Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai stato svajonių namus

Aš manau, kad kai bėdos su langais atsiranda po kelių normalių nepriekaištingų ekploatavimo metų, tai kaltas montavimas, o tiksliau garo juostų nenaudojimas. O tep va. Nuo šalčio ir drėgmės ciklų sudūlėjo makrofleksas ir pučia vėjai dabar ir siena labiau peršala nei anksčiau. todėl ne tik pučia bet ir pelyja.
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2012 02 09, 15:41)
Na nejaugi niekas nereabilituos klinkerio plytų?  biggrin.gif  Aš apie konstrukcinius dalykus mažai nusimanau (tam yra mūsų architektas), bet "moteriškai" galiu pasakyt  biggrin.gif

Šiluminė varža - taip, jie šilumos nepriduos, tai apdaila, bet argi tai minusas? Nereikia iš apdailos norėti šilumos. Šitas punktas netinka į "minusus" smile.gif .

Dėl šalčio tiltų, kaip jau sakiau, negaliu pakoentuoti, bet tam yra inžinieriai, architektai ir kiti suprantantys žmonės, kurie tikrai gali padėti šias bėdas išspręsti.

Dėl kainos - praeitą vasarą SUPERiniai klinkeristai ėmė 50Lt/m2 (neišmetus angų), o klinkerines plyteles (bent Vilniuj) žmonės darėsi po 20 ar tai 30Lt/m2  g.gif  dar plius 5Lt užglaistyti siūlę. Taigi kaina nėra tokia jau pigi, ypač kai prieš tai reikėjo padaryti visą "sumuštinį" sienos, įskaitant ir tinkavimą.

Dėl ilgaamžiškumo - bent jau minėtos klinkerio plytelės Vln kai kurios pradėjo atšokinėti. Sakysit, prasti meistrai? Nežinau kaip ten yra, bet jos krenta ir skyla. su klinekrio plyta taip nebus. Ir dar: o jeigu po n metų žmonės sugalvos iš mano namo padaryt muziejų  lotuliukas.gif  (namas, kuriame gyveno J.U.)  biggrin.gif tai valstybei mažiau kainuotų išlaikymas ir lankytojai galėtų eiti dar 100 metų smile.gif

Dar vienas dalykas: architektas mums patarė statantis namą nenaudoti "kopijuotų" medžiagų. Jei nori dėti skardinį stogą, raštu imituojantį čerpes, tai dėk čerpes; jei nori medį imituojančias grindis (plytelė, laminatas) - dėk medines grindis; ir t.t. tai tas pats ir su klinkeriu  ax.gif

Pratęsiant mintį apie fasadų apdaila.. Aš irgi labai norių klinkerio plytų, bet mane architektas įkalbinėja, kad tai per brangu, kad reiktų rinktis pakabinamus fasadus, kad ir tas pacia kloinkerio plyteles (tik pakabinamas, o ne klijuojamas). Ką jūs apie tai manote, gal esat kuris tokią apdailą naudojęs?
Atsakyti
Kadangi as jau susitapatinau su Viliene klinkerio poziuriu, noriu tik viena dalyka uzkcentuoti: kai snekam apie plytele, nevadinkim jos klinkerio imitacija. Tai tas pats klinkeris, tik 3 kart plonesnis - argi ne to reikia TIK apdailai? juk jau issiaiskinom - kitos funkcijos klinkeris neatlieka. Tiketina, kad plytele techninem savybem nenusileidzia klinkeriui, gal tik gali kai kada atsokti -taip, tai minusas, bet visi igeriamumai turetu buti tie patys.
Juk plytele daroma paprastai - atpjaunama plyta. Ka turi bendro tai, kai lyginam, medi ir medzio laminata???

O konstruktoriai ir architektai tam ir yra, kad issprestu mazgus, bet visiskai teisingo ir vieno priimtino pamato mazgo nera. Nera sprendimo ir saramoms virs langu.

Kad buciau teisingas iki galo, pabreziu, klinkeris man labai grazu ir bus tikrai bus visas namas tik juo isklijuotas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AnaDeizy: 09 vasario 2012 - 15:50
QUOTE(Vilienė @ 2012 02 09, 14:59)
Jūsų architektas yra menininkas iš didžiosios raidės. Nepripažįstantis kopijų. Požiūris labai savotiškas, bet ar būtinai sektinas? Jei banguota skarda primena čerpes, bet čerpės visiškai nepatinka, tai kaip elgtis su skarda?

jei nori skardos - imi skardą, jei čerpės - čerpę ph34r.gif biggrin.gif taigi, kad kiekvieno pasirinkimas. Ir tikriausiai čia nėra taip, kad 2 + 2 = 4. Čia visos tiesos yra kažkiek teisingos g.gif

Viliene, kiek jums kainavo langai? Įdomu plius inus kiek "atsidėt" jiems reikia? g.gif ir tikriausiai būsiu praleidus, jeigu buvo diskusija, bet apskritai montuoja gamintojas? Kaip suprantu labai daug kas priklauso nuo montavimo. Tai būtų geriausiai susirasti iš karto patikimą gamintoją & montuotoją, kad paskui nereikėtų stovėt su žvake ar krapštyt patikrinimui doh.gif o paskui ir nervuotis po kelių metų doh.gif
Papildyta:
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 02 09, 15:49)
Juk plytele daroma paprastai - atpjaunama plyta. Ka turi bendro tai, kai lyginam, medi ir medzio laminata???

bet realiai ji dedama taip, kad sudarytų klinkerinės plytos įspūdį. O tai jau imitacija.

Savybės tos pačios, bet pasidarai tokį ir ramu 100 metų, o klijuojamos plytelės po kiek laiko atšokinės. Ir ką darysit jei iškris kokios trys iš fasado g.gif Be to, kaina tikrai kažkiek skiriasi, bet viskas (turiu minty ir tinkavimas su apšiltinimo medžiagų tvirtinimu) kainuoja. Sumasumarum siena ne tiek daug ir keičiasi, nebent žiūrint bendrą namo kainą: pamatai ir pan.

Taip, man taip pat klinkeris gražu, klasika, tikiuosi niekada nenusibostanti. Pas mus jau jis yra, todėl ir bandau reabilituot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2012 02 09, 16:00)
Taip, man taip pat klinkeris gražu, klasika, tikiuosi niekada nenusibostanti. Pas mus jau jis yra, todėl ir bandau reabilituot  biggrin.gif

siaip poziuris mano labai artimas Jusiskiam. Niekada tinkas neprilygs graziai senoviskai plytai. Ner cia ka sneketi. O ir del pinigu -gal Jus dalinai ir teisi. Mano atveju, nuleme tai, kad pavargau trankyt galva i siena ir ieskoti pamato mazgo sprendimo kuris butu be salcio tilto. Tik del to apsisprendziau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AnaDeizy: 09 vasario 2012 - 16:17
Idedu musu apklijuota, o ne murinta klinkeri Jusu teismui is arti, ar labai skiriasi nuo plytos ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domogintare: 09 vasario 2012 - 16:33
QUOTE(Domogintare @ 2012 02 09, 17:22)
Idedu musu apklijuota, o ne murinta klinkeri Jusu teismui is arti, ar labai skiriasi nuo plytos ?

Labai noreciau pamatyti, kaip galima? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(anza @ 2012 02 09, 16:28)
bet mane architektas įkalbinėja, kad tai per brangu, kad reiktų rinktis pakabinamus fasadus, kad ir tas pacia kloinkerio plyteles (tik pakabinamas, o ne klijuojamas).

Nu negali būti - yra gi protingų architektų. Matančių žymiai toliau nei grožis. Negaliu patikėti 4u.gif
Pakabinamų fasakų įvairovė oho, labai norėjom sau pietinei sienai, bet taip ir neradom skubiai. Todėl atidėtas sprendimas iki fotovoltinių panelių pigimo, kada nors mostelsim visą sieną PV biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Cosette @ 2012 02 09, 17:00)
Viliene, kiek jums kainavo langai? Įdomu plius inus kiek "atsidėt" jiems reikia?  g.gif ir tikriausiai būsiu praleidus, jeigu buvo diskusija, bet apskritai montuoja gamintojas? Kaip suprantu labai daug kas priklauso nuo montavimo. Tai būtų geriausiai susirasti iš karto patikimą gamintoją & montuotoją, kad paskui nereikėtų stovėt su žvake ar krapštyt patikrinimui  doh.gif  o paskui ir nervuotis po kelių metų  doh.gif

bet realiai ji dedama taip, kad sudarytų klinkerinės plytos įspūdį. O tai jau imitacija.

Langai - apie 500Lt/m2 su montavimu. Montavo gamintojo brigada, dėjo visas juostas.

O gal mūrydami imituojame plyteles??? Juk vaizdas lyg fasadas būtų plytelėmis nuklijuotas biggrin.gif o tai jau imitacija lotuliukas.gif Kas pirma - višta ar kiaušinis?
Papildyta:
QUOTE(Domogintare @ 2012 02 09, 17:22)

Net man nemylinčiam klinkerio - gražu. Be reikalo išdavėte, visi galvotų, kad mūryta... Nors teisingai - tegul pamato žmonės 4u.gif
Atsakyti
Gražu labai, bet daugiausia dominati vieta yra (problemines vietos) jeigu galima taip issireiksti, virs lango nisoje 4u.gif

g.gif
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 02 09, 18:53)
Gražu labai, bet daugiausia dominati vieta  yra (problemines vietos) jeigu galima taip issireiksti, virs lango nisoje  4u.gif

g.gif

O kokia problema jus matote smile.gif nisoje ?
Papildyta:
QUOTE(Giedruolė @ 2012 02 09, 17:07)
Nuo šalčio ir drėgmės ciklų sudūlėjo makrofleksas

Kiek zinau tai montazines putos duleja nuo ultravioleto . g.gif
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2012 02 09, 18:04)
O kokia problema jus matote  smile.gif nisoje ?

Įtariu omeny turėta sąrama?
Atsakyti
nu nematau as ten problemos smile.gif
Atsakyti