Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*69 Namučiai...

QUOTE(bellete @ 2012 01 29, 18:13)
(Bet net nelyginu, Hosseini pvz. su Tahir Khanu, ne... Aišku, Hosseini naudai. Bet čia tik mano opinija)

O kodėl būtinai Hosseini naudai ir kokias konkrečiai knygas lyginant?
Iš tiesų tai aš pati jų net nelyginčiau, nes jų knygos visiškai kitokio stiliaus. Abiejų autorių perskaičiau abidvi knygas.

O "Tik su dukra" aneikaip nelyginčiau su "Bėgantis paskui aitvarą". Visai kito kalibro (aišku, antrosios naudai). Be to iš priešingų stovyklų į viską pasižiūrėta (vakariečio ir tos kultūros atstovo akimis, o tai labai skirtingi dalykai).
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2012 01 29, 18:44)
Iš tiesų tai aš pati  jų net nelyginčiau, nes jų knygos visiškai kitokio stiliaus.  Abiejų autorių perskaičiau abidvi knygas.

O "Tik su dukra" aneikaip nelyginčiau su "Bėgantis paskui aitvarą". Visai kito kalibro (aišku, antrosios naudai). Be to iš priešingų stovyklų į viską pasižiūrėta (vakariečio ir tos kultūros atstovo akimis, o tai labai skirtingi dalykai).

Sutinku su viskuo. Manau, tikrai, vakarietės pozicija aiški tokiu atveju, bet mane ir sujaudino labiausiai ta afganės, kuriai tai "prigimta" terpė, drąsa ir pasipriešinimas. Aišku, pasmerktas iš anksto..
Bet, kaip sakiau, kol kas per sunku lįsti į tą temą vėl...
"Maudausi" Skandinavijos srovėse smile.gif
Atsakyti
Man labai labai patiko Stef Penney knyga "Vilku svelnumas". Ypac idomiai skaitesi dabartiniu metu, t.y. tokiu saltu, speiguotu oru. Tikrai rekomenduoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2012 01 29, 13:21)
Aš asmeniškai niekada nesivarginu tų nuorodų spaudyt smile.gif. Per Vilniaus mytą paburbuliavau apie tai ir supratau kad ne aš viena jas ignoruoju. Taigi jei pakartotumėt savo atsiliepimą čia (kaip ne kaip čia knygų, o ne asmeninių blogų reklamos tema), gali būti, kad jį perskaičiusių būtų smarkiai daugiau.

as irgi niekada neziuriu jokiu nuorodu rolleyes.gif
ai, ir kilometriniu postu neskaitau niekada
as uz konkretuma taip sakant biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEEja: 30 sausio 2012 - 18:08
QUOTE(LEEja @ 2012 01 30, 18:07)

As kai pamatau ilga posta, nusiteikiu maloniam skaitymui, nes dazniausia ilgus postus paraso nares, pagautos ikvepimo, suzavetos perskaitytos knygos, tekstas buna, tsakant, is sirdies. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2012 01 29, 18:44)
Iš tiesų tai aš pati  jų net nelyginčiau, nes jų knygos visiškai kitokio stiliaus.  Abiejų autorių perskaičiau abidvi knygas.

drinks_cheers.gif sutinku su viskuo drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2012 01 28, 20:36)

vis planavau paimt šią knygą į rankas, nes daug Paulo Coelho turiu neskaitytų dar knygų, bet po atsiliepimo turbūt dar tas laikas nutols. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistica @ 2012 01 30, 19:26)
vis planavau paimt šią knygą į rankas, nes daug Paulo Coelho turiu neskaitytų dar knygų, bet po atsiliepimo turbūt dar tas laikas nutols.  biggrin.gif

Aš esu skaičiusi visas P.Coelho knygas (išskyrus "Alefą", šitos dar nespėjau) ir nemeluosiu, kad kai kurios man savo laiku netgi labai patiko (Alchemikas, Veronika ryžtasi mirti - favoritės, kitos gal ne tiek sužavėjo, bet ir nenuvylė. Nesakysiu, kad kažkoks stebuklas, bet ir nesigailėjau skaičiusi. Silpniausios iš visų man bus ir liks - "Brida" ir "Valkirijos" cool.gif Pats bendras įspūdis - nykiausias.)
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2012 01 30, 19:07)
as uz konkretuma taip sakant biggrin.gif

Aš viską skaitau. Ypač smagu, kai parašyta ne tik daug, bet ir įdomiai. O baisiausias užrašas- perskaičiau, man labai patiko, gera knyga. Tada galvoju- tik tiek tegali pasakyti apie labai patikusią knygą? Negi nesinori kitų ta knyga sudominti? smile.gif

Masako, tai kaip ten su "Ketverto taisykle"- pabaigei ar numetei?

Tokia tyli mūsų tema pasidariusi. Ar niekas nieko nebeskaitot? Šalčiai atėjo, žiemos miegas užėjo? smile.gif
Aš esu pradėjusi "Širdis- tai vienišas medžiotojas". Bet labai lėtai man su ja einasi. Nėra didelio noro skaityti toliau, nors atrodo nebloga knyga. Arba reikia trumpai pailsėti, nes šį mėnesį gana daug skaičiau.
Atsakyti
QUOTE(Mistica @ 2012 01 30, 19:26)
vis planavau paimt šią knygą į rankas, nes daug Paulo Coelho turiu neskaitytų dar knygų, bet po atsiliepimo turbūt dar tas laikas nutols.  biggrin.gif

aš skaitau dabar "Veronika ryžtasi mirti", daugiau nei pusę perskaičiau tai nei šis nei tas man.. nei patinka nei nepatinka. Gal pabaiga pakeis nuomonę, bet jau dabar atrodo, kad Coelho ne mano autorius.

Skaičiau "Mergina su drakono tatuiruote", bet nebaigiau, nes nedaug laiko liko iki atostogų pabaigos ir nenoriu savęs verst ją skaityt, nes daug liko. tai šiandien gavau dovanų nuo brolio gimtadienio proga rolleyes.gif labai patiko man pirmas šimtas puslapių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ebru @ 2012 01 30, 20:31)
aš skaitau dabar "Veronika ryžtasi mirti", daugiau nei pusę perskaičiau tai nei šis nei tas man.. nei patinka nei nepatinka. Gal pabaiga pakeis nuomonę, bet jau dabar atrodo, kad Coelho ne mano autorius.

Skaičiau "Mergina su drakono tatuiruote", bet nebaigiau, nes nedaug laiko liko iki atostogų pabaigos ir nenoriu savęs verst ją skaityt, nes daug liko. tai šiandien gavau dovanų nuo brolio gimtadienio proga rolleyes.gif labai patiko man pirmas šimtas puslapių smile.gif

tai ka jau tokio gero gavai? g.gif
Atsakyti
K. Alvtegen "Išdavystė"

Labai gailiuosi, kad K. Alvtegen viešint Knygų mugėje (2010m), aš dar jos nežinojau ir nebuvau skaičiusi nei vienos knygos. O gaila, praleidau puikią progą pamatyti ją gyvai. "Išdavystė" - ketvirtoji autorės skaityta knyga, neskaityta liko tik "Gėda".
Po prieš tai skaitytų trijų detektyvų, kažko panašaus tikėjausi ir iš šios knygos: vienos bemiegės nakties, gerai susukto kriminalinio detektyvo, painios istorijos bei neatspėto žudiko. Taip, bemiegė naktis buvo, o visa kita pradžioje nuvylė, mintyse jau sau kartojau, kad tai bus prasčiausia jos skaityta knyga.
Literatūros kritikai manęs nesuprastų, nes jie šią knygą pripažino geriausia autorės knyga ir netgi nominavo pagrindiniam Skandinavijos kriminalinių romanų prizui.
Pagrindinės herojės Evos gyvenimas apsiverčia tuomet, kai ji sužino apie vyro išdavystę. Ką daryti? Atleisti, keršyti, išlieti pyktį, tylėti? K. Alvtegen, pati patyrusi, ką reiškia skyrybos, knygoje puikiai atskleidžia moters emocinį nestabilumą bei psichologizmą. Bandydama rasti atsakymus į ją kamuojančius klausimus, Eva susipažįsta su Junu, kuris pakeis jos gyvenimą labiau, nei ji tikėjosi.
Perskaičius knygą, visa išdavystės situacija mane taip sukrėtė, kad dar ilgai negalėjau jos pamiršti. Pasakojau apie ją kitiems ir negalėjau atsistebėti, kokios yra vyro ir moters elgesio ribos vaikštant plonu apgaulės ledu. Kaip emociniai sukrėtimai nuslopina mūsų savisaugos instinktą ir kada auka tampa budeliu?
Žinau, kad "Gėda", pasižyminti gilia psichologine veikėju analize, nuo kitų jos knygų skiriasi labiausiai. "Išdavystė" man buvo kaip tarpinė stotelė, lengvas perėjimas nuo kriminalinių romanų iki paskutinės jos neskaitytos knygos.

Vakar baigiau skaityti J. Austen "Puikybė ir prietarai". Atsiliepimas vėliau. Ir šiandien pradėjau T. Morrison "Sula". Bijojau imtis šios knygos, bet pradžia kolkas džiugina rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorifore: 30 sausio 2012 - 21:32