Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 5 dalis

O as niekaip negaliu apsisprest su kuria galune imti biggrin.gif man labai, labai nepatinka -iene g.gif bet su -e skamba nelabai g.gif gaunasi galune -aukšė biggrin.gif bet kartais pamastau, kad geriau nei -iene, nu niekaip neapsisprendziu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Soterra @ 2012 06 04, 10:31)
O as niekaip negaliu apsisprest su kuria galune imti biggrin.gif  man labai, labai nepatinka -iene g.gif  bet su -e skamba nelabai g.gif  gaunasi galune -aukšė biggrin.gif  bet kartais pamastau, kad geriau nei -iene, nu niekaip neapsisprendziu biggrin.gif

nu man kokia Daukšė visai normaliai skamba. Daugiau nesugalvojau pavyzdžių biggrin.gif Su tom -ė apskritai didžioji dalis keistai skamba, bet ne todėl, kad negražu, o todėl, kad mes neįpratę. Apsipranti ir, atrodo, kas čia keisto galėjo būti.
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2012 06 04, 11:41)
nu man kokia Daukšė visai normaliai skamba. Daugiau nesugalvojau pavyzdžių biggrin.gif Su tom -ė apskritai didžioji dalis keistai skamba, bet ne todėl, kad negražu, o todėl, kad mes neįpratę. Apsipranti ir, atrodo, kas čia keisto galėjo būti.

Atspejot mano pavarde biggrin.gif tokia ir butu biggrin.gif jauciu, jamsiu Daukšę 4u.gif
Atsakyti
man graziau Dauksiene... ax.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites,na pasidalinsiu ir as savo mintimis smile.gif .Istekejau sestadieni 4u.gif del pavardes ilgai nesvarsciau pasirinkau vyro.Esu -iene- buvau siek tiek susimascius rinktis -iene- ar -e-,nes pavarde ilgoka,bet vis tik likau prie ilgesnes pavardes,bet tos sutrumpintos pavardes man skamba lb graziai,tik lb nekazka,kai moteris pasiima vyriska pavarde,na pvz. vyras Petras Dauksa ir zmona Inga Dauksa.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 06 04, 16:59)
man graziau Dauksiene...  ax.gif

Man irgi asmeniskai graziau Dauksiene ax.gif

O as emiau vyro pavarde be jokiu galuniu ir lietuvinimu vien todel,kad mes ne Lt gyvenam,jiems cia ir taip sunku su visom -ytem,-aitem ir -ienem biggrin.gif
Man pvz prie vienu pavardziu galume -E labai graziai skamba,prie kitu pavardziu visai nedera atrodo. Jei butu reikeje man pvz lietuvinti pavarde buciau pasirinkusi -iene. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vai2sia @ 2012 06 04, 21:17)
Sveikos mergaites,na pasidalinsiu ir as savo mintimis smile.gif .Istekejau  sestadieni  4u.gif del pavardes ilgai nesvarsciau pasirinkau vyro.Esu -iene- buvau siek tiek susimascius rinktis -iene- ar -e-,nes pavarde ilgoka,bet vis tik likau prie ilgesnes pavardes,bet tos sutrumpintos pavardes man skamba lb graziai,tik lb nekazka,kai moteris pasiima vyriska pavarde,na pvz. vyras Petras Dauksa ir zmona Inga Dauksa.

Nu va, o man kaip tik labai graziai Inga Dauksa butu smile.gif Tik kiek zinau, LT neleidzia tokiu vyrisku galuniu smile.gif bet as uz Daukse smile.gif
Atsakyti
As irgi pati imciau vyriska pavarde Dauksa, nes tikrai super skambetu prie mano vardo biggrin.gif ir graziau nei Daukse smile.gif o dabar neapsisprendziu - Daukse ar Dauksiene g.gif bandau vis ir ant lapelio pasirasyt paziuret, ir visaip, ir niekaip 100 proc. neesu tikra biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Soterra @ 2012 06 05, 10:12)
As irgi pati imciau vyriska pavarde Dauksa, nes tikrai super skambetu prie mano vardo biggrin.gif  ir graziau nei Daukse smile.gif o dabar neapsisprendziu - Daukse ar Dauksiene g.gif bandau vis ir ant lapelio pasirasyt paziuret, ir visaip, ir niekaip 100 proc. neesu tikra biggrin.gif  blush2.gif

Kad ir kaip pasirinktumėt, pavardė nėra taip jau baisiai svarbu. Be to, galima bus ir pasikeisti, jei nepatiks. Abu variantai, mano galva, puikūs. Čia jau nuo Jūsų skonio priklauso.
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2012 06 05, 11:28)
Kad ir kaip pasirinktumėt, pavardė nėra taip jau baisiai svarbu. Be to, galima bus ir pasikeisti, jei nepatiks. Abu variantai, mano galva, puikūs. Čia jau nuo Jūsų skonio priklauso.

Tai taip, bet vis norisi, kaip gražiau biggrin.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Soterra @ 2012 06 05, 10:32)
Tai taip, bet vis norisi, kaip gražiau biggrin.gif  Ačiū 4u.gif

Kas dėl mano skonio, tai jei mano vardas būtų 3 ar daugiau skiemenų, imčiau nesvarsčiusi Daukšę. Jei 2 skiemenų, pagalvočiau, bet greičiausiai irgi imčiau Daukšę. Nu mane -ienė iš karto morališkai sendina kokiu 10-20 metų ir nieko aš negaliu su tuo savo vaizdiniu padaryti.

Beje, dėl kirčiavimo, man rodos, jei vyras Daukša su kirčiu ant -a, tai moteris bus su kirčiu ant -ė. Visai gražu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meškuolė: 05 birželio 2012 - 10:38
QUOTE(Meškuolė @ 2012 06 05, 11:36)
Kas dėl mano skonio, tai jei mano vardas būtų 3 ar daugiau skiemenų, imčiau nesvarsčiusi Daukšę. Jei 2 skiemenų, pagalvočiau, bet greičiausiai irgi imčiau Daukšę. Nu mane -ienė iš karto morališkai sendina kokiu 10-20 metų ir nieko aš negaliu su tuo savo vaizdiniu padaryti.

Beje, dėl kirčiavimo, man rodos, jei vyras Daukša su kirčiu ant -a, tai moteris bus su kirčiu ant -ė. Visai gražu.

Vardas mano trumpas, 4 raides, 2 skiemenys smile.gif jau apsisprendziau, busiu Daukse smile.gif nes man lygiai tas pats, -iene, tai iskart atrodo 10 metu senesne, tokia schmoll.gif biggrin.gif man irgi toks vaizdinys iskyla, ir lygiai taip pat man -iene asocijuojasi su subobejimu, nors realiai suprantu, kad taip nera, ir turiu pvz realiam gyvenime, kad -iene nereiskia to subobejimo biggrin.gif bet vaizdinio niekaip neatsikratau blush2.gif tai turbut labiausiai lemes veiksnys biggrin.gif
Atsakyti