Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*69 Namučiai...

QUOTE(Vessta @ 2012 01 30, 20:49)
tai ka jau tokio gero gavai? g.gif

Tai sakau, kad gavau "Mergina su drakono tatuiruote" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2012 01 30, 21:09)
O baisiausias užrašas- perskaičiau, man labai patiko, gera knyga. Tada galvoju- tik tiek tegali pasakyti apie labai patikusią knygą? Negi nesinori kitų ta knyga sudominti?  smile.gif
Masako, tai kaip ten su "Ketverto taisykle"- pabaigei ar numetei?

Sau prisitaikiau pirmaja dali blush2.gif
As labai zaviuosi ilgais, puikiai suregztais atsiliepimais, bet ju rasymas uzima tiek daug laiko unsure.gif O man daznai buna, kad koks trumputis mano pacios pastebejimas apie knyga sulaukia zyyyymiai didesnes reakcijos, negu platesnis atsiliepimas. Tuomet klausi saves, kam tas vargas, jei niekam net neidomu, ka tu ten sneki apie ta ar ta knyga biggrin.gif

Zinok, nebeskaiciau as jos toliau blush2.gif

Siuo metu skaitau Akmenu spardytoja. Negaliu sakyti, kad baisiai patiktu, bet kazkoki cinkeli turi. Is tikruju keista, bet taip saviakiskai rasoma apie ankstesne Svedija (na, panasiai kaip mes prisimenam tarybinius laikus), ne veltui anotacijoj parasyta, kad knygoje atrasi ir save smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Dorifore @ 2012 01 30, 22:31)
neskaityta liko tik "Gėda".

pavydziu tau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 31 sausio 2012 - 08:47
U.Radzevičiūtė "Baden Badeno nebus" - nežinau net ką pasakyti,kažkokios labai keistos istorijos,kaip ir rašyta anotacijoj,atitikmenų joms lietuvių literatūroje vargu ar rastume.Labai įdomiai susiskaitė,net negalėčiau pasakyti,kad ją parašė lietuvė rolleyes.gif

Emmanuel Carrére "Sniego mokykla" - visokių komentarų skaičiau,man ne itin patiko,net nesupratau iš kur tas siaubas,man visai nebuvo baisu,skaičiau daug emocingesnių knygų,o galo ,tiesą sakant,nelabai ir supratau rolleyes.gif
Atsakyti
Sally Beauman "Rebekos istorija"
Kankinausi su šia knyga keturis mėnesius bigsmile.gif numečiau iki pabaigos telikus vos 100psl. Nors ir knygoje buvo detektyvinė linija - aiškinamąsi mįslinga jaunos moters mirtis, bet manęs knyga nesudomino.

Prisiskaičiusi rekomendacijų ir atsiliepimų labai noriu paskaityti tos pačios autorės Likimas. Bet po "Rebekos istorijos" nekyla rankos imtis daugiau šios autorės knygų. Ar yra skaičiusių abi knygas?

Jody Picoult "Namų taisyklės"
Tiesiog puiki knyga. Lengvai skaitosi, sunku atsitraukti, sulindo kaip kokie sausainėliai biggrin.gif man po darbo norisi lengvų skaitinių, lengvai suprantamų (kad nereikėtų skaityti vieno sakinio tris kartus norint pagauti kas buvo norima pasakyti). Nerekomenduoju skaityti šios autorės knygų viena po kitos, nes knygų rašymo principas panašus. Prieš keletą metų buvau labai stipriai užsikabinusi, bet po ketvirtos knygos jaučiausi persivalgiusi ir nusivylusi. Ši knyga po dviejų metų Picoult skaitymo pertraukos buvo iš naujo malonus atradimas smile.gif

Vakar pradėjau Elise Title "Romeo" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Female: 31 sausio 2012 - 10:40
QUOTE(Female @ 2012 01 31, 12:39)

Prisiskaičiusi rekomendacijų ir atsiliepimų labai noriu paskaityti tos pačios autorės Likimas. Bet po "Rebekos istorijos" nekyla rankos imtis daugiau šios autorės knygų. Ar yra skaičiusių abi knygas?

"Likima" as skaiciau - man tai patiko, bet istesta ir kiek per daug uzsiliuliuota ties viena vieta, bet bendrai paemus visuma - idomi istorija aprasyta
Atsakyti
QUOTE(Female @ 2012 01 31, 11:39)
Sally Beauman "Rebekos istorija"
Kankinausi su šia knyga keturis mėnesius  bigsmile.gif  numečiau iki pabaigos telikus vos 100psl. Nors ir knygoje buvo detektyvinė linija - aiškinamąsi mįslinga jaunos moters mirtis, bet manęs knyga nesudomino.

Jauciu, ir as tada nebetesiu.
Atsakyti
QUOTE(Ebru @ 2012 01 30, 20:31)
aš skaitau dabar "Veronika ryžtasi mirti", daugiau nei pusę perskaičiau tai nei šis nei tas man.. nei patinka nei nepatinka. Gal pabaiga pakeis nuomonę, bet jau dabar atrodo, kad Coelho ne mano autorius.

o man "Veronika ryžtasi mirti" visai patiko ir gana lengvai susiskaitė. rolleyes.gif Nors favoritė vistiek turbūt liks "Vienuolika minučių" biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Esu pradėjusi X. Herbert ,,Kaprikornija'', bet dar tik 40 psl perskaičiau, tai nuomonės dar nesusidariau. Bet kažkaip nujaučiu, kad lėtokai turėtų skaitytis.. Bet gal tik pradžia apgaulinga.

Dar šiandien buvau bibliotekoj ir paiėmiau porą knygų : J. Marcinkevičiaus ,,Mažvydas'' (šitos artimiausiu metu ir žadu imtis) bei nesusilaikiau nepasiėmusi Ian McEwan ,,Česilo pakrantėje''. hihihi.gif
Atsakyti

QUOTE(laTulipe @ 2012 01 31, 16:13)
Esu pradėjusi X. Herbert ,,Kaprikornija'', bet dar tik 40 psl perskaičiau, tai nuomonės dar nesusidariau. Bet kažkaip nujaučiu, kad lėtokai turėtų skaitytis.. Bet gal tik pradžia apgaulinga.
Turiu šią knygą namie, pati dar jos neskaičiau, todėl labai lauksiu tavo įspūdžių ją perskaičius bigsmile.gif
Atsakyti
Paulo Coelho "Veronika ryžtasi mirti"
Tai istorija apie merginą, kuri, atsiduria psichiatrijos ligoninėje, po nesėkmingo bandymo nusižudyti.

Istorija atrodo paprasta, tačiau autorius bando perteikti žmogaus jausmus, pamąstymus apie gyvenimą, kurį jis lengvai gali prarasti ir kurį įvertina tik tada, kai lieka nebedaug laiko gyventi. Ši knyga man nelabai patiko, nes nesužinojau nieko naujo, ko dar nebūčiau žinojusi. Be to, istorija labai nuspėjama, jau įpusėjus knygą numaniau, kaip ji baigsis, todėl nebuvo per daug įdomu skaityti, nors ir lengvai ir greitai perskaičiau.

Ne viskas šioje knygoje taip blogai, gana įdomūs ir skirtingi veikėjų paveikslai, įdomios jų gyvenimo istorijos. Mane labiausiai sudomino daktaras Igoras, pasak kurio beprotystės priežastis yra vitriolis – toksiška medžiaga ir daktaras rašo disertaciją apie šią medžiagą bei ieško būdų kaip nuo jos pagydyti ligonius. „Netrukus surašys, kas reikia, išdėstydamas vienintelį žinomą gydymo būdą apsinuodijus vitrioliu – gyvenimo suvokimą. Ir nurodys vaistą, kurį vartojo atlikdamas pirmąjį didelį savo bandymą su pacientais – mirties suvokimą.“

Trumpai tariant knyga nelabai patiko, nepaliko didelio įspūdžio, tačiau nesigailiu ją skaičiusi, nes tai pirmoji pažintis su P. Coelho. Perskaičius šią knygą supratau, kad Coelho ne mano autorius, nors ateityje skaitysiu „Vienuolika minučių“, nes turiu ją savo bibliotekoje ir gal nuomonė kiek pagerės.
Atsakyti

Mamytuks mano yra puikiausia šiam pasauly wub.gif vykdo savo "Svetimšalės" misiją operatyviai ir tikslingai (su šiokia tokia mano pagalba ir nukreipimu pigesniu keliu) biggrin.gif Taigi, trečia ir ketvirta "Svetimšalės" dalys jau pas mane bigsmile.gif Viso jau keturias dalis suguldžiau į lentynas bigsmile.gif Liko kiek, dar viena, dvi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2012 01 31, 09:48)
*Sau prisitaikiau pirmaja dali blush2.gif 
**As labai zaviuosi ilgais, puikiai suregztais atsiliepimais, bet ju rasymas uzima tiek daug laiko unsure.gif  O man daznai buna, kad koks trumputis mano pacios pastebejimas apie knyga sulaukia zyyyymiai didesnes reakcijos, negu platesnis atsiliepimas. Tuomet klausi saves, kam tas vargas, jei niekam net neidomu, ka tu ten sneki apie ta ar ta knyga biggrin.gif

*Niekam konkrečiai netaikiau. smile.gif Kaip kas nori, taip rašo, bet tikrai labai norisi nors poros sakinių, kuo ir kodėl knyga patiko ar nepatiko.
**Tai visoms toks dalykas pasitaiko. smile.gif Niekad negali žinoti, sudomins ką nors atsiliepimas ar ne, nesvarbu, kokio ilgio bebūtų. Man, pvz., jei niekaip neišeina trumpai apie kokią nors knygą parašyti, nes daugybė minčių po jos kyla, kartais visai nieko nerašau.
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2012 01 31, 19:59)
Mamytuks mano yra puikiausia šiam pasauly wub.gif vykdo savo "Svetimšalės" misiją operatyviai ir tikslingai (su šiokia tokia mano pagalba ir nukreipimu pigesniu keliu) biggrin.gif Taigi, trečia ir ketvirta "Svetimšalės" dalys jau pas mane bigsmile.gif Viso jau keturias dalis suguldžiau į lentynas bigsmile.gif Liko kiek, dar viena, dvi? g.gif

O nevertėtų tau pirmos knygos perskaityti? Jei kartais nepatiks, nereikės ir kitų pirkti. smile.gif
Atsakyti