Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 5 dalis

QUOTE(Bekasė @ 2012 05 20, 17:26)
pirma karta tokia nesamone isgirdau.

nes perdaug siuolaikiska esat. Vis dar yra seimu, kuriuose vyras-ponas-namu dievas.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 05 21, 20:00)
nes perdaug siuolaikiska esat. Vis dar yra seimu, kuriuose vyras-ponas-namu dievas.

Čia jau bus ne į temą, bet labai jau smalsu paklausti, iš kur pas jus tiek kažkokios feministinės vidinės neapykantos? Ties kiekvienu postu sklinda nepasitenkinimas ir pagieža, gal vyrams, gal moterims, mylinčioms savus vyrus.. Iš paprastos situacijos išpūtėt burbulą ir toliau giedojat savo dainelę..
Aš jau susikūriau ir savaja versiją, kad galva savuose namuose esat jus, o vyras tupi ir tyli po šluota smile.gif nes net nepažįstama moteris negali papasakot savo istorija, o jau yra netiesiogiai išvadinama senamade, prašančia šimtą kartų vyro leidimo ir tt.. nei jus žinot kaip ten buvo, nei ką.. kaip žiežula kokia smile.gif
Atsakyti
O tai šeimoje žmonės neturėtų tartis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 05 21, 21:00)

na tai tokiose seimose kaip tik zmona tureti viska daryti. Nes kaip gi cia "vyras-ponas-namu dievas" gais savo vertinga laika ir tvarkys dokumentus.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 05 21, 20:00)

reik suprast, kad šiuolaikiška moteris, ką tik pagimdžiusi vaiką, su kūdikiu ant rankų laksto po instancijas vaiko registruoti? Ir Jūs taip suprantat šiuolaikiškumą?
Papildyta:
QUOTE(zaliaskare @ 2012 05 22, 11:10)
O tai šeimoje žmonės neturėtų tartis?  g.gif

o kas kalba apie tai, kad nesitaria?
Atsakyti
Mano ir vyras ir vaikai turi mano pavardę! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(marselina @ 2012 05 27, 07:08)
Mano ir vyras ir vaikai turi mano pavardę!  smile.gif

kaip tai pavyko ir kodel? Vyro pavarde baisi buvo?
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 05 27, 18:19)

lotuliukas.gif gerai nuskambejo biggrin.gif tai gal tiesiog nusprende pasilikti savo pavarde, o vyras prieme zmonos, nieko sudetingo nematau, teisine prasme smile.gif
Atsakyti
Laba diena,

Klausimas gal šiek tiek ne į temą, per kiek laiko po vestuvių reikia pasikeisti dokumentus? Iš karto po vestuvių planuojame išskristi į povestuvinę kelionę, tai bijau, kad kokių problemų neiškiltų dėl pavardės.
Dėkui už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 05 27, 18:19)

Tuokiantis tai padaryti teisiškai yra vienas juokas smile.gif

Na mano vyro tautybė - lietuvis.
Jo mama yra lietuvė, tėtis ne lietuvis. Gimęs , augęs Lietuvoj, vardas lietuviškas... O tuo labiau santykių su tėvu praktiškai nėra... Tai dėl to jis ir apsisprendė imti mano pavardę.
Visai nieko ta jo pavardė man buvo, bet mano lietuvška man irgi pasirodė geriau.

Mano tėtis labiausiai dėl to džiaugėsi biggrin.gif , nes mano brolis turi tris dukras, kurios neaišku ar ateityje nepakeis pavardžių. O mano sūnus dabar nešioja šią gražią ir retą pavardę smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Ambra* @ 2012 05 29, 09:32)
lotuliukas.gif  gerai nuskambejo biggrin.gif tai gal tiesiog nusprende pasilikti savo pavarde, o vyras prieme zmonos, nieko sudetingo nematau, teisine prasme smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marselina: 29 gegužės 2012 - 15:23
QUOTE(Anželika555 @ 2012 05 29, 15:47)
Laba diena,

Klausimas gal šiek tiek ne į temą, per kiek laiko po vestuvių reikia pasikeisti dokumentus? Iš karto po vestuvių planuojame išskristi į povestuvinę kelionę, tai bijau, kad kokių problemų neiškiltų dėl pavardės.
Dėkui už atsakymą.

kolegė dar porą metų po vestuvių buvo -aitė.
mes įregistravom santuoką gegužės 9, užvakar nuėjom užsisakyt kortelės. liudijimo net neprašė migracijos skyriuje, tai ir data, kaip supratau, nėra svarbi.
Atsakyti
QUOTE(Anželika555 @ 2012 05 29, 15:47)
Laba diena,

Dėkui už atsakymą.

Jeigu kelionei turit visus reikiamus dokumentus su sena pavarde, tada tikrai problemu neiskils 4u.gif
Mes kita diena po vestuviu isvykstam i Turkija, o as teturiu tapatybes kortele, o ten butinai reikia paso doh.gif tai nusprendem anksciau sudeti parasus CMB ir su nauja pavarde pasidarysiu pasa, nes nesamone darytis su dabartine, ir po poros men vel is naujo darytis su nauja pavarde ax.gif
Atsakyti