QUOTE(buurbuulis @ 2012 01 30, 11:51)
bytte, dėl užsidėtų 200% antkainio Jūs teisi, teisi ir dėl visada išliekamo maksimalizmo. Bet taip jau yra, kad nukainuoja tik nepaklausius ir likučius, pati tą darau galima sakyti, ne aš sugalvojau. Gal čia ir slypi problema mano ir Jūsų lubose. Jeigu pavyzdžiui palaidinė nukainuota nuo kokių 159Lt iki 79Lt, man tai vistiek yra brangu, nors nuolaida net 50%

o pigūs daiktai paprastai būna labai jau paprasti, kuo gražesnis, įdomesnis ir kaina didesnė, čia jau šiaip pastebėjimas. Visą žiemą varvinu seilę į vieną megztinį (Monton ar Mosaic, nepykite, maišau juos), kainavo 179Lt, dabar 99Lt. Taip nuolaida didelė, bet man vistiek brangu.. madinų rūbų aš vengiu, dažniausiai kažkas juose man vistiek nepatinka

bet vistiek.. dabar tie visi paprasti megztukai, visiškai ar susagstomi paprasti kardiganai, visur po 40-60Lt, kaina sakyčiau pakenčiama ir be nuolaidos, bet kas iš to? Kiek jų galima tokių vis pirkti, vistiek ima norėtis kažko įdomiau, o ne tokių `prastų`..
Pigių rūbų kažkaip lyg nenukainuoja iki 50 % savikainos, bent aš nepastebėjau

. O gerų pasitaiko... man bent. Tarkim pirkau batus žieminius su kailiu už 125 Lt, kai jų pradinė kaina buvo 700 Lt... kiek ten jų nupirko nežinau, bet nukainavo tiek va. Tikrai ne likučiai, nes buvo visų dydžių ir ne paskutinius paėmiau

. Po poros metų tie patys batai vėl atsirado kaip naujiena... už tuos pačius 700 Lt, tik nebe nukainavo jų tiek daug. Pasidarė paklausesni... o gal pirkėjų daugiau buvo galinčių sumokėt didelę sumą. Man marškinukai už 79 Lt irgi brangu... mano lubos labai žemos, kadangi šeimos pajamos labai nedidelės

. Aš tik kaip pavyzdį paėmiau 300 Lt, nes manau kad už tiek šioje temoje nieks nepirktų... o yra kam ir tokia kaina priimtina gi.
Aš irgi nesuprantu kodėl Lietuvoje žieminiai rūbai tinkantis Prancūzijos žiemai.
Su megztiniais ir jų kainomis LT blogai... jei bent kiek sudėtis geresnė, kaina labai didelė. O tie pigesni variantai iš labai nekokybiškų siūlų... (ir visai nešildo)
Šiemet įsigijau vieną termo apatinę maikę

... kaip tik šalčiams atėjus... nepastebėjau kad labai taip ji viena šildo. Matyt ne tokią užtaikiau. Vis tiek norisi šilto megztuko... ir net labai šilto. Nes mano pūkinis paltas manęs nešildo... ot prancūziškas zaraza
shana visko gali būt, kad LT neatvež kerziukų, čia merginos labiau mėgsta aukštakulnius... neapsimoka, būt nepaklausi prekė.
Su tunikom tai va ką išsiaiškinau:
kad tiktų tunika prie sijono, ji turi būt talijuota, ir gana ryškiai talija ją turėtų dalinti. Ta dalis nuo talijos iki žemės sudalinama į tris dalis pagal aukso pjūvio taisyklę, kai viršutinė dalis ilgiausia gauname variantą su sijonu žemiau kelių; kai atvirkščiai - gaunam su trumpesniu sijonu variantą.
Dar labai svarbu, kad talijos dalis nuo klubų sutaptų siluetas su sijono siluetu. Kai nesutampa, tada santykį ilgio ir pločio reik derint... ir čia tik toms kurios optiškai klubus nori padidint.
Jei tunika ne talijuota, tada tenka dalinti į tris dalis visą ilgį nuo kaklo iki kojų pagal aukso pjūvio taisyklę...
vat tokį dalyką pastebėjau