Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-18

sveikos mamos,
gal as ir ne cia papuoliau bet gal ir cia atsirastu mama kuri kepa proginius tortus uz pinigus Vilniuje? blush2.gif
prasau parasyti man i az 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 02 08, 17:54)
Radau tokia info http://kulinarinisse...-milteliai.html

.
.
Kepimo milteliai ir soda
| Patarimai
Norinte, kad bemielės tešlos kepiniai būtų purūs, nepamirškite įdėti kepimo miltelių ar sodos.
Per daug kepimo miltelių (ar sodos) gali per daug sukelti tešlą ir ji vėliau nusės arba tešla bus kartaus skonio. Per mažai kepimo miltelių - tešla nebus puri ir minkšta.
      Kepimo milteliai:
•Dedant kepimo miltelius nereikia "užgesinti".
•Kepimo miltelius geriau sumaišyti su miltais nei dėti į šlapią tešlą.
•1000 g. miltų reikia apie 30 g. kepimo miltelių.

      Soda:

•Prieš dedant į tešlą reikia "nugesinti". Tam tinka kefyras, grietinė ar actas.
•1000 g. miltų reikia maždaug nubraukto arbatinio šaukštelio sodos.
•Užgesiname šaukštu kefyro ar grietinės, ar 1 arbatiniu šaukšteliu acto.

=====================
Kaip patikrinti ar kepimo milteliai ar soda vis dar geri.
parašė Kulinarijos studija, 2010 m. Gegužės 26 j., 10:27 ·
.
Gyvenime ima ir atsitinka taip, kad tavo su meile maišyta keksiukų tešla, kepant neiškyla. Tikrai apmaudu... Jei turime įtarimą, kad kepimo milteliai jau ilgokai slepiasi virtuvinėje spintelėje ir abejojame dėl jų veiksmingumo - galime juos patikrinti!
Taigi kepimo miltelius tikriname taip:
1/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių įdedame į 1/2 puodelio karšto vandens. Jei pradeda kilti burbulai, tuomet kepimo milteliai tinkami naudojimui;

Soda tikriname taip:
Viską darome taip pat kaip ir su kepimo milteliais, tik prieš įdedant sodą, įpilame 1/4 šaukštelį acto (sodai reikalinga rūgštis, kad įvyktų reakcija). Jei kyla burbulai - geras ženklas smile.gif

Jei atlikus šiuos bandymus, burbulų nematote, tuomet teks žingsniuoti į parduotuvę.
Informacija iš http://www.thekitchn...-expired-111759
Papildyta:
ir dar cia truputi info http://www.supermama...?...st&p=103722


o man kazkaip atrode,kad soda neribotai galioja,net galiojimo laik oant jo sneraso..bet gal as klystu, tingiu eit iki virtuves 4u.gif
Atsakyti
jau nieko biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akvilyte: 08 vasario 2012 - 21:56
Patare viena kepeja-labai gerai soda nugesina kiausinio baltymas.Ir tikrai tiesa-ismeginau.As kiausinius musu i nedideli stiklini indeli,isrenku vytulius ir iberiu soda.Paplaku sakute ir imaisau i dubeni su kitais kepinio ingredientais.
Atsakyti
Noriu paklausti,ar galima Raudonojo velveto biskvitą kepti vieną iš karto,ar būtina laikytis to nurodymo kepti per du kartus?
Atsakyti
Sveikutes, kas man patartu, kaip iskept paplocius is baltymu, morenginius, kad juos galma butu lengvai nuimt nuo popieriaus ? taip prilimpa, kad reik krapstyt puse dienos doh.gif
Atsakyti
jeigu morenginiai lakštai nenusiima nuo popieriaus, jie yra neiškepę, tiksliau sakant neišdžiuvę. Ilginkite džiovinimo laiką ir nuimkite nuo popieriaus tik visiškai atvėsusius. O gal pas jus namuose labai didelė drėgmė???
Atsakyti
tai kad visa nakti palieku kept orkaitej ne, nedregna, gal nuo riesutu? smulkiau sumalt gal reikia?
Atsakyti
QUOTE(astatortas @ 2012 02 10, 15:30)
tai kad visa nakti palieku kept orkaitej ne, nedregna, gal nuo riesutu? smulkiau sumalt gal reikia?

Tai gal kaltas jusu turimas kepimo popierius? g.gif Jei popierius pigus, tai zinokite, prie jo viskas limpa. As visad perku brangu kepimo popieriu PC, prie tokio man niekas neprilimpa. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2012 02 10, 19:10)
Tai gal kaltas jusu turimas kepimo popierius? g.gif Jei popierius pigus, tai zinokite, prie jo viskas limpa. As visad perku brangu kepimo popieriu PC, prie tokio man niekas neprilimpa. rolleyes.gif

g.gif gali but, pigus
Atsakyti
Sveikos, mergaitės,

Norėjau paklausti, kokio dydžio formai skirtas Snikers'o su ganasu receptas? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nima***: 11 vasario 2012 - 11:56
QUOTE(Nima*** @ 2012 02 11, 11:56)
Sveikos, mergaitės,

Norėjau paklausti, kokio dydžio formai skirtas Snikers'o su ganasu receptas?  4u.gif


24 cm idealiausia.
Atsakyti