Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystė ir nėštumas

g.gif Keistų žmonių yra dabar? Aš gimdžiau su -6 nu ir nieko, o operacijas daro labai retai, ir čia nelabai yra tikimybės kad prisiprašyti eitų g.gif Būna atvejų, bet tai išimtys, kai būna tinklainė šretėjus, arba ... Na čia okulistas žino rolleyes.gif
Atsakyti
cia istikro negali zinot vienai gerai kitai blogai gali baigtis,o niekas per galva neduos kad pasitikrinsi,as va apie tai nezinojau,bet dabar jau ieskau pas ka cia pasitikrinus akeles,nes geriau jau zinoti,kas kaip yra wink.gif
Atsakyti
Nešioju akinukus arba kontaktinius lęšius. Gimdymo metu norėčiau viską matyti tongue.gif. Akiniai tikrai turėtų būti nepatogu, o juo labiau mano yra brangūs ir tokie nepatvarūs. Kontaktinių pasirinkimas yra didelis ir įvairus, tai galima būtų išsirinkti pagal poreikį. Pasitarus su savo okuliste, išgirdau neigiamą atsakymą. Gal jau kam teko gimdyti (ar dar teks) su kontaktiniai lęšiais? g.gif
Atsakyti
Na, va suintrigavai ir mane smile.gif Mano abi akytės -3,5. Taip pat nešioju ir akinukus, ir lęšius. Prieš 4-ius metus gimdžiau su lęšiais, kurie nešiojami ir dieną ir naktį, sunkiausias momentas truko val., vaikiukas buvo 4,5kg, bet jokių pokyčių po gimdymo regėjime nepastebėta. Pasisekė?
Šįkart vėl planuoju naudot lęšius.. esu klaususi mane prižiurinčio okulisto, iš jo pusės jokių priekabių. Tai dabar pasidarė smalsu, koks tavo gydytojos komentaras..
Bet kuriuo atveju- sėkmės wink.gif
Atsakyti
Kadangi pati dirbu optikoje, tai gerai esu susipažinus su visais Lietuvoje prekiaujamais kontaktiniais lęšiais. Manau, nepaisant gydytojos rekomendacijų , gimdysiu su kontaktiniais. Okulistė sakė, kad galimi akies pakitimai sąrėmiu metu. Aišku, tai išskirtiniai atvejai, kai atšoksta tinklainė ar dar rimtesni pažeidimai įvyksta. Profilaktiškai mane pagąsdino doctor.gif Žinau, kad yra gydytojų, kurie net ir parekomenduoja. Vertinu savo okulistės nuomonę, bet jau labai noriu viską matyti. 4u.gif
Atsakyti
va ir man tokia pati problema g.gif aš be akinių ar lęšių net savo kojų nematau biggrin.gif
bet kąžin kiek ligoninėje pragulėsių??? g.gif
Atsakyti
trumparegyste apie -7.5/-8. per abu gimdymus buvau su leshiais. jokiu specialiu nepirkau - buvau su savo iprastiniais. po gimdymo ishsiimdavau (svarbeusia - nepamirsht akiniu tongue.gif )
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2005 07 27, 08:14)
trumparegyste apie -7.5/-8. per abu gimdymus buvau su leshiais. jokiu specialiu nepirkau - buvau su savo iprastiniais. po gimdymo ishsiimdavau (svarbeusia - nepamirsht akiniu  tongue.gif )

Labai panaši situacija pas mane: ir trumparegystė, ir gimdžiau su lęšiais - net minties tokios nebuvo išsiimti.
Atsakyti
Aš taip pat gimdžiau su lęšiais. Ir viskas buvo gerai. Bet esu girdėjusi, kad kai kurioms nėščiosioms pakinta truputėlį akies obolio forma ir tada lęšiai nebetinka. Na bet jei taip nenutinka ir lęšiai jokių nepatogumų nesulelia, tai pirmyn thumbup.gif Tik verta nepamiršti pasiimti ir akinių. smile.gif Ir linkiu, kad ta akimirka, kai pamatysite savo mažylį, būtų gražiausias pasaulio stebuklas 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
žiurint, ar didelė trumparegystė ir ar nera problemų su akies dugnu
Atsakyti
Aš atsiminiau, kad kai paskutinį kartą buvau pas akių gydytoją, tai js kažką minėjo, kad kai bus nėštumas, tai kažkuriais mėnesiais reikės labai stebėt akių būklę. blink.gif Draugės seseriai po gimdymo akys dar labiau nusilpo unsure.gif Todėl ir susirūpinau, nesinori dar labiau apžlibti g.gif
Atsakyti
jei esi trumparege, tai ginekologas tave bet kokiu atveju siuncia pas akiu gyd., kuris ir patikrina bei padaro isvada, ar galesi pati gimdyt 4u.gif paziuri akiu dugna, jei ten vioskas tvarkoj -leidzia, jei ne -cezaris 4u.gif
Atsakyti