Siandien baigineju "Viduramziu zudiku" atstoves Sussan Gregory knyga "Maras ant abieju Jusu namu" (A Plague On Both Your Houses). Cia pirma serijos knyga. Stilius panasus kaip E.Piters ir J.Sansomo: istorinis romanas, viduramziu Anglija (14-tas amzius). Neseniai isikures Kembridzo universitetas kovoja su didesniu ir galingesniu Oksfordu del itakos. Simpatiskas pagrindinis veikejas, nemazai to meto buitiniu detaliu, detektyvine linija. Zodziu, mano skonio knyga. Gaila, kad rusai tik 2 sios autores knygas yra issiverte is 16.
QUOTE(groovy @ 2012 02 04, 18:08)
Šito neišmokusius kartais netikėtai tenka laidoti.
Kadangi čia nemažai istorinių detektyvų skaitytojų, tai pasidalinsiu įspūdžiais apie kelias knygas.
Rusų forumuose pasisėmiau žinių ir bandžiau susipažint su dviem autoriais, kurie rašo istorinius detektyvus apie Paryžių - Jean Francois Parot (XVII a. vidurys, Louis XV laikai) ir Claude Izner (XIX a. pabaiga). Abu skaičiau rusiškai.
Клод Изнер "Убийство на Эйфелевой башне". Įdomus istorinis laikotarpis - pasaulinė paroda Paryžiuje, Eifelio bokšto atidarymas. "Atsitikinis" detektyvas - knygyno savininkas, bukinistas. Visi herojai man pasirodė labai šiuolaikiški, todėl nelabai įtikinantys, o detektyvinė intriga silpnoka. Stiliaus prasme taip pat nebuvo ypatingai išskirtinė knyga, taigi pažinties su šia serija nutariau nebetęsti, nors knygų joje parašyta jau kokios dešimt.
Жан-Франсуа Паро "Загадка улицы Блан-Манто". Šita knyga man pasirodė daug įdomesnė. Labai išmoningai ir atidžiai parašyta visa istorinė dalis (apie miestą, politinę situaciją, teisinius "papročius", netgi apie maistą - autorius yra žinomas gurmanas). Labai simpatiškas jaunas komisaras Nicolas Le Floch (centrinė romano ir visos serijos figūra), nepatyręs, kartais naivus, bet įžvalgus ir užsispyręs. Panašus į Akunino Erastą Fandoriną. Detektyvinė intriga buvo neblogai susukta, sakyčiau daugiasluoksnė, nors išaiškinimo būdas remiantis tik įtarimais ir kaltųjų silpnumu švelniai tariant "nepatikimas". Bet šitos serijos irgi nebeskaitysiu, kadangi nenukenčiau ir pažiūrėjau prancūzų tv serialą "Nicolas Le Floch", tai kaip ir viską žinau "kas toliau"

QUOTE(Brūkšniukas @ 2012 02 04, 00:28)
Aha, gerai pasijaučiau

QUOTE(Dorifore @ 2012 02 04, 01:20)
1. J. R. R. Tolkien "Žiedų valdovas"
2. G. Orwell "1984"
5. H. Lee "Nežudyk strazdo giesmininko"
7. Ch. Bronte "Džeinė Eir"
9. W. Golding "Musių valdovas"
10. Šekspyras "Hamletas"
12. F. S. Fitzgerald "Didysis Getsbis"
13. J. D. Salinger "Rugiuose prie bedugnės"
17. Biblija
18. Servantesas "Don Kichotas"
21. O. Vaildas "Doriano Grėjaus portretas"
22. A. Dante "Dieviškoji komedija"
24. A. Diuma "Grafas Montekristas"
26. K. Kessey "Skrydis virš gegutės lizdo"
27. D. Defo "Robinzonas Kruzas"
28. M. Tvenas "Heklberio Fino nuotykiai"
30. J. Swiftas "Guliverio kelionės"
32. H. G. Wells "The war of the words"
33. M. Shelley "Frankenkšteinas"
39. J. Kerouack "Kelyje"
42. L. Carroll "Alisa stebuklų šalyje"
44. P. Pullmann trlogija "Jo tamsiosios medžiagos"
45. H. Melvilis "Mobis Dikas"
46. J. K. Rowling "Hario Poterio serija"
49. G. Greene "Tykusis amerikietis"
2. G. Orwell "1984"
5. H. Lee "Nežudyk strazdo giesmininko"
7. Ch. Bronte "Džeinė Eir"
9. W. Golding "Musių valdovas"
10. Šekspyras "Hamletas"
12. F. S. Fitzgerald "Didysis Getsbis"
13. J. D. Salinger "Rugiuose prie bedugnės"
17. Biblija
18. Servantesas "Don Kichotas"
21. O. Vaildas "Doriano Grėjaus portretas"
22. A. Dante "Dieviškoji komedija"
24. A. Diuma "Grafas Montekristas"
26. K. Kessey "Skrydis virš gegutės lizdo"
27. D. Defo "Robinzonas Kruzas"
28. M. Tvenas "Heklberio Fino nuotykiai"
30. J. Swiftas "Guliverio kelionės"
32. H. G. Wells "The war of the words"
33. M. Shelley "Frankenkšteinas"
39. J. Kerouack "Kelyje"
42. L. Carroll "Alisa stebuklų šalyje"
44. P. Pullmann trlogija "Jo tamsiosios medžiagos"
45. H. Melvilis "Mobis Dikas"
46. J. K. Rowling "Hario Poterio serija"
49. G. Greene "Tykusis amerikietis"
Ir dar kartą gerai pasijaučiau. Pusę sąrašo perskaičiau

QUOTE(Brūkšniukas @ 2012 02 04, 03:07)
Su malonumu
pristatau.
1. Sokratas.
3. Oskaras Vaildas.
9. W. Shakespeare.
16. Lordas Baironas.

1. Sokratas.
3. Oskaras Vaildas.
9. W. Shakespeare.
16. Lordas Baironas.
Sokratas

QUOTE(Brūkšniukas @ 2012 02 03, 19:54)
Mano pasiekimai: 5, 10, 13, 26, 29, 45, 46, 47, 49
Aš dar kitą sąrašą paruošiu - žymiausių gėjų ir lesbiečių rašytojų

Aš dar kitą sąrašą paruošiu - žymiausių gėjų ir lesbiečių rašytojų

QUOTE(Dorifore @ 2012 02 04, 12:34)
Mano manymu, kvaila sekioti tokius sąrašus. Tiesiog skaitai tas knygas, kurios tau prie širdies. Ar labai svarbu, koks tos knygos "reitingas". Pz., "Prisukamo apelsino" tkrai neskaitysiu, nes ji man bjauri, tegul būna kokio nori sąrašo kokioje nori vietoje.
Šekspyras žmoną irgi turėjo, o apie Sokrato laikų seksualinę pakraipą išvis beprasmiška klabėti. Ir vėl sąrašas dėl sąrašo, taikant į "madingas" temas ir problemas. Mano manymu, vėjų vėjai. Tiesiog kažkas smaginasi. Jiems ir sėkmės.
QUOTE(gintarelia @ 2012 02 04, 21:37)
Pz., "Prisukamo apelsino" tkrai neskaitysiu, nes ji man bjauri, tegul būna kokio nori sąrašo kokioje nori vietoje.
Iš kur žinai jeigu neskaitei?

Knygynų TOP10 aš nemėgstu, retai net stebiu, kas juose yra. O vat sąrašai man patinka
Man patinka pats procesas pasiimti sąrašą ir braukytis knygas, kurias skaičiau, kitame žymėtis knygas, kurias turiu, kurias noriu perskaityti ir pan
Kaip ten U. Eco sakė? Sąrašų sudarinėjimas yra bandymas atitolinti mirtį?

QUOTE(Dorifore @ 2012 02 04, 11:34)
Jeigu kas vartėt šią knygą - į ją autorius įtraukė ir atvirus homoseksualus, palaikančius, teisių gynėjus arba tuos, kurių kūryboje ryškus biseksualumas ar šiaip - seksualinė laisvė. Taigis iš 100 asmenų aš išrinkau tik 49 rašytojus - poetus

QUOTE(gintarelia @ 2012 02 04, 20:37)
Šekspyras žmoną irgi turėjo, o apie Sokrato laikų seksualinę pakraipą išvis beprasmiška klabėti. Ir vėl sąrašas dėl sąrašo, taikant į "madingas" temas ir problemas. Mano manymu, vėjų vėjai. Tiesiog kažkas smaginasi. Jiems ir sėkmės.
"Apelsino" ir aš neskaitysiu - dėl visa ko.
Dėl "madingų" temų - irgi tiesa.
Dėl smaginimosi - irgi. Aš juk irgi pasismaginau iki pirmos nakties

Bet man patinka asmenybės, iškrentančios iš "normalių" rėmų - kad ir Žanas Ženė. Ir jo kūryba

QUOTE(Dorifore @ 2012 02 04, 21:30)
O vat sąrašai man patinka
Man patinka pats procesas pasiimti sąrašą ir braukytis knygas, kurias skaičiau, kitame žymėtis knygas, kurias turiu, kurias noriu perskaityti ir pan

Aha. Ir aš

QUOTE(caralaite @ 2012 02 04, 19:18)
Kadangi čia nemažai istorinių detektyvų skaitytojų, tai pasidalinsiu įspūdžiais apie kelias knygas.
Rusų forumuose pasisėmiau žinių ir bandžiau susipažint su dviem autoriais, kurie rašo istorinius detektyvus apie Paryžių - Jean Francois Parot (XVII a. vidurys, Louis XV laikai) ir Claude Izner (XIX a. pabaiga). Abu skaičiau rusiškai.
Жан-Франсуа Паро "Загадка улицы Блан-Манто". Šita knyga man pasirodė daug įdomesnė. Labai išmoningai ir atidžiai parašyta visa istorinė dalis (apie miestą, politinę situaciją, teisinius "papročius", netgi apie maistą - autorius yra žinomas gurmanas). Labai simpatiškas jaunas komisaras Nicolas Le Floch (centrinė romano ir visos serijos figūra), nepatyręs, kartais naivus, bet įžvalgus ir užsispyręs. Panašus į Akunino Erastą Fandoriną. Detektyvinė intriga buvo neblogai susukta, sakyčiau daugiasluoksnė, nors išaiškinimo būdas remiantis tik įtarimais ir kaltųjų silpnumu švelniai tariant "nepatikimas". Bet šitos serijos irgi nebeskaitysiu, kadangi nenukenčiau ir pažiūrėjau prancūzų tv serialą "Nicolas Le Floch", tai kaip ir viską žinau "kas toliau"
.

Aciu, situo butinai pasidomesiu, nes kol kas i rankas daugiau anglisku istoriniu detektyvu pateko

QUOTE(SOFIJA5 @ 2012 02 04, 20:10)
Ir dar kartą gerai pasijaučiau. Pusę sąrašo perskaičiau
iš šito sąrašiuko mūsų perskaitytos beveik identikškos. Aš vietoj Biblijos ir Pullmano skaičiau 'Vėtrų kalną' ir 'Vėją gluosniuose'

Norėčiau pagundyt.
Vakar kai griuvau su Variniu paukščiu, tai apie 400 psl...
Nepraktikuoju tokių tempų, bet kad labai maloniai skaitosi, o tokiam speige nieko ir nesinori, tik šiltai apsikamšius mėgautis knyga.

Vakar kai griuvau su Variniu paukščiu, tai apie 400 psl...

Mano atsakymas del perskaitytu knygu ,is sarasu ,butu toks: as i sarasus nekreipiu jokio demesio,neidomu man juos net nagrineti..nemegstu kazkieno primestu nuomoniu,nieks negali nustatyti kokios knygos turi but perskaitytos ir kokios ne,juolab,kad tu sarasu daug,vadinasi sudaryti pagal vienoki ar kitoki skoni,kazkas nusprende,o mes dabar turim skaityti...Skaitysiu tik tai kas man idomu,ko uzsigeisiu,sarasai manes nejaudina,nemegstu jokiu remu,nustatymu ir visuomenes nuomoniu,egoiste esu
jei skaiciau knygas is saraso,tai tik grynas atsitiktinumas,vadinasi pati norejau ju
Todel net neziuriu ir neskaiciuoju ka ir kiek.
Papildyta:
Madrugada,gerokai paveluotai
,bet su gimtuku Tave

Papildyta:
Madrugada,gerokai paveluotai

Man atrodo, kad nereikia priimti taip rimtai, juk čia tik žaidimėlis
Aišku, kad tų sąrašų daug, o ir ne visos knygos iš jų kiekvienam įdomios, bet temai pagyvinti labai tinka tokie dalykėliai
nemanau, kad dabar kuri nors puls pildyti spragas