Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 5 dalis

QUOTE(buurbuulis @ 2012 05 15, 18:34)
įdomu kodėl tos aršiosios kovotojos apie vaikus nepasisako, taip įdomu, va joms tėvų pavardė brangi, o tai kurią tada vaikui duoti  ax.gif

nepasisako, nes istisai vienoj temoj nesedi, vat.
Pazistu seima, kurioj 3 vaikai skirtingom pavardem. Pirmas moters vaikas nesantuokinis, antras ir trecias skirtingose santuokose su skirtingais vyrais. Paskutinis vyras kiek zinau tikrai norejo isidukrint vyriausia mergaite, bet ji nenori, nors ju visu santykiai tikrai grazus. Antro isivaikint tai ir negaletu, nes biologinis tevas kazin ar sutiktu. Ir visi 3 vaikai nedaro problemu del skirtingu pavardziu. Taigi, pasirodo, buna tokiu stebuklu, kai vaikams nerupi, kad ju broliai ir seses butu vienodom pavardem.

As, kaip minejau, turiu savo pavarde, vyras savo. Vaikui as sutinku duoti vyro pavarde, nes man tai nera svarbu. Vaikas paauges, jei nores, gales mano pasiimti. Mano vyras su tuo sutinka ir nepriestaraus, jei noretu keisti. O as nemanau, kad butinai privalau vaikui "brukti" savo pavarde. Mano pavarde man svarbi, bet tai nereiskia, kad turiu rekt, saukt ir draskytis, kad mano vaikas gautu mano seimos pavarde. Nores, pasikeis, nenores ne. Tragedijos nematau. Ir patikekit, as tikrai sugebesiu paprastai ir aiskiai paaiskinti vaikui, kodel tevelis ir mamyte turi skirtingas pavardes. Ne viena as tokia pasaulyje, tai neieskokit problemu ten, kur ju nera.
Papildyta:
QUOTE(buurbuulis @ 2012 05 15, 18:34)
*kurio pavardę jis yra labiau nusipelnęs poto nešioti?
**labai daug vaikų jaučiasi nejaukiai dėl nevienodų pavardžių,
***kurio tėčio ar mamos pavardė yra svarbesnė ir brangesnė, kad būtų duota vaikui?

*koks dar cia "nuopelnas" pavarde doh.gif
**nepazistu nei vieno, kuriam tai butu problema.
***kaip jau minejau MAN svarbi MANO pavarde. Jei zmogui svarbu, kad visi jo palikuonys turetu JO ir tik JO pavarde, tai deretu uzdrausti mergaitem teketi, kad gink die pavardes nepakeistu. Bet gi pavarde yra "istaisomas" dalykas. Nereikia taip uzsiciklinti. As renkuosi su kokia pavarde man gyventi ir ta pati gali padaryti vaikai. Gims, gaus vyro, nores pasikeist i mano - prasom, tekes, gales savo pasilikt ar sutuoktinio pasiimt. Vaiko teise rinktis bus.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 05 16, 09:36)
Tragedijos nematau. Ir patikekit, as tikrai sugebesiu paprastai ir aiskiai paaiskinti vaikui, kodel tevelis ir mamyte turi skirtingas pavardes. Ne viena as tokia pasaulyje, tai neieskokit problemu ten, kur ju nera.

Cia ne problema,o skirtingos nuomones,as ir asmeniskai tame problemos nematau ir puikiai suprantu ka jus sakote. Mes patys auginame dukrele ,na nesusituoke dar ir tikrai tame tragedijos nematau,kad jos ir mano pavardes skirtingos,bet sakau,savo nuomone ir kad as pavarde keisiu,man grazu,kai seima visi vienodom pavardem o ne skirtingom,o kas daro kitaip,man visai neidomu,ju pasirinkimas.
Atsakyti
QUOTE(Inga04 @ 2012 05 16, 11:55)
Mes patys auginame dukrele ,na nesusituoke
jos ir mano pavardes skirtingos,

Jetus bigsmile.gif iskarto pagalvojau, kad mes pazistamos, na bet ne bigsmile.gif
Mano pazistama pora irgi Airijoj, nesisituoke, augina dukra, tik dukra turi mamos pavarde, o tetis net gimimo liudijime neirasytas. Ir problemos jie del to irgi neizvelgia. Manau tikrai sugebes dukrai paaiskinti, kodel tetis yra namuose, bet nera jo gimimo liudijime biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 05 16, 12:56)
Jetus  bigsmile.gif iskarto pagalvojau, kad mes pazistamos, na bet ne bigsmile.gif
Mano pazistama pora irgi Airijoj, nesisituoke, augina dukra, tik dukra turi mamos pavarde, o tetis net gimimo liudijime neirasytas. Ir problemos jie del to irgi neizvelgia. Manau tikrai sugebes dukrai paaiskinti, kodel tetis yra namuose, bet nera jo gimimo liudijime  biggrin.gif

Na cia Airijoje daug tokiu,kur ''ale'' vienisos mamos,valstybe joms neblogai moka,viena mano drauge ir taip susitvarkius,gal net ta pati apie kuria kalbejai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 05 16, 13:56)
Jetus  bigsmile.gif iskarto pagalvojau, kad mes pazistamos, na bet ne bigsmile.gif
Mano pazistama pora irgi Airijoj, nesisituoke, augina dukra, tik dukra turi mamos pavarde, o tetis net gimimo liudijime neirasytas. Ir problemos jie del to irgi neizvelgia. Manau tikrai sugebes dukrai paaiskinti, kodel tetis yra namuose, bet nera jo gimimo liudijime  biggrin.gif

su gimimo liudijimu ateity gali but problemu, pas mane panasiai, tai turejau nemazai nemaloniu situaciju tiek darantis pasa, ir netgi baznycioje, kai reikejo duoti gimimo liudijima
Atsakyti
QUOTE(MissR @ 2012 05 17, 12:35)
su gimimo liudijimu ateity gali but problemu, pas mane panasiai, tai turejau nemazai nemaloniu situaciju tiek darantis pasa, ir netgi baznycioje, kai reikejo duoti gimimo liudijima

o bažnyčioje kam?
Atsakyti
QUOTE(MissR @ 2012 05 17, 12:35)
su gimimo liudijimu ateity gali but problemu,

o kas per problemos? Nuo senu laiku juk buvo vaiku be teciu, bet kazkaip tokie gyvendavo g.gif
Atsakyti
biggrin.gif biggrin.gif priminė diskusija labai juokingą vieną realų atvejį, kai "vyras" uždirba po 17 000Lt, o neva neduoda vaikui savo pavardės vien todėl, kad gautų varganus 200Lt pašalpos lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 05 18, 21:03)
biggrin.gif  biggrin.gif  priminė diskusija labai juokingą vieną realų atvejį, kai "vyras" uždirba po 17 000Lt, o neva neduoda vaikui savo pavardės vien todėl, kad gautų varganus 200Lt pašalpos  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Jeigu yra tokia reali situacija, tai sunerimčiau, kad čia ne dėl tos pašalpos kyla problemos smile.gif
Atsakyti
Pasirinkau -e biggrin.gif busimasis vyras is pradziu keistokai paziurejo i mano nora, bet isklauses mano argumentu ir noro, tai sutiko. Kai pildem dokumentus CMB paklausiau tai kokia pavarde man rasytis, sako rasyk kaip pati nori, jei tau gerai, tai ir man gerai thumbup.gif
Atsakyti
Musu vestuves liepos menesi,taciau as pavardes nekeisiu.Liksiu su sava.O vaikai tures aisku tecio pavarde,ir jokiu problemu ateityje nebus:)
Atsakyti
QUOTE(Inga04 @ 2012 05 16, 11:55)
Cia ne problema,o skirtingos nuomones,a

jums ne problema, o kai kurioms tai didziausia tragedija (ypac toms, kuriu tai neliecia biggrin.gif ). Tuoj puola klaust: tai kas su vaiku, kaip jis gyvens, kokia pavarde duot vaikui, kuri pavarde labiau nusipelne, kur visos dingot, kodel tylit, nagi pasiteisinkit!!! Auuuuuuuuu!

QUOTE(Balerina:) @ 2012 05 19, 19:56)
Kai pildem dokumentus CMB paklausiau tai kokia pavarde man rasytis,

g.gif o tai jus del visko klausit vyro leidimo? Pasiseke vyriokui...
Atsakyti