Įkraunama...
Įkraunama...

pradinis inašas į klasės fondą

Apklausa: koks buvo pradinis įnašas į klasės fondą, išleidžiant i pirmą klasę savo pradinuką (131 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Tai va - pakalbesiu as is kitos (siek tiek) barikadu puses. Mokytoja as, ta prasme klases aukletoja. Siais mokslo metais nedirbau, bet galiu pasidalinti patirtimi is ankstesniuju.

Sunku prasyti, sunku gauti, dar sunkiau ismokyti tevelius pacius dalyvauti visame siame procese. Is 23 vaiku 2% atnese 8. Kai rinkome po 50Lt uzuolaidoms, suolams ir smulkiems dalykeliams, dave 20. Atsinaujinom. Uz 2% lesas mokykla pakeite klasei duris. Siemet griztu i darba ir jau bijau. Reiks vel prasyti - remontui, juk toje klaseje vaikai isbuvo 4 metus ir jau naujumu ji tikrai nebesviecia (nesviete ir kai ja gavom), o direktoriaus spaudimas iseinantiems yra suremontuoti patalpas, kaip atsisveikinimo dovana... Ir vel viskas ant aukletojos galvos - prasyti prasyti prasyti... Galvojat malonu tai?

O dar turekit omeny, kad eilineje mokykloje yra eiliniu seimu vaikai, kurie kartasi saldainiuko negauna nusipirkt ir kai is ju tenka tp prasyti pinigu - baisu darosi.
Gerai, kad tarp teveliu, yra kokie 4-5, kurie ne liezuviu, o konkreciais darbais padeda. Stai vienas tetis parveze pigesniu keduciu mediniu daliu is Klaipedos, kiti du - jas sumontavo, trecias tetis padejo uzkabinti uzuolaidas, o mama - jas pasiuvo... Jei ne jie - galvotum, kad visiems viskas 'dzin', nors visi visais laikais nori naujos, modernios, blizgancios ir patrauklios mokyklos (as apie patalpas).

Nezinau kur ir kaip skirstomos bendrosios mokyklos gautos lesos, bet juk savo darbo vieta neviena mama tp pasipuosia tai gelyte, tai kokiu mielu niekuciu, kad smagiau butu. Tas pats ir vaikams. Todel ir rinkliavos. Visgi, milijonu praso tik vienetai, o tai kas surinkta turi buti panaudota ir parodyta kur isleisti pinigeliai. Sito visi dave tevai gali ir turi reikalauti.
Atsakyti
Kristukas78, labai puikiai suprantu, ką reiškia tavo parašymas, nes aš pati mokytoja ir pačiai tenka prašyti tėvų, kad paaukotų mokyklai, tik ne visus lengva įtikinti, kad to tikrai reikia, kai kuriem atrodo,kad mokytoja sau surinktus pinigus pasiima ax.gif Aš irgi nuo rudens grįšiu į darbą ir lauks tos pačios problemos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Crazy @ 2006 04 03, 14:26)
kai kuriem atrodo,kad mokytoja sau surinktus pinigus pasiima ax.gif

Todel siulau pinigu net rankose nelaikyti. tegu surenka patys tevai, o veliau patys ir superka reikiamas priemones.
Atsakyti
Kad nereikia tėvam tų priemonių. Kodėl jie turi pinigus rinkt. Jeigu direktoriui norisi prieš ką nors pasigirti gražesne mokykla, tai tegu pats ir renka. O man ir mano vaikui vienodai, kokios užuolaidos klasėje kabo, kokios durys įdėtos ir kiek metų tapetai tie patys. (Namie žmonės kas 10 metų remontuojasi). Svarbu, kad mokytoja gera būtų. O jeigu aš į darbą gėlę už savo pinigus nusipirkus nusinešu, tai ir mokytoja gali. Neliepiu gi klientams ateinantiems sumest pinigų, kad aš juos gražesnėj aplinkoj priiminėčiau.
Atsakyti
QUOTE(Blobse @ 2006 04 04, 17:50)
O man ir mano vaikui vienodai, kokios užuolaidos klasėje kabo, kokios durys įdėtos ir kiek metų tapetai tie patys. (Namie žmonės kas 10 metų remontuojasi). Svarbu, kad mokytoja gera būtų. O jeigu aš į darbą gėlę už savo pinigus nusipirkus nusinešu, tai ir mokytoja gali. Neliepiu gi klientams ateinantiems sumest pinigų, kad aš juos gražesnėj aplinkoj priiminėčiau.

Nenoriu kartotis. Jau kalbejau sioje temoje.
Gerai, jei yra uzuolaidos, o jei ju nera ir vaikams i akis spigina saule? O vaikutis i WC neina, ranku nesiplauna, nesisluosto, nosytes nepucia, vandenuko negeria, papildomu uzduociu negauna, muzikos neklauso, ir t.t. ...?

Jau minejau, kad be viso sito mokykloje vaikai irgi gaus daug. Nuo tokiu smulkmenu nepriklausys vaiko issilavinimo lygis.Bet as manau, kad tos smulkmenos yra gan svarbios ir jei galesiu , suteiksiu savo vaikui tai.

O apie gele- graudu pasidare. Jei reik kvietkelio, nuosirdziai siulau savo geliu uglelius. Galiu pati i jusu vaiku mokykla nuvezti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uola: 04 balandžio 2006 - 19:29
QUOTE(uola @ 2006 04 04, 20:27)
Nenoriu kartotis. Jau kalbejau sioje temoje.
Gerai, jei yra uzuolaidos, o jei ju nera ir vaikams i akis spigina saule? O vaikutis i WC neina, ranku nesiplauna, nesisluosto, nosytes nepucia, vandenuko negeria, papildomu uzduociu negauna, muzikos neklauso,  ir t.t. ...?

Jau minejau, kad be viso sito mokykloje vaikai irgi gaus daug. Nuo tokiu smulkmenu nepriklausys vaiko issilavinimo lygis.Bet as manau, kad tos smulkmenos yra gan svarbios ir jei galesiu , suteiksiu savo vaikui tai.

O apie gele- graudu pasidare.  Jei reik kvietkelio, nuosirdziai siulau savo geliu uglelius. Galiu pati i jusu vaiku mokykla nuvezti.

Tai gerai, jei tu ar aš galim tai sau leisti, bet ką daryti mamoms, kurios negali?
O dėl gėlės, tai nesirūpink, jeigu jau mokytoja neišgalės nusipirkti, aš ir pati jai nupirksiu. Tik ne tokios jau ir neturtingos tos mokytojos, palygint su kai kuriais mokyklas lankančiais vaikais. Kodėl vaikas visą laiką namie valgantis tik kruopas ir makaronus turėtų nešti pinigus į klasės fondą, kad mokytoja galėtų jaukesnėje ir gražesnėje aplinkoje dirbti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Blobse @ 2006 04 04, 22:14)
Kodėl vaikas visą laiką namie valgantis tik kruopas ir makaronus turėtų nešti pinigus į klasės fondą, kad mokytoja galėtų jaukesnėje ir gražesnėje aplinkoje dirbtig.gif

Pasidarė įdomu: ar jūsų vaikas lanko mokyklą? Įdomu kur vaikas geriau jausis: ar sulaužytoje, apleistoje klasėje, ar tvarkingoje bei atsiduodančioje jaukumu? Juk galų gale tai yra vaiko klasė, šiuo metu vos ne antri jo namai, tai kokios kalbos gali būti apie visokius dzin? Mokytoja gėlę nusipirkt gali, bet tuo pačiu ji gali, o gal net ir privalo, spjaut į laiką, kurį jinai skyria po pamokų naujų žinių rinkimui, pamokų pasiruošimui, ji gali ateit nepasiruošusi jom, abejinga viskam, nusispjaut į visokius renginius vaikams, atlikt tik savo mokytojos vaidmenį nuo 8 val iki 12.30 i vsio, varyt namo, nes jai ir gali būti vienodai, kad kažkuriam vaikui blogai sekas matematika, kad kažkuri mama nori pakalbėt apie vaiko pasiekimus, bet ar yra taip? Kažko mokytoja su mielu noru pakalba, pasako kas gerai, kas blogai moksluose, niekados nebūna susiraukusi, kad tu galbūt dabar gaišini jos laiką, tai gėlytę nupirkt manau nėr sunku mamai, o ne mokytojai, nes ji moko TAVO VAIKĄ. Ir išvis žiūriu, kad lietuvių bruožas skaičiuot svetimus pinigus nedingsta, siūlyčiau tokiom nueit į mokyklą ir apsikeist su mokytoja dienai vietom, pažiūrėsiu ar neprimokėsit dar jai už jos darbą wink.gif

Mūsų klasėje yra kasmėnesinės rinkliavos, per šiuos mokslo metus susidarė gan nemaža suma, todėl į klasę pirksim naują lentą, naują stalą mokytojai bei dar kelias spinteles susidėt knygom, pratybom, vaikų krepšeliams, į kuriuos jie deda savo knygas bei kitas mokymosi priemones, kadangi namo jų nesineša. O visą tai darysim vardan mūsų vaikų gerovės bei mokytojos darbo palengvinimui, vardan to, kad visi toje klasėje jaustųsi gerai, kad vaikams tenai būtų TIKRAI malonu mokytis. O vaikų mokslais turime rūpintis mes, tėvai, o ne mokytojai, jie yra tik žinių skleidėjai, o už viską kitką atsakom mes.
Atsakyti
QUOTE(Blobse @ 2006 04 04, 21:14)
Tai gerai, jei tu ar aš galim tai sau leisti, bet ką daryti mamoms, kurios negali?
O dėl gėlės, tai nesirūpink, jeigu jau mokytoja neišgalės nusipirkti, aš ir pati jai nupirksiu. Tik ne tokios jau ir neturtingos tos mokytojos, palygint su kai kuriais mokyklas lankančiais vaikais. Kodėl vaikas visą laiką namie valgantis tik kruopas ir makaronus turėtų nešti pinigus į klasės fondą, kad mokytoja galėtų jaukesnėje ir gražesnėje aplinkoje dirbti?  g.gif

Leisti ka? Nupirkti vaikui WC popieriaus? Nemanau, kad is soc. remtinu kazkas ims pinigu reikalaut. Aplamai apie reikalavimus neturetu eiti kalba.

Sneku apie geranoriska poziuri i aplinka. Manau, kad mokytoja is negalinciu prisideti pinigeliais, maloniai priimtu kitokia pagalba. (pvz. vaikus palydeti i eskursija, pagalba pasiruosiant renginiui ir t.t.) .neprivalu juk, bet miela. Negi tikrai manai, jog kyborgas mokytoja gviesiasi paskutines geles is vaikucio seimos, kuri valgo kruopas? Neslepsiu, nejaukus man toks vilkiskas poziuris.

Mokytojai dirbti jaukesneje aplinkoje , zinoma, mieliau. Jai labai jauku, kai vaikams i akis saule nesviecia, nes pamoka nesitrukdo skundais "galva skauda", malonu, kai nereikia is savu pinigu 30vaiku pirkti muilo, ranksluosciu, popieriaus, pakabu, nosinaiciu. Malonu, kai gali leisti jiems pasiklausyti muzikos, kai gali mokyti juos groti dudele, malonu, kai ju daiktai nesimeto, o sudeti i dezutes. Malonu, kai ju piesinius gali susegti i patogias lentas, padekoruoti juos i spalvotus remelius, malonu, kai mato, jog vaikai negeria is krano ir t.t. malonu, bet tikrai nera butina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uola: 05 balandžio 2006 - 16:35
QUOTE(Blobse @ 2006 04 04, 17:50)
O man ir mano vaikui vienodai, kokios užuolaidos klasėje kabo, kokios durys įdėtos ir kiek metų tapetai tie patys. (

Mokykla vaikus ne tik moko skaityti ir rašyti, ji juos ugdo visapusiškai. Ugdymui didelę reikšmę turi ir aplinka, kurioje vaikas mokosi, ugdosi, praleidžia didesnę dalį dienos.Estetiškoje ir tvarkingoje aplinkoje mokomi vaikai išsiugdo pagarbą aplinkai.O jeigu ta aplinka kuriama jų pačių, jų tėvų pinigų ar darbo dėka vaikas suvoks, kad niekas iš niekur neatsiranda, viską reikia sukurti, puoselėti. Greičiausiai tokiam vaikui nekils ranka peizalioti laiptinės ar namo sienų, mėtyti šiukšlių, laužyti. O tiems , kuriems vienodai kaip atrodo klasė, greičiausiai bus VIENODAI ir tai, kaip atrodo aplinka uždarius buto duris.
Atsakyti
QUOTE(Gosh @ 2006 04 04, 22:57)
Pasidarė įdomu: ar jūsų vaikas lanko mokyklą? Įdomu kur vaikas geriau jausis: ar sulaužytoje, apleistoje klasėje, ar tvarkingoje bei atsiduodančioje jaukumu? Juk galų gale tai yra vaiko klasė, šiuo metu vos ne antri jo namai, tai kokios kalbos gali būti apie visokius dzin? Mokytoja gėlę nusipirkt gali, bet tuo pačiu ji gali, o gal net ir privalo, spjaut į laiką, kurį jinai skyria po pamokų naujų žinių rinkimui, pamokų pasiruošimui, ji gali ateit nepasiruošusi jom, abejinga viskam, nusispjaut į visokius renginius vaikams, atlikt tik savo mokytojos vaidmenį nuo 8 val iki 12.30 i vsio, varyt namo, nes jai ir gali būti vienodai, kad kažkuriam vaikui blogai sekas matematika, kad kažkuri mama nori pakalbėt apie vaiko pasiekimus, bet ar yra taip? Kažko mokytoja su mielu noru pakalba, pasako kas gerai, kas blogai moksluose, niekados nebūna susiraukusi, kad tu galbūt dabar gaišini jos laiką, tai gėlytę nupirkt manau nėr sunku mamai, o ne mokytojai, nes ji moko TAVO VAIKĄ. Ir išvis žiūriu, kad lietuvių bruožas skaičiuot svetimus pinigus nedingsta, siūlyčiau tokiom nueit į mokyklą ir apsikeist su mokytoja dienai vietom, pažiūrėsiu ar neprimokėsit dar jai už jos darbą wink.gif

Lanko. Vaikui yra visiškai vienodai. Jis jausis gerai ten, kur yra malonūs, jį suprantantys ir palaikantys žmonės. Ir nežinau kur jūs tokių mokytojų randat, bet mano sūnaus mokytoja ne tokia, naujų žinių nerenka, pamokoms ruošiasi nustatytu tam darbo metu, renginių neorganizuoja, mano vaikui dėl mokslų nepadeda, nežinau kaip kitiems. Užtat visada turi laiko reklaminės medžiagos platinimui (pavaduotojos iniciatyva) ir vaiko kritikavimui, koks jis vienoks ar kitoks. Ir skundams, kad nieko nespėja (klasėje 19 vaikų) ir kad tokios klasės ji per visą savo darbo patirtį (turbūt ~30 metų) neturėjus. Ir su mokytoja darbo vietomis tai aš tikrai galėčiau apsikeisti, tik nežinau, ar su manimi ji galėtų ir sugebėtų.
Atsakyti
QUOTE(Blobse @ 2006 04 05, 18:32)
Lanko. Vaikui yra visiškai vienodai. Jis jausis gerai ten, kur yra malonūs, jį suprantantys ir palaikantys žmonės. Ir nežinau kur jūs tokių mokytojų randat, bet mano sūnaus mokytoja ne tokia, naujų žinių nerenka, pamokoms ruošiasi nustatytu tam darbo metu, renginių neorganizuoja, mano vaikui dėl mokslų nepadeda, nežinau kaip kitiems. Užtat visada turi laiko reklaminės medžiagos platinimui (pavaduotojos iniciatyva) ir vaiko kritikavimui, koks jis vienoks ar kitoks. Ir skundams, kad nieko nespėja (klasėje 19 vaikų) ir kad tokios klasės ji per visą savo darbo patirtį (turbūt ~30 metų) neturėjus. Ir su mokytoja darbo vietomis tai aš tikrai galėčiau apsikeisti, tik nežinau, ar su manimi ji galėtų ir sugebėtų.

Na matai, yra ir gerų mokytojų, ne vien tokios, kokia papuolė tavo sūnui smile.gif O kur tokia "stebuklinga" mokytoja dirba?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gosh: 05 balandžio 2006 - 18:25
QUOTE(Gosh @ 2006 04 05, 19:23)
Na matai, yra ir gerų mokytojų, ne vien tokios, kokia papuolė tavo sūnui smile.gif O kur tokia "stebuklinga" mokytoja dirba?

Gal ir tiesa. Jei matai, kad mokytoja stengiasi dėl vaikų, tai ir negaila tų pinigų. Bet, kai dirba valdiškai, tai ir valdiškų pinigų turėtų užtekt. ax.gif

Dirba Medeinos pradinėje mokykloje.
Atsakyti