QUOTE(Tiupis @ 2012 03 28, 17:44)
Norėčiau pasitikslinti, nes pasiklydau tuose klaidžiuose įstatymų labirintuose
Į pirmo vaiko VPA išėjau 2011 m pradžioje. Šiuo metu laukiuosi ir birželį turėčiau išeiti gimdymo atostogų su antru vaikeliu. Gimdymo atostogų išmoką man skaičiuos pagal tokį patį DU vidurkį kaip ir pirmajam vaikui? O kaip skaičiuosis antro vaiko VPA? Pagal gautas išmokas už pirmąjį vaiką + antro vaiko gimdymo išmoka? ar teisingai supratau?
kadangi iseisit i dekreta dar budama pirmojo VPA, tai be abejones dekreta ir busima VPA skaiciuos pagal buvusi DU, kaip ir pirmajam. Tik, aisku, procentai VPA 70ir 40, jei du metus rinksites.
Papildyta:
QUOTE(Olkin @ 2012 03 28, 16:44)
Sveiki,
turiu toki klausima. Jei iseinu birzelio menesi nestumo atostogu. Ir Sodra man uz 2 savaiciu perveda pinigus uz mazdaug 4(126d) menesius uz laikotarpi nuo 2011.06.01-2012.05.31. O tada i vaiko prieziuros atostogas iseinu kazkur spalio viduryje. Tai uz koki laikotarpi man apskaiciujama vaiko prieziuros menesine pasalpa? Jei uz 2011.09.01 - 2012.08.31, tai ar isskaiciuojami i ta suma ir tie pinigai, kurie gauti uz nestumo atostogas?
Taip, isiskaiciuos dalis dekreto pinigeliu - bet tik tiek, kiek priklauso uz tuos patenkancius i skaiciav. menesius, o ne visa suma, kuria gausit uz 4men.
Papildyta:
QUOTE(aureli777 @ 2012 03 28, 16:45)
Turiu ir as neaiskumu

Ant dienu i dekretines. Bet paskutiniais metais mano darbo stazas 6men., likusi laika isvis Lietuvoj negyvenom. Tai dekreto laikotarpiu gausiu ismokas lygias atlyginimui(tarkim, jei atlyginimas "ant popieriaus" buvo 800)? Ar kaip visa tai skaiciuojas? Po to, kai eisiu VPA, imsiu vieniems metams, tai ismoka bus buvusio atlyginimo dydzio? Ar "apsikarpys" del stazo trukumo? Beje, ar vienkartine ismoka visoms be isimties priklauso?
P.S. gal atrodau labai "zalia", bet su pirmu vaiku ka tik po mokyklos buvau, tai tu visu pasalpu mokejimu sistema kitokia, o dabar su antru dirbanti, tai man viskas nauja.
Jeigu per paskutinius 24 men iki dekreto turesit darbo stazo 12men., tai stazo reikalavimo uzteks. Kitas klausimas - uzsieny dirbot legaliai ar ne? O tie 6men. darbo Lietuvoj tai dabar - pries dekreta ar dabar darbdavio neturit? Gali but, kad jums pasalpa net nepriklauso.