sveikos, kurios kepet raudona velveta. man jis nelabai iskilo bet as kepiau 26cm tortinej. gal del to jis gavosi zemesnis?????
QUOTE(dorme @ 2012 02 12, 18:59)
sveikos, kurios kepet raudona velveta. man jis nelabai iskilo bet as kepiau 26cm tortinej. gal del to jis gavosi zemesnis?????
Aš prieš kelias valandas kepiau 24 cm formoj,bet kepiau visą iškarto-nedalinau per pusę. Iškilo lyg,bet į 4 dalis tikrai nepasidalins-tik į tris.Ar jums ir toks pūkutis gavosi? Aš nežinau kaip jį supjaustytą reiks paimt nesutrupinus
Anksčiau, kažkodėl nepripažindavau varškės pyragų, tačiau teko pabandyti. Tai niekas neatsispyrė )) varškės pyragas
dar man labai patiko šis, riešutukų tortas tortas voveraitė
Jeigu kas turite patarimų, kaip geriau iškepti, sakykit. Man voveraitė kažkodėl apdegus kiek gavosi...
dar man labai patiko šis, riešutukų tortas tortas voveraitė
Jeigu kas turite patarimų, kaip geriau iškepti, sakykit. Man voveraitė kažkodėl apdegus kiek gavosi...
si asavaite darysiu uzsakyma is cake deko. Panevezyje.jei kas nori prisijungt .rasyti i a.z
QUOTE(elenka @ 2012 02 12, 22:54)
si asavaite darysiu uzsakyma is cake deko. Panevezyje.jei kas nori prisijungt .rasyti i a.z
labukas, norejau pasikllausti ar biskvita reikia is anksto issikept jei planuoju ryt pertept, nes treciadieniui isivezt reikia
biskvitus geriausia pries viena diena issikepti
Kepiau siandiena torta "STRACCIATELLA"
http://www.supermama...?...&p=52240161
noriu paklausti is sios normos kur recepte nurodyta, kepat biskvita is visos normos viena kart, ar per du ?
nes as kepiau per du, man netilpo viskas i viena skarda 30*40cm
tai kepiau per du kartus, pirma balta biskvita o paskui su kakava.
ir dar : istirpinau sokolada kaip recepte, pirmiau grietinele ikaitinau, paskui sokolada ja uzpiliau ir viskas puikiai issimaise, konstitencija buvo tirsto pieno, bet super gerai issimaise.
pastovejo per nakti saldytuve, tai ji tirsta pasidare, ir tokia kaip su smulkiom kropelitemis, na tokia kaip smulkus smeliukas is pajurio, AR JI TOKIA TURI BUTI ? nors plakiau, bet nieko nesikeite, nei konsistencija nei purumas, isejo skoniu kaip saldus kondensotas pienas is skardynes, o konsistencija kaip su smeliu maisyta
Kadangi tai dariau pirma karta, tai nezinau kaip turetu buti, bet isivazdavau kad turi buti purios konsistencijos,
o ganasas irgi taip pat gaminamas ?
http://www.supermama...?...&p=52240161
noriu paklausti is sios normos kur recepte nurodyta, kepat biskvita is visos normos viena kart, ar per du ?
nes as kepiau per du, man netilpo viskas i viena skarda 30*40cm
tai kepiau per du kartus, pirma balta biskvita o paskui su kakava.
ir dar : istirpinau sokolada kaip recepte, pirmiau grietinele ikaitinau, paskui sokolada ja uzpiliau ir viskas puikiai issimaise, konstitencija buvo tirsto pieno, bet super gerai issimaise.
pastovejo per nakti saldytuve, tai ji tirsta pasidare, ir tokia kaip su smulkiom kropelitemis, na tokia kaip smulkus smeliukas is pajurio, AR JI TOKIA TURI BUTI ? nors plakiau, bet nieko nesikeite, nei konsistencija nei purumas, isejo skoniu kaip saldus kondensotas pienas is skardynes, o konsistencija kaip su smeliu maisyta
Kadangi tai dariau pirma karta, tai nezinau kaip turetu buti, bet isivazdavau kad turi buti purios konsistencijos,
o ganasas irgi taip pat gaminamas ?
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 02 13, 22:39)
Kepiau siandiena torta "STRACCIATELLA"
http://www.supermama...?...&p=52240161
noriu paklausti is sios normos kur recepte nurodyta, kepat biskvita is visos normos viena kart, ar per du ?
nes as kepiau per du, man netilpo viskas i viena skarda 30*40cm
tai kepiau per du kartus, pirma balta biskvita o paskui su kakava.
ir dar : istirpinau sokolada kaip recepte, pirmiau grietinele ikaitinau, paskui sokolada ja uzpiliau ir viskas puikiai issimaise, konstitencija buvo tirsto pieno, bet super gerai issimaise.
pastovejo per nakti saldytuve, tai ji tirsta pasidare, ir tokia kaip su smulkiom kropelitemis, na tokia kaip smulkus smeliukas is pajurio, AR JI TOKIA TURI BUTI ? nors plakiau, bet nieko nesikeite, nei konsistencija nei purumas, isejo skoniu kaip saldus kondensotas pienas is skardynes, o konsistencija kaip su smeliu maisyta
Kadangi tai dariau pirma karta, tai nezinau kaip turetu buti, bet isivazdavau kad turi buti purios konsistencijos,
o ganasas irgi taip pat gaminamas ?
http://www.supermama...?...&p=52240161
noriu paklausti is sios normos kur recepte nurodyta, kepat biskvita is visos normos viena kart, ar per du ?
nes as kepiau per du, man netilpo viskas i viena skarda 30*40cm
tai kepiau per du kartus, pirma balta biskvita o paskui su kakava.
ir dar : istirpinau sokolada kaip recepte, pirmiau grietinele ikaitinau, paskui sokolada ja uzpiliau ir viskas puikiai issimaise, konstitencija buvo tirsto pieno, bet super gerai issimaise.
pastovejo per nakti saldytuve, tai ji tirsta pasidare, ir tokia kaip su smulkiom kropelitemis, na tokia kaip smulkus smeliukas is pajurio, AR JI TOKIA TURI BUTI ? nors plakiau, bet nieko nesikeite, nei konsistencija nei purumas, isejo skoniu kaip saldus kondensotas pienas is skardynes, o konsistencija kaip su smeliu maisyta
Kadangi tai dariau pirma karta, tai nezinau kaip turetu buti, bet isivazdavau kad turi buti purios konsistencijos,
o ganasas irgi taip pat gaminamas ?
As si tortuka dariau jau trecia karta, as isikepu apvalu nestora biskvita kuri dedu apacioje kaip pagrinda, o tada vienoje skardoje 30x40 likusia tesla kur juostomis dedu balta ir kakavine teslas, veliau galesiu foto ikelti ir man tai telpa viskas, o tau tada turejo gautis du ploni biskvitai labai
Del sokolado ir grietineles tai du kartus dariau kaip recepte kaitinau grietinele naudoju piemenelio grietinele ir uspyliau sokolada (naudoju sogeten) gerai ismaisiau ir palikau per nakti saldytuve, o kita diena labai gerai issiplake kaip ir darant su juodu sokoladu ta vadinama ganasa, gaunasi na tokia puri laianti forma mase, kaip ir isplakus grietinele tiesa viena karta kadangi neturejau laiko sios mases vesinti tai sokolada balta tiesiog istirpinau ir imaisiau i marskapone, tada isplakiau giretinele ir atsargiai sujungiau sias dvi mases O kodel tau taip gavosi tai ne nezinau gal nuo sokolado priklauso ir grietineles.. Nepamenu kaz tiksliai dar sake si tortuka dare lygtais Gabijux jei neklystu tai gal ji dar parasys kaip jai gavosi, bet man sakau tiek vienu tiek kitu variantu viskas gerai gavosi, tai gal tada siulyciau tau taip pat pabandyti tirpdyti tiesiog sokolada sumaisyti su marskapone paplakta ir sujungti su grietinele
Aga as ir kepiau ir man vos uzteko visai skardai Na gal per storai dariau..
stai kaip isejo :
stai kaip isejo :
QUOTE(smailyttte @ 2012 02 14, 11:24)
labai jau grazu
tai ta vyniotini supjaustyta reikia ant apvalaus biskvito deti? ir pries tai ant jok krema? okaip gaunas ,kd jis lygiais krastais? juk vyniojant turi kazkur pasibaigt krastas?
Grazus jusu tortukai
As naudojau sogeten balta sokolada ir grietinele 35 riebumo irs minksto pokelio, net nezinau kodel man taip isejo, gal per ilgai saldytuve buvo.
Bet neismeciau ja, sumaisiau su mascarpone surio tokia kokia buvo, juk valgoma viskas
O del bisvito nedariau jostomis del laiko trukumo, iskepiau abi spalvytes atskirai, manau kad skonis nuo to nepasikeis. Tik nezinojau ar pilti viska i viena skarda, butu tada storas sluosnis. Skarda pas mane reguliojasi, tai butent padariau 30*40, tai jej supilciau viska, tada per virsu liptu, ir tai teko prailginti skarda iki 55, nes sluosni isliginau apie 1cm, tai ir iskepes toks ir liko dugna appalu irgi iskepiau, tortukas dar nepuostas isejo 17cm skermens ir 10cm aukscio, kremo vos uzteko, tepiau nestorai, jej patiks skonis kita kart bandysiu kitaip daryti
galvoju gal per karsta gretinele piliau, bet sildziau stipriau, o uzvirti nedaviau