Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 80 tema

QUOTE(Jurzole @ 2012 01 26, 22:38)
g.gif Paskaiciau ir pagalvojau, kad nei vieniems, nei kitiems nepavydziu... nieko gero buti beprasmybeje gyvenanciu pesimistu (kodel pesimistu, beje?), bet is kitos puses, kas gali buti nuobodziau nei tureti paprastus visu ivykiu paaiskinimus?  ax.gif

Gerai, tebūnie realistu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2012 01 26, 20:20)
O į knygų temą, bandau jaukintis skaityklę ir skaitau Coben "Niekam nesakyk"  laugh.gif

tai kam pasakei biggrin.gif reikejo nesakyt lotuliukas.gif

QUOTE(SOFIJA5 @ 2012 01 26, 22:15)
[b]Camilla Läckberg "Ledo princesė" - detektyvas. Gerai sukaltas detektyvas. Skaitosi įdomiai. Man asmeniškai priminė mėgstamą serialą "Midsomerio žmogžudystės". Mažas miestelis, visi vienas apie kitą viską žino, reikia išlaikyti įvaizdį. Patiko meilės, simpatijos linija. Įtraukė lėtas tempas, psichologiniai veikėjų paveikslai ir šalutinės siužetinės linijos. Patiko peizažų aprašymai. Gal šiek tiek klišių ir netikroviškumo yra, bet iš esmės mane ši knyga sužavėjo. Tikrai britiškai skandinaviška. Rekomenduoju  4u.gif

Graziai aprasei,net norisi skaityti biggrin.gif Nors as jau perskaiciau,ir penketukui neivertinau,tik 4 parasiau...dabar jau nebeatsimenu kodel g.gif Gal del keleto klysiu,o gal greiciausiai bus del per leto tempo...Bet neisbraukiu sios rasytojos is ateityje skaitomu,skaitysiu ir kitas jos knygas,tik gal nebus pirmenybine,nes yra keletas autoriu,kurie man labiau patinka ir sugeba labiau sudominti smile.gif

Sveikinu Klopedija ir Morka

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luiziana: 27 sausio 2012 - 13:21
Jurzole,pratrink savo AZ,negaliu nusiust zinutes mirksiukas.gif
Atsakyti
Visas jubiliates sveikinu su gimtadieniu! 4u.gif

QUOTE(madrugada @ 2012 01 26, 23:35)
Saramago Evangelijos neskaiciau, bet pagal kazkokia skaityta recenzija ir kitus atsiliepimus turiu susidarius isankstine neigiama nuomone. Nelabai suprantu as tokio tipo knygu tikslo. Mane gal nervina ne pats ju buvimo faktas, bet kai kuriu skaitytoju reakcijos, mazdaug jei Jezus buvo vedes ir turejo vaiku, tai viskas, Baznycia apgavikai ir nebetikesiu  doh.gif arba jei Trys karaliai buvo ne karaliai, o isminciai, tai vel, apgavikai, nebetikesiu  doh.gif

blink.gif Gal as kazko nesupratau, bet ar tai rasytojo kalte, jei kai kurie skaitytojai durnai reaguoja i tai, ka jis parase?

QUOTE(tutele @ 2012 01 27, 00:44)
Vuo! O jau maniau, vienintele susidariau sia nuomone. biggrin.gif Nes po visuotiniu liaupsiu ji kazkaip tendencingai buvo nutyleta... Na, bet cia, matyt, bangom. cool.gif

Gal tiesiog reiketu dazniau cia lankytis? mirksiukas.gif Tada zinotum, kad tokia pacia nuomone apie " Akluma" yra reiske dar kelios nares, ir pakankamai daznai. O ir atsiliepimai yra svetaineje. Niekas nebuvo nutyleta, tendencingai ar kaip kitaip 4u.gif

QUOTE(tutele @ 2012 01 27, 00:44)
Pats tikejimas (kiekvienam jis yra individualus) nera priemone masems kontroliuoti, ja gali tapti religija (butent konkrecios krypties ispazinimas, reikalaujantis "vietininko zemeje") valdzios siekianciu rankose.

drinks_cheers.gif

QUOTE(marakeš @ 2012 01 27, 07:36)
kita vertus, niekad negali žinoti, kaip kokia knyga paveiks kokį žmogų. uždrauskim skaityti biggrin.gif

Ir TV ziureti. Ir kompiuterinius zaidimus zaisti. Ir su kitais zmonem bendrauti - ka zinai, su kokiais neaiskiais tipais gali susidurti, ir kokiu ideju is ju prisirankioti. O ir mastyti yra nesveika - maza ko gali prisigalvoti biggrin.gif

QUOTE(Vitalija @ 2012 01 27, 10:59)
Gal tiesmukiškai pasakysiu, bet bent jau teoriškai tikintis žmogus turėtų jaustis gyvenąs prasmingesnį gyvenimą.

Na nesutinku. Kiekvienas tos prasmes iesko, ir nebutinai tik tikejime galima ja rasti. Bet cia turbut beprasme diskusija, butent del to, kad kiekvienam ta prasme kitokia yra.

QUOTE(svetima @ 2012 01 27, 11:33)
Visokių yra abiejose barikadų pusėse..Daug kas kaltina krikščionybę istorinaiis nusiklatimais..Bet praeitam amžiui turbūt daugiau nuskaltimų žmonijai padaryta po ateizmo vėliava...

Net jei ir taip (nors man asmeniskai tas pasakymas "po ateizmo veliava" atrodo labai pigus argumentas, nes ka nori gali i ji sutalpinti), tai kas is to? Vieni nusikaltimai nepateisina kitu, ir ne vieniems, nei kitiems nedaro garbes tokia diskusija - tipo, jus irgi prisidirbe, todel patylekit cool.gif

QUOTE(luiziana @ 2012 01 27, 13:36)
Jurzole,pratrink savo AZ,negaliu nusiust zinutes  mirksiukas.gif

Jau padaryta 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 27 sausio 2012 - 13:50
Labos,
svencancioms gimtadienius po 4u.gif 4u.gif

Perskaiciau dvi knygas siais metais (koks pasiekimas doh.gif lotuliukas.gif ): Neil Gaiman "Anansio vaikai" bei Cate Tiernan "Sutemos". Abi sias knygas neabejotinai priskirciau mistines fantastikos zanrui. Gaiman'as kaip visada raso islaikydamas ta pati stiliu: mistiska, neiprasta ir siuolaikiska. Jo knygas visada idomu skaityti ne vien del itrauklaus siuzeto, bet del jo rasymo manieros. Visgi "Kapiniu istorijos paliko didesni ispudi" ax.gif
"Sutemas" prarijau per vakar vakara ir siandienos ryta biggrin.gif Skanu buvo biggrin.gif

Sofija, Sukes septinta (ar astunta) dalis jau pas mano mama, ir atkeliaus pas mane kita sestadieni thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(luiziana @ 2012 01 27, 15:13)
Graziai aprasei,net norisi skaityti biggrin.gif Nors as jau perskaiciau,ir penketukui neivertinau,tik 4 parasiau...dabar jau nebeatsimenu kodel  g.gif  Gal del keleto klysiu,o gal greiciausiai bus del per leto tempo...Bet neisbraukiu sios rasytojos is ateityje skaitomu,skaitysiu ir kitas jos knygas,tik gal nebus pirmenybine,nes yra keletas autoriu,kurie man labiau patinka ir sugeba labiau sudominti smile.gif

Dėkui, dėkui 4u.gif
Taip klišių yra šiek tiek,o tempas man neužkliuvo, gal tinkamu laiku skaičiau. Tik keista, kad tavo atsiliepimo neatsimenu g.gif Einu ieškoti biggrin.gif

Klopedija, Aš ir Morka, linksmo gimtadienio, gerų metų 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(zis @ 2012 01 27, 15:51)
Perskaiciau dvi knygas siais metais (koks pasiekimas doh.gif  lotuliukas.gif ): Neil Gaiman "Anansio vaikai" bei Cate Tiernan "Sutemos". Abi sias knygas neabejotinai priskirciau mistines fantastikos zanrui. Gaiman'as kaip visada raso islaikydamas ta pati stiliu: mistiska, neiprasta ir siuolaikiska. Jo knygas visada idomu skaityti ne vien del itrauklaus siuzeto, bet del jo rasymo manieros. Visgi "Kapiniu istorijos paliko didesni ispudi" ax.gif
"Sutemas" prarijau per vakar vakara ir siandienos ryta biggrin.gif Skanu buvo biggrin.gif

Sofija, Sukes septinta (ar astunta) dalis jau pas mano mama, ir atkeliaus pas mane kita sestadieni thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Žinai, man taip pat kažkodėl "Kapinių knyga" paliko geresnį įspūdį negu "Anansio vaikai", kai pagalvoju. Nors šiaip tai abi labai patiko. O ypač patiko "Amerikos dievai" ax.gif
Noriu "Sutemų". Kaip suprantu, nenusivylei tęsiniu biggrin.gif Ir Sukės noriu. Aštuntos dalies mirksiukas.gif Ir Gundomosios bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SOFIJA5: 27 sausio 2012 - 13:58
QUOTE(SOFIJA5 @ 2012 01 27, 13:58)

Taip klišių yra šiek tiek,o tempas man neužkliuvo, gal tinkamu laiku skaičiau. Tik keista, kad tavo atsiliepimo neatsimenu  g.gif Einu ieškoti  biggrin.gif

O net nepamenu ar ji rasiau g.gif Jei rasi imesk,man paciai idomu smile.gif Gal ir busiu kazka minejus,as mat atsiliepimu labai retai beparasau,neturiu tam laiko visai,kol vaikas miega noriu kazka kitka suziureti,arba namie kazka apsidirbti,tai vis pratyliu blush2.gif
Atsakyti
Klopedija 4u.gif As ir Morka 4u.gif su gimtadieniais 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 27, 12:50)
blink.gif Gal as kazko nesupratau, bet ar tai rasytojo kalte, jei kai kurie skaitytojai durnai reaguoja i tai, ka jis parase?

nu sitaip nesakiau smile.gif
bet va, ziauriu kompiuteriniu zaidimu atveju tai man kyla klausimas apie kureju atsakomybe g.gif bet cia jau offtopic visiskai.

rasma, tutele, morka ir klopedija - su gimtadieniais!!!!
Atsakyti
Prisidedu prie sveikinimų gimtadienininkėms
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2012 01 27, 11:35)
na, šiuo konkrečiu atveju užkliuvo visų pirma pačiam Kingui. O Picoult man panaši į maitvanagį smile.gif

Ta prasme? Temos senos, pasvinkusios?

Beje, pamirsau pasveikinti gimtadienininkes. Smagios sventes!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo langana: 27 sausio 2012 - 15:03
Ačiū visoms už sveikinimus 4u.gif

Sveikinu savo bendragimę tutelę, klopediją ir Aš ir morką 4u.gif

QUOTE(Brūkšniukas @ 2012 01 27, 12:40)
oi, Rasma - odos spalva ne asmenbė lotuliukas.gif

Žinau ir labai sąmoningai tai parašiau biggrin.gif

Vien tam kad išreikšt tokią mintį, jog renkantis knygas skirtingiems žmonėms gali įtaką daryt begalės skirtingų dalykų..vieniems svarbus viršelis, kitiems - turinys, vieniems svarbi rašytojo biografija, kiti skaitydami net neatkreipia dėmesio kieno knygą skaito (pažįstu žmogų, kuris visąlaik su manimi kalba knygų pavadinimais ir kai paklausiu kas autorius, man visada atrėžia "nepažiūrėjau" arba tiesiog "neįdomu, neatsimenu"), vieniems svarbi rašytojo asmenybė, kitiems - knygos tema, o kiti trokštamą perskaityt knygą numes vien dėl to, kad autorius ne tos seksualinės orientacijos, odos spalvos ar 'netinkamo' pasirinkimo (viena močiutėlė knygyne baisiai pyko ant ex. kun. Atkočiūno knygos smile.gif ).

O aš sakau..o o o ou..kad man nesvarbu niekas, jei man patinka ar įtariu, kad patiks knyga rolleyes.gif Na gerai gerai, turiu vieną kriterijų..... Principinį. Bet ir jis realiai nieko vertas, reliatyvus labai..neperku ir nenoriu skaityt nusikaltėlių knygų..tiek hitlerio, tiek breiviko (kurią rašys), tiek daktaro knygos man savaime atgrasios..
Atsakyti