Radau tokia info
http://kulinarinisse...-milteliai.html
.
.
Kepimo milteliai ir soda
| Patarimai
Norinte, kad bemielės tešlos kepiniai būtų purūs, nepamirškite įdėti kepimo miltelių ar sodos.
Per daug kepimo miltelių (ar sodos) gali per daug sukelti tešlą ir ji vėliau nusės arba tešla bus kartaus skonio. Per mažai kepimo miltelių - tešla nebus puri ir minkšta.
Kepimo milteliai:
Dedant kepimo miltelius nereikia "užgesinti".
Kepimo miltelius geriau sumaišyti su miltais nei dėti į šlapią tešlą.
1000 g. miltų reikia apie 30 g. kepimo miltelių.
Soda:
Prieš dedant į tešlą reikia "nugesinti". Tam tinka kefyras, grietinė ar actas.
1000 g. miltų reikia maždaug nubraukto arbatinio šaukštelio sodos.
Užgesiname šaukštu kefyro ar grietinės, ar 1 arbatiniu šaukšteliu acto.
=====================
Kaip patikrinti ar kepimo milteliai ar soda vis dar geri.
parašė Kulinarijos studija, 2010 m. Gegužės 26 j., 10:27 ·
.
Gyvenime ima ir atsitinka taip, kad tavo su meile maišyta keksiukų tešla, kepant neiškyla. Tikrai apmaudu... Jei turime įtarimą, kad kepimo milteliai jau ilgokai slepiasi virtuvinėje spintelėje ir abejojame dėl jų veiksmingumo - galime juos patikrinti!
Taigi kepimo miltelius tikriname taip:
1/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių įdedame į 1/2 puodelio karšto vandens. Jei pradeda kilti burbulai, tuomet kepimo milteliai tinkami naudojimui;
Soda tikriname taip:
Viską darome taip pat kaip ir su kepimo milteliais, tik prieš įdedant sodą, įpilame 1/4 šaukštelį acto (sodai reikalinga rūgštis, kad įvyktų reakcija). Jei kyla burbulai - geras ženklas
Jei atlikus šiuos bandymus, burbulų nematote, tuomet teks žingsniuoti į parduotuvę.
Informacija iš
http://www.thekitchn...-expired-111759
Papildyta:
ir dar cia truputi info
http://www.supermama...?...st&p=103722
o man kazkaip atrode,kad soda neribotai galioja,net galiojimo laik oant jo sneraso..bet gal as klystu, tingiu eit iki virtuves