Įkraunama...
Įkraunama...

Dabartinis lietuviškas slengas

QUOTE(Siracusa @ 2006 05 18, 20:17)
o ka vanas? kieno cia trumpinimas? g.gif

as kartais "vanas" pasakau vietoj vadinas blush2.gif

Niugis, kokiu dar perliuku pasakysit,negi jau visos taip taisyklingai snekate? lotuliukas.gif
Atsakyti
na vietoj durna sako: lotuliukas.gif nu kiaura
Atsakyti
Cia prisikaiciau tiek daug negirdetu...As tai negaliu klausyt, kai zmones vartoja "APLAMAI" zodeli, cia ne slengas, bet man tiesiog ausi rezia. O svarbiausia, vartoja zurnalistai, ivairiu istaigu ir tam tikru zmoniu atstovai spaudai.
Atsakyti
vienam poste skaitau "ziurim fulia", na is teksto supratau apie ka kalba eina blink.gif tai cia irgi lietuviskas slengas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2006 06 18, 21:48)
vienam poste skaitau "ziurim fulia", na is teksto supratau apie ka kalba eina  blink.gif tai cia irgi lietuviskas slengas  g.gif

tai cia turbut is tos pacios serijos,kaip ir "kasis", ar "volis"... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerry @ 2006 06 18, 10:58)
Cia prisikaiciau tiek daug negirdetu...As tai negaliu klausyt, kai zmones vartoja "APLAMAI" zodeli, cia ne slengas, bet man tiesiog ausi rezia. O svarbiausia, vartoja zurnalistai, ivairiu istaigu ir tam tikru zmoniu atstovai spaudai.

Kaip kažkada seniai seniai aiškino mūsų lietuvių mokytoja, 'aplamai' reiškia 'kvailai'. biggrin.gif O žmonės vartoja, ir nežino, ką sako... doh.gif Tuomet jau taisyklingiau būtų sakyti 'apskritai', bet man asmeniškai ir jis ausį rėžia...
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2006 06 19, 08:21)
Kaip kažkada seniai seniai aiškino mūsų lietuvių mokytoja, 'aplamai' reiškia 'kvailai'. biggrin.gif O žmonės vartoja, ir nežino, ką sako...  doh.gif Tuomet jau taisyklingiau būtų sakyti 'apskritai', bet man asmeniškai ir jis ausį rėžia...

cia rimtai "aplamai" reiskia kvailai? blink.gif tai pvz jei noriu sakyti,kvailai jauciuos, tai reik sakyt "aplamai jauciuos"? doh.gif kakzoks nesusipratimas turbut butu blush2.gif
Atsakyti
"bašliuoti" hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(nikute @ 2006 06 20, 00:03)
"bašliuoti"  hihihi.gif

g.gif ir ka cia galetu reiksti?
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2006 06 19, 14:55)
cia rimtai "aplamai" reiskia kvailai?  blink.gif  tai pvz jei noriu sakyti,kvailai jauciuos, tai reik sakyt "aplamai jauciuos"?  doh.gif  kakzoks nesusipratimas turbut butu  blush2.gif

Na, lituanistė taip aiškino, tai gal nemelavo. biggrin.gif
Va, pažiūrėjau "Dabartinį kalbos žodyną":

åplam|as, ~ā - paviršutiniškas; neapdairus, žioplas: Å. buvo, å. ir liks.
~a¤ prv.: Jis dirba ~a¤ (paviršutiniškai). Galėjau ~a¤ (apytikriai) pasakyti, kiek metrų ilgio

Žodžiu, nieko bendro su ta reikšme, kurią paprastai turi omeny žmonės. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nikute @ 2006 06 20, 00:03)
"bašliuoti"  hihihi.gif

QUOTE(grange @ 2006 06 20, 00:07)
g.gif  ir ka cia galetu reiksti?

Pinigus mokėti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tute @ 2006 05 14, 21:08)
windoze- windowsai, apgreidas - atnaujinimas,
Mol as irgi versciau kaip tipo

Tuomet dar ir TIPO reiktų išverst į normalią kalbą.
Papildyta:

Papildyta:
Ir pliarza iš panašios temos hihihi.gif
[/quote]

Ir avėpiza ( pavėpus, žiopla merga) iš panašios.
Atsakyti