Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs grybukai, riešutėliai, voveruškos

QUOTE(egzotikaa @ 2012 01 10, 17:21)
blush2.gif as aisingo prisibijau del zalio  baltymo (salmuneliozes) nors zinau, kad reikia nuplauti kiausini sodos tirpalu, tada dingsta ta rizika, nu bet man vis tiek  ax.gif bijau as jo ir viskas, nors skanu, bet... man ramiau ypac vaiku sventems, kad paskui nereiktu pergyventi jei mazieji musu draugai sunegaluotu ax.gif
del to ir ieskau, kuom galeciau keisti ta aisinga  doh.gif

gal cia rasi ka nors http://www.supermama...showtopic=16548

o baltymu nera ko bijoti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 11 sausio 2012 - 00:23
QUOTE(MergickaN @ 2012 01 10, 17:50)
zadejau foto kaip darau lazdyno riesutelius ir kastonus ax.gif
prasom gal kam pravers 4u.gif

ačiū labai labai 4u.gif
Atsakyti
MergickaN, aciu uz vaizdine medziaga 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
As ir kepiau grybukus, bet ne keptuveje, jie man labiau tokie grybiskesni gaunasi, sleivi kreivi smile.gif
user posted image
user posted image
Visu nefotkinau, nes jau tiek prifotkinta, kad nesinori ta pati per ta pati fotografuoti.
Viska dariau rankomis be keptuves is meduolines teslos (recepta jau esu rasiusi, kur sena sena moteriske man davusi ji, jie tikri tokie senoviniai grybukai. tai moteriskei dabar 85 metai ir ji ir toliau puikiai kepa grybukus). Galvutes dazytos sokolado pinigeliais (jie buna sveriami ir kainuoja nedaug) koteliai baltymas + cukraus pudra + rugstele.
Atsakyti
mamkaa, kokieeeeeeeeeeeeeeee skanus sitie grybukai, skonis ju man pats paciausias, bet ir vargo kol juos suklijuji, nudazai karsta.gif
labai grazus grybukai wub.gif

QUOTE(erikiuxxx @ 2012 01 10, 22:23)


biggrin.gif jau skaiciau sita

ai, dar skaiciau, ad grybuku galvytes blizgetu reikia i sokolada ilasinti kelis lasiukus aliejaus (tik nepadauginti jo biggrin.gif nestings)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egzotikaa: 11 sausio 2012 - 12:17
QUOTE(mamkaa @ 2012 01 11, 12:57)
MergickaN, aciu uz vaizdine medziaga  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif
As ir kepiau grybukus, bet ne keptuveje, jie man labiau tokie grybiskesni gaunasi, sleivi kreivi smile.gif
Visu nefotkinau, nes jau tiek prifotkinta, kad nesinori ta pati per ta pati fotografuoti.
Viska dariau rankomis be keptuves is meduolines teslos (recepta jau esu rasiusi, kur sena sena moteriske man davusi ji, jie tikri tokie  senoviniai grybukai. tai moteriskei dabar 85 metai ir ji ir toliau puikiai kepa grybukus). Galvutes dazytos sokolado pinigeliais (jie buna sveriami ir kainuoja nedaug) koteliai baltymas + cukraus pudra + rugstele.

O kaip padarai kad visi tokie pat gaunas grybai? As noriu grybu seimyna kepti vis zadu zadu ir niekaip neprisiruosiu. doh.gif Dabar keliauju po senas temas ieskoti tavo receptuko. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(MergickaN @ 2012 01 11, 11:14)
O kaip padarai kad visi tokie pat gaunas grybai? As noriu grybu seimyna kepti vis zadu zadu ir niekaip neprisiruosiu. doh.gif  Dabar keliauju po senas temas ieskoti tavo receptuko.  unsure.gif


QUOTE(mamkaa @ 2009 08 14, 23:10)
GRYBAI
500 gr. miltu, stikline medaus, 100 gr. sviesto, 200 gr. cukraus, 2 kiausiniai, saukstelis  sodos, saikstelis gvazdikeliu maltu, saukstelis cinamono.
Medu cukru sviesta kiausus gerai issukti, tada sudeti gvazdikelius ir cinamona gerai ismaiosyti, tada deti nugesinta soda ir visus miltus. Uzminkyti tesla, ji gaunasi pakankamai kieta. Isteslos daromi nedideli rutuliukai ir jie suplojami, viduryje ispaudziama duobute ir dedami skarda isklota kepimo poieriumi skylute i apacia (cia bus kepureles), toliau is teslos daromi koteliai, kugeliai, jie statomo stati i skarda ir kepama viskas  orkaiteje apie 20 min. tada kai jau atsala peiliu pagilinama kepureleje duobute, kotelis suvilgomas baltam glajuje  ir ant jo uzmaunam galvute. Kaip ir viskas, tada jau vyksta dazymas, kuris niekada man nesigauna normaliai  verysad.gif

siam recepta ta tetulyte degina cukru arba deda ruda cukru,o a snaudoju paprasta ir nedeginu.

Na tikrai ne visi vienodi gaunasi, bet stengiuosi, tiesiog pasiimu vienodo svorio ir dydzio teslos gabaliuka ir formuoju kotelius ir galvutes, gal del to ir gaunasi panasus.

Papildyta:
QUOTE(RiMami @ 2008 10 10, 19:51)
Labuti, wow, kiek daug grybukų blink.gif  blink.gif  blink.gif , kokie faini thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif . Aš irgi esu darius kartą grybukus, bet nusivyliau savo receptu, sakiau gyvenime daugiau nedarysiu - gan kietoki gavosi verysad.gif . O kaip taviškiai ar nekieti (turiu omeny patį grybuko vidų). O tai tu formoj kepei? Gal receptuku pasidalintum blush2.gif Gal kada dar sudurniuočiau pasidaryt, nes kai juos pamatau silpna daros, kaip norisi, o darbo prie jų tai daug ax.gif
Aš kai kotelius nuglazūravau tai juos džiovinau, pastačius grybukus ant galvučių didelėje lėkštėje, į kurią pripyliau cukraus - puikiai stovėjo, o galvas kai aptepiau tai sudėjau į kiaušinių dėkus. Įdėsiu keletą proceso fotkių, gal kam pravers idėjos (na, neužmėtykit akmenimis, jei ką - čia mano pirmieji grybukai, beje vienintelį kartą ir dariau):

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image


Cia RiMami rodo kaip dar galima kepti grybukus be keptuves.

QUOTE(Olesta @ 2009 05 14, 10:33)
nebežinau kieno tai žinutė, bet pati ilgai ieškojau ir išsisaugojau dokumentuose, taigi cituoju kaštonų padarymą:
„Kaštonų darymas
Tai tikrai nesunkiai pasidaro jie, jeigu neturit tu riesutiniu formeliu(as dariau su jom), galima paprastai nulipdyti is teslos tokius kaip perpjauta didele slyva puseles ir jas iskepti paprastai orkaitej, labai greit iskepa, pradeda rausti ir reikia traukti lauk, jei norit, kad gautus lygesnes, galima su stikliuku isspausti, kai iskepa ir atausta jas reikia sutepti su gerai atsaldytu ir isplaktu kiausinio baltymu, su cukraus pudra apie 250gr-300gr.(labai nesigilinau paskutini karta, bet laikosi puikiai)rugsteles apie puse arb. sauksciuko nedidelio, plaki tol, kol mikserio sluoteles jau sunkiai velka mase ir ji stovi, kaip ikalta(jeigu daret Cipciuko beze galima ir su ja, jei ji gerai dziuna, sitoji sudziuna per valanda, o ant rytojaus isvis kieta tampa, morengai isspausti lekstej, ryte graziai atsoksta be sildymo.Tai patepat abi puseles ta balta mase, ant vienos dedat koki lazdyno riesuta, pavoliota sokolade ir suvoziat, truputi vienam gale daugiau, kad susiglaustu, kitam, kad butu prasizioje, ten, kur susiglaude, truputuka daugiau idekit mases ir sudekit ant padeklo, kad susaltu.Kai sustings ir nebesiskirs jie, tuomet vel plakat mase tokia, tik su dazais norimos spalvos, pasiruosiat stikliuku ir as gana primityviai, su arbatiniu sauksciuku aptepliojau viena pusele plonai ir paskui su plastmasiniu antgaliu tokiu ilgu apsuku kelis kart i ta mase ir staiga istraukiu, ant jo buna uzsikabine toks didelis nutyses mases gabalas, nu ir kleckiuoji su tuo gabalu tempiant aukstyn, kol tik jis baigiasi ir vel kita apsuki ta mase ir t.t.Dedat puse gatavo riesuto i stikliuka, spygliukais i virsu ir laukiat, kol sudzius, kai pasidarys kieti, antra puse apversit ir ta pati pakartosit.Gal kas daro kitaip, as kitaip nemoku, cia toks primityvus darymo budas  gal yra geresniu ir kas pamokins geriau.
O mase riesutukams ir kastonams tai dariau is akies, dejau sviesto pakeli, tris kiausiniu trynius, du gerus saukstus majonezo, sauksciuka gesintos sodos(nelabai kaupina)tris saukstus cukraus(ji gerai issukau su sviestu ir tryniais) ir miltu, kol ejo minkyti, truputi pasaldziau ir i ikaitinta orkaite 200temp.kol parus.
Nu atrodo viskas, jei kas neaisku dar, klauskit jei sugebesiu atsakysiu ir geru kepiniu visoms ir aciu dideliausias uz pagyras“    




Olestos lietuviskas liaudiskas paaiskinimas kaip padaryti kastonus
Papildyta:
dar ir cia yra vaizdines medziagos
http://www.good-cook.../tort_045.shtml



O cia visai nieko ne tik valgyti, bet ir stalui papuosti "sausainiai kalija" smile.gif
http://www.google.lt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 11 sausio 2012 - 14:07
o as maniau jus tuos grybukus klijuojate is 3 puseliu rutuliuku, na as tokius valgiau per KALEDAS, KOTELIS SUKLIJUOTAS IS 2 PUSELIU GALVU IR ANT VIRSAUS GALVYTE, O ATRODO TAIP PAT, KAIP JUSU FOTO. tokie maziukai baravykiukai wub.gif
Atsakyti
Jei cia apie mano grybukus tai taip. As iskepu dvi puseles kotelio, tokias laso formos ir po to jas suklijavus ant ju maunu galvute (darau rutuliuka ir pjaunu per puse ir turiu dvi galvutes.)
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2012 01 11, 11:57)
Viska dariau rankomis be keptuves is meduolines teslos (recepta jau esu rasiusi, kur sena sena moteriske man davusi ji, jie tikri tokie  senoviniai grybukai. tai moteriskei dabar 85 metai ir ji ir toliau puikiai kepa grybukus). Galvutes dazytos sokolado pinigeliais (jie buna sveriami ir kainuoja nedaug) koteliai baltymas + cukraus pudra + rugstele.

labai grazus grybukai, galvytes tokios ligios blizgancios thumbup.gif
o gal galetum receptuka imesti pagal kuri darei ax.gif jis turbut tiktu ir keptuveje kepti smile.gif ?
Atsakyti
gavutes grybams dazau su tokiu sokoladu user posted image , jis labai gerai lydosi, kai isislydo pakankamai skystas buna, del to taip graziai ir pasidengia galvutes ir kai sustingsta blizgus tok ir lieka, nededu nei sviesto nei aliejaus nepilu, o ir kaina juokinga 10 ar 11 lt kilogramas, kiek reikia kiek paprasai tiek atsveria, ji perku kaune bazeje.

o recepta jau citavau zinuteje 30. Tik kai kepu juos keptuve dedu maziau miltu, kad ne tokia kieta tesla butu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 11 sausio 2012 - 15:06
QUOTE(mamkaa @ 2012 01 11, 13:05)
. Tik kai kepu juos keptuve dedu maziau miltu, kad ne tokia kieta tesla butu.


o tai kokios konsistenijos tesla keptuvei turi buti, ji turi su saukstu piltis, ar darote rutuliukus ir dedate i keptuve??? o skonio atzvilgiu yra skirtumas tarp keptu orkaiteje ir keptuveje???



doh.gif nu negaliu ziureti, kai dazomi grybukai dedami i kiausiniu indelius (na dar tuos putplastinius imanoma gal isplauti, bet popierinius) higienos atzvilgiu brrrrrrrrrr gi galima i kruopas deti, degtines stikliukus. senas temas skaitinejant vis uzkliudavo, bet.... ot esu kokia bjauri negaliu nepakomentuoti (mamkaa cia ne jums skirta, zinau kad cia ne jusu foto, jusu maciau graziausiai grybai kruopose isdygo wub.gif cool.gif ) biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egzotikaa: 11 sausio 2012 - 15:32
Anksciau ir as dedavau i kiausiniu padeklus, tik pries tai gerai pakaitindavau juos orkaiteje. Bet jau seniai dedu i kruopas, taip zymiai geriau , patogiau ir higieniskiau.
Atsakyti