Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 80 tema

QUOTE(langana @ 2012 01 23, 10:16)
svetima, kiek pamenu, daug kas skundesi pirmaisiais 100 ar 150 psl. Grazios kalbos nepazadu ir veliau, bet intriga yra. Man buvo idomu klausytis visos trilogijos, bet as labai dideliu reikalavimu tekstui nekeliu. Na nebent pasipiktinu, kai visai jau nemoka rasyti. Va dabar gavau paskaityti J.Bredikio "neDievai": kalba tiesiog baisi, bet ko noreti, jis juk gydytojas, tik su rasytojo pretenzijomis. Liudniausia, kad nei korektoriai, nei redaktorius savo darbo neatliko...

Tai taip-skaitysiu toliau.. rolleyes.gif
Kalba ne tai, kad negraži, ji tiesiog ne literatūriška, o tokia labiau žurnalistinė...Vertinat tokiu požiūriu sakyčiau pakankamai sklandi, gerai sudėliota..
Gal iš tokio pobūdžio knygos daugiau ir negali tikėtis..
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2012 01 23, 10:13)
Tai susigundžiau pagaliau imtis "Merginos su drakono tatuiruote"..
Kol kas mane labiausiai stebina vienas dalykas-niekaip nerandu šitoj knygoj literatūros...Jaučiuosi tarsi skatydama "Verslo klasę" ar kokį žurnalą "Valstybė"...Politika, ekonomika, finansai, aferos, kriminalai...Puiku-mėgstu tokius žurnalus-vienu metu net sakyčiau buvau tokios polit-ekonominės lektūros fanė..Tai beje ir profesijos įtaka...Tik vat bėda, kad imdama į rankas grožinę knygą aš joje visų pirma ieškau literatūros kaip meno rūšies...

drinks_cheers.gif as irgi neradau literaturos sioje knygoje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sm2002: 23 sausio 2012 - 12:36
Galvoju, reik pabandyt aprašyt, ką šiemet perskaičiau, nors kiek įstengsiu. ax.gif
P. Wentwort"Leterių sodyba". Netikėtai labai patiko, įtraukė. Buvau nusivylusi šia rašytoja, A. Kristi vertinau labiau, bet šiuo atveju nebuvo prie ko prikibti. Geras angliškas detektyvas.
J. Irving "Kaip išgelbėti paršelį Snidą". Irvingas mano numylėtinis, ir šiuo atveju manęs nenuvylė. Kaip kažkas rašė, pritariu, kad "Vidinė erdvė" geriausias iš rinktinės . Pats irvingiškiausias. bigsmile.gif
S. Nordqvist "Kalėdų senelio staigmena". Myliu aš tą Petsono katiną Findusą. Kiek skaitau, tiek žaviuosi jais abiem. Ir kaip visada, iliustracijos dar prideda knygai žavesio.
T. Pratcett "Mažieji dievai". Išmintinga, juokinga, o gal greičiau pašaipi ir mano pasaulėžiūrą atitinkanti knyga. Cituoti galėčiau viską iš eilės. Ir ta fantastika... thumbup.gif
J. C. Carriere, U. Eco Nesitikėkite atsikratyti knygų". Reiktų dar ją paskaityti. Nieko naujo apie ją nepasakysiu, gal tik tiek, kad ji iš tų knygų, kurios paskui save palieka skaitytinų knygų eilę. lotuliukas.gif Labai įdomi knyga, ir informatyvi. Mėgstu tokias. 4u.gif
Atradau Akuniną. Perskaičiau "Нефритовые четки". Ir sužinojau, kad yra net 3 filmai, pagal Akunino knygas. Tik pirma perskaitysiu knygas, tada tikrai žiūrėsiu ir filmus. Nepatiko gal tik vienas apsakymas, ar apysaka, kaip čia juos pavadinti, kur veikia kartu su Šerloku Holmsu. Skaitydama šitą knygą kažkodėl prisiminiau Gogolio "Vaskarus viensėdyje prie Dikankos". Gal dėl gražių padavimų?..
Seniai ruošiausi įvertinti L. Kaaberbol Dinos, Gėdytojos dukters seriją. Susirankiojau knygas ir per sekmadienį įveikiau net 2 "Dina, Gėdytojos duktė" ir "Gėdytojos ženklas". Įvertinau gerai. lotuliukas.gif Įdomiai parašyta, aišku, pakankamai vaikiška, bet gera knyga.
Nelabai kas gavosi man su aprašymais, greičiau sąrašas, negu pamąstymai. ax.gif Ai,tiek to, svarbiausia, kad man buvo tikras malonumas jas skaityti. Metų pradžia gera, tegu taip ir toliau. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 23, 09:51)
Na as nezinau, ka turejo omeny klopedija, kalbedama apie "normalia visuomene"
Tradicinės lytinės orientacijos. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2012 01 22, 14:58)

J.Ch.Grangé „Limbų priesaika" - kaip ir visi iki šiol skaityti Grange romanai, labai ntriguojantis. Man pasirodė ganėtinai žiaurus, bet ne toks žiaurus, kaip "Miserere". Daugybė pamąstymų apie Dievą, tikėjimą, velnią, blogį. Skaitydama bijojau, kad galų gale Grange pradėjo rašyti visai mistinius detektyvus ir kad... na, knyga pasibaigs kaip nors... be ryšio, bet... autorius manęs nenuvylė: veiksmą, kaitaliojo su apmąstymais, vedė, painiojo ir išsprendė istoriją virtuoziškai. Nuoširdžiai rekomenduoju  4u.gif

Sveikos visos,
Smagūs nauji namučiai.
Ch. Grange esu skaičiusi tik "purpurines upes", manau teks grįžti prie jo, nes dabar dar gal 3 naujesnės knygos išleistos. Patinka man jo stilius. Pradžioje lūkuriavau, nenorėjau, kažkaip nusivilti, nes atrodė, kad "Purpurinės upės" yra jo geriausias romanas. Bet, manau, nuomonė keisis. smile.gif
Dar norėčiau lengvesnių pasiskaitymų. Mačiau išėjusius "Moterų kambarį" bei "Žalvarinį paukštuką", t.y. romanus apie viduramžius. Grange keletas romanų dar būtų prie norimų įsigyti knygų... ax.gif

Pas mane su knygomis nieko naujo. Užstrigau Tolstojaus trilogijoje. Aš vis dar randuosi porevoliucinėje Rusijoje, t.y. A. Tolstojaus "Kančių kelių" 3 d. "Rūškanas rytas" vidurėlyje. Knyga sukrečianti, bet per daug politikos, tai ypač pasijunta antrosios dalies pabaigoje ir šioje dalyje. Patiko, sukrėtė, bet kažkaip pasijutau kaip vidurinėje mokykloje. Baisu vėl skaityti tai, kas buvo rodoma pagražintai ir grūdama socializmo tiesos per prievartą ir bet kokia proga. Kadangi vidurinę mokyklą baigiau 1991 metais, taigi apie "puikiuosius"revoliucinius laikus nesinori dar kažką skaityti. ax.gif Užteks jau Tolstojaus. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2012 01 21, 22:03)
Man apskritai Volteras patinka.  thumbup.gif  Neteko skaityti daugiau nieko, kas rašytų praktiškai be epitetų. Nežiūrint lakoniškumo - nerasi nė vieno nereikalingo žodžio -

aš jau noriu bigsmile.gif

QUOTE(klopedija @ 2012 01 22, 11:30)
Jean Genet, Gėlių Dievo Motina pateisino "kitų knygų" vardą ir mano iškrypusį skonį. good.gif 

Tikėjausi patirti šoką, šlykštynių maniau būsiant daugiau. Atradau savitą, visiškai nepažįstamą gėjų, valkatų, nusikaltėlių pasaulį, kuriame, šalia smurto, nusikaltimų, gyvuoja ir švelnūs jausmai, ir gaivališkos aistros...

O jo "Vagies dienoraštį" skaitei? Kaip ir autobiografija.
Nenorėčiau trumpai parašyti "man patiko", bet dar nebuvau skaičiusi knygos, kur taip meiliai pavaizduoti homoseksualūs santykiai, vyriškas grožis vyro akimis ir valkatiško gyvenimo grožis bigsmile.gif po tokios knygos galima ir "atkristi iš tradicinės bendruomenės" lotuliukas.gif

QUOTE(SOFIJA5 @ 2012 01 22, 13:58)
J.Ch.Grangé „Limbų priesaika" -
Anne Rice "Lestatas" - tikras gėris.

labai sudominai atsiliepimais - lietuviškai knygos? g.gif

O aš ką? Baigiau H. Wassmo "Šimto metų istoriją". Tik šeštadienį, dar negaliu nieko parašyti - turi sugulti mintys unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brūkšniukas: 23 sausio 2012 - 14:52
QUOTE(giluze @ 2012 01 23, 12:46)
  Atradau Akuniną. Perskaičiau [b]"Нефритовые четки".

O jo "Kapinių istorijas" skaitei? cool.gif aš po jų šokau viską, ką pasiekiu O. Waildo skaityti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2012 01 23, 15:12)
O jo "Kapinių istorijas" skaitei? cool.gif aš po jų šokau viską, ką pasiekiu O. Waildo skaityti biggrin.gif

Man irgi po šios jo knygos panašiai buvo, bet kadangi tuo metu nieko, parašyto Waildo nepasiekiau, tai ir neperskaičiau dar nieko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2012 01 23, 16:12)

"Kapinių istorijos" paimtos buvo (bibliotekoje). Einu, rezervuosiu ilgai nelaukus. mirksiukas.gif
Atsakyti
Kaip smagiai tema įsibėgėja thumbup.gif Registruojuosi su L. Gutausko "Šunų dainomis". 4u.gif
Papildyta:
Klopedija, jei norėsi J., Genet "Vagies dienoraščio", šūktelk - paskolinsiu. mirksiukas.gif

Jūržole, aš užsisakiau šitą knygą.
Шишкин М. Письмовник
http://www.ozon.ru/c...ail/id/5664305/
Manau, jų gaus ne vieną, tai bandyčiau ir Tau nupirkti. Pranešk, jei sugalvosi įsigyti Šiškiną. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolitlė: 23 sausio 2012 - 21:13
QUOTE(Dolitlė @ 2012 01 23, 21:03)
Шишкин М. Письмовник

Pabaigiau ka tik ja klausytis. Vis kazko laukiau, tikejausi, kad paaiskes, bet kuo toliau, tuo maziau emiau sia knyga suprasti. Noreciau aptarimo kokio. O gal Klopedija nepatinges man i AZ parasyt, kas ten ir kaip? Ar cia is tu knygu, kur reikia megautis procesu ir nersigilinti?
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2012 01 23, 12:24)
Kalba ne tai, kad negraži, ji tiesiog ne literatūriška, o tokia labiau žurnalistinė...Vertinat tokiu požiūriu sakyčiau pakankamai sklandi, gerai sudėliota..
Gal iš tokio pobūdžio knygos daugiau ir negali tikėtis..

Na jei literaturos vis dar ieskai joje, tai be reikalo mirksiukas.gif Trileris gi, paskirtis kita, kokia dar literatura? tongue.gif smile.gif O kalba tikrai sausoka, zurnalistine, faktai fakteliai, viskas racionalu... pastebejau, kad butent del to si trilogija patinka vyrams, ne viena komentara girdejau, kad, girdi, pagaliau normali knyga, be jokiu plazdejimu ir seiliojimosi biggrin.gif

QUOTE(Dolitlė @ 2012 01 23, 21:03)
Jūržole, aš užsisakiau šitą knygą.
Шишкин М. Письмовник
Manau, jų gaus ne vieną, tai bandyčiau ir Tau nupirkti. Pranešk, jei sugalvosi įsigyti Šiškiną. smile.gif

Aciu labai, Dolitle, bet sikart gal pasitenkinsiu audio variantu. Meginu nebekaupti knygu pastaruoju metu, nes jau nebetelpa niekur doh.gif
Atsakyti