Įkraunama...
Įkraunama...

Vieno ar dviejų aukštų namas?

Apklausa: Vieno ar dviejų aukštų namas dideliame sklype? (25 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(flight @ 2007 10 16, 09:24)
Dario projektas, kiek pamenu, irgi kritikos gavo...Dario, dar nepasistatei namuko, kritikuoti galiu?  4u.gif
Man, pvz., svetainė atrodo nejauki - prie to didelio vitrininio lango į pietus kaip ir norėtųsi pastatyti kokį valgomojo stalą ar pan., bet negalima, kadangi praėjimas  doh.gif Manau, kad svetainėje bus pakankamai tamsu - jau iš patirties žinau, ką reiškia dar vienas papildomas langas ir kaip labai tai keičia esmę  smile.gif Nematau, ar bus  terasa ir ar bus tiesioginis išėjimas į ją  iš namo? O miegamasis tiesiai iš svetainės - tai vaikų kamnbarys? g.gif
Kas man labai patiko Dario projekte - namas kompaktiškas, neperspausta su plotais  thumbup.gif
As kritikai visada atviras thumbup.gif
Siaip su ta svetaine kitaip nesigauna, bet baldus isdestysiu atitinkamai ir viskas bus gerai. Tamsiajame kampe bus telikas, kitam kampe zidinys. Tamsiojoj daly mandresnis apsvietimas. Tamsiom spalvom dazyt nezadu, tai neuztamses.
Miegamasis is svetaines, tikriausiai atiteks vaikui, nes didziausias. nesinorejo man ten duru, bet taip kompaktiskiau gavosi, koridoriukas mazesnis, plota galejau skirti svarbesnem patalpom.
terasa nedidele bus, stogas gana sudetingos konstrukcijos. Dalis stogo eis nuo garazo ir bus virs iejimo duru.
QUOTE(iewike @ 2007 10 15, 23:49)
Dario, tu geriau papasakok, kaip jus gyevnsite tame pereinamoje svetaineje? Juks pas jus is jo iejimas i 4 skirtingas patalpas... Musu projektuke tik i du kambarius perejimas, ir tai kiek kritikos sulaukiau...smile.gif
Praejimas bus paliktas tik pagal siena nuo virtuves link nisos i maza koridoriuka, tai ta svetaines erdve realiai pereinama nesigauna. Svetaines plotis beveik 6m, ilgis dar didesnis, tai tos erdves ten man sociai.
Tas svetaines per viduri buvimas man netgi labai patogus. Visas gyvenimas svetaineje. Reikia i virtuve einu i viena puse, reikia i vonia ar kambari einu i kita. nereikia pereidinet dar kokios nors patalpos ar koridoriaus. O marsiravimo marsrutu virtuve-miegamasis nelabai ir buna.
QUOTE(Bomba @ 2007 10 16, 09:39)
Dario projekte gal galima stoglangius svetaineje padaryti ? juk namas 1 auskto tai virs jos nieko nebus, tai galima gal  bigsmile.gif
Geras pastebejimas. Galvojau apie tai. Jei esamu 3 langu sviesos is pietu puses pasirodytu mazokai, galiu suzaist su lubom ir idet stoglangi, bet cia tik jei pamatysiu kad tikrai truksta. Kolkas modeliuojant visur kur man reikalinga sviesa, jos pakanka. Nei zidiniui nei telikui langas nereikalingas, jie yra sviesos saltiniai ir interjero akcentai, juos nusviesti negalima.
Atsakyti
QUOTE(Rytine kava @ 2007 10 06, 17:05)
Labai sunku apsispresti koki nama statyt  doh.gif . Noris miego karalystes antram aukste, bet klausimas kiek kartu reikia nueiti ko nors pasiimti i ta antra auksta  doh.gif . Net nezinau.
Gal kas jau turit namukus, pasakykit kaip jus manot viski  ax.gif

Na tai padiskutuojam  bigsmile.gif

Laba Rytine kava 4u.gif
niu jau projektuka regzit tuoj?! thumbup.gif
mano namuka jau matei ax.gif ir pasakysiu tau savo nuomone. Labai labai dziaugiames su vyru kad statome 1a., musu 2a.projektuotas namukas buvo jau beveik baigtas ir teko uz projekta vos ne pilna sumele pakloti, kai nepaisant to pergalvojom ir nusileidom iki vieno.

Del isplanavimo-viskas gali laaabai fainai susidestyti jei yra sklype vietos.

O seip, as galiu savo mamos pavyzdi pasakyti-gyvena zmones 2aukstu name ir baigia prasikeikti, sakydami tai 5a bute gyvenom, dabar ne ka geriau pompuoti i lova i antra auksta, o i virtuve i pirma kai kazko uzsinori. arba kai as jai skambinu mobilu palieka 1a parejusi is darbo o antrame tv ziuri tai uzdususi pakelia kartodama pirmam aukste bomba pastatys kad antras zemyn nusileistu lotuliukas.gif ir juokauja kelsis pas mane i namuka kad ir i katiline ka tik laiptu nebutu doh.gif

nesu pries 2a namukus, bet jei yra vietos, as uz vieno auksto thumbup.gif man jie jaukesni ir patogesni
Atsakyti
O aš tik už dviejų aukštų namukus. Dyvenam jau penkti metai, na kol kas nepabodo vaikščiot, gal dar per mažai gyvenam g.gif Man jauku kai miegamieji antrame aukšte 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(uogute @ 2007 10 16, 20:29)
O seip, as galiu savo mamos pavyzdi pasakyti-gyvena zmones 2aukstu name ir baigia prasikeikti, sakydami tai 5a bute gyvenom, dabar ne ka geriau pompuoti i lova i antra auksta, o i virtuve i pirma kai kazko uzsinori.

Kuo toliau virtuvė nuo lovos ir televizoriaus, tuo geriau. Man čia dviaukščio pliusas thumbup.gif
Reikėtų virtuvę dar ir rakinti bei signalizaciją pajungti tarpe valgymų ax.gif

Mes sau statėm dviaukštį. Bet savo miegamajį darėm pirmam aukšte ( doh.gif prie virtuvės), o antrą aukštą numatėm pilnai atiduoti vaikų naudojimui. Vaikai jau paugę, tai galėsiu ten kojos nekelti, kol nepradės daiktai ir šiukšlės laiptais žemyn riedėti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aifa @ 2007 10 17, 11:26)
Kuo toliau virtuvė nuo lovos ir televizoriaus, tuo geriau. Man čia dviaukščio pliusas  thumbup.gif
Reikėtų virtuvę dar ir rakinti bei signalizaciją pajungti tarpe valgymų  ax.gif

Mes sau statėm dviaukštį. Bet savo miegamajį darėm pirmam aukšte ( doh.gif prie virtuvės), o antrą aukštą numatėm pilnai atiduoti vaikų naudojimui. Vaikai jau paugę, tai galėsiu ten kojos nekelti, kol nepradės daiktai ir šiukšlės laiptais žemyn riedėti  lotuliukas.gif

o ar ne teisingesnis sprendimas vaikų kambarius ir virtuvę įrengt rūsyje? g.gif bigsmile.gif
nes:
šiukšlės į viršų nesiridena,
jei miegamasis antram aukšte, tai iki virtuvės tikrai labai toli lipti...laiptų dieta, taip sakant.... bigsmile.gif
biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ostė @ 2007 10 16, 21:52)
O aš tik už dviejų aukštų namukus. Dyvenam jau penkti metai, na kol kas nepabodo vaikščiot, gal dar per mažai gyvenam  g.gif Man jauku kai miegamieji antrame aukšte  4u.gif

todėl, kad nėra čia to vaikščiojimo, kiek visiems atrodo doh.gif Toks jausmas, kad žmonės nieko daugiau nedaro name kaip tik vaikšto iš kambario į kambarį.. Į antrą aukštą kylu tik tada, kai jau einam miegoti.. Vaikai, faktas, būna antram, kai tik grįžta.. betgi koks gerumas. pamenu, kai gyvenom bute, sėdi žiūri televizorių, o čia abu prabėga besimušdami.. Po dienos ir taip galva kvadratinė, taip norisi žinias ramiai pažiūrėt.. O dabar thumbup.gif .. gali galvom antram aukšte eit .. Kažkada paklausiau dičkės, ar patinka jai name ir kodėl? O ji man atsakė - labai patinka. Į klausimą - kodėl, ji atsakė: nereikia tyliai iš ryto atsikelt, kad kitų neprižadint, ir televizorių iš ryto galiu įsijungt bigsmile.gif ..
O kad laiptais vaikščiot reik, nu argi blogis g.gif .. Gi gerai kaulus prajudint ax.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 10 17, 12:44)
todėl, kad nėra čia to vaikščiojimo, kiek visiems atrodo  doh.gif  Toks jausmas, kad žmonės nieko daugiau nedaro name kaip tik vaikšto iš kambario į kambarį.. Į antrą aukštą kylu tik tada, kai jau einam miegoti.. Vaikai, faktas, būna antram, kai tik grįžta.. betgi koks gerumas. pamenu, kai gyvenom bute, sėdi žiūri televizorių, o čia abu prabėga besimušdami.. Po dienos ir taip galva kvadratinė, taip norisi žinias ramiai pažiūrėt.. O dabar  thumbup.gif .. gali galvom antram aukšte eit .. Kažkada paklausiau dičkės, ar patinka jai name ir kodėl? O ji man atsakė - labai patinka. Į klausimą - kodėl, ji atsakė: nereikia tyliai iš ryto atsikelt, kad kitų neprižadint, ir televizorių iš ryto galiu įsijungt  bigsmile.gif ..
O kad laiptais vaikščiot reik, nu argi blogis  g.gif .. Gi gerai kaulus prajudint  ax.gif

pritariu tau westa, kad to laipiojimo nera taip jau begales.musu kaimynas(draugas)turi 2 a nameli.antram aukste irgi karaliauja vaikai. tongue.gif jiem ten labai smagu -kvailioja uliavoja, o tevam tai netrugdo, tiesiog dar karta pabreziu kad mes vienaauksti pasirinkom dik del mano baimiu palepiniam kambariam blush2.gif ,
del to kad ploto begales sklype ir panasiu smulkmeneliu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mixxii: 17 spalio 2007 - 19:43
Jau metus gyvenu dviaukščiame, tas turi savų pliusų ir savų minusų. Pliusai - tikrai saugiau miegoti (galiam pajungti prie apsaugos tik pirmą aukštą, o antrame vaikštai sau kur nori), labiau atskirtos poilsio ir veiklos erdvės, lieka daugiau vietos sklype, kai kur gal iš antro aukšto atsiveria gražesnis vaizdas...Daugiau tvarkos - pirmame aukšte sutvarkau tik virtuvės zoną ir galiu drąsiai kviesti svečius nebijodama, kad kur pro praviras miegamojo ar vaiko kambario duris pasimatys bardakas. Svetainės zona apsineša tik vaiko žaislais tongue.gif
Minusai - laiptai doh.gif , nesaugu ir nepatogu su mažais vaikais (mažoji dažnai nakčiai užmiega lopšyje, o paskui su visu lopšiu tenka ją antrą aukštą tįsti), pastoviai tampau sūnaus žaislus, kuriuos jis iš savo kambario antrame aukšte susineša į svetainę pirmame...
Nežinau, minusas tai ar pliusas, kad dviaukščiame geresnė garso izoliacija, tai kai dukra miega viršuje, apačioje sėdžiu ištempusi ausis - ar tik neverkia. smile.gif

Jei galimybės būtų leidusios, gyvenčiau erdviame, protingai išplanuotame vieno aukšto name...
Papildyta:
QUOTE(Dario @ 2007 10 16, 20:57)
Jei esamu 3 langu sviesos is pietu puses pasirodytu mazokai, galiu suzaist su lubom ir idet stoglangi, bet cia tik jei pamatysiu kad tikrai truksta. Kolk

Svetainėje geriausiai turėti langą ne tik iš pietų, bet ir iš vakarų pusės - juk šeima susirenka būtent vakare...Langas iš pietų ir apšvies tik per pietus tongue.gif , ir kuo šalčiau, tuo šviesos bus mažiau...
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2007 10 18, 10:40)
Svetainėje  geriausiai turėti langą ne tik iš pietų, bet ir iš vakarų pusės - juk šeima susirenka būtent vakare...Langas iš pietų ir apšvies tik per pietus  tongue.gif , ir kuo šalčiau, tuo šviesos bus mažiau...

is vakaru galima turei ale ne per visa siena, nezinau gal kam ir patinka, bet kai bute turejom svetaineje vakarini langa tai tiesa sakant jis daugiausia laiko budavo uzdengtas roletais, nes nera nieko baisiau, kaip visa laika kepinanti tiesi saule, kur vakarejant buna gan zemai ir spinduliai eina kiaurai, teliko budavo nepaziuresi, akvariume vieni dumbliai ir t.t. doh.gif mes vakaruose pasilikom tik maza langeli svetaineje , ir didziuuuuuli langa laiptineje, kuris apsviecia abieju aukstu holus, nu ir kazkiek i svetaine dar krenta saules, bet tikrai ne per daug
Atsakyti
QUOTE(Bomba @ 2007 10 18, 12:17)
is vakaru galima turei ale ne per visa siena, nezinau gal kam ir patinka, bet kai bute turejom svetaineje vakarini langa tai tiesa sakant jis daugiausia laiko budavo uzdengtas roletais, nes nera nieko baisiau, kaip visa laika kepinanti tiesi saule, kur vakarejant buna gan zemai ir spinduliai eina kiaurai,

Pas mus yra rytinė vitrina, pietinė vitrina, stiklo durys į pietus ir dar vienas langas į pietus, ir galiausiai ilgas langas į vakarus: štai taip jis atrodo. Ir tokio tikrai ne per daug ax.gif Gal kokiamj pusvalandžiui ir reikia tuos roletus užtraukti, bet kitu laiku taip gražiai į patalpą krenta vakarinė šviesa wub.gif
Atsakyti
Na vakarines saules ir man nereikia. Priezastis beveik isvardino jau anksciau Bomba. Vakarui yra zidinys, apsvietimas ir pan. Saules vakarines bus pakankamai dideliame sklype, jei tik tam bus poreikis.
Cia jau matote pgl kiekvieno poreiki, iprocius ir pan.
Atsakyti
labai džiaugiuos vakariniu langu ax.gif .. o kokie saulėlydžiai matosi bigsmile.gif
[attachmentid=116534]
Atsakyti