Galvoju, reik pabandyt aprašyt, ką šiemet perskaičiau, nors kiek įstengsiu.
P. Wentwort"Leterių sodyba". Netikėtai labai patiko, įtraukė. Buvau nusivylusi šia rašytoja, A. Kristi vertinau labiau, bet šiuo atveju nebuvo prie ko prikibti. Geras angliškas detektyvas.
J. Irving "Kaip išgelbėti paršelį Snidą". Irvingas mano numylėtinis, ir šiuo atveju manęs nenuvylė. Kaip kažkas rašė, pritariu, kad "Vidinė erdvė" geriausias iš rinktinės . Pats irvingiškiausias.
S. Nordqvist "Kalėdų senelio staigmena". Myliu aš tą Petsono katiną Findusą. Kiek skaitau, tiek žaviuosi jais abiem. Ir kaip visada, iliustracijos dar prideda knygai žavesio.
T. Pratcett "Mažieji dievai". Išmintinga, juokinga, o gal greičiau pašaipi ir mano pasaulėžiūrą atitinkanti knyga. Cituoti galėčiau viską iš eilės. Ir ta fantastika...
J. C. Carriere, U. Eco Nesitikėkite atsikratyti knygų". Reiktų dar ją paskaityti. Nieko naujo apie ją nepasakysiu, gal tik tiek, kad ji iš tų knygų, kurios paskui save palieka skaitytinų knygų eilę.

Labai įdomi knyga, ir informatyvi. Mėgstu tokias.
Atradau Akuniną. Perskaičiau
"Нефритовые четки". Ir sužinojau, kad yra net 3 filmai, pagal Akunino knygas. Tik pirma perskaitysiu knygas, tada tikrai žiūrėsiu ir filmus. Nepatiko gal tik vienas apsakymas, ar apysaka, kaip čia juos pavadinti, kur veikia kartu su Šerloku Holmsu. Skaitydama šitą knygą kažkodėl prisiminiau Gogolio "Vaskarus viensėdyje prie Dikankos". Gal dėl gražių padavimų?..
Seniai ruošiausi įvertinti
L. Kaaberbol Dinos, Gėdytojos dukters seriją. Susirankiojau knygas ir per sekmadienį įveikiau net 2
"Dina, Gėdytojos duktė" ir
"Gėdytojos ženklas". Įvertinau gerai.

Įdomiai parašyta, aišku, pakankamai vaikiška, bet gera knyga.
Nelabai kas gavosi man su aprašymais, greičiau sąrašas, negu pamąstymai.

Ai,tiek to, svarbiausia, kad man buvo tikras malonumas jas skaityti. Metų pradžia gera, tegu taip ir toliau.