif
mistika visas tas "stangu palengvinimas".
Atsakyti