Įkraunama...
Įkraunama...

pradinis inašas į klasės fondą

Apklausa: koks buvo pradinis įnašas į klasės fondą, išleidžiant i pirmą klasę savo pradinuką (131 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
biggrin.gif Žinau klasę.Pas Jus ateisim lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,
pirmoje klasėje susimetėm tik po 10 litų grindų perdažymui. Klasės remontą atidėjome 2 klasei kadangi buvo keičiamas stogas ir langai tai buvo baisoka remontuoti, kadangi remontas galėjo nukentėti. Antroje klasėje davėm po 100 litų pilnam klasės remontui, paskui dar po 20 vertikalioms žaliuzėms. Mačiau, kad buvo nepatenkintų, bet juk mūsų vaikas mokinsis toje klasėje dar 3 metus. Klasė buvo neremontuota 8 metus, sieninės spintos durys per praeitus metus buvo iškritę net 3 kartus. O jos sunkios. Nenorėčiau, kad kristu ant mano vaiko galvos. Dabar klasėje šviesu ir jauku. 2% papra6o, bet primygtinai tikrai nereikalauja. Juos atiduodame darželiui. Metų gale iš direktorės visada gauname smulkią ataskaitą kur jie buvo panaudoti. Šiemet mažoji išeis į tą pačią mokyklą tai pradėsime 2 % vesti mokyklai. Už kitų tėvelių pervestus pinigėlius mokykloje buvo nupirkti keli kompiuteriai ir pastatyti bibliotekoje vaikams. Man tai patinka. beje ir mokytojai pas mus mokykloje geri. Mokinamės Panevėžio pradinėje mokykloje.
Atsakyti
Manau, kad pačiai mokytojai yra didžiausias košmaras, kai reikia rinkti pinigus pratyboms, mokyklos ar klasės fondams, todėl, jeigu būtų mano valia, uždrausčiau visas rinkliavas. Kalbu apie valstybines mokyklas, jomis turi rūpintis valstybė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZAIZA-PAIZA: 05 vasario 2007 - 18:02
QUOTE(ZAIZA-PAIZA @ 2007 02 05, 18:00)
Manau, kad pačiai mokytojai yra didžiausias košmaras, kai reikia rinkti pinigus pratyboms, mokyklos ar klasės fondams, todėl, jeigu būtų mano valia, uždrausčiau visas rinkliavas. Kalbu apie valstybines mokyklas, jomis turi rūpintis valstybė.

jai tai tikrai kancia, bet kai kuriems teveliams tai tikras malonumas,., pasirodyti ../ doh.gif kad turi ( ir kad be nauju langu, vaikams bus sakutes) lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Blobse @ 2006 04 04, 17:50)
Kad nereikia tėvam tų priemonių. Kodėl jie turi pinigus rinkt. Jeigu direktoriui norisi prieš ką nors pasigirti gražesne mokykla, tai tegu pats ir renka. O man ir mano vaikui vienodai, kokios užuolaidos klasėje kabo, kokios durys įdėtos ir kiek metų tapetai tie patys. (Namie žmonės kas 10 metų remontuojasi). Svarbu, kad mokytoja gera būtų. O jeigu aš į darbą gėlę už savo pinigus nusipirkus nusinešu, tai ir mokytoja gali. Neliepiu gi klientams ateinantiems sumest pinigų, kad aš juos gražesnėj aplinkoj priiminėčiau.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ursule: 08 vasario 2007 - 17:01
QUOTE(Blobse @ 2006 04 04, 17:50)
Kad nereikia tėvam tų priemonių. Kodėl jie turi pinigus rinkt. Jeigu direktoriui norisi prieš ką nors pasigirti gražesne mokykla, tai tegu pats ir renka. O man ir mano vaikui vienodai, kokios užuolaidos klasėje kabo, kokios durys įdėtos ir kiek metų tapetai tie patys. (Namie žmonės kas 10 metų remontuojasi). Svarbu, kad mokytoja gera būtų. O jeigu aš į darbą gėlę už savo pinigus nusipirkus nusinešu, tai ir mokytoja gali. Neliepiu gi klientams ateinantiems sumest pinigų, kad aš juos gražesnėj aplinkoj priiminėčiau.

gal direktorius ir nori pasigirti, taciau tevai rinkdamiesi mokykla tp dairosi kuri naujesne ar kurios palapos graziau atrodo, taip, kad nereikia sakyti, jog isvaizda nesvarbu

QUOTE(Blobse @ 2006 04 04, 21:14)
Tai gerai, jei tu ar aš galim tai sau leisti, bet ką daryti mamoms, kurios negali?
O dėl gėlės, tai nesirūpink, jeigu jau mokytoja neišgalės nusipirkti, aš ir pati jai nupirksiu. Tik ne tokios jau ir neturtingos tos mokytojos, palygint su kai kuriais mokyklas lankančiais vaikais. Kodėl vaikas visą laiką namie valgantis tik kruopas ir makaronus turėtų nešti pinigus į klasės fondą, kad mokytoja galėtų jaukesnėje ir gražesnėje aplinkoje dirbti?  g.gif

ok, tada pakalbekim is kitos puses
vaikas neatsinese knygos. kad pamokos metu dirbtu, mokytoja bega atsviesti keliu psl
vaikai raso testuka. mokytoja bega atsviesti, kad butu greiciau, nes kitu atveju galima nespet parasyt per 1 pamoka
jus dirbate ofise.
jums tusinukus ir kt kanceliarines prekes nuperka firma. jei ne visus, tai tikrai bent dali.
jus kopijuojate uz dyka. gal net ne tik darbo reikmems.
jus (galbut) vazinejate firmos automobiliu. tikrai ne vien firmos tikslais. nemeluokime.

tai buvo tik keletas pvz. sorry, jei ka uzrustinau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukas78 @ 2007 03 19, 01:24)
jus dirbate ofise.
jums tusinukus ir kt kanceliarines prekes nuperka firma. jus kopijuojate uz dyka. gal net ne tik darbo reikmems.
jus (galbut) vazinejate firmos automobiliu. tikrai ne vien firmos tikslais. nemeluokime.
tai buvo tik keletas pvz. sorry, jei ka uzrustinau. 4u.gif

neuzrustinai, tai yra tiesa. Bet mano vadovas tai zino ir tai yra tos salygos, kuriomis as dirbu. Ir lygiai taip pat yra ir kita puse - kad ir papildomos darbo valandos, kai yra darbo kuri reikia atlikti dabar
Ir kai man nebepatiks as iseisiu kitur - paprasta kaip du kart du.

P.S i mokyklos isvaizda nekreipiau visai jokio demesio ir uzrasiau sunu i mokykla, kuri jam priklauso pagal gyvenamaja vieta. O toliau jau bus matyti. Laukiu birzelio, kada bus atviru duru dienos ir susipazinimas su aukletoja.
Atsakyti
QUOTE(Blobse @ 2006 04 05, 18:32)
Lanko.  wub.gif Vaikui yra visiškai vienodai. wub.gif  Jis jausis gerai ten, kur yra malonūs, jį suprantantys ir palaikantys žmonės. Ir nežinau kur jūs tokių mokytojų randat, bet mano sūnaus mokytoja ne tokia, naujų žinių nerenka, pamokoms ruošiasi nustatytu tam darbo metu, renginių neorganizuoja, mano vaikui dėl mokslų nepadeda, nežinau kaip kitiems. Užtat visada turi laiko reklaminės medžiagos platinimui (pavaduotojos iniciatyva) ir vaiko kritikavimui, koks jis vienoks ar kitoks. Ir skundams, kad nieko nespėja (klasėje 19 vaikų) ir kad tokios klasės ji per visą savo darbo patirtį (turbūt ~30 metų) neturėjus. Ir su mokytoja darbo vietomis tai aš tikrai galėčiau apsikeisti, tik nežinau, ar su manimi ji galėtų ir sugebėtų.

Manau, kad tamstos vaikui yra visiskai vienodai schmoll.gif , nes jo mamos toks poziuris i si reikala! wub.gif Is seimos vaikas atsinesa gyvenimo supratimo pagrindus. Tada viskas visur blogai ir jokiu teigiamu mokytojos bruozu jau nebematote. Is kur galite zinoti, kokiu laiku ir kiek laiko mokytoja ruosiasi pamokoms?
Kiek mano vaikai lanke mokykla net minties nekilo, kad neprisideti prie aplinkos grazinimo ir turtinimo.juk MANO vaikas toje aplinkoje buna didele laiko dali. Ir is viso, neskaitysiu as cia pamokslo apie skonio, kulturos ir t.t. lavinima. Tai daro mokytojos, jei joms yra sudaromos salygos ir bent kiek geranoriskai padedama.
O jei yra tikrai negalinciu prisideti, tai jau niekas privalomai nareikalavo. Bet dazniausiai prisideti nenori arba pamirsta pasiturimai gyvenantys ponai. Jie i tokias "smulkmenas" neatkreipia demesio. Ka ten keliasdesimt litu.
Issipleciau, bet mane uzpykde tamstos poziuris. Taip jau yra.
Linkiu jums sekmingesnes patirties gyvenime, arba pereiti i kita klase pas "geresne" mokytoja. Juk mokykloje ju ne viena? 4u.gif
Atsakyti
Prabalsavau - trečiasis variantas. Bet tai tik pirmoje klasėje 4u.gif
Atsakyti
Pirmoje klasėje vaikui padarėme savo rankomis klasės remontą (dažytos sienos, pašveistos lubos, gruntuota klasės lenta, sandarinti langai, nušveisti ir dažyti suolai ir kėdės)- rinkome po 70,- litų, plius užsakėme spintą per visą klasės plotį rūbams bei knygoms- rinkome po 100,- litų. Klasė dabar superinė mirksiukas.gif , bet tos rinkliavos iš pradžių truputį nervino.
Kitos išlaidos- Kalėdų dovana 20,-, ekskursija 10,-, šokiai 135,-.

Antrais mokslo metais rinkliavos- 135,- litai už šokius, keli litai už geriamą vandenį, keli litai spektakliams ir ekskursijoms.

2 proc. jiems nepervedu, nes direktorius labai nepatikimas ir neūkiškas... ir nemanau kad tie pinigėliai patenka ten kur reikia. Tad geriau pervedu patikimiems labdaros fondams 4u.gif .

Be to pasiskaičiavau, kad kai paaugs antras sūnus iki mokyklos, pirmojo sūnaus mokytoja vėl rinks pirmokų klasę... taigi jaučiu sutaupysim ant remontų ir spintų blush2.gif lotuliukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Vidara @ 2007 03 26, 10:27)
Manau, kad tamstos vaikui yra visiskai vienodai schmoll.gif , nes jo mamos toks poziuris i si reikala! wub.gif  Is seimos vaikas atsinesa gyvenimo supratimo pagrindus.

na cia tu jau per grubei pasakei, nes as tada gali irgi pasakyti, kad taip vaikas atsinesa ir toki poziuri, kad visur reik patepti kad tik jam geriau butu, visur reik moketi kad tik gyventi,.,,.NESAMONE,.,.VISUR YRA RIBA,,ir mokykla ne ta istaiga kur reik grozio ir dideles paramos, nes ta ji ir pati gali gauti, svarbu vaiko noras MOKYTIS,,ir as tai tikrai neakcentuosiu kad oi kokia klase negrazi,.,, doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ursule @ 2007 05 21, 22:15)
na cia tu jau per grubei pasakei, nes as tada gali irgi pasakyti, kad taip vaikas atsinesa ir toki poziuri, kad visur reik patepti kad tik jam geriau butu, visur reik moketi kad tik gyventi,.,,.NESAMONE,.,.VISUR YRA RIBA,,ir mokykla ne ta istaiga kur reik grozio ir dideles paramos, nes ta ji ir pati gali gauti, svarbu vaiko noras MOKYTIS,,ir as tai tikrai neakcentuosiu kad oi kokia klase negrazi,.,, doh.gif

Idomu, is kur ta mokykla ir pati gali gauti grozio, jei nelabai daug finansavimo gauna, kaip ir visas svietimas, deja. Oman daug maloniau, kai vaikas eis i sutvarkyta ir suremontuota klase, negu i apgriuvusi ir baisia. O tokiu as jau esu maciusi.
Atsakyti
QUOTE(Vidara @ 2007 05 22, 12:41)
Idomu, is kur ta mokykla ir pati gali gauti grozio, jei nelabai daug finansavimo gauna, kaip ir visas svietimas, deja. Oman daug maloniau, kai vaikas eis i sutvarkyta ir suremontuota klase, negu i apgriuvusi ir baisia. O tokiu as jau esu maciusi.

Mūsų mokykla pirmokus pasitiko nevalytomis lempomis.... tai apie kokį grožį gali būti kalba verysad.gif . Aš sutinku remontuotis, pirkt stalus, spintas... niu bet eit valyt lempų tai nesitikėjau doh.gif , bet valiau... Ir finansavimo tam nereikia, reikia gerai į užpakalį įspirt valytojai ir direktoriui. Bet dabar tokie laikai- niekas niekam nerūpi, kas jo neliečia. Tau rūpi ta klasė- tai welcome, remontuokis, plaukis, žiūrėkis ir džiaukis tongue.gif .
Atsakyti