Įkraunama...
Įkraunama...

AFS- Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(Maidenana @ 2012 01 22, 14:56)
tai tipo, "as zinau kad turi AFs, bet persileisk dar karta, kad patvirtinciau"... Nu pesec. mano atveju, pvz, tas neimanoma, nes pastoti man yra sunku, vyras neturi pakankamai spermos, pastoju kol kas tik IUI pagalba, kiekvienas ciklas man kainuoja tukstancius ir niekas negarantuoja pastojimo.. Tai man kiekvienas pastojimas yra is fantastikos skyrelio, ir tai, vyra turiu maitinti vaistais nuo kruties vezio, kuriuos jis gali gerti tik 3 menesius per metus - per ta laika turi pakankama kieki spermos, bet nelabai kokybiskos, sperma laikos gal puse metu, po to vel jis tuscias. Tai man tas pripazinimas po antro nesivystancio yra itin nepriimtinas.. ir dar plius atnesti genetiku isvadas (is A medziagos kaip suprantu?)... ir dar man 34 metai...  doh.gif  doh.gif ne nu as nesuprantu kaip galima taip su zmonem elgtis. jau visai musu istatymai nukvako.. labai liudna..  verysad.gif

tai man dar nepersileidus galima eiti priduoti tyrimus AFS? Ir jie bus tikslingi?

Žinok panašiai kaip tu rašei mums ir gavosi, nor su laiminga pabaiga. Trumpai papasakosiu savo istoriją. Po metų kreipėmės į vaisingumo "specus", kodėl kabutėse suprasit vėliau. Taigi padarė gimdos nuotrauką, jai patikslinti paskyrė laparoskopiją, po jos paaiškėjo kad ABU KIAUŠINTAKIAI NEPRATEKAMI.... šokas, nes tokių rezultatų nesitikėjoom... gimdos nuotrauka rodė, kad vienas kieušintakis pratekamas kitas sunkiau kontrastuojasi, nuotrauka daryta vaisingumo klinikoje.... (galėtų aparatus atsinaujint tokias babkes imdami mad.gif) abiems po 30 metų... laikas eina... nu ką gribiam jautį už ragų... tyrimai, pasiruošimas IVf, pirmas IVF, rezultatas teigiamas, laukiuosi.... vis atai truko 8 savaites.... širdelės veiklos taip ir nesulaukiau... tada valandos internete ieškant info... jau kai nuėjau po savaitės pas gydytoją, nes kraujavimas neprasidėjo, užklausiau dėl priežasčių, nes buvau radus info dėl AFS... pasakė kad negali būti ir po trijų nesivystančių tiks skiria tyrimus... man buvo dar vienas šokas, kad tai aiškina " vaisingumo specas" žinantis kiek kainuoja sveikatos, nervų ir pinigų tokia procedūra... daugiau klausimų neturėjau... tik turėjau žiaurią nuojautą, nes ieškojau kaip tik ten kur reikėjo...
aišku pasidariau dar krūvą tyrimų, toxo, citomegalo, raudonukės ir t.t. dar viena nuojauta nepaliko, kad blogai padaryta laparoskopija.... kiek klausiau daktarų visi pasitikėjo, jos rezultatais, nors nuotrauka rodė ką kita. Taigi laikas ėjo, stogai važiavo abiems... pasiprašiusi siuntimo pas A. nuėjau ir pasakiau kad noriu išsitirti. Kažkur senoj temoj rašiau apie tą vizitą.... ytariu ir pats A. įlenda paskaityt... bet parašiau teisybę... taigi pasakė kad turiu tik vieną nesivystantį ir tirtis nėra tikslo, kad antrą patirt nesivytantį turiu ten 1 šansą iš kažkiek tai tūkstančių... aš pasakiau, kadangi pastojau po IVF, tai manau nėra sunku paskirti tyrimus, kurie kainuoja 100 lt, bet tada bus aišku tikrai kad tai ne priežastis, juo labiau už tyrimus susimoku pati. Negi sunku... Taigi koretelėje buvo parašyta: " pacientei papaiškinta, kad tyrimų daryti nebūtina, tačiau pacientei reikalaujant paskirti tyrimai..." padavęs siuntimą kraujui tirtis, pasakė, kad galiu atsakymą pasiimti pas kitą gydytoją... nuėjua vėl pas A. atsakymo. Rezultatas jo žodžiais: AFS turit bet gydymo neskirsiu, nes tik vienas nesivystantis... dar paskui paduosit į teismą ar televiziją išsikviesit, kad skrandyje opa atsirado dėl aspirino vartojimo. Aš atsakiua, kad paduosiu į teismą, jei man bus antras nesivystantis o jūs man gydymo neskyrėt... Nu bio laukai ryškiai nesupato mūsų...
Taigi, vyras iš kart nuleido rankas ir netikėjo sėkme, aš kaip tas jautis atstačius ragus ėjau toliau, pradėjau vartot apsiriną, darom su šaldytais, nieko, tada darom vėl pilną IVF... vėl kabinosi, bet leidžiamų neskyrė, o aspirino matyt nepakako, ir nustojo vystytis po 5 savaitės...
Na kaip ir įtarė, kad gal turėjo įtakos kokia gimda su pertvara ar pan. ar dar velniai žino kas, nes atleikant procedūras sunkiai sekėsi įsodinti embrioniuku...
taigi aš einu toliau... pasiimu į santariškes siuntimą dėl gimdos išsitirt, padaro laparoskopiją, norėjo daryt ir histeroskopiją, bet nepavyko. Per laparo rado endo zidinių, sutvarkė... planas toliau gimdos nuotrauka ir vėl histeroskopija, nes įtarė, kad gimdoje sąaugos... po dviejų mėn gimdos nuotrauka, tuo metu kontraceptikai, ir savo noru prisidaviau dėlėms, brrrr..... taigi po dviejų mėn padaro gimdos nuotrauką ir pasirodo kiaušintakiai tai PRATEKAMI ir blogai padarė pirmą laparoskopiją, o kas svarbiausia sąaugos yra gimdos kaklelyje, bet jos netrukdo natūraliam pastojimui, o gimda ir kiaušintakiai tvarkoje.... taigi į teismą galiu paduoti ne tik A., bet ir pirmą laparo padariusią gydytoją, ir pasiuntusią darytis IVF, nors jų visai nereikėjo, o tik prisipažinti kad laparo nepavyko...
tiesa dar po antros laparo pasidarom genetinisu, irgi viskas ok, genetikas pasiūlė pakartoti dar dėl AFS, tą vieną rodiklį kuris buvo nukrypęs. Aspirino buvau nevartojus 3 mėn. ir ką gi rezultatas AKA viršija normą daugiau nei du kartus... lenkiu galvą prieš genetiką...

Taigi praėjus trims metams, po visų operacijų ir procedūrų aišku, kad teoriškai abu sveiki, man AFS, bet niekaip nepastojam, kreiptis kaip ir nėra kur, IVf darytis neverta.... vilties aišku irgi neliko, nervai pagadinti, santykiai pradėję šlyt... ir po gimdos nuotraukos praėjus dviem mėnesiam antram cikle po KT vartojimo rezultatas nestuke.gif nėštumas praėjo gana sklandžiai, gėriau aspiriną ir važinėjau injekcijoms kas mėnesį į rygą RRC, bet dabar nusprendžiau leistis skystinančius, nes finansai riboja, tikiuosi pasiseks ir šį sėkmingai išnešioti...
Kaip gydytoja pasakė, kuri prižiūrėjo mano nėštumą, čia tik tavo užsispyrimo dėka, tau padėti neturiu labai kuo, nes pati daugiau išmanai šitiek praėjus, taigi nueidavau pasimatuot ir užsiregistruot smile.gif
Na matau trumpai nesigavo, sorry blush2.gif

Taigi, kaip matot reikia žiauriai daug atkaklumo įrodinėjant savo tiesas, o gydytojai tie patys žmonės, valdomi savo ambicijų, kurie nedrįsta pripažitni savo klaidų....

p.s. kai trečią kartą nuėjau pas A. , jau su atsakymu iš genetiko, A. tepasakęs kelis žodžius parašė atsakymą, t.y. rekomendacijas gydymui nėštumo metu...

atsiprašau už rašybos klaidas, nes skubėjau
Papildyta:
QUOTE(index @ 2012 01 21, 13:29)
Aš senojoj temoj pažingsniui surašius buvau, tai pakopijuosiu, kad nereiktų iš naujo perrašinėt smile.gif

Laiko pas A www.sergu.lt dairykis pirmadienį 24d. nuo pat 8 ryto, pavėluosi kiek ir bus amba smile.gif jei 24d. nebus, vadinasi bus sekantį pirmadienį. Manau, kad greičiau bus 30d. Gali pasukt į registratūrą paklaust smile.gif

Ačiū, nuo rytojaus bandysiu registruotis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimuze509: 22 sausio 2012 - 15:51
QUOTE(Laimuze509 @ 2012 01 22, 16:42)
Taigi praėjus trims metams, po visų operacijų ir procedūrų aišku, kad teoriškai abu sveiki, man AFS, bet niekaip nepastojam, kreiptis kaip ir nėra kur, IVf darytis neverta.... vilties aišku irgi neliko, nervai pagadinti, santykiai pradėję šlyt...  ir po gimdos nuotraukos praėjus dviem mėnesiam antram cikle po KT vartojimo rezultatas  nestuke.gif  nėštumas praėjo gana sklandžiai, gėriau aspiriną ir važinėjau injekcijoms kas mėnesį į rygą RRC, bet dabar nusprendžiau leistis skystinančius, nes finansai riboja, tikiuosi pasiseks ir šį sėkmingai išnešioti...

Gal trumpai ir nesigavo, uztat gavosi aisku, kad tirtis reikia paciai, kokius tyrimus reikia pridavineti taip pat reikia ieskoti SM ir interneto platybese, pinigus moketi privaciai klinikai, kaip pvz, sorpo, uz tyrimus, traktuoti tyrimus taip pat naudojantis internetu ir medicininemis enciklopedijomis, o vaistu vaziuoti Ryga.

Pasakyk, prasau, kas tas RRC rytoje ir kokius skystinancius leidiesi? Ir del AFS reikia priduoti AKA, dar ta beta2 tyrima (man atrodo), o kokius dar? nes skaiciau, kad minimum 2 tyrimai reikalingi, maksimum 4. tai kokie tie dar 2?

O tavo atveju as patyliu... As isivaizduoju kiek kainuoja IVF, nes ir mums gali prisireikti, o tavo 2 IVF, plius vizitai, LP ir t.t... As, tiesa pasakius, esu soke. Zodziu - jeigu nori vaiku - darykis ir gydykis pati kaip pati ismanai.. doh.gif
Atsakyti
Laimuže, vis apie tave galvojau, kai RRC temutėje pasisakei pamačius II 4u.gif
žaviuosi, kad ir pati rankų nenuleidi ir kitas mergaites apšvieti, kad pačios turim domėtis ir eiti į priekį 4u.gif Gerai būtų, kad gydytojai atliktų savo darbą iki galo ir nereiktų prie savo profesinės veiklos, mums užsiimti dar ir medicinos studijomis.
Sėkmės tau dideliausios 4u.gif Tikiuosi, greit ateisi ir į nestuke.gif skyrelį 4u.gif
Atsakyti
http://www.supermama...?...1282&st=180

sveikos tikiuosi neuzpykst ikeliu nuoroda paie kompensavima.as pati tvarkiausi,buvo nelengva.tad mergaites nebijokit ir prasykit vaistuku 4u.gif
Atsakyti
Laimuze, labai aciu uz informacija, tikrai gerai, kad yra kas pasidalina patirtimi, nes gydytojai yra ne visi vienodi, ir tavo pvz tai irodo. Linkiu didelkes sekmes isnesioti sekmingai zurniuka 4u.gif

Kazkas klause, del tyrimu man dare situs KMUK, visus 4:

Antikunai pries kardiolipina AKA
Lupus antikoguliantas
Antikunai pries Beta 2 glikoproteina
Aktyvuoto baltymo C rezistentiskumo tyrimas

Panasu kad ryt ir man reiks gaudyt talona pas A del viso ko, nes kol eile ateis tai jau bus mano kraujo tyrimu ats, ir jei kazkas bu ne taip - eisiu pas ji.

Aciu mergaite, kuri parase, kad AFS rodo nepaisant kokius vaistus geri, nes mano gine tai labia jau grieztai man susake, kad negaliu nieko gerti niekuo sirgi ir pan.
Atsakyti
QUOTE(PaulaL @ 2012 01 21, 23:50)
Visiskai pritariu thumbup.gif
Mergaites, paskaitykte senas temas ir nereikia kitu klaidinti
Tyrima galima kartoti po nelaimiu iskarto,  kartoja net pastojus, galima darytis geriant aspirina ir tyrimo atsakymo jis nekeis.
Tikrai nevisi ginekologai nusimano iki galo apie afs...ir dar suklaidina zmones doh.gif pati su tuo susiduriau... Manau cia neviena afsiuke dar daktaram paaiskinti gali apie tai biggrin.gif

hm...genetike sake, kad pastojus darytis netikslinga g.gif zinok dabar...
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2012 01 22, 18:08)
hm...genetike sake, kad pastojus darytis netikslinga g.gif zinok dabar...

o man gydytoja yra minėjus, kad ASF gali suaktyvėti nėštumo metu. Net jei iki nėštumo ASF nerado, tyrimus pasidarius nėštumo metu, jau gali ir atrasti.
Atsakyti
QUOTE(kerzaka @ 2012 01 22, 18:29)
Gerai būtų, kad gydytojai atliktų savo darbą iki galo ir nereiktų prie savo profesinės veiklos, mums užsiimti dar ir medicinos studijomis.
Sėkmės tau dideliausios 4u.gif Tikiuosi, greit ateisi ir į nestuke.gif skyrelį  4u.gif
o dar santechnikos, elektros, pedagogikos, kompiuteriniu technologiju ir dar bala zino kokiomis studijomis...

QUOTE(Majaj @ 2012 01 22, 18:50)
Kazkas klause, del tyrimu man dare situs KMUK, visus 4:

Antikunai pries kardiolipina AKA
Lupus antikoguliantas
Antikunai pries Beta 2 glikoproteina
Aktyvuoto baltymo C rezistentiskumo tyrimas
Labai aciu. Uzsirasiau. Cia as klausiau.

QUOTE(kerzaka @ 2012 01 22, 19:49)
o man gydytoja yra minėjus, kad ASF gali suaktyvėti nėštumo metu. Net jei iki nėštumo ASF nerado, tyrimus pasidarius nėštumo metu, jau gali ir atrasti.
nu nusisauti su duru rankena. doh.gif jezusmarija, nu kada gi ji vis delto geriausiai priduoti? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2012 01 22, 21:11)

nu nusisauti su duru rankena.  doh.gif jezusmarija, nu kada gi ji vis delto geriausiai priduoti?  doh.gif

kiek gyd tiek nuomoniu...buvau pasiruosusi ieskojau info , kur pasidaryt, bet kai taip pasake...reikes su gine pasitart dar...
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2012 01 22, 15:54)

Pasakyk, prasau, kas tas RRC rytoje ir kokius skystinancius leidiesi? Ir del AFS reikia priduoti AKA, dar ta beta2 tyrima (man atrodo), o kokius dar? nes skaiciau, kad minimum 2 tyrimai reikalingi, maksimum 4. tai kokie tie dar 2?

O tavo atveju as patyliu... As isivaizduoju kiek kainuoja IVF, nes ir mums gali prisireikti, o tavo 2 IVF, plius vizitai, LP ir t.t... As, tiesa pasakius, esu soke. Zodziu - jeigu nori vaiku - darykis ir gydykis pati kaip pati ismanai..  doh.gif

Jei norit sužinoti apie RRC tai nueikit į skyrelį Rygos reprodukcijos centras. Aš buvau numačius kreiptis į jį po visų operacijų ir tyrimų kai paaiškėjo kad vistiek niekas neaišku, kodėl nepastojam. Parašiau gydytojai emeilą, išdėsčiau savo situaciją, bet tada vizitą nuskėlėm, dėl finansinių reikalų, tačiau gydytoja parašė, jeigu pastočiau, kuo griečiau atvykčiau pas ją. Taigi kai pamačiau II juosteles, už dviejų dienų važiavau į Rygą. Ten gydytoja taiko donoro leukocitų injekcijas, kurios padeda ir prie AFS... Aišku, kam pasakydavau Lietuvoje (turiu mintyje gydytojams) visi žiūrėdavo į mane kaip iš mėnulio iškritusią. Vienas pasakė, gerai kad nepakenkė jums... o ta gydytoja kuri darė gimdos kraujotakos tyrimus prie AFS, tai stebėjosi, nes ji buvo palyginti su kitomis AFS'iukėmis labai gera.

Na iš tikrųjų, reikia pačiom labai daug gilintis ir domėtis, kaip sakoma : skęstančiųjų gelbėjimas - pačių skęstančiųjų reikalas...

Ech bet nieko nėra maloniau, kai dukrytė tarpe žaidimų atbėga ištiesusi rankytes, prisiglaudžia ir apkabina.... viskas jau pasimiršta, net atrodo, kad tai buvo ne man...

dėl tyrimų matau jau atsakė, kokius reikia pasidaryti...

Ačiū visoms už palaikymą ir gerus žodžius wub.gif
Papildyta:
QUOTE(kerzaka @ 2012 01 22, 17:29)
Laimuže, vis apie tave galvojau, kai RRC temutėje pasisakei pamačius II  4u.gif
žaviuosi, kad ir pati rankų nenuleidi ir kitas mergaites apšvieti, kad pačios turim domėtis ir eiti į priekį 4u.gif Gerai būtų, kad gydytojai atliktų savo darbą iki galo ir nereiktų prie savo profesinės veiklos, mums užsiimti dar ir medicinos studijomis.
Sėkmės tau dideliausios 4u.gif Tikiuosi, greit ateisi ir į nestuke.gif skyrelį  4u.gif

Ačiū už palaikymą 4u.gif
šią savaitę sulauksiu "oficialaus" patvirtinimo, apsilankysiu pas gydytoją ir tada kraustysiuos pas nestuke.gif ech laukiu nesulaukiu... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kerzaka @ 2012 01 22, 20:49)

Tai suaktyveti,o nepranykti. Jeigu bus afs ir parodis.
Yra mergaiciu musu rate, kurioms nebuvo afs , bet taike afs gydima ir turi leliukus.

Teisingai pasakyta, kad reikia pacioms dometis ir gilintis 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
as irgi jau nebetikiu gydytojais ir stebuklais, todel bandau pati ieskoti info kas dar galetu padeti. Aisku kiek ginekologu aplankiau, nei vienas apie AFS tyrima net neuzsimine sad.gif O paskutinioji, kurios pati paklausiau, pasake, kad netiki tais dalykais ...
Todel noriu pasiklausti kuria ciklo diena geriausiai darytis AFS tyrima?
Aciu,
Atsakyti