Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 5 dalis

QUOTE(Leksa @ 2012 05 14, 21:41)
man jau per 30, vyras turi savo pavarde, as turiu savo ir keisti nesiruosiu niekada. Man nera noro kazkam kazka rodyti.
Ir nematau nieko blogo senmergystej. Ir kas cia tokio jei 50 metu -yte ar -aite? Negi ne zmogus? Blogesne? Nepilnaverte? O gal buvo istekejus ir net vyro pavarde turejo, tik vyrelis taip daede, kad issiskyrus savo susigrazino. Juk ir taip gali buti. Taip kad, pavarde dar nieko nenulemia/neparodo.

Nu tai viskas ok,tu jautiesi taip as kitaip,viskas normalu,visu poziuriai ir nuomones skiriasi. As noriu vyro pavardes ja ir turesiu,bet teku ne del to,kad kazkam parodyt jog esu istekejus,tik primenu,kad man malonu bus istekejusios moters statusas.
Ir aplamai,bereikalingas cia gincijimasis yra,nors ne...kiekviena issakom savo nuomone,o tai yra saunu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Candyfloss @ 2012 05 14, 15:53)
Juk ne dėl tradicijų ar simbolių tuokiamės  mirksiukas.gif

QUOTE(Leksa @ 2012 05 14, 20:30)
doh.gif o tai jus tuoketes del pavardes keitimo? Del galimybes nesioti tradicini vestuvini zieda? Del galimybes vestuvine suknia pasipuosti?  Vyras tai zino? Ir kodel kazkas  pagal mano pavarde ar zieda turi spresti istekejus as ar ne? Koks ju reikalas mano seimynine padetis?

ne dėl pavardės, bet nesuprantu šeimos su atskiromis pavardėmis. kokia šeima jeigu jose viskas atskira? vieną šeimą ir vienija bendra pavardė, jau nekalbant apie vaikų atsiradimą.. kai gyvena šeima su skirtingomis pavardėmis, gal tada dėl vaiko pavardės irgi reik tuomet peštis tai kurio duoti, jei vistiek šeima bendros neturi? tai poto vaikas irgi gyvenime vertins tik tėvo pavardę, o ne šeimos, kurioje gimė, užaugo pavardę.
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 05 15, 10:02)
ne dėl pavardės, bet nesuprantu šeimos su atskiromis pavardėmis. kokia šeima jeigu jose viskas atskira? vieną šeimą ir vienija bendra pavardė, jau nekalbant apie vaikų atsiradimą.. kai gyvena šeima su skirtingomis pavardėmis, gal tada dėl vaiko pavardės irgi reik tuomet peštis tai kurio duoti, jei vistiek šeima bendros neturi? tai poto vaikas irgi gyvenime vertins tik tėvo pavardę, o ne šeimos, kurioje gimė, užaugo pavardę.

Šiuo atžilgiu mano nuomonė yra tokia pati, bet nėra teisinga sakyt, kad maždaug "ko jūs tuokiatės, jei pavardės liks skirtingos"? smile.gif

O pratęsiant ši jūsų postą man irgi įdomu. Juk jūsų tėvai kažkada irgi buvo su skirtingomis pavardėmis. Jei jie būtų likę su skirtingom ir po vestuvių, tai kurią pavardę jūs norėtumėt "pratęsti"? Ta kuri gražesnė, ar to iš tėvų kurį labiau mylit? biggrin.gif Gal ir kvailai nuskambėjo klausimas, bet iš dalies ar ateity nebus skaudu, kai jūsų vaikas norės ne jūsų asmeninės pavardės (juk ji jums tokia brangi), o jūsų vyro? Aš nieko nesmerkiu, gink Dieve, tačiau man tiesiog įdomi jūsų nuomonė, įdomu suprasti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bailarina @ 2012 05 15, 10:18)
Šiuo atžilgiu mano nuomonė yra tokia pati, bet nėra teisinga sakyt, kad maždaug "ko jūs tuokiatės, jei pavardės liks skirtingos"? smile.gif

O pratęsiant ši jūsų postą man irgi įdomu. Juk jūsų tėvai kažkada irgi buvo su skirtingomis pavardėmis. Jei jie būtų likę su skirtingom ir po vestuvių, tai kurią pavardę jūs norėtumėt "pratęsti"? Ta kuri gražesnė, ar to iš tėvų kurį labiau mylit? biggrin.gif Gal ir kvailai nuskambėjo klausimas, bet iš dalies ar ateity nebus skaudu, kai jūsų vaikas norės ne jūsų asmeninės pavardės (juk ji jums tokia brangi), o jūsų vyro? Aš nieko nesmerkiu, gink Dieve, tačiau man tiesiog įdomi jūsų nuomonė, įdomu suprasti smile.gif

Nes kartais tiesiog merginos užsikabina už vieno žodžio, sakinio ir dar išverčia savaip 4u.gif

nes toli gražu tekėjau ne dėl pavardės ar žiedo, statuso. tekėjau dėl daugelio dalykų, bet visų pirma sukurta šeima yra vienas bendras lizdas, ir pavardė turi būti bendra, tuo labiau, kai tame lizde atsiranda vaikai. bet šeima man yra svarbu, o ne tep lep sumečiau skudurus ir viskas, ir visos pramės todėl daug ką reiškia.

Tai va va.. pirmiausia tai klausimas tėvams, kol vaikas neturi teisės pasirinkti pavardės. Kurią pavardę duoti vaikui? Na kuri labiau verta ir svarbesnė vaikui? Kuri šeimos šaknis vaikui svarbesnė, brangesnė? Kurios šeimos pavardę nešioti ir su ja "susigyventi", jeigu savo šeimos jis neturi. Jis automatiškai "suags" tik su mamos arba tėčio pavarde. O juk pačios labai argumentuojate, kad nenorite atsisakyti savo šeimos pavardės, nes ji tėčio ir mamos, nes su augote, nes nenorite išsižadėti savo šeimos.. tai automatikai vaikui duodami kažkurią pavardę kažkurį ryšį nutraukiate.. o kaip ir vaikui jaustis, kai šeimoje visi skirtingi.. šeima, o nieko bendro nuo pat pradžių nėra..
o gal pirmam vaikui tėčio pavardė, antram motinos? lotuliukas.gif ar burtus traukti? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 05 15, 14:42)
Nes kartais tiesiog merginos užsikabina už vieno žodžio, sakinio ir dar išverčia savaip  4u.gif

nes toli gražu tekėjau ne dėl pavardės ar žiedo, statuso. tekėjau dėl daugelio dalykų, bet visų pirma sukurta šeima yra vienas bendras lizdas, ir pavardė turi būti bendra, tuo labiau, kai tame lizde atsiranda vaikai. bet šeima man yra svarbu, o ne tep lep sumečiau skudurus ir viskas, ir visos pramės todėl daug ką reiškia.

Tai va va.. pirmiausia tai klausimas tėvams, kol vaikas neturi teisės pasirinkti pavardės. Kurią pavardę duoti vaikui? Na kuri labiau verta ir svarbesnė vaikui? Kuri šeimos šaknis vaikui svarbesnė, brangesnė? Kurios šeimos pavardę nešioti ir su ja "susigyventi", jeigu savo šeimos jis neturi. Jis automatiškai "suags" tik su mamos arba tėčio pavarde. O juk pačios labai argumentuojate, kad nenorite atsisakyti savo šeimos pavardės, nes ji tėčio ir mamos, nes su augote, nes nenorite išsižadėti savo šeimos.. tai automatikai vaikui duodami kažkurią pavardę kažkurį ryšį nutraukiate.. o kaip ir vaikui jaustis, kai šeimoje visi skirtingi.. šeima, o nieko bendro nuo pat pradžių nėra..
o gal pirmam vaikui tėčio pavardė, antram motinos?  lotuliukas.gif  ar burtus traukti?  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif super pritariu jum thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 05 14, 15:04)
čia ne konkrečiai klausimas Jums Meškuole, bet tiesiog apskritai šia mintimi.. o tai koks tikslas išvis tada tuoktis, jeigu iš pavardės nesuprasi iš žiedų dažnai irgi nebesuprasi (na tiek dizaino, tiek nešiojimo ant kur nori, tiek kartais išvis nešiojimo tik švenčių proga..)?  g.gif  tai vistiek yra kažkokios tradicijos, simboliai ir jeigu jie nieko nereiškia, tai kam tada tos vestuvės?  g.gif

suprantu, kad ne konkrečiai man, nes nieko kaip ir nesakiau apie pavardžių skirtingumą smile.gif bet vis tiek noriu pasisakyti ax.gif
na, kiekvienas, matyt, turi savo priežastis, kodėl tuokiasi. o ir tie bendrystės simboliai gal visiems skirtingi.
man buvo malonu priimti vyro pavardę, bet gal kažkam tai visiškai nepriimtina. pavyzdžiui, vardo tai nenorėčiau keisti, tai gal kitam ir pavardė tokia pat svarbi. be to, tai, kad moteris yra -aitė, dar nereiškia, kad tai ne vyro pavardė. dėl vaikų pavardžių Jūs labai gerai pastebėjote. Tikrai įdomu būtų pamatyti kokią studiją apie vaiko pavardės įtaką savęs suvokimui.
žiedas... man jis svarbus tuo, kad mes juos padovanojome vienas kitam įsipareigodami būti kartu, bet tikrai nejaučiu būtinybės turėti tą tradicinį lygų geltono aukso žiedą, kad bet kas suprastų, jog tai - vestuvinis žiedas.
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 05 15, 13:42)
šeima yra vienas bendras lizdas, ir pavardė turi būti bendra,

kaip gerai, kad ne jūs sprendžiate, kaip turi būti, o kaip ne lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(buurbuulis @ 2012 05 15, 11:02)
ne dėl pavardės, bet nesuprantu šeimos su atskiromis pavardėmis. kokia šeima jeigu jose viskas atskira?

na, sunku prie žodžių nesikabint, kai taip rašote biggrin.gif tai pavardė yra viskas? jei pavardės skirtingos, tai šeimoje nieko bendro nėra? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monmorensi @ 2012 05 15, 18:21)
kaip gerai, kad ne jūs sprendžiate, kaip turi būti, o kaip ne lotuliukas.gif

moteris apie save ir kaip jos lizde turi būti kalbėjo. taip kad šiuo atveju sprendžia TIK ji ir jos sutuoktinis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 05 15, 13:42)
tai automatikai vaikui duodami kažkurią pavardę kažkurį ryšį nutraukiate.. o kaip ir vaikui jaustis, kai šeimoje visi skirtingi..

ne nu ir fantazija pas jus biggrin.gif

įdomu, būtų išgirsti, ar tėvų, kurių pavardės skirtingos, vaikai yra uždavę kada nors klausimų apie pavardes g.gif kažkodėl atrodo, kad vaikams rūpi kiti, žymiai svarbesni gyvenime, dalykai. kitaip nei daugumai suaugėlių...
Papildyta:
QUOTE(Meškuolė @ 2012 05 15, 19:24)
moteris apie save ir kaip jos lizde turi būti kalbėjo. taip kad šiuo atveju sprendžia TIK ji ir jos sutuoktinis  4u.gif

nu gal biggrin.gif nuskambėjo kažkaip ... kitaip...

ai, koks skirtumas tos pavardės. svarbu, kad vaikai nebūtų siauro mąstymo. čia šiaip, niekam konkrečiai neadresuota mintis biggrin.gif pavardę gan greit gali pasikeist, su mąstymu sunkiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensi: 15 gegužės 2012 - 18:33
QUOTE(Meškuolė @ 2012 05 15, 18:13)
suprantu, kad ne konkrečiai man, nes nieko kaip ir nesakiau apie pavardžių skirtingumą  smile.gif bet vis tiek noriu pasisakyti  ax.gif
na, kiekvienas, matyt, turi savo priežastis, kodėl tuokiasi. o ir tie bendrystės simboliai gal visiems skirtingi.
man buvo malonu priimti vyro pavardę, bet gal kažkam tai visiškai nepriimtina. pavyzdžiui, vardo tai nenorėčiau keisti, tai gal kitam ir pavardė tokia pat svarbi. be to, tai, kad moteris yra -aitė, dar nereiškia, kad tai ne vyro pavardė. dėl vaikų pavardžių Jūs labai gerai pastebėjote. Tikrai įdomu būtų pamatyti kokią studiją apie vaiko pavardės įtaką savęs suvokimui.
žiedas... man jis svarbus tuo, kad mes juos padovanojome vienas kitam įsipareigodami būti kartu, bet tikrai nejaučiu būtinybės turėti tą tradicinį lygų geltono aukso žiedą, kad bet kas suprastų, jog tai - vestuvinis žiedas.

sutinku su jumis drinks_cheers.gif dėl žiedų, tai aš ne tik būtinai apie tuos lygius ir tradicinius, bet ir ne apie tuos jau visiškai 'išsidirbinėjimus'. mes patys šiek tiek galvojome apie tokius minimaliai, minimaliai pagražintus, bet laimėjo vistik patogumo klausimas ir šiaip man labai patinka tos mintys, kad žiedas turi būti lygūs, kad ir ta santuoka būtų kuo lygesnė, gražesnė. įdomu kodėl tos aršiosios kovotojos apie vaikus nepasisako, taip įdomu, va joms tėvų pavardė brangi, o tai kurią tada vaikui duoti ax.gif

QUOTE(Monmorensi @ 2012 05 15, 18:23)
tai pavardė yra viskas? jei pavardės skirtingos, tai šeimoje nieko bendro nėra? smile.gif

tai atsakykite apie vaiko pavardę, ir kurio pavardę jis yra labiau nusipelnęs poto nešioti? plačiau pasidomėkite, labai daug vaikų jaučiasi nejaukiai dėl nevienodų pavardžių, nors klausiu ne apie tai. klausiu kurio tėčio ar mamos pavardė yra svarbesnė ir brangesnė, kad būtų duota vaikui? prie kurio iš tėvų vaikas labiau per gyvenimą prisiriš ir galbūt irgi tuokdamasis sakys tai mano tėčio (bet ne mamos) pavardė ir man ji brangi, nenoriu keisti?

mastyme, tu mastyme, jei tokia protinga, tai ko i klausimus neatsakau apie vaiku pavardes? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo buurbuulis: 15 gegužės 2012 - 18:35
As suprantu,kad tema yra tam sukurta,bet nu visu nuomones ir prioritetai skiriasi,vieni masto vienaip ,o kiti kitaip,vienam reikia ta pavarde pakeist,kitam ne,cia galima gincytis be galo be krasto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga04 @ 2012 05 15, 19:42)
As suprantu,kad tema yra tam sukurta,bet nu visu nuomones ir prioritetai skiriasi,vieni masto vienaip ,o kiti kitaip,vienam reikia ta pavarde pakeist,kitam ne,cia galima gincytis be galo be krasto  biggrin.gif

Būtent, čia ir be šios temos yra aišku, kad žmonės mąsto skirtingai ir veikia skirtingai.

Bet kadangi tokia tema yra, taip pat yra galimybė sužinoti tam tikros nuomones argumentus smile.gif Ir tikrai labai įdomu būtų išgirsti atsakymą į mano anksčiau pateiktą klausimą dėl vaikų pavardžių smile.gif
Atsakyti