Aš irgi visą laiką baisiai bijojau, kad man darys Cezario pjūvį (mano trumparegystė -9), net ir pastot dėl to nebandžiau, nes siaubina mane visokios operacijos, bet nuėjau pas savo gydytoją, ji pasakė, kad ką tik buvusi konferencijoje kaip tik tinklainių atšokimo per gimdymą tema, ir ten buvo pateikti duomenys, kad tinklainės per gimdymą atšokimo procentas visiškai vienodas tiek trumparegių, tiek sveikas akis turinčių mamyčių tarpe. O ji man patikrino dugną ir sako:
- Teks gimdyti pačiai. (maždaug nuvylė)
O aš net stryktelėjau, sakau:
- Tai ačiū Dievui!
Paskui pusę dienos vaikščiojau išsišiepusi, galvojau, kad nebeliko jokių kliūčių pastot, kad bus galima daryt maratoną pas gydytojus... Čia jau ne į temą, bet sugalvojau išsitirt sveikatytę nuodugniai prieš pastojimą, kad paskui nebūtų kokių fokusų. Ir še tau kad nori - cholesterolis klaikiai aukštas... Dabar jau bijau varyt pas gydytoją, kad nelieptų kokiais vaistais mušinėt ir nelieptų atidėt pastojimo, nes jau nebegaliu atidėliot - ir dabar dar dėl alergijos turiu laukt iki liepos... O jau 28... Nekreipkit dėmesio į tą antrą mano padejavimą, svarbiausia - net ir labai didelė trumparegystė gimdyt netrukdo!
Žmogaus protas viską atrakina trim raktais skaitmeniu, raide, nata. Žinoti, mąstyti, svajoti. Tai apima viską. V.Hugo