QUOTE(Perfect @ 2014 10 07, 11:47)
Na, niekur nėra idealu.
Kaip sakoma ,,Gerai ten, kur mūsų nėra".
Bet visiškai pritariu paskutinei pasisakiusiai mamai, kad utėlėti vaikai į mokyklą neturi būti įleidžiami. Griežtai. Nebus utėlėtų, nebus ir utėlių. Ir tikrai, jei tėvai nesupranta, tai reikia įsikišti gal jau net nebe seselei, o administracijai.
Pamenu, kai mano vaikiukai dar lankė darželį LT, buvau nuolat kovojanti su tėvais, kurie sergančius, kosinčius ir sloguojančius žaliais snargliais vaikus palikdavo daržely. Aišku, kai pasakydavau akivaizdžią tiesą, žvairuodavo į mane
Bet aišku, utėlės tai iš vis..... Na, bet kaip tėvai nesupranta?! Gal jie galvoja, kad utėles naikinti jų vaikams mokyklos pareiga?!
aš irgi norėčiau iš visos širdies, kad su utėkėta galva vaikai, kas yra absoliučiai LYGU sergantys pedikulioze, nebūtų įleidžiami. Bet gi, Dievuli mano, prie ko čia tie vargšai vaikai??
čia aš buvau tipo ta visažinė mamytė ir administracijos gynėja, kaip supratau

mamyte SAULUTES, prašyčiau man faktais įrodyti, kad ši problema Balsių mokykloje yra įsisenėjusi ir didesnė, negu kitose mokyklose? Nepakanka to, kad jūsų atmintis siekia 4 metų istoriją. Mokykla yra nauja ir gyvena toliu pat ritmu, kaip ir kitos miesto mokyklos.
Aš esu tik mokinukės mama, jokių su administracija susijusių ryšių neturiu. Beje, kiek tas "nemažai" yra tų vaikų yra iš asocialių šeimų ir kiek iš jų, jūsų žiniomis apkrėtė kitus vaikus utėlėmis? Jei jau pradedate minėti socialinius sluoksnius... Šiemet, pavyzdžiui, mūsų klasėje nėra nė vieno vaikiuko iš asocialios ar stokojančios soc. įgūdžių šeimos, tai jau mums ta problema nebegresia? Gerai norit
tai kas turėtų tuos vaikus prie durų gaudyti? Aš, jūs ar direktorė? Seselė? Mokytoja palydėti iš klasės? Ar viešai sudaryti tų vaikų sąrašus ir iškabinti prie budinčio?
Jei tėvai nesiims savo vaikų gydyti, vaikai patys ar administracija ar net sanepideminis jų neišgaudys. Kas turi teisę veiko neįleisti į mokyklą, jei jį atveda tėvai ir palieka prie durų? O taip yra buvę. Išvaryti vaiką į gatvę, iškviesti policiją, paleisti eiti namo, kaip? Juk bus tokiu atveju nuskriaustas vaikas, jei tėvai taip daro.
Juk dar vis tebegalioja toks reikalas, kad kiti vaikai klasėje neturėtų žinoti apie pedikuliozės atvejį dėl galimų patyčių. SAULUTĖS, siųlykit išeitį, o ne purkštaukit. Eikit į administraciją, siūlykit išeitį - viskas buitiškai, šeimos lygmenyje paprasta, o kolektyvo ir įstatymų lygmenyje - ne pagal mūsų norus viskas vyksta.
Ir nereikia jau jokiu būdu varyti ant asocialių šeimų - čia jau visai absurdas, mes nežinome problemos šaltinio ir nereikia skleisti negražių dalykų.
Apskritai, noras išnaikinti utėles yra didžiulis visose mokyklose, visuose kolektyvuose, visame pasaulyje... Ne Balsių tai mokyklos problema, tiesiog Balsių mokykla yra viena iš...