Įkraunama...
Įkraunama...

Kavos aparatai - 5

Tikrai, kai pridėjau kavos pilą kaušelį išvirė normaliai, bet jau kavos stiprumas - ne man schmoll.gif Gal dar nuo kavos pupelių stiprumas priklauso. Bet svarbu, kad supratau patį procesą biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2012 12 17, 01:03)
Tikiuosi kad nenusivilsit pasirinkimu, dabar jauciuosi atsakinga  blush2.gif
O is kur pirkot? As saviske internetu, per amazon  bigsmile.gif

Per Kaledas gavau savo dovanele. Dabar rytais gaminu sau kava. Pienas tikrai lengvai ir greitai issiplaka. Kadangi dabar uz mane esat atsakinga biggrin.gif tai kreipiuosi su keletu kalausimu smile.gif Ar rytais kai isijungiat kavos aparata pasidarot kava ir ji isjungiat ar laikot visa diena ijungta? ar kikviena kart pries darant ijungiat ir vel isjungiat? cia del ikaitimo man neaisku kaip butu. Kai pasidarau kava pakisu kita tuscia puodeli nes dar prilasa nemazai tokios silpnos kavos. Ar cia taip turi butu? Ir tie tirsciai buna toki slapi neiskrenta normaliai kaip butu sausesni supresuoti. Sakau gal rupumas kavos negeras ar idejus kava netaip suspaudziu g.gif
Atsakyti
QUOTE(alady @ 2013 01 04, 19:04)
....  Kai pasidarau kava pakisu kita tuscia puodeli nes dar prilasa nemazai tokios silpnos kavos. Ar cia taip turi butu? Ir tie tirsciai buna toki slapi neiskrenta normaliai kaip butu sausesni supresuoti. Sakau gal rupumas kavos negeras ar idejus kava netaip suspaudziu g.gif

blink.gif gal pas mane per prasta JURA, bet tokių nesąmonių nėra. Nebuvo ir pas senąjį BOSCH g.gif
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2013 01 04, 19:30)
blink.gif  gal pas mane per prasta JURA, bet tokių nesąmonių nėra. Nebuvo ir pas senąjį BOSCH  g.gif

jusu tikriausiai automatines o mano tik pusiau automatine
Atsakyti
QUOTE(alady @ 2013 01 04, 17:04)
Ar rytais kai isijungiat kavos aparata pasidarot kava ir ji isjungiat ar laikot visa diena ijungta? ar kikviena kart pries darant ijungiat ir vel isjungiat? cia del ikaitimo man neaisku kaip butu.  Kai pasidarau kava pakisu kita tuscia puodeli nes dar prilasa nemazai tokios silpnos kavos. Ar cia taip turi butu? Ir tie tirsciai buna toki slapi neiskrenta normaliai kaip butu sausesni supresuoti. Sakau gal rupumas kavos negeras ar idejus kava netaip suspaudziu g.gif

Na, pas mama paprastas Philipsas/Saeco.
Tai ji kaskart isjungia. Tiesiog siek tiek ilgiau reikia palaukti, kol vanduo kavai ir garams pasiruosia...

Isjungus „kavos rezima“ kazkiek gal ir nulasa, bet tikrai ne tiek, kad reiketu puodelio. Keletas lasu, puikiausiai „telpa“ i po grotelemis esancia „lekstute“...

O kava isemus buna sausa... Netgi sauksteliu reikia pakrapstyti, nes susispaudus kaip reikiant buna.

Manau, kad problema tame, kad nestipriai uzverziate kavos laikikli (ar kaip ji ten pavadinti). Tada lieka erdves virs kavos, kur garai/vanduo kaupiasi ir po to islasa per kava...
Atsakyti
QUOTE(allberto @ 2013 01 05, 11:44)
Na, pas mama paprastas Philipsas/Saeco.
Tai ji kaskart isjungia. Tiesiog siek tiek ilgiau reikia palaukti, kol vanduo kavai ir garams pasiruosia...

Isjungus „kavos rezima“ kazkiek gal ir nulasa, bet tikrai ne tiek, kad reiketu puodelio. Keletas lasu, puikiausiai „telpa“ i po grotelemis esancia „lekstute“...

O kava isemus buna sausa... Netgi sauksteliu reikia pakrapstyti, nes susispaudus kaip reikiant buna.

Manau, kad problema tame, kad nestipriai uzverziate kavos laikikli (ar kaip ji ten pavadinti). Tada lieka erdves virs kavos, kur garai/vanduo kaupiasi ir po to islasa per kava...

Tai va, kad turiu kisti puodeli nes varva gerokai. Pabandysiu dar stipriau uzverst. Dar mastau, kad jei pilna ta indeli kavos prideciau tai gal ir sausesni tirsciai liktu, bet as dedu toki kauseli kur prie aparato buvo, tai sudaro apie puse to indelio. Nes stiprios kavos nemegstu unsure.gif Aciu uz patarimus.
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Gal kas turi kavos aparatą Delonghi EC 155?? Reikia pagalbos!!
Gavom dovanų, tačiau jau trečia diena niekaip "nesusitvarkom su nauju žaislu".

Įjungus aparatą reikia palaukti ~ 15 min, kad pašiltų, tačiau mūsų aparačiukas tuo metu visas purškia garus.. nors viršuj garų rankenėlė (steam knob) užsukta pilnai.. bet kiek žiūrėjome Youtube video, jų aparatai ramiai kaista.. jokių garų išskleidimo, plius jie kaitina net neuždėję filtro rankenelės. Bandėm ir su ja, ir be jos.. rezultatas tas pats.

Gal kas susidurėte su tokia problema ir gali padėti?
Atsakyti
QUOTE(Vener@ @ 2013 01 06, 13:12)
Sveikos smile.gif

Na, jei garų rankenėlė pilnai užsukta į reikiamą pusę, garų neturi būti, o atsukus purkšti tik per pieno plakimo antgalį, o ne visas. Mano aparatas kitoks, nors labai panašus, vat mane stebina, kad reikia laukti net 15 min. g.gif Tai, o kaip ryte skubant tiek laukti? g.gif Maniškis rodo, kad yra pasiruošęs darbui po minutės ar dviejų, kai užsidega švieselė. Taip pat galima nustatyt ar man tų garų reiks ar ne, jei geriu tik espreso, tuomet per plakimo antgalį jei jį atsukčiau - bėgtų karštas vanduo, o ne garai. O gal nuo ilgo kaitinimo pas jus prisikaupia per daug garų unsure.gif Nors man čia panašu, kad kažkoks gedimas pas jus g.gif Ar garantiją turite?
Atsakyti
QUOTE(Vener@ @ 2013 01 06, 14:12)
Sveikos smile.gif

Gavom dovanų, tačiau jau trečia diena niekaip "nesusitvarkom su nauju žaislu".

Įjungus aparatą reikia palaukti ~ 15 min, kad pašiltų, tačiau mūsų aparačiukas tuo metu visas purškia garus.. nors viršuj garų rankenėlė (steam knob) užsukta pilnai.. bet kiek žiūrėjome Youtube video, jų aparatai ramiai kaista.. jokių garų išskleidimo, plius jie kaitina net neuždėję filtro rankenelės. Bandėm ir su ja, ir be jos.. rezultatas tas pats.

Gal kas susidurėte su tokia problema ir gali padėti?

nesuprantu kas cia vyksta,bet pas mane automatinis kavos aparatas philips saeco ir jis is ryto ijungus pasisildo,praskalauja takus,uzpildo svieziu vandeniu tuos takus ir pasiruoses kava daryti-tai trunka nepilnai minute...tada spaudziu mygtuka kokiai noriu kavai (uzprogramuoti mygtukai espresso ir american loungo-du kart daugiau vandens nei espresso).....zybt ir kava garuoja....niekas nieko nepurskia,amzinai nesisildo ir nevarva...jei reikia garu ar darytis pieno puta tai spaudziu mygtuka ir gaminuosi.....man rodos normaliai taip visur turi atrodyti procesas su automatiniais aparatais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šiurpė @ 2013 01 06, 17:54)
Na, jei  garų rankenėlė pilnai užsukta į reikiamą pusę, garų neturi būti, o atsukus purkšti tik per pieno plakimo antgalį, o ne visas. Mano aparatas kitoks, nors labai panašus, vat mane stebina, kad reikia laukti net 15 min.  g.gif Tai, o kaip ryte skubant tiek laukti?  g.gif Maniškis rodo, kad yra pasiruošęs darbui po minutės ar dviejų, kai užsidega švieselė. Taip pat galima nustatyt ar man tų garų reiks ar ne, jei geriu tik espreso, tuomet per plakimo antgalį jei jį atsukčiau - bėgtų karštas vanduo, o ne garai. O gal nuo ilgo kaitinimo pas jus  prisikaupia per daug garų  unsure.gif Nors man čia panašu, kad kažkoks gedimas pas jus  g.gif Ar garantiją turite?

Galima kavą gaminti ir po 3 min su Delonghi EC 155 (OK įsižiebus), bet rašo, kad ilgiau palaikius - ji skanesnė smile.gif

o purkšti pradeda praktiškai tik įjungus, kai kaisti pradeda. Po to kai užsidega OK lemputė, nieko nekeičiant tada pradeda garus purkšti... ir OK vėl užgęsta.

Garai užsukti visiškai, ir vanduo bėga ne pro pieno plakimo antgalį, bet pro patį aparatą, kur kava bėga..
Atsakyti
o kokioje padeti „rankenele“, kai ijungiat aparata???
Atsakyti
QUOTE(allberto @ 2013 01 06, 20:42)
o kokioje padeti „rankenele“, kai ijungiat aparata???

nuo O pasuku per vieną į dešinę (ženkliukas panašiai atrodytų kaip /\/\/)
Atsakyti