QUOTE(Laimuze509 @ 2012 01 21, 14:07)
Aš norėjau dėl vaistukų kompensavimo paklausti. Nuo ko pradėti? Kaip suprantu pirmiausia pas ginę, tada reikia pasiimti siuntimą, kas jame turi būti nurodyta, ar reikia nurodyti kad dėl vaistų kompensavimo ar tiesiog konsultacijai?
Tada jau A. sakyti ko atėjau ir jis turi tvarkyti popierius ar ne taip?
Ar reikės daryti tyrimus kokius?
Aš buvau darius du kartus tyrimus KMUK, viena kartą siuntė A., o kitą kartą pakartojo genetikas, tada jau A. pripažino kad turiu AFS ir parašė rekomendacijas nėštumo metu: aspirinas 150 ir clexane 0,2 ml. Po pirmo tyrimo nieko A. neskyrė nors sakė, kad turiu AFS, tačiau buvau tik po pirmo nesivystančio. Po antro nesivystančio ir kai atnešiau genetiko pakartotus tyrimus, A. pripažino AFS ir skyrė rekomendacijas.
Kaip suprantu clexano dozė man skirta mažesnė, tikiuosi jos užteks. Po kiek kitos mergaitės leidžiatės ar leidotės?
Danar reikia gaudyti taloną pas A. , nes kol papulsiu pas jį ir kol sutvarkys popierius nemažai laiko praeis...
Aš senojoj temoj pažingsniui surašius buvau, tai pakopijuosiu, kad nereiktų iš naujo perrašinėt
Mano istorija tokia - AFS nustatytas šių metų padžioj, po dviejų nesivystančių. Išrašytas Fraxiparine. Pastojus pradžioj pirkau Lenkuose, vėliau čia pasiskaičiau apie kompensavimą ir nusprendžiau tvarkytis.
Žingsniai tokie:
1) Nuėjau pas savo ginę paprašiau siuntimo į KMUK (turi duot, juolabiau, kad koks jai skirtumas)
2) Su siuntimu nuėjau pas KMUK daktarą Abraitį ir įėjus pasakiau - atėjau dėl vaistų kompensavimo. Jis minutę kitą pasimaivė, kad nemėgsta šito darbo, bet pasakė, kad padarys. (Jis suruošia dokumentus, juos siunčia į Vilnių, į ligonių kasas, ten jie svarsto ir priėmę spredimą siunčia vaistus į KMUK. Pagridiniai ir vienintėliai reikalavimai - nustatytas AFS ir esama snėštumas)
3) Po pusantro mėnesio iš KMUK vyr.akušerės gavau skambutį, kad atvažiuočiau vaistų. Pamačiau, kad vietoj Fraxiparine 0,3 gavau Zibor 0,2, bet tiek ji, tiek vaistininkės per kurias dar pavaikščiojau, patikino, kad viskas ok, čia bus tas pats.
Ir viskas..toliau sau leidžiu nemokamai gautus vaistus.
Daryti viską DABAR patariu todėl, kad pati matai, kaip užtrunka..kol sulauksi dar turėsi ne vieną pakuotę nusipirkti pati.
Siuntime tegul rašo konsultacijai, nes net negali rašyt kad kompensacijai, bent mano ginė taip sakė, nors šiaip jokio skirtumo ką ten parašys

Tyrimų pakartotinai jokių nedarys, jei jau du kartus daryti.
Aš 0,2 leidžiu, manau visos čia beveik 0,2 leidžia. Tiek, kad aš dabar Zibor'ą, nes tokį gavau kaip kompensuojamą. Realiai jie nesiskiria, nes sakė jokio skirtumo, tik kaip suprantu gamintojas kitas. Žodžiu - padeda abu vienodai

Laiko pas A www.sergu.lt dairykis pirmadienį 24d. nuo pat 8 ryto, pavėluosi kiek ir bus amba

jei 24d. nebus, vadinasi bus sekantį pirmadienį. Manau, kad greičiau bus 30d. Gali pasukt į registratūrą paklaust