Įkraunama...
Įkraunama...

Mažos erdvės, maži butai (4 TEMA)

QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 04 04, 16:38)
šviestuvai negali būti stipriai toliau, nes jie skirti apšviesti virtuvės zoną.

Mano asmenine nuomone, jeigu norit apsisviesti darbastalius, montuociau po spintelemis. Pas mus virtuvej paprastos liuminescencines lempos po spintelem - labai patogu.
Nes ar nebus taip, kad pati seimininke seseli sudarys sau...

O ko tamsta tkis piktas? unsure.gif

Ne, ne piktas, tiesiog nesuprantu, kam tiek sarsalo, kai sprendimu yra daugybe ir seimininke galetu pries tai issirinkti priimtiniausius...
Atsakyti
QUOTE(allberto @ 2012 04 04, 18:49)

Ne, ne piktas, tiesiog nesuprantu, kam tiek sarsalo, kai sprendimu yra daugybe ir seimininke galetu pries tai issirinkti priimtiniausius...

Tai atsiprašau, tą šaršalą ignoruokit. 4u.gif
Šioj temoj labai daug protingų žmonių, kurių mintys, patarimai man įdomūs , kitaip nesilankyčiau, neklausčiau. Dėl to tas šaršalas.

Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2012 04 04, 17:55)
Šioj temoj labai daug protingų žmonių, kurių mintys, patarimai man įdomūs , kitaip nesilankyčiau, neklausčiau. Dėl to tas šaršalas.

Atsiprasau, bet, mano nuomone, tas "sarsalas" pasidare kaip tik del to, kad kitu mintys nelabai idomios: tiek daug variantu pasiulyta, o, kaip supratau, nelabai kazka ir issirinkot...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo allberto: 04 balandžio 2012 - 18:01
QUOTE(allberto @ 2012 04 04, 19:01)
Atsiprasau, bet, mano nuomone, tas "sarsalas" pasidare kaip tik del to, kad kitu mintys nelabai idomios: tiek daug variantu pasiulyta, o, kaip supratau, nelabai kazka ir issirinkot...

Išsirinkau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigita M. @ 2012 04 04, 17:10)
Sveikos
Taip graziai jus cia dalinates patarimais, tai konsultuosiuos su jumis ir as  bigsmile.gif
Turim nedideli 52m2 buta (2 kambariai ir atskira virtuve). Dabar reikia padaryti kambari vaikams, tai teks griauti / statyti pertvaras, kad kazka isgauti. Turim pora variantu, bet nė vienas nera idealus, tai noriu paklausti jusu nuomones, kaip jus darytumete musu vietoje.
Dabartinis isplanavimas stai toks:

Perdarytas 1 variantas:

Sitas variantas yra pigesnis, bet miegamasis yra be lango. Tokiu atveju pertvaroje virs sofos darytume stikla, kad kambarys gautu kazkiek naturalios sviesos. Ne itin sviesus kambarys musu negasdina, nes visas gyvenimas vyksta svetaineje, i miegamaji einam tik miegoti. Dabartiniame miegamajame zaliuziu net neatitraukinejam, tai dienos metu ir dabar buna tamsu  rolleyes.gif

Perdarytas 2 variantas:

Cia jau reiketu perkelti visa virtuve. Tai padaryti realu, nes pagal projekta, ten kazkur ji ir turejo buti, tai visi vamzdynai yra, tik reiktu ju tikslias vietas rasti. Kadangi senoji virtuve jau nebetiktu, tai reiktu uzsakineti nauja (tas man ne itin patinka). Sio kambario langas yra pats maziausias, svetaineje sviesos visad norisi daugiausiai  g.gif  Be to virtuve gaunasi prie pat lauko duru  g.gif
Tai vat ir blaskausi ka rinktis sviesia poilsio zona (svetaine cia jau nebepavadinsi  biggrin.gif ), bet miegamaji tik su isivaizduojamu langu (1variantas ). Ar atskirus kambarius su atskirais langais, bet su virtuve prie pat duru, ir ne itin daug sviesos  g.gif (2 variantas)

Nors abu neatrodo tobuli, bet rinkciausi antraji. Asmeniskai daug laiko virtuveje praleidziu, tai ir norisi jos erdvios, sviesios, o ne nugrustos link kolidoriaus... Ir svetaine tokia mazyte gaunasi. Na ir kas kad miegamasis be tikro lango, juk sakete kad einate ten tik miegoti. Ir jeigu ten virs sofos pasirinktumet stiklo blokelius, ar koki matini langa, tai manau tikrai idomi, orginali ir stilinga ideja butu smile.gif Galbut atsisakyciau to kolidoriuko link vonios, ir ten prie virykles jau duris deciau. Tada vonia didesne taptu. Arba kaip nors kitaip reiktu isnaudoti kolidoriuko vieta. O siaip pamacius dabartini jusu buto varianta, tai vienintele mintis vaiku kambari kelti ten kur virtuve. P.S. su kuo cia braizete? Mokeciau parodyciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 04 04, 17:23)
Labai nenegrinėjau, bet greitomis rinkčiausi 2-ą. Ir dėl miegamojo be lango (negalėčiau miegoti spintoje), ir dėl koridoriukų-kampukų (įėjimas į miegamąjį, koridorius prie wc). Visokie išsilankstę koridoriai man atrodo, kaip neteisingas ploto (kurio ir taip maža) panaudojimas.

Dar 1-ame variante man nepatinka, kad iš lauko į virtuvę galima patekti tik pereinant kambarį. Taip pat iš miegamų kambarių į wc irgi galima patekti tik pereinant gyvenamąjį kambarį. Nepatogu.  schmoll.gif

Aciu uz nuomone 4u.gif

QUOTE(Tiga @ 2012 04 04, 19:03)
Nors abu neatrodo tobuli, bet rinkciausi antraji. Asmeniskai daug laiko virtuveje praleidziu, tai ir norisi jos erdvios, sviesios, o ne nugrustos link kolidoriaus... Ir svetaine tokia mazyte gaunasi. Na ir kas kad miegamasis be tikro lango, juk sakete kad einate ten tik miegoti. Ir jeigu ten virs sofos pasirinktumet stiklo blokelius, ar koki matini langa, tai manau tikrai idomi, orginali ir stilinga ideja butu smile.gif Galbut atsisakyciau to kolidoriuko link vonios, ir ten prie virykles jau duris deciau. Tada vonia didesne taptu. Arba kaip nors kitaip reiktu isnaudoti kolidoriuko vieta. O siaip pamacius dabartini jusu buto varianta, tai vienintele mintis vaiku kambari kelti ten kur virtuve. P.S. su kuo cia braizete? Mokeciau parodyciau smile.gif

Braiziau AutoCad ' u
Labai idomu koks tas jusu variantas, nes nelabai supratau bigsmile.gif Jei sakot vaiku kambari daryti dabartineje virtuveje, tai ko gero kazkaip vis vien sienas reiktu stumti, nes dabartine virtuve nera didele g.gif Dar vaiku kambari bijociau ten daryt vien del to, kad cia kaip tik yra neistiklintas balkonas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigita M. @ 2012 04 04, 16:10)
Sveikos
Taip graziai jus cia dalinates patarimais, tai konsultuosiuos su jumis ir as  bigsmile.gif
Turim nedideli 52m2 buta (2 kambariai ir atskira virtuve). Dabar reikia padaryti kambari vaikams, tai teks griauti / statyti pertvaras, kad kazka isgauti. Turim pora variantu, bet nė vienas nera idealus, tai noriu paklausti jusu nuomones, kaip jus darytumete musu vietoje.

Vienas variantas su minimaliais griovimais:
user posted image

Kiti du variantai, kaip kazkas minejo, panaikinant „labirintus“:

user posted image

user posted image

Baldus, isdestymus ir pan., aisku, reiketu permatuoti, bet ideja mazdaug aiski smile.gif
Atsakyti
Sigita M,
mano nuožiūra toks kambarių išdėstymas būtų gal ir patogiausias smile.gif

user posted image

Dabartinio miegamojo tikrai nemažinčiau, nes ir dabartiniai 12,5 kv.m. yra labai nedaug, ypač dviem vaikams.
Atsakyti
Allberto, pirmaji jusu varianta jau buvau ir as pasibraizius, bet atmetem del labai mazos poilsio zonos. O kiti du like, netinka del virtuves. Virtuve galim daryti tik dabartineje vietoje, arba vietoj drabuzines, ten yra vamzdynai. O vamzdzius atvesti i buto vidury butu per daug sudetinga verysad.gif

Valsve, jusu variantas labai idomus, bet irgi netinka del virtuves verysad.gif Visu pirma del vamzdziu, o antra, palange yra zemiau nei numatytas stalvirsis unsure.gif

Atrodo jau viska ismasciau, viska bandziau deliot, nes vienur ner vamzdziu, kitur trukdo kolektorine spintele, ta storoji siena dar kapitaline ir t.t. Aisku ir finasai riboja. Tai dabar renkames is tu dvieju realiausiu variantu. Del to ir klausiu kas jum labiau butu priimtina, man reik padet apsisprest biggrin.gif Abu variantai turi tiek pliusu, tiek minusu, tai labai sunku priimt teisinga sprendima doh.gif
Atsakyti
Sigita M,
tokiu atveju aš būčiau už antrą variantą, tik išmūryčiau sienelę prie šaldytuvo, kad vos įėjus jis nestovėtų prieš akis, net jeigu ir bus įmontuojamas. Ir palei valgomąjį stalą pamūryčiau (ten ir taip numatyta kiek matau), bet tik tiek, kad liktų vietos laisvam patogiam praėjimui smile.gif
Atsakyti
user posted image

Tada nebent kazkaip taip ....
Atsakyti
QUOTE(allberto @ 2012 04 04, 21:40)
user posted image

Tada nebent kazkaip taip ....

Man nerodo jusu paveikslelio unsure.gif
Atsakyti