Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos - 35

QUOTE(willow @ 2012 02 01, 21:51)
mano diagnoze Ca 50.4 Kol kas daug ko nežinau, nes chemiją gaunu prieš operaciją.
O Esencine trombocitopenija  prie onkoligų?

Pas mane ta pati diagnozė. Maniškis harmoninis. Balandį bus du metai po operacijos. Mane operavo, paskui chemija 6 kartai, kas tris savaites ir atsigavus, spindulinis gydymas 25 kartus. Tiksliai kiek pažeista limfmazgių, nustatė po operacijos. Viską išmė ir ištyrė. Bet Kauno klinikose krūties chirurgijos skyriuje, tokias operacijas daro ir kitaip. Leidžia kontrastą prieš operaciją ir nustato, kurie limfmazgiai pažeisti, tai tada mato kuriuos išimti. Prieš pora metų tik klinikose taikė tokį metodą, kitur jo netaikė. Bet dabar gal jau pasikeitę. Pasidomėk tuo, jei dar operacija prieš akis. Nes matai tas limfmazgių išėmimas turi savo pasekmių rankai.
Atsakyti
QUOTE(waterfall @ 2012 02 04, 15:21)
man operacijos prasidejo nuo rugsejo men, siuo metu chemoterapija, po 3 kurso niekaip negaliu atsigauti, pries 2 savaites jau turejo buti 4, bet del itin prastu kraujo rodikliu nukele jau antra savaite, mano stadija 2b, nerandu informacijos kaip po tokios ligos jaunos moterys gyvena toliau, vyresnes - suprantu, jos jau turi vaiku, dazniausiai jau suaugusiu, o kaip laikytis kai tu vaiku net nebegalesi tureti ir atrodo griuva visas gyvenimas, nors kiekvienai susidurusiai su liga atrodo jos situacija isskirtine.. kaip jusu mama laikosi dabar? kaip atlaike gydyma?

nenusimink 4u.gif isivaizduoju kaip jautiesi. tikiu, kad sias laikais beveik viskas pagydoma.del kraujo rodikliu, man cia merginos patare, kad mieziu nuovira reikia gerti. nezinau ar sutapimas, bet man padejo, nes pirmuosius kartus irgi tekdavo vis atideti. va nukopinu zinute:
kad mieziu nuoviras labai pakelia leukocitus, 3-4 dienas pageriau,o jau iki 6 pakylo leukocitai (buvo 2,8) , o hemoglobinas isvis 149
Po visu svytinimu nukrito labai mano leukuocitai, tai ieskuojau receptu, kaip juos 1,5 stiklines nevalytu mieziu su 2 litrais vandens uzvirinti ir gerokai pavirinti. Per diena isgerti litra tokio nuoviro./kieno receptas ir rašyta nepasižymėjau/
Pagal aprašymą, jei užpili 2 litrus, o išgerti 1 lt, tai reiktų virti kol pusė nuverda.Aš virdavau ant silpnos ugnies.
dar mano chemoterapeute siulo ALKYMER gerti. sesele pasiule sudytus lasinius valgyti, graikiskus riesutus, raudono sauso vyno su saiku zinoma biggrin.gif
QUOTE(Edmė @ 2012 02 05, 11:31)
Pas mane ta pati diagnozė. Maniškis harmoninis. Balandį bus du metai po operacijos. Mane operavo, paskui chemija 6 kartai, kas tris savaites ir atsigavus, spindulinis gydymas 25 kartus. Tiksliai kiek pažeista limfmazgių, nustatė po operacijos. Viską išmė ir ištyrė. Bet Kauno klinikose krūties chirurgijos skyriuje, tokias operacijas daro ir kitaip. Leidžia kontrastą prieš operaciją ir nustato, kurie limfmazgiai pažeisti, tai tada mato kuriuos išimti. Prieš pora metų tik klinikose taikė tokį metodą, kitur jo netaikė. Bet dabar gal jau pasikeitę. Pasidomėk tuo, jei dar operacija prieš akis. Nes matai tas limfmazgių išėmimas turi savo pasekmių rankai.

ir mano diagnoze tokia pat parasyta. bet harmonams nejautrus. matyt cia aplamai kruties vezio toks kodas.
del limfmazgiu salinimo, as galvojau, kad tik uzsieny taip daro. tikrai geresnis variantas. pasidomek, Willow.nes man man onkoligijos institute isrinko visus kiek mate, 16 , o pasirodo, kad nei veinas nepzaeistas buvo. dabar rankele paskauda, ir patirpsta. bet tai menkniekis cia smile.gif
Edme, o tau irgi si metoda taike?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mastė: 06 vasario 2012 - 16:10
Ne, man jo netaikė. Kadangi man buvo padaryta biopsija iš pažastinio limfmazgio, ir nustatyta, kad ten yra ląstelių, ir dėl to šio metodo netaikė. Man taip paaiškino. Apsižliumbiau baisiausiai, tiesiog isterija užpuolė. Tada daktarė išrėkė, kad "reikia gelbėti jus, o ne jūsų limfmazgius". Stovi galvoje iki šiol tie žodžiai.
Atsakyti
Sveikos likimo draugės 4u.gif
Norėjau pasiteirauti, pas kurį chemoterapeutą Vilniuje rekomenduotumėte registruotis?
Apie daugumą jų pincetas.lt atsiliepimai ne patys geriausi.
Atsakyti
Jus turbut Vilniaus onkologini turit omeny? Vilniuj tokiu kad labai labai superiniu gal ir nera. Patarciau eiti ten, kur yra Jums reikiamu vaistu, nes kartais ju pritruksta tai vieni, tai kiti. Patarimas: kad ir kur registruosites, karts nuo karto eikit dar kazkur antrai nuomonei. Tiesiog kad butu paciai ramiau. Turekit omeny dar ir tai, kad pvz. jei vienur pradedat gydytis, pvz, onkologiniame, santariskes jus vargu poto ar bepriims jei kas. Ir atvirksciai.

QUOTE(Gytutė @ 2012 02 06, 22:16)
Sveikos likimo draugės 4u.gif
Norėjau pasiteirauti, pas kurį chemoterapeutą Vilniuje rekomenduotumėte registruotis?
Apie daugumą jų pincetas.lt atsiliepimai ne patys geriausi.

Atsakyti
na va, prades gal nuo rytojaus mamai galva svitinti. sake, jei viskas gerai pavyksta, zmones dar 3-4m isgyvena. nedaug...
Atsakyti
Dėkui atsakiusioms 4u.gif
Nepykit, neskaičiau visos temos. Sakykit, ar yra pacientų su CNS navikais?
Pribrendom chemoterapiniam gydymui, tačiau, kaip suprantu, galim jo negauti. Ilga istorija.
Atsakyti
Labas vakaras,
gal kas bemdrauja su onkologė chemoterapeutė S.Tulytė ( dirba hematologijos, onkologijos ir transfuziologijos centre, Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikoje skyriaus Onkologijos chemoterapijos skyriaus vedėja, vietoj gyd.Brasiūnienes, ji išvažiavo su šeimą į užsienį).
Ačiū ir sėkmingo gydymo.
Atsakyti
QUOTE(irinok @ 2012 02 07, 23:53)
Labas vakaras,
gal kas bemdrauja su onkologė chemoterapeutė S.Tulytė ( dirba hematologijos, onkologijos ir transfuziologijos centre, Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikoje skyriaus Onkologijos chemoterapijos skyriaus vedėja, vietoj gyd.Brasiūnienes, ji išvažiavo su šeimą į užsienį).
Ačiū ir sėkmingo gydymo.

o vat kaip, pasirodo. tai pas ka as dabar i techapziura eisiu g.gif
Atsakyti
Pas Poviloniene arba Tulyte 4u.gif
Dar yra 2 jaunuciai gydytojai priimti, bet abiem turbut ne 30 nera.

QUOTE(ragnez @ 2012 02 08, 09:37)
o vat kaip, pasirodo. tai pas ka as dabar i techapziura eisiu  g.gif

Papildyta:
Mano mama gydosi pas ja. Jei kas domina rasykit i az.

QUOTE(irinok @ 2012 02 08, 00:53)
Labas vakaras,
Ačiū ir sėkmingo gydymo.

Atsakyti
Šiandien savaitė po pirmos chemijos. Tikrino kraują - visi -ilai ir -citai savo vietoj. Dar po dviejų antras patikrinimas prieš antrąją. Jau dabar neramu. Maste, kaip Tu?
Aš irgi maniau eisu dar pas Brasiūnienę pasikonsultuoti....
Papildyta:
QUOTE(Mastė @ 2012 02 06, 16:48)
ir mano diagnoze tokia pat parasyta. bet harmonams nejautrus. matyt cia aplamai kruties vezio toks kodas.

C50 yra krūties karcinoma, po taško 4 reiškia- viršutiniame krūties ketvirtyje (prie pažasties). Anas 'draugelis" mėgsta vis prie pažasties įsitaisyti, kad lengva būtų įlimfmazgius nulėkti, gudrus gi žaltys wacko.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 08 vasario 2012 - 20:30
Prisijungiu ir aš prie jūsų.
Gyvenu su "draugeliu" jau antri metai.
Santariškėse vietoj Brasiūnų dabar priima Povilonienė. Man, pratusiai prie Brasiūnienės, buvo sunku pradžioje ax.gif , o dabar matau, kad šauni gydytoja ir tyrimų visai negaili daryti biggrin.gif
O tie jauni du, tai atrodo dar tik rezidentai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šiandien besišypsanti: 09 vasario 2012 - 11:48