Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 80 tema

Neturiu žinių, jog ji buvo kitokios pakraipos biggrin.gif Žinojau tik kaip ypatingą kovotoją už moterų teises (prie to galima šlieti tą lesbietiškumą, kaip laisvą moters pasirinkimą, kaip apksritai reiškinį, bet ne jos asmeninį gyvenimą, manau). ax.gif

Peržiūrėjau sąrašus, kai kas skaityta, dabar būtent mėgaujuosi "Aklumu", tikrai nustebino. Net gaila skaityti, nes jau greitai baigsis biggrin.gif Tiesa, labai sunervino knygos vidinė anotacija, kurią tikrai netyčia perskaičiau, nes dar viena anotacija buvo ant nugarėlės. Žodžiu, toje vidinėje atskleista visa kūrinio pabaiga... Praradau tą didijį vau, kuris būtų buvęs pabaigus skaityti, bet ką daraysi, daugiau niekada nevartysiu knygos galo ir neskaitysiu nugarėlės doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Night_: 04 vasario 2012 - 11:50
QUOTE(marakeš @ 2012 02 04, 11:38)
lotuliukas.gif sakai, vyro turėjimas nuo lesbianizmo „pagydo“?

Nu nesakau, kad pagydo biggrin.gif Bet niekur nebuvau užfiksavusi apie jos orientaciją. Skaičiau, kad turėjo vyrą, tai tiesiog labai nustebau, kad ji šitam sąraše blink.gif Sumišau net unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2012 02 03, 19:54)
Yra tokia knyga "50 žymiausių XX amžiaus romanų"( aut. Joachim Scholl, Ulrike Braun), kuri mane pradžioje kiek pakraupino... Pasijutau turinti skylę išsilavinime biggrin.gif tad bandžiau stropiai pagal sąrašą skaityti.
Tad norėčiau ir kitų skoniais pasidomėti - skaitėt, neskaitėt, patiko, ne, baisu, sunku ir t.t.
(Klopedijos skonį tai jau žinau - ir geros literatūros skaitymo įpročius 4u.gif ) biggrin.gif

Sąrašas:

Mano pasiekimai: 5, 10, 13, 26, 29, 45, 46, 47, 49 blush2.gif
Aš dar kitą sąrašą paruošiu - žymiausių gėjų ir lesbiečių rašytojų cool.gif

Sveikos visos,
Dabar perskaičiau Baurin J. "Damų kambarys". Lengvai skaitoma knyga apie 13 amžiaus auksakalio šeimos gyvenimą, papročius...
Dabar vartau naująją "Visuotinę lietuvių enciklopediją" (XX tomą), pieš akis stovi Filomenos Taunytės knyga "Ieškau tikro lietuvio", manau skaityti ją ir pradėsiu šiandien. smile.gif

Iš pateikto sąrašo esu skaičiusi:
2. T. Manas "Budenbrokai"
3. M. Prustas "Prarasto laiko beieškant"
5. J. Hašekas "Šauniojo kareivio Šveiko nuotykiai"
6. Dž. Džoisas "Ulisas"
8. A. Židas "Pinigų klastotojai"
9. F. Kafka "Procesas"
10. V. Vulf "Misis Delovei"
11. F. S. Ficdžeraldas "Didysis Getsbis"
12. H. Hesė "Stepių vilkas"
13. E. M. Remarkas "Vakarų fronte nieko naujo"
14. D. H. Lorensas "Leidės Čaterli meilužis"
17. V. Folkneris "Rugpjūčio šviesa"
21. M. Mičel "Vėjo nublokšti"
23. E. Hemingvėjus "Kam skambina varpai"
26. A. Lindgren "Pepė Ilgakojinė"
28. Dž. D. Selindžeris "Rugiuose prie bedugnės"
29. F. Sagan "Sveikas, liūdesy"
30. V. Nabokovas "Lolita"
34. G. Grasas "Skardinis būgnelis"
38. A. Berdžesas "Prisukamas apelsinas"
41. G. G. Markesas "Šimtas metų vienatvės"
45. Dž. Irvingas "Pasaulis pagal Garpą"
47. U. Eko "Rožės vardas"
48. S. Rušdis "Vidurnakčio vaikai"
49. P. Ziuskindas "Kvepalai"

Taigi iš sąrašo esu skaičiusi lygiai pusę knygų, dalį esu varčiusi, perskaičiusi kai kurių anotacijas, kurios "neužkabino". Kitų jau gal pasibaigę tiražai, pvz., Solženycino. Aš jo esu skaičiusi "Pirmąjame rate" (apie lagerius Sibire). ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivameil: 04 vasario 2012 - 12:46
Seksualinių mažumų sąrašas atskleidžia visas mano spragas. Tikrai nedaug tekęs skaityt.. Bet nedaug ir lietuviškai yra, o anglų kalbos žinios man neleidžia mėgautis rimtesne literatūra blush2.gif
O aš vakar su dideliu malonumu prarijau Martos Tikkanen “Raudonkepuraitė”. Patiko ir sužavėjo tas šiaurietiškas nedaugžodžiavimas. Moters ir jos šeimos istorija pateikta tarsi pasakos motyvais, tarsi atskiromis pastraipomis. Rodos viskas lyg ir lengvai, spontaniškai, bet giliai ir įtraukiančiai.
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2012 02 04, 00:20)

Visas sąrašas:

Iš šio esu skaičiusi:
3. J. Austen "Puikybė ir prietarai"
5. H. Lee "Nežudyk strazdo giesmininko"
6. E. Brontė "Vėtrų kalnas"
7. Ch. Bronte "Džeinė Eir"
8. E. M. Forster "Kelionė į Indiją"
10. Šekspyras "Hamletas"
12. F. S. Fitzgerald "Didysis Getsbis"
13. J. D. Salinger "Rugiuose prie bedugnės"
17. Biblija (dalimis, ne visa ir ne pusę) biggrin.gif
18. Servantesas "Don Kichotas"
21. O. Vaildas "Doriano Grėjaus portretas"
22. A. Dante "Dieviškoji komedija"
23. A. Golden "Geišos išpažintis"
24. A. Diuma "Grafas Montekristas"
25. J. Heller "22-oji išlyga"
26. K. Kessey "Skrydis virš gegutės lizdo"
27. D. Defo "Robinzonas Kruzas"
28. M. Tvenas "Heklberio Fino nuotykiai"
30. J. Swiftas "Guliverio kelionės"
32. H. G. Wells "The war of the words" (skaičiau lietuvių kalba "Pasaulių karas")
33. M. Shelley "Frankenkšteinas"
42. L. Carroll "Alisa stebuklų šalyje"
43. L. Tolstojus "Ana Karenina"
45. H. Melvilis "Mobis Dikas"
49. G. Greene "Tykusis amerikietis"
50. K. Grahame "Vėjas gluosniuose"

26 iš 50 knygų smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Brūkšniukas @ 2012 02 04, 00:35)
o aš ir tą knygą turiu. Prieš kelis metus "karšta" ranka nusipirkau ją, "50 žymiausių pasaulio moterų", ir "100 įtakingiausių gėjų ir lesbiečių" biggrin.gif

įkvepianti literatūra cool.gif

Šias irgi abi esu skaičiusi. Kadangi mėgstu skaityti enciklopedinio turinio knygas. Man jos buvo visai įdomios. Aišku, informacijos daug, bet ji koncentruotesnė, nei skaitant kiekvienos žymios moters ar seksualinės mažumos biografiją smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2012 02 03, 18:54)
Yra tokia knyga "50 žymiausių XX amžiaus romanų"( aut. Joachim Scholl, Ulrike Braun), kuri mane pradžioje kiek pakraupino... Pasijutau turinti skylę išsilavinime biggrin.gif tad bandžiau stropiai pagal sąrašą skaityti.
Tad norėčiau ir kitų skoniais pasidomėti - skaitėt, neskaitėt, patiko, ne, baisu, sunku ir t.t.
(Klopedijos skonį tai jau žinau - ir geros literatūros skaitymo įpročius 4u.gif ) biggrin.gif

Mano pasiekimai: 5, 10, 13, 26, 29, 45, 46, 47, 49 blush2.gif
Aš dar kitą sąrašą paruošiu - žymiausių gėjų ir lesbiečių rašytojų cool.gif

Aš lygiai 10 biggrin.gif

10. V. Vulf "Misis Delovei"
11. F. S. Ficdžeraldas "Didysis Getsbis"
14. D. H. Lorensas "Leidės Čaterli meilužis"
21. M. Mičel "Vėjo nublokšti"
26. A. Lindgren "Pepė Ilgakojinė"
28. Dž. D. Selindžeris "Rugiuose prie bedugnės"
29. F. Sagan "Sveikas, liūdesy"
30. V. Nabokovas "Lolita"
31. Dž. Keruakas "Kelyje"
49. P. Ziuskindas "Kvepalai"

Kai skaičiau „Pepė ilgakojinė“, norėjau, kad ji nesibaigtų biggrin.gif Kaip ir „Mes varnų saloje“ arba „Ronja plėšiko duktė“ wub.gif

QUOTE(Dorifore @ 2012 02 03, 23:20)
Jei prakalbom apie sąrašus, tai turiu tokį skirtuką ant kurio surašyta 50 knygų, kurias turi perskaityti iki mirties. Čia tuo atveju, jeigu manai, kad nespėsi perskaityti tų 1001 knygų  biggrin.gif

Vėl lygiai 10 biggrin.gif

3. J. Austen "Puikybė ir prietarai"
6. E. Brontė "Vėtrų kalnas"
9. W. Golding "Musių valdovas"
12. F. S. Fitzgerald "Didysis Getsbis"
13. J. D. Salinger "Rugiuose prie bedugnės"
16. A. Frank "Anos Frank dienoraštis"
24. A. Diuma "Grafas Montekristas"
28. M. Tvenas "Heklberio Fino nuotykiai"
30. J. Swiftas "Guliverio kelionės"
42. L. Carroll "Alisa stebuklų šalyje"

„Grafas Montekristas“ man, paauglei, be proto patiko rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(As ir Morka @ 2012 02 03, 21:59)
Suskaičiavau 32,5 (Uliso tik pirmą dalį skaičiau, o antra dar tik laukia. Nes lietuviškas vertimas tai visiškas kantrybės išbandymas - gi visos nuorodos, išnašos (o jų daaaug) knygos gale doh.gif ).

Bet tai pažiūri į jį ir toks jausmas, kad bandytos užgriebti visos amžiau grupės  biggrin.gif  Na "Pepė ilgakojinė" vaikystėje, Remarkas - paauglystėje ir pan. Ir apie kai kurias galiu pasakyti - vajeeee  kokia gera ir kaip patiko. Bet tai patiko kai metų buvo mažiau nei dvidešimt. O kaip dabar net neįsivaizduoju, bet ir bijau sugadinti tą įspūdį  smile.gif
Papildyta:
Ir dar turbūt pagal įvairovę stilių  biggrin.gif . Nes "Vėjo nublokšti" skaičiau paauglystėj, bet tokių knygų turbūt dabar niekas nepriverstų skaityti.

as tokiu budu bijau susigadint neisdildoma ispudi su dideliais asaru upeliais , kai man buvo 17 metu ir skaiciau Remarko "Tris draugus"...turbut niekad nebeskaitysiu antrasyk... ax.gif

QUOTE(Jurzole @ 2012 02 03, 22:11)
O kazi kiek yra knygu, kurios tiktu visoms amziaus grupems? Yra gi pvz knygos vaikams - gali jomis megautis ir suauge, bet tokio efekto, kaip vaikysteje, jau nebus. Yra nuotykiu literatura, kuria labiausiai megaujamasi paauglysteje. Ir t.t. Bet tos knygos, pacios geriausios is bet kurio zanro, nuo to juk netampa maziau vertingomis. Tai man normaliai atrodo tas bandymas apimti visokias knygas. Ir dar patinka, kad nepabijota salia pastatyti labai skirtingo svorio ir sudetingumo knygas... demokratiskas toks sarasiukas  biggrin.gif 

1.Beje, mane vis stebina, kai sakoma, kad Remarkas - paaugliams. Kitos jo knygos - gal, bet "Vakaru fronte..." tikrai ne schmoll.gif

Kokiu "tokiu"?  g.gif  As sita irgi paauglystej skaiciau, kai tik pasirode rusu kalba (dar pamenu, kad labai ilga eile norinciu buvo, ilgai teko laukti), bet paskui vis paskaitinedavau is naujo, ir pries keleta metu dar karta perverciau. Ir vel patiko. 2. Tai juk nera vien meiles istorija, labai daug ten visko uzgriebiama. Ir parasyta, sakyciau, labai neblogai (arba rusiskas vertimas geras  smile.gif). I aukstosios literaturos sedevrus niekaip netinka, bet manes tai ir dabar nereiketu ilgai ikalbineti dar ka panasaus perskaityti biggrin.gif

1. "juodasis obeliskas" tikrai ne paaugliams irgi.. mirksiukas.gif

2. po siai dienai vadovaujuosi Scarlet posakiu, kuris aktualus visais gyvenimo tarpsniais, kai gyvenimas susivelia : ...если я об этом буду думать сейчас, я соиду с ума. об этом я подумаю завтра.... biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2012 02 04, 14:21)
1. "juodasis obeliskas" tikrai ne paaugliams irgi.. mirksiukas.gif

2. po siai dienai vadovaujuosi Scarlet posakiu, kuris aktualus visais gyvenimo tarpsniais, kai gyvenimas susivelia : ...если я об этом буду думать сейчас, я соиду с ума. об этом я подумаю завтра....  biggrin.gif

1. Skaičiau Remarko knygas vis tiek paauglė arba labai jauna biggrin.gif

2. Keista, kad rusiškai, aš lietuviškai skaičiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2012 02 04, 15:25)

2. Keista, kad rusiškai, aš lietuviškai skaičiau biggrin.gif

skaiciau mokyklos metais gal 11 klasej, nes buvau gavusi dovanu is Rusijos parvezta knyga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2012 02 04, 14:57)
skaiciau mokyklos metais gal  11 klasej, nes buvau gavusi dovanu is Rusijos parvezta knyga smile.gif

As irgi rusiskai skaiciau, seniai seniai, dar tik pasirodziusi ta knyga buvo. Ir man tas rusiskas vertimas taip ir liko pats paciausias. Cia kada bandziau paskaitineti angliskai - gerai, bet ne taip ax.gif

Tas posakis, "pagalvosiu apie tai rytoj", man irgi istrigo... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 04 vasario 2012 - 17:01
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 04, 16:59)
Tas posakis, "pagalvosiu apie tai rytoj", man irgi istrigo...  smile.gif

Bet ne taip lengva mintis iš galvos iki rytojaus išbraukti doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2012 02 04, 17:08)
Bet ne taip lengva mintis iš galvos iki rytojaus išbraukti doh.gif  biggrin.gif

Stiprus zmones, matyt, sugeba... smile.gif
Atsakyti