Įkraunama...
Įkraunama...

Šafranas

QUOTE(micefee @ 2010 04 29, 19:55)

ačiū, o aš googlinau googlinau ir nieko neradau doh.gif
reiks iššbandyt mirksiukas.gif
Atsakyti
Turiu parvežto iš Egipto šafrano, tai turbūt būtų naivu tikėtis, kad grynas blush2.gif Nebandžiau dar jo niekada, nežinodavau kur naudoti ax.gif Dabar pabandysiu bigsmile.gif
Atsakyti
Pirkti reiktu tik is patikimu prieskoniu tiekeju. Pasaulio turistu turguose po safrano pavadinimu daznai prastuminejami ciberzole, dazinis dygminas arba medetku ziedlapiai. Taip pat nevertetu pirkti safrano milteliu pavidalu, nes sumalta safrana labai lengva sumaisyti su prastesniais prieskoniais.
Atsakyti
sveikos, gavau as dovanu tikrojo safrano ir noriu pabandyti, bet bijau, nes nezinau kiek jo deti...vienur paskaiciau kad uztenka ir vieno lapelio..kaip yra is tikro?
Atsakyti
QUOTE(paulig @ 2010 12 19, 14:15)
sveikos, gavau as dovanu tikrojo safrano ir noriu pabandyti, bet bijau, nes nezinau kiek jo deti...vienur paskaiciau kad uztenka ir vieno lapelio..kaip yra is tikro?

Paulig 4u.gif
jeigu tai tikras safranas,tai jo yra ne lapeliai,o tokie krokų kuokšteliai.

Safrano kiekis priklauso nuo pačio patiekalo ,kuriame bus naudojamas,šis prieskonis.
Aišku padauginti jo nereikia,kaip ir kiekvieno prieskonio.

O,bandyti reikia,nereikia bijoti,nes niekada nežinosite.
Tai drąsiau ir tiek.

Man skani yra arbata safrano,bet reikia mokėti ja paruošti.

Atsakyti
na ne taip siek tiek parasiau zinau, kad ten ne lapeliai...na bandziau viriau ryzius..nezinau, dejau vos tik pora purku...kazkoks kitos skonis buvo..o kaip arbata daryti? labai idomu butu...siaip tikras safranas pas mane, pusbrolis gryzdamas is afgano pakeliui parveze...

QUOTE(regna @ 2010 12 19, 17:00)
Paulig 4u.gif
  jeigu tai tikras safranas,tai jo yra ne lapeliai,o tokie krokų kuokšteliai.

Safrano kiekis priklauso nuo pačio patiekalo ,kuriame bus naudojamas,šis prieskonis.
Aišku padauginti jo nereikia,kaip ir kiekvieno prieskonio.

O,bandyti reikia,nereikia bijoti,nes niekada nežinosite.
Tai drąsiau ir tiek.

Man skani yra arbata safrano,bet reikia mokėti ja paruošti.

Atsakyti
QUOTE(paulig @ 2010 12 19, 21:39)
na ne taip siek tiek parasiau zinau, kad ten ne lapeliai...na bandziau viriau ryzius..nezinau, dejau vos tik pora purku...kazkoks kitos skonis buvo..o kaip arbata daryti? labai idomu butu...siaip tikras safranas pas mane, pusbrolis gryzdamas is afgano pakeliui parveze...

paulig 4u.gif
dėl safrano arbatos,ji daroma,labai,labai paprastai.

reikia ją gerai sutrinti drauge su nedideliu kiekiu cukraus{geriau naudoti cukraus pudrą}
tik laikyti sandariame tamsaus stiklo indelyje{nepatariame skardiniame}
Gali iškilti neaiškumai,kam reikalingas cukrus?

atsakau,kad neprarastų safranas savo savybių.

Tik nedėkite didelio kiekio į arbatos puoduką.

Gausite labai gražios spalvos arbatą,ji patiks tiems,kas mėgsta safrano skonį.

aš,kalėdoms lauktuvių esu gavusi 100% safrano arbatos.
Atsakyti
skamba visai nieko..siaip man kvapas patiko...gal reiks pabandyti..as dar gavau juodos arbatos su kardemonu...labai idomus skonis...
Atsakyti
QUOTE(paulig @ 2010 12 20, 09:54)
skamba visai nieko..siaip man kvapas patiko...gal reiks pabandyti..as dar gavau juodos arbatos su kardemonu...labai idomus skonis...

Paulig,
aš,labai mėgstu šią arbatą{juodą su kardamonu}
bet aš,nusiperkujuodos arbatos ir susitrinu pačias kardamono sėklytes.
Tik nepadaugink,nes kardamonas mažina kraujospūdį.
Man patinka ir šafranas.
Gero pasisėdėjimo prie gaivios arbatos puodelio 4u.gif
Atsakyti
Noriu parodyti kiek yra rusiu vien tik ispaniskojo safrano
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbanti: 01 balandžio 2011 - 10:23
Ką tik iš Egipto parsivežiau šafrano. Pirko El Daharo turguje mano draugas egiptietis. Labiau mėgstu maltą šį prieskonį, negu piestelėse. Už 300 gr. sumokėjo tikrai nedaug tų poundų. Ispanijoj 1 kg šafrano- 3000 EU. Už šafraną geresnio prieskonio nežinau.
Atsakyti
Sveikos,

mv taip pat parveze tikrojo safrano, bet tik kelis gramus, nes jau ziauriai brangus doh.gif taip ir stovi jau beveik metai blush2.gif o as nezinau ka is jo gaminti, gal galetumete kas parekomenduoti koki patiekaliuka su safranu... temuteje daugiau cia radau diskusiju apie pati safrana, bet ka gaminate su juo blush2.gif
Atsakyti