Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

merginso dar toks klausimas, jei kas bande miltus malsena ar kauno grudas kurie geresni? turiu omenyje 405d
Atsakyti
QUOTE(elenka @ 2012 12 14, 23:43)
merginso dar toks klausimas, jei kas bande miltus malsena ar kauno grudas kurie geresni? turiu omenyje 405d

as asmeniskai tai tik malsena naudoju
Atsakyti
Sveikos, bandau bandau šitą dalyką iškepti, bet normaliai vistiek nesigauno.
Mano klausimėliai būtų, jei kuri nepatingės atsakyti:
Iš kelinti karto pavyksta (kokie 8 mano nelabai sėkmingi, didžiausia bėda per stori lakštai)? Gal aš beviltiška ir nebesivarginti?
Kokį sviestą geriausiai dėti, nes man vistiek jaučiasi sviesto skonis toks nelabai geras, visada 82 proc. ir sveriama bandžiau, ir pakeliuose?
Dėkui 4u.gif Einu savo aguonų pyrago užvalgyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(luzere @ 2012 12 16, 10:42)
Iš kelinti karto pavyksta (kokie 8 mano nelabai sėkmingi, didžiausia bėda per stori lakštai)? Gal aš beviltiška ir nebesivarginti?
Kokį sviestą geriausiai dėti, nes man vistiek jaučiasi sviesto skonis toks nelabai geras, visada 82 proc. ir sveriama bandžiau, ir pakeliuose?
Dėkui 4u.gif  Einu savo aguonų pyrago užvalgyti biggrin.gif

Man neskanus tik Smetoniškas...kažkokį jis "kaimo" kvapą turi. Šiaip naudoju Rokiškio arba kad ir paprasčiausią Rimi - bet kokiu atveju naudoju tik 82 proc. O dėl per storų lakštų, tai reikia gal didesnio ploto, ant kurio tampyt galėtum? Arba gal per ilgai kildini jau suvyniojus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(luzere @ 2012 12 16, 11:42)
Dėkui 4u.gif  Einu savo aguonų pyrago užvalgyti biggrin.gif

Na dėl lakštų storumo,tai man iš pirmo karto pavyko plonyčius gauti...Aš tampau ant pagalvės, o ne ant stalo. Ant stalo man turbūt nesigautų,nelabai įsivaizduoju. Sviestą RIMI naudoju ir kuo puikiausiai tinka. Kol šiltas pyragas,tai jis man visas mielėm trenkia, o kai atvėsęs,tai jau skanumėlis. Gal cukraus pagaili? Daugiau cukraus,daugiau susidariusios karamelės,daugiau saldainių kvapo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laimikeg @ 2012 12 16, 12:10)
Na dėl lakštų storumo,tai man iš pirmo karto pavyko plonyčius gauti...Aš tampau ant pagalvės, o ne ant stalo. Ant stalo man turbūt nesigautų,nelabai įsivaizduoju. Sviestą RIMI naudoju ir kuo puikiausiai tinka. Kol šiltas pyragas,tai jis man visas mielėm trenkia, o kai atvėsęs,tai jau skanumėlis. Gal cukraus pagaili? Daugiau cukraus,daugiau susidariusios karamelės,daugiau saldainių kvapo smile.gif

Dekui uz atsakymus, o ant pagalves tai tiesiog ant medvilninio uzvalkalo? Nu, superinis cia klausimas mano blush2.gif As tampau arba ant stalo, arba ant TW kociojimo patiesalo. Kad blogai istampau tai faktas, nes vis miltu padauginu ir sunkiai tamposi tada. O cukraus gal ir pagailiu, reiks atidziau matuoti.
Beje, vakar dejau vietoj razinu dziovintas spanguoles, graziai taip atrodo, ir liko raudonos uogytes, o skonis labai panasus smile.gif
Nima*** dekui uz atsakyma, bandysiu Rimi svieta, dar jo nebandziau, nes Rimi nepakeliui, dejau Marijampoles saldzios grietineles sveriama vakar, tai nelabai, toks riebalu perkepusiu kvapas jauciasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luzere: 16 gruodžio 2012 - 13:13
aš kepiau su IKI sviestu, tai sviestas stovėjo gerklėje, tik trečia dieną jis buvo skanus unsure.gif o dbr kai kada nors sugalvosiu, tai iš saldžios grietinėlės sviesto bandysiu rolleyes.gif bet kaip tuos lakštus iškočiot??? neturiu didelio ploto kočioti, ant žemės juk nedėsiu doh.gif
O kaip ant pagalvės? čia kaip? g.gif
Atsakyti
Mergaitės, kai paimate jau pakilusi gabaliuką, tai su kočėlu vos kelis kartus pereikite per tešlą,nereikia stengtis plonai iškočioti,nes kuo ilgiau kočiosit,tuo greičiau tešla išdžiūs ir jūms plyš. Aš kai truputį pakočioju,tai metu ant pagalvės, kuri užtiesta medvilnine medžiaga ir imdama visu delnu iš kraštu tempiu į visas puses...Plyšta kartais,bet nieko baisaus. Krašteliai jei lieka storesni,tai nupjaunu. Paskui visą tą lakštą su kočėlu perkeliu ant stalo, o ten jau teplioju sviestu ir t.t.Tokiu būdu labai plonai išsitampo lapeliai.
Atsakyti
Taip, labai gerai yra tampyti ant pagalvės , ir dar ji turi būti šilta , aš ją palaikau prie radijatoriaus .
Dar vienas dalykas, gal kas čia kur ir rašė, nes aš visko neskaičiau ax.gif del sviesto.
Sviestą reikia išlydyti ir atvėsinti iki sustingimo, tuomet krašte reikia pradurti ir nupilti išrūgas , jos būna atsiskyrusios nuo sviesto.
Atsakyti
QUOTE(gucinija @ 2012 12 17, 20:29)
Taip, labai gerai yra tampyti ant pagalvės , ir dar ji turi būti šilta , aš ją palaikau prie radijatoriaus .
Dar vienas dalykas, gal kas čia kur ir rašė, nes aš visko neskaičiau  ax.gif del sviesto.
Sviestą reikia išlydyti ir atvėsinti iki sustingimo, tuomet krašte reikia pradurti ir nupilti išrūgas , jos būna atsiskyrusios nuo sviesto.

O kame jūs lydot kur reikia pradurti? Kaitinu puode, kaitlentę jungiu ant sviesto lydymo režimo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2012 12 18, 13:26)
O kame jūs lydot kur reikia pradurti? Kaitinu puode, kaitlentę jungiu ant sviesto lydymo režimo.  4u.gif

Paprastai puode ištirpinu ir padedu šaltai , kad vėl sustingtų , tada vienam šone prakniebiu biggrin.gif , kad iš dugno eitų nupilti išrūgas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gucinija @ 2012 12 18, 15:00)
Paprastai puode ištirpinu ir padedu šaltai , kad vėl sustingtų , tada vienam šone prakniebiu  biggrin.gif , kad iš dugno eitų nupilti išrūgas  ax.gif

4u.gif Ačiū
Atsakyti