Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 13, 17:19)
tai cia jau seniausiai zinoma,kas met taip,uz gruodi mazesne ismoka gaunam,o paskui deklaruojant pajamas,ja grazina.

Man tai irgi ne naujiena, nors su tuo dar nesusiduriau...bet toms, kas kazko klausia apie ismokas, ju ismokejimo laika, tiketina, kad naujiena mirksiukas.gif , todel ir parasiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 13 sausio 2012 - 16:30
Sveikute, ar tiesa kad jeigu pastociau jau budama 3metais VPA, ir budama nescia iseiciau is darbo ir stociau i DB , o vaikutis gims kai antram 3ir 8 men. Tai man vistiek taikis palankesni rezima skaiciojant NGA?Aciu.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Alina26 @ 2012 01 13, 19:15)
Sveikute, ar tiesa kad jeigu pastociau jau budama 3metais VPA, ir budama  nescia iseiciau is darbo ir stociau i DB , o vaikutis gims kai antram 3ir 8 men. Tai  man vistiek taikis palankesni rezima skaiciojant NGA?Aciu.. blush2.gif

Taip,ir NGA,ir VPA.
Atsakyti
Sveiki,

Aš su klausimuku, gal kas žinosite. Pirmam vaikui birželio 8 sueis 2 m., antras vaikas turėtų gimti birželio 22 (vėliau 2 savaitėmis). Vaiko priežiūros atostogas esu paėmusi iki vaikui sueis 2 metai. Reiktų atsakymų dėl:
1. Ar tai, kad gimstant 2 vaikui bus pasibaigę pirmo vaiko priežiūros atostogos nebus problemų skiriant pašalpas? Ar būtų reikalinga tam pratęsti atostogas iki 3 m.?
2. Ar už antrą vaiką nėštumo ir gimdymo atostogos bus apmokamos 100 proc. buvusios iki 1 dekreto algos? Ar ši pašalpa nebus mažinama, nes dalį laiko dar gausiu vaiko priežiūros pašalpą (paskirtą 2010-06-08)?
Labai dėkui už pagalbą.
Atsakyti
QUOTE(blondi09 @ 2012 01 13, 20:18)
Sveiki,

Aš su klausimuku, gal kas žinosite. Pirmam vaikui birželio 8 sueis 2 m., antras vaikas turėtų gimti birželio 22 (vėliau 2 savaitėmis). Vaiko priežiūros atostogas esu paėmusi iki vaikui sueis 2 metai. Reiktų atsakymų dėl:
1. Ar tai, kad gimstant 2 vaikui bus pasibaigę pirmo vaiko priežiūros atostogos nebus problemų skiriant pašalpas? Ar būtų reikalinga tam pratęsti atostogas iki 3 m.?
2. Ar už antrą vaiką nėštumo ir gimdymo atostogos bus apmokamos 100 proc. buvusios iki 1 dekreto algos? Ar ši pašalpa nebus mažinama, nes dalį laiko dar gausiu vaiko priežiūros pašalpą (paskirtą 2010-06-08)?
Labai dėkui už pagalbą.

1.I NGA jus gi iseinat anksciau nei gims vaikas ir nei pirmam vaikui sueis 2 metukai.
2.Jus gausit NGA uz antra vaika ir VPA uz pirma vaika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 13 sausio 2012 - 19:41
QUOTE(prado @ 2012 01 13, 15:07)
Noriu paklausti, ar snd jau galima tiketis ismokos, gal jau kam pervede? ar tik pirmadieni?

Šitoj temutėj galit laukt kartu smile.gif

Atsakyti
Seikos mamytes.Nelabai susigaudau, tad noriu paklausti:
1. Laukiuosi antro vaikelio (gimdymas 06.28), o pirmajam 08.09 sueis 2 m. Pagal kokias pajamas sodra skaiciuos II vaikelio motinystes pasalpa ir gimdymo atostogu ismokas - ar pagal darbo uzmokesti iki I nestumo, ar pagal dabartines mano pajamas t.y. gaunamu pasalpu dydi? O gal gimdymo atostogos man visai nepriklauso, nes esu I vaiko auginimo atostogose?
2.Jei antrais vaiko auginimo metais iseisiu i darba, ar pasalpa gausiu 40% (t.y. visa) ir + atlyginima, ar tik atlyginima ir pasalpos skirtuma.?
Aciu uz pagalba
Atsakyti
QUOTE(aqua111 @ 2012 01 15, 16:42)
Seikos mamytes.Nelabai susigaudau, tad noriu paklausti:
1. Laukiuosi antro vaikelio (gimdymas 06.28), o pirmajam 08.09 sueis 2 m. Pagal kokias pajamas sodra skaiciuos II vaikelio motinystes  pasalpa ir gimdymo atostogu ismokas - ar pagal darbo uzmokesti iki I nestumo, ar  pagal dabartines mano pajamas t.y. gaunamu pasalpu dydi? O gal gimdymo atostogos man visai nepriklauso, nes esu I vaiko auginimo atostogose?
2.Jei antrais vaiko auginimo metais iseisiu i darba, ar pasalpa gausiu 40% (t.y. visa) ir + atlyginima, ar tik atlyginima ir pasalpos skirtuma.?
Aciu uz pagalba

1.Skaiciuos is to DU kaip skaiciavo pirmam vaikui.
2.Jei isejot i VPA po 2011.07.01 tai galit antrais vaiko mateis eit i darba ir gaudinet 40% plius alga,jei i VPA isejot iki liepos 1 dienos,tai jei eisit i darba jums mokes tik skirtuma,jei alga bus mazesne nei pasalpa is sodros.
Atsakyti
Sveikos, Noriu paklausti dėl motinystes pasalpos. Aš jau du metai kaip esu bedarbė,bet planuoju susilaukti kūdikio,kiek laiko aš turiu išdirbti, kad gauti motinystės pašalpą? O sakykim, jei iki dekretinių aš išdirbsiu tik kokius 4 mėn.,tai išviso nieko negausiu ar kai? Ir dar,kaip yra skaičiuojama pašalpa dirbant su patentu ar individualios veiklos pažymėjimu? Dėkoju už atsakymą
Atsakyti
QUOTE(mazulkaa @ 2012 01 15, 23:53)
Sveikos, Noriu paklausti dėl motinystes pasalpos. Aš jau du metai kaip esu bedarbė,bet planuoju susilaukti kūdikio,kiek laiko aš turiu išdirbti, kad gauti motinystės pašalpą? O sakykim, jei iki dekretinių aš išdirbsiu tik kokius 4 mėn.,tai išviso nieko negausiu ar kai? Ir dar,kaip yra skaičiuojama pašalpa dirbant su patentu ar individualios veiklos pažymėjimu? Dėkoju už atsakymą

Trumpas ir jau gal 100 kartu kartotas atsakimas,reikia tureti 12 menesiu stazo per paskutinius 2 metus.
Atsakyti
Sveiki,

niekaip nesuprantu, dėl VPA kai einama 70% ir 40%. Sodros psl rašo, kad "Apdraustajam, pasirinkusiam gauti motinystės (tėvystės) pašalpą kol vaikui sueis dveji metai, pašalpa nuo vaiko vienerių iki dvejų metų mokama neatsižvelgiant į tai, kad asmuo dirba ir turi draudžiamųjų pajamų."
Bet pasiaiškinus pačioje Sodroje, man teigia, kad bus mokama tik VPA metu gaunamos pašalpos ir atlyginimo skirtumas. Tikriausiai realiai niekas ir nesusidūrė.
Kas galėtų žinoti, vienaip rašo, kitaip interpretuoja smile.gif
Atsakyti
Sveiki, turiu keletą klausimų, gal kam teko susidurti su tokiomis situacijomis, būčiau labai dėkinga už patarimus.
1. Kaip motinystės pašalpa koreliuoja su iš buto nuomos oficialiai gaunamomis pajamomis? Ar vaiko priežiūros atostogų metu gaunama pašalpa nesumažėja, jeigu tuo metu gaunamos pajamos iš buto nuomos?
2. Ar pasirinkus vaiko priežiūros atostogų trukmę 1 metus su 100 proc. darbo užmokesčio dydžio pašalpa galima atostogas pratęsti? Jeigu taip, tai kokiomis sąlygomis?
3. Ar gaunant motinystės pašalpą ir pasirinkus vaiko priežiūros atostogas 1 metus galima dirbti valandinį darbą pagal darbo sutartį ir gauti už jį atlyginimą (pvz. dėstyti universitete kartą per savaitę)? Jeigu taip, kaip tai įtakoja motinystės pašalpos dydį?
Labai ačiū!
Atsakyti